Атина няма пари за плащанията по дълга към МВФ през юни

Гърция няма да извърши плащанията по дълга към МВФ през юни, заяви министърът на вътрешните работи в телевизионно предаване.

Обратно в новината

Коментари - Атина няма пари за плащанията по дълга към МВФ през юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отидоха парите на евроГейовете !! Сега Гърция ще фалира, ще си върне драхмата или нещо друго, а евроГейовете ще си видят парите на куково лято !!

Даа. нямат пари. Путлер ще даде. Той е щедър. Сидер вместо да ходи из Варадеро и Париж да даде също. Венесуела е богата, Северна Корея, Никарагуа. Там да ходят гърците. натам ни дърпа и изрусения азиатскигей Сидер.

Да допълня и 3 милиарден БРИКС. Даже вече си имат и собствена банка, към която поканиха да се присъедини и Гърция. Така че пари има.

Ципрас го чака съдбата на... Мусолини ако не престане с глупостите.

Преместих си го от единия крачол в другия... А другарят Ципрас да уведоми гордите си сънародници, че е време да слагат тапи на задниците, че папото свърши.

Ние пък си приемаме всякакви унизителни условия, даже им се радваме :)

Ако някой ви заяви, че няма да ви върне парите, ще продължите ли да му давате? Моля гласувайте с + и - към коментара.

Защо ме изтрихте? Тук трябва да обясняваме за гърците, че са мързеливи и как другите държави в ЕС са изправни, така ли? Ами някой форумец, ако желае, да прочете какъв е дългът на Люксембург, също член на ЕС и еврозоната. Приятна вечер!

Няма да платят, а после откъде пари за пенсии и заплати? Бързо ще го свалят Ципрас от власт...

Ако Гърция излезе от ЕС и Еврозоната, жизненият стандарт на 90% от популацията ще падне поне 5-6 пъти.

Кво казват братятя сърби? Немаш паре, имаш дупе! Паре нема, действай!

Крайно време е Гърция да излиза от еврозоната и от ЕС за да си стъпи на краката.

Така е! Крайно време е Гърция да излиза от еврозоната и от ЕС за да седне яко на европейския чеп!

Кредиторите ще отстъпят, нямат избор.Ще престуктурират, все ще измъдрят нещо. Ясно е, че гърците да спрат да дишат, нещо трябва да прави тези пари. Гърците не сме ние. Да продължават да разпродават територията си, да обедняват. Кадърните се изнасят, бежанците се уваличават, 8мил. долара на ден харчат за охрана на границата си от Турция. Как да стане, кой ще го изплаща. Или им заработва икономиката или ...Защо даваха на предишните правителства??? 2010 година: След много и продължителни консултации в ЕС се стигна до това творение финансова помощ за Гърция. В какво се изразява тя накратко. Необходимата сума от 110млрд. за преодоляване на кризата в Гърция се осигурява от МВФ, ЕС и ЕБ. Тя се разделя на части и всяка част се отпуска във вид на заем с лихва 5,5% (става въпрос за лихварски заем от който всички печелят) и при изпълнението на определени условия. Много важно е и условието, че Гърция не може да взима заем от трети страни! По това време Германия взима заеми от свободния пазар с лихва 1,2- 1,5%. Разбира се първо осигури изплащането по военните доставки, които висяха и обезпечиха изплащането на договора за подводниците и закупуване на муниции... Оказа и невероятен натиск за продажба на изтребители Юрофайтер за над 4млрд. евро. Франция си осигури плащанията за над 2млрд. за фрегатите, които Гърция ще получи. Излиза, че достигането на Гърция до ръба на фалита не е било тайна за някои, които са печелили добре. Запазването на скъпото евро (което е изгодно само за Германия, Франция и разбира се САЩ) е за сметка на запазването на целостта на ЕС, което ще струва на страните на общността, затягане на коланите до задушаване, но ще даде глътка въздух на порочната Система.

