МВнР успешно евакуира от Кабул местния служител в българското посолство и семейството му

Амруддин Хакшенас работи в дипломатическата ни мисия в афганистанската столица от 1981 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този срещу Афганистан ли работил, някаква забранена шпионска дейност, та сега да напуска родината. Не зная днешната власт да напада обикновени афганистански граждани, но който е бил шпионин, разни НПО хранилки е нормално да бъдат съдени. Честно казано тези бюрократи в посолствата освен в американското, талибаните не ги пипат, едва ли е бол застрашен, но ако му предложат пари, по-добър живот, разрешат да практикува Бача Бази, ще дойде. Просто си рушим държавата като ги подканваме, нашите родоотстъпници, канят афганистанските...

В момента ни управляват комунисти фанатици, по лоши от талибаните. Скоро цялото семейство ще поиска да си се заавърне в Авганистан като види на каква комунистическа мизерия е попаднало.

Тъкмо авганците ще направят на българските кифли деца. Че сега с тази дейност се занимават само цигани. На пазара в Дружба българин с българка няма да видиш. Само българка с циганин. За това в този квартал раждаемостта е най висока а дечицата са леко мургавки. Там Фандъкова колкото и детски градини да направи все ще са малко. Цуганите плющят кикиморите денонощно. Няма никакво значение омъжени или не.

Същото е и в мола на Стамболийски. Според мен е защото ромчетата тинейджъри повече обръщат внимание на момичетата, българските момчета на тая възраст или учат, или са пред компютъра. Не знам, но е доста странно.

Само, че в интервюто си по Нова човекът каза, че той е потърсил посолството за помощ да напусне страната. Това е доста по-различно от това от посолството да се сетят да му предложат ако се чувства застрашен да дойде у нас.

Той е на над 60г. Ако е имал 3-4 деца, като сложиш и внуците...не е много. У нас на 60г. циганин има фамилия от 60-70 човека и повече.

Няма лошо, човека работи дълги години за интересите на бг граждани в Афганистан. Бая голямо семейство...

Кажете, че е връзката с местните дилъри, какъв имот? Кой е луд да взима голите и каменисти земи на тези ,всичко се върти около пазара с дрога.

Тъкмо има свободно място в имотите на Дамаджан Рашков!

Ше си раните 16 чалмички с брадички. Пък тука датчаните платиха на британците те да приберат в UK чалмите работили за Дания в Афганистан. Не ги щат тука.

За 6 милионна Дания чалми с по 20-30 ,50-100 фамилии са голям товар, подобно на в бегето. За близо 70 милионна UK e доста по- малък товар.

Не мрънкайте, че изтеглят човека и семейството му. 40 години е работил за българските интереси в Афганистан. По-скоро мрънкайте, че въобще МВнР има интереси в тази държава, че се налага да имаме официални представители.

Ами за България щеше да е по-добре това семейство да си остане в Афганистан, да пази посолството а сега и тези талибани да хрантутим.

Тъ, не разбрах за какви български интереси е работил. Работил е, за да издържа семейството си. Както и ние тук. Но ние внасяме данъци, плащаме социални осигуровки, и правиме по едно-две деца. За повече не стигат парите. А този, че и домочадието му от 15 души, какво сме му длъжни. Или е шпионирал родината си в наша полза, а. Нещо не ми е ясно какво съм му длъжен, че сега да издържаме него и родата му.

Колко мераклии да плащат на "новият приятел" на България и родата му. От собственият си джоб, нали. Или пък чакате държавата да плаща заради диванното ви "милосърдие".

Браво. Подкрепям!

и за чий ми е този талибан с тия 15 чавета?? утре ще се наплодят още повече , и после ще искат автономия

Изумруда с 15 деца, какви ще ги държи в България ? Кой ще го издържа, туй са много народ бе, утре едното ще се ожени, вдругиден второто, .. внуци, правнуци.. лелей...

Хайде сметни още 70 човека със семействата си, ама там под семейство друго разбират, не само децата, а и другите им роднини, аз такива големи числа не мога да смятам!

70 талибана с по средно 20 фамилия са 1400 сега, след 15 години са 14 000 , след 30 години са 140 000, след 45 години са 1 400 000. Честита ви талибанска джамахирия след 50 г. , може и по- рано.

Ще се помотаят и ще драснат към Запада. То ако било хубаво нямаше да има бг емигранти.

Как разбра, че всичките 15 са му деца

Те не са го гонели, но той се криел.