При гърците е унизително да живееят с българските стандарти на икономии,пенсии и заплати!Но те са нация,а ние сме смачкани комунотворения,яко блокирани от турски и цигански орди,сидерови проруски идиоти и бесепарски демагози!

ходи се лекувай, психо!

Никога не съм ги харесвал гърците , но сега се прекланям пред тях.Упълчиха се на най-голямата мафия,която командва света-банките.И както се вижда ще успеят.Уплашиха се банкерите и ще им дават пари безкрай.Браво на гърците.Това е народ!

Браво на гърчолята! Ама като немаш паре, имаш дупе!

еми пробвай да пипнеш некоя гъркиня, в селата особенно, турското скопяване ще ти се стори като подстрижка.

VIPER

Не е само Гърция Украйна също е на прага на банкрута А тя е няколко пъти по-голяма от Гърция Като знаем колко глътна Гърция , колко ще глътне Украйна ? Има ли ЕС толкова пари ?

с ЕС.

VIPER

Ами ЕС и МВФ им дават пари , също , като на Гърция Най-големите кредитори на Украйна са от САЩ и Европа

Не е само Гърция, ами и Русия е вече фалирала!!!

VIPER

Докажи го с цифри Това го слушам от една година

Гърция е поканена да стане член на "Банката за развитие" на БРИКС. Адио ЕС.

Това че гърците нямали пари да си платят на МВФ ме разстрои окончателно. Няма и да си го преместя, ами най-много да си го стръскам заради ципурас

превод: "унизителни условя" преведено от грузки на булгарски:работа сус половин заплати(700-800 евро).не ходене на ресторанти,всяка вечер,гуркинята да готви в кущи,и каране на по стари от 3 год коли и тн. бати туртеите и врузкарите,никога няма да ги стигнем.

"...тези пари няма да бъдат дадени и ги няма, за да бъдат дадени"...уникално хитри лукави и нагли са гърците. оплюскаха 311 млрд. евра заем и сега пак нямааат...ееех бай ганю поне малко да беше хитър колкото гърчолята...нови избори в гърция през август!

Колко боклуци има в тази държава. При една гражданска война, колко френдли файър ще има.....Браво на Гърция! Дано тя да е колоната която, като падне, ще падне и ЕС.

То и колоната и ЕС да паднат ние пак ще сме си същите бай ганьвци, политиците ни ще са пак същите меки китки и дупедавци така че все тая. Виж ако бахме читав народ нямаше да имаме такива гъзолизци и меки китки в политиката ми щаха да са мъже и да тупнат по масата на ЕУ та нямаше да сме последна дупка на кавала.

Поредната комунистическа пастмина, която вкарва нацията си в лайна за десетилетия. Единствените, които ше излязат богати от това, са комунистите, които в момента потапят Гърция. Както и нашите комунисти си заниманаха от България с милиади и си живеят те и фамилиите им из невероятно скъпи имоти във Виена и Женева. Само по филмите са виждали такива имоти избирателите на БСП! Но пък се надявам да са наясно, че парите, с които лидерите им живеят богато, са народните пари, парите на избирателите им. Само това се надявам.

около нас все още са държави с комунистически разбирания - Гърция, Македония, Сърбия ! Не че и у нас не пеят още Интернационала, ама няма вече кой да ги чуе, освен децата им :)

Защо мечтата на много българи-гърци да дойдат тук да работят няма да се изпълни?Не са дошли още имигранти от Бангладеш,Сомалия или Индия,какво остава за гърци,те никога няма да стигнат до нашето смешно ниво на стандарт,дори и да банкрутират 100 пъти.Защото тук средната заплата е 500 лв,на имигранта му трябват и 150 лв за сметки и квартира,а със 350 трябва да си купува храна и дрехи.Ще измрат от глад в Гърция и пак нито един няма да дойде.А ние ще им се смеем и ще се пъчим как не сме мързеливи като гърците,как не играем сиртаки по цял ден и т.н,докато истината е че сме по-зле и от банкрутирали държави,само дето сме приели мизерията за нещо нормално за поколения българи.

Вероятно говориш за своя жалък живот. Не те съжалявам, всеки си е виновен за участта.

Сега е момента Путин да купи Гърция! Ама Господ, когато е раздавал акъл, пълзящите по земята подполковници (плужеци) са "обучавали" жеравите (стерхове) как да летят!

Тези византийци няма кой да купи :), защото ще ги повлекат към дъното !

А га ядоха кифтетата не риваха?

До там ли ти стига пипето? Америка да не би да плаща? Ядат десетократно повече от произведеното обаче мачкат вишки като нас. Гърците не са толкова хитри, че да пуснат печатницата в ход и да видят сметката на ес.

Май статията беше за Гърция! Съвсем изперкаха комунистите ни! Вече са напълно дезоринетитани. Идват им неадекватни мисли.

Тук има хора, които се притесняват кога Гърция ще започне да си плаща дълговете. Искам да напомня, че турски поток се строи вече, и че не е далече времето, когато Гърция ще получава транзитни такси, с които да си върне дълговете !

Не следиш руските СМИ! Турция се отказа от участието в строителството на "Турския Паток"! Ха, наздраве!

Някой си е направил ташак с тебе. Турски поток вече се строи.

Колко ви е късо пипето! Транзитните такси са смешни суми. В клуба на БСП да не би да ви лъжат, че като миен тръба през страната, има пари за всички лентяи и лимпени? Е, пак са ви излъгали. Все ви лъжат, все им вярвате. И все се чудя може ли човек да е толкова прост като вас. Явно може. Постепенно ми се разширява визията за това коко ужасно и безкрайно прост може да е човек. Благодарение на българските комунисти.

И като се присмиваме на Гърция нека направим съпоставка.Там при всеки проблем са единни-излизат на улицата и казват "как така,ние не приемаме такава ситация" не ги интересува нито Вашингтон,нито Берлин,а техните интереси.Тук ни грабят по всякакъв начин родни олигарси,затънали сме в необратима корупция,а хората си стоят по къщите и мрънкат че нямат пари.Тук като ни кажат нещо от ЕС или САЩ е изпълнено на следващия ден,Гърция ги изнудва вече няколко години,та дори се приндиха и да им отпишат няколко стотин милиарда дългове.Доста е голяма разликата.

Преди да пишеш - първо чети, осмисли (ако можеш) и тогава скачай на клавиатурата. Виж изборните резултати и с колко процента дойде "на власт" коалицията СИРИЗА. Няма единство в Гърция - нито на протестите мнозинството от гърците са на улиците, нито мнозинството иска липса на реформи. Едва референдум (ако на новоизлюпилите се политици от СИРИЗА им стиска да го организират) ще покаже и колко процента от гърците биха гласували за напускане на ЕМУ (еврото) - засега социологическите проучвания показват, че около 65% не искат. Така, че не се прехласвай от пролетарските ти разбирания за "единство на онеправданите" - който е взуимал пари назаем с децетилетия наред, трябва да ги връща, макар и чрез децата и внуците си за съжаление!

финансовото робство е съвременното робство днес, само веригите ги няма. Това се опитваше да се наложи на Гърция. Но те се усетииха, и пребаха тези, които се опитаха да им наложат хамута !!

Определено има преебн. Но за твое нещастие (то всъщност, едвали ти пука) това са гърците. А дали можъчето ти може да го асимилира си е изцяло твой проблем.

Хм, но имат пари да участват в песенния конкурс на Евровизия...

В Гърция планът Ран-Ът няма да може да стане.....

Стой и гледай. Този план там вече е в терминален стадий. Буквално.

Тука платени Боцевски помияри се опитват да ни убедят колко зле са гърците, а ние колко сме добре! Ей, боклуци! Не знаете ли, че който живее в стъклен дом не трябва да хвърля камъни по другите!

Дишай спокойно другарю, вече никой не плюе по нашите комуноиди. А вие гледайте с възторг как поредната държава се срива балгодарение на леви некадърници.

А, ето един от тия за които написах се показа веднага! Когато любимият ти Мутрьо си напазарува вехто оръжие от краварите за тия 16 милиарда дето ги гушна, кво ще ви правим тогава, а! Само стадион "Васил Левски" нема да може да ви побере докато ви изпълним присъдите, ами ще требва и на Герена да ви караме! И другар си викай на Мутрата! Де що има малоумен бивш комуняга изгонен поради малоумие от БКП/БСП, все герберунгерски близач се е писал сега!

Не ги мислете гърците!!!!!!!!!!!!

Не ги и мислим. Мислим за собствените си пари. Като член на ЕС сме заинтересовани да не изсипваме парите си в канала.

щели да им дават 7 за да им върнат 1,6, а така или иначе нямало пари и нямало откъде да дойдат но пък мераци за "споразумения" дал Бог...!? що за сдухано зомби трябва да си за да си вЕрваш в подобен, идиотски филм ???

Пълен провал политиката на тройката. Мащабното прахосване и унищожаване на капитали, което направиха е без аналог в съвременната история. Потресаваща некадърност и безрезултатност.

Провалът на първо място е за Гърция и втора на Сириза и нейните леви детинщини (да не казвам идиотщини). Тройката си има пари достатъчно, ще загубят някой и друг милиард и в бъдеще ще са по-недоверчиви.

"Гърция няма да приеме унизителни условия", посочи Ципрас. Гръцкият премиер предупреди, че мнозинството от населението на страната няма да издържи на нови мерки за икономии.!!!!! Хем насран, хем голям!!!! Ще издържите байно ще издържите!!! Ние с 30% от Вашите заплати издържаме вече 25год.

Това основание за гордост ли е?

За гордост не, но за реализъм - да!

Много често чета как под подобни статии пише-видяха ли,те нямат икономика,изпапаха парите,сега ще дойдат да работят при нас.Пълни глупости.Гърция има БВП 10 пъти колкото българския.Гърция има туризъм със световна популярност,а не като нашия мутренски кооперации за средна класа руснаци и ниска класа западняци.Гърция произвежда и изнася,направете си труда да видите в един магазин,че има немалко гръцки стоки,за разлика от български в един чужд магазин например.Гърция има едни пт най-големите пристанища,летища и флот,ние имаме...Боко и Цецка.Освен това колкото до дълговете-огромната част от тях са лихви и лихви върху лихви,т.е не са изсипани директно в Гърция.И ако аргументът е-ами защо са взели тези заеми,бих ви осъветвал да се замислите,че наскоро и ние взехме заем от около 16 милиарда,а нямаше и един протестиращ.Ефектът му ще е същия както в Гърция след около 10 години,така че не се присмивайте толкова.

Аха. Викаш 10 пъти по-голям БВП от нашия Сега кажи колко повече са от нас, та да си направи сметката колко повече произвеждат от нас...

Гърците са 10 милиона и нещо. Я обясни колко повече са от нас ?

Добре,официалните данни са:Гърция 242 милиарда,България 55 ,милиарда,т.е 4,5 пъти,докато населението е -ние около 7,5 милиона,Гърция около 11.

По-долу се радваш как нацията ни намалява. Явно копнееш за резания и мангалския дудуци!

Важното е да споменеш Боко и Цецка, другото ти писание е за фон, мали троле!

Ас съм сигурен, че боцето няма нищо напротив, нали е винаги в новините !

Спокойно,в България за тези пари никой няма да дойде да работи,дори Гърция да фалира,ще се оправи много по бързо от нас после! А гърците,ако тръгнат да бягат,то ще е на запад,но не и в България,където доходи няма!!!!А тук сме зле благодарение на това,че избираме 25 години един и същи цирк да ни управлява,едни и същи вълци,които са си сменили единствено кожата,делят се на различни партии и цветове,но са едни и същи лисугери,които източиха и продължават да източват парите ни в чужди банки и сметки....

Резервният разчет на тамошните олигарски при провал на шантажа със Сириза е стратегически фалитът на страната ще извади на тезгяха активи на безценица. Гърция има много държавна собственост, почти социалистическа държава е от магистрали до пристанища, от жп линии през енергетика до индустрията например, циментови заводи, дори консервни предприятия владее държавата им. Нашата приватизация при Иван Костов стана на безценица, тяхната още не е, ала след банкрута тепърва предстои!

Сириза в Гърция не е само народно движение. Тя е политическа организация, създадена зад кулисите от 7 гръцки милиардери и олигарси, които я финансираха, защото партия не се създава без пари, и то много. Гръцките милиардери я създадоха като алтернатива, тъй като политическата им система се износи. Тя практически е наследствена и чрез няколко фамилии в двата клана властта се упражняваше - Нова демокрация и ПАСОК. Световната криза, отпуснатите колани на комшиите, популизмът и корупцията сринаха икономиката и двата ръководни клана загубиха доверие и в Гърция, и по света. Затова се роди Сириза с идеята за шантаж към Запада и заиграване с Москва на този фон, за да текат лесните външни пари отново и да върви сиртакито и узото, така да се каже.

... и звучи много логично. Ако е истина - горко на гърците.

ха ха ха браво на гърчулята, още малко да стане долар-евро едно към едно, та като си доида лятото в бг да мина по-тънко с доларите от us.

си имаме в изобилие.

Сгрешената европейска парична система нанася пореден болезнен удар. Ако не се допускаше тази държавна грешка Гърция нямаше да има сегашни дългове.

Тези думи на гърците не ви ли напомнят на приказките на нашите роми. Това в Гърмен е сценария, който очаква Гърция с леки н'анци, но основната идея е...ДАЙЙЙЙЙЙЙ!

Абе тя КТБ фалира та Гърция ли да не може

Голяма радост,само дето ако Гърция фалира и тук ще стане много весело,най-малкото замислете се че има сектори в които гръцки институции са водещи на българския пазар.

Това лято ще се плаща с левчета в Гърция. Та определено ще стане весело.

Точно така Ципрас. Обяви фалит, спри плащанията и да го духат. И никакви заеми повече.

Прав си, да го духат гърците. Все пак те си избраха ципурата, са да си носят последиците.

кои финансира сириза и за няколко години от никому неизвесна партия ги "сложи"в управлението , отговори си на този въпрос . малък жокер спонсорът им не е на исток , хихи ...

Уточнявам, да го духат световните лихвари и народоубийци.

Дам, то ако ставаше така, всеки имбецил щеше да взима заем и да обявява че няма да го връща, щото няма пари. Но и никаой не смята, че комуноид има някаква финансова грамотност. Та радвай се, лихварите ще го духат, точно както и ние ги накарахме да го духат.

Пари нема, действайте! ;) "Гръцкият премиер предупреди, че мнозинството от населението на страната няма да издържи на нови мерки за икономии." А на фалит дали ще издържат? Защото после следва и хиперинфлация и тогава ще видят на кое му се вика да не можеш да издържиш.

Това е целта на колаборационистие безродници честно с неместни корени начначени от банковият картел в правителствата на европейските и много от останалите държави поп света. Да създадат зависмост, да ги вкарат в дългова спирала и да в крайна сметка да бъдат принудени да се лишат от суврененитета си в името на световната полицейска държава. Имам спомен че в България се случи нещо подобно на Гръчкият сценарий. А може да се случи и нещо подобно н аймакедонският. Агент Павел има доста нагло поведение напоследък знаейки че има сериозен гръб.

Абе какви реформи, когато нямаш жизненоспособна икономика? Там парите просто си потъват!

Честит празник на всички българи! Една стара поговорка на кирилица гласи: "Уент дъ хорс инту дъ ривър..." После нема ваденье

Има, има. След време се договарят възстановявания по плащанията, така страната почва отново да разчита на външно финансиране (и ако няма оцелели тъпаци) почва да изплува.

Изплува с външно финансиране?! Това не е ли сегашното потъване? Или след време на външното финансиране ще му викат изплуване? Направо го одниса ряката коньо... Нема ваденье, за съжаление.

Я, колко народ се е изсипал тук да плаче на чужд гроб. Абе, хора, замисляте ли се колко всъщност процента от тези баснословни пари, гърците са дали, един вид обратно на чужди фирми и държави, за инфраструктурни проекти на ЕС, за въоръжаване по стандартите на НАТО, стокообмен със страните кредиторки и т.н. Освен тези очевидни ползи за страните кредиторки и политическото влияние в Гърция, което получават, те искат да излязат и на тотална печалба, като си приберат парите, заедно с лихвите обратно. Еми, не са успели да изградят гърците икономика, която да може да възвърне парите. Нямат нито ресурсите, а и е спорно доколко подобна икономика би била в интерес на самите кредитори. Чест им прави сега на гърците, че не искат доброволно, като нас, да стават роби и да си саморазрушат държавата. А подобни роби, май, и на кредиторите не им трябват, защото робите трябва да ядат нещо, все пак, нали? Както са казали преди нас, победителите не ги съдят и правото е на страната на силния. Защо, например, Германия се ослушва относно репарациите? Нали са и те едни честни, работливи кредитори? Ама не са тръгнали гърците с танкове да плячкосват цяла Европа. И, защо никой не си е поискал парите обратно от Щатите, които са най голям длъжник в света? Ама, досега, не чух някой да казва, че американците са мързеливи лентяи, които живеят на кредит. В заключение, искам да кажа, че трябва да уважаваме нашите съседи, най малко за това, че когато те са имали Акропол, който и досега учудва строителните инженери, техните кредитори са бродили в гората със сопи и брадви. Нека да ги видим сега, кредиторите какъв ше го джвакат. Шах с пешката!

Трътка, давай го по спокойно. Няма нужда да пишеш такива романи с тъпотии.

Пич, тези романи ги написах за няма и четири, пет минути, но ако знаех, че и ти четеш, щях по бавничко да ги напиша. А, иначе, може и да не съм прав, но бих се радвал на някой по конструктивен и аргументиран коментар.

трътката си ти, а романът както го наричаш е жесток, но истински

Излиза според теб, че заради световния си исторически принос, сегашните гърци трябва да не работят ли? Изсипаха им стотици милиарди и резултата никакъв!

ГЪРЦИТЕ ДА ВЗИМАТ ПРИМЕР ОТ НАШИТЕ МУТРИ - ИЗБИВАТ И ПРОГОНВАТ 3 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И СЕТНЕ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА - НИ КОНСУМАЦИЯ НА ТОК ИМА , НИ ПРОТЕСТИРАЩИ :))) Потреблението на ток в България слезе до критично ниво Ограничават производството на ВЕИ централите със 60%

Другарю, да нямате проблем с паметта? До оня ден яростно твърдяхте, че ни трябват още енергийни мощности. Да не сменихте лагерът? Щото гледам, че рублата се стабилизира, горе долу.

ЯДРЕНАТА ЕНЕРГИЯ Е НАЙ-ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ В БЪЛГАРИЯ ... А КАТО НЯМА ПОТРЕБЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ПАДНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА , А ТЕ РАЗТОВАРИХА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЦЕНА 4-5 СТ кВТ ЗА ДА РАБОТЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ-ОВЕ 20 СТ ЗА кВТ:))) ТОВА МУ ВИКАТ КАРТЕЛ :)))

Чудя се , драги Детройт, кога в ДИР ще въведат елементарен тест за интелигентност, за да отпаднат всички скудоумници като теб? Влизам от време на време в този сайт, попреглеждам коментарите и винаги попадам на теб. Добре, мтазиш САЩ, обичаш Путин, но защо избягваш да мислиш? или нямаш с какво? Което впрочем е типично за повечето путинисти - иначе, нормален, мислещ човек няма как да бъде привърженик на този диктатор и узурпатор.