Рашидов откри най-големия музей на открито

Античният комплекс “Сердика“ е уникален обект, какъвто освен Рим нито една друга европейска столица не притежава, каза Вежди Рашидов.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов откри най-големия музей на открито | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле, какъв умник

Защо догега правителството е мълчало за тази болет по кравите?

Защото министърка е една къдрава.. вж по-горе

Sigorvinson ( регистриран ) 20.04.2016 16:39 Колкото повече ген. Борисов строи, толкова повече страдат русофилите. Така трябва да е, това е добра новина. Лошото е когато русофилът е добре. ЕВАЛА , БРАТОЧКАА ! НЕ САМО СТРАДАТ - ГАЗ ПИКАЯТ ДАЖЕ !!!

Не разбрах само колко ще е билетчето за влизане от вътрешната страна на стъклариите? Днес беше безплатно, но за след месец - не знам.

Браво, ето така се краде.Направиш нещо за 5 милиона, прибереш 10,а не като БСП и ДПС-откраднеш 15 и не правиш и за един лев.

ЩОМ НЕ Е ПОСТРОЕНО ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗЪМА , НА КОМУНЯГИТЕ НЕ ИМ СЕ ХАРЕСВА ! А СЕЛЯНДУРЕТЕ ДА СИ ОДАТ НА СЕЛО ! ДА НЕ ГЛЕДАТ У СОФЕТО КАКВО Е ЩО Е ТОЛКОВА , ЩОТО У СЕЛО ИМА МНОГО ЗА КОПАНЬЕ !

Ела при нас на село! Мотика има и за теб, има и всякакъв градински инвентар. Все пак няма срамна работа, нали?

АЗ СИ ИМАМ ГРАДИНКА И ИНВЕНТАР ТУКА . А ТИ СИ ГО ЧУВАЙ ТВОЯ ,ДА СИ КОПАШ С НЕГО У ТВОЙТО СЕЛО !/ глазгоу ли беше ?/

Това което се построи по времето на социализма 26 години го крадат разни ,,демократи" и още не могат да го довършат окончателно. Днес от развитото селско стопанство и промишленост в България не е останало и следа.Лапаме турски ,гръцки ,италиански , испански плодове и зеленчуци.Месо от Германия, сухо мляко от Украйна,Полша и Унгария.Внасяме си промишлени стоки ,машини и съоръжения от Китай,Германия и др.страни от ЕС. Президенството,МС ,работните кабинети на депутатите , доста министерства , агенции даже НИМ са също в сгради построени до 1990г. по време на социализма.Пред истината и фактите няма гербисти,РъБове, комунисти,социалисти или др.исти,защото това беше дело след 1947г. на нашите деди,майки и бащи...... жожо,вземи прочети статистическите отчети до 1990г. за България ,вкл. и тези на ООН,за да осветлиш задръстеният си политизиран мозък бъбрек.

Дрогаре! Ще пиша бавно, за да ме разберете. Колкото и да плюете бат Бойко, колкото и да представяте желаното от вас за действително, не променяте фактите. А те са, че българите подкрепят бат Бойко, защото виждат с очите си реални резултати. Неслучайно ГЕРБ събират повече от БСП, ДПС и Атака, взети заедно, на избори и по последните проучвания. Обречени сте да се удавите в собствената си злоба и низост.

Мургавите Българи срещу заплащане от Цецко.

С 16 +2 милиарда евро и президент на Америка можеш да станеш.А..бат ви Бойко ,,пише и чете"повече от бай Тошо.Личи му по челото.

И бързо да пишеш, си много тъпо зомбирано говедо.

Ама ти си бил много глупав! Щял да пише бавно. за да го разберат. Май че пишеш бавно, защото не знаеш буквите.

Първата снимка е красноречива.На фона на партийният дом новоизлюпените ,,антикомунисти"чийто родители са се издигнали в него проповядват бъдещето на България.

Ти си в Диарбекир бе, ква София те гони тебе.

То принципно така е бил целия център на София. Само че няма какво да го правят и като правят някакви разкопки, накрая просто го зариват отгоре. Сигурно и под президенството наблизо ги има. Просто разкриват частичка.

Това покривче струва 15 милиона така ли?

Голям удар за дебелото Лили и шефът и.Едно покривче за не повече от 500 хиляди, няколко стотин квадрата тротоарни плочки за не повече от 200 хиляди и още максимум 5 милиона за други вътрешни глезотии.Цена 15 милиона.Къде е разликата се пита в задачата?

Интелектуалците и културтрегерите, които всеки ден събарят правителството, защото и тези пари им се виждат малко.

Сега Бъчваровъ да организира екскурзия за пребитите от циганите пенсионери по селата, да разгледат и те това Гербово достижение Да се разсеят малко психически от тормоза, че зимата пак се почва

Защо винаги снимат тия дето са се изпънали на сцената и никога не снимат публиката? Чудя се кой нормален човек би отишъл доброволно да им слуша глупостите на тия търтеи.

Няма публика. Само Чехлю е там и ръкопляска

Покрива не е построен от Лили, че нейните неща пропадат непрекъснато. Ако вземе да пропадне след двайстия ден върху хората?

Цялата сюрия Данчето,Лиляна Прасева,Боко,Веждичката откриват поредната схема.Парите са преведени,сметките захранени,всичко е наред.

Трябва да пишеш - Веждичката ТУРСКИЯ

Още един пирон в ковчега на руското недоволство.

Дано да не сте забравили да отклоните пари за "селяните" и "провинцията" към софия, шопари гадни.

КАКВО КАКВО СА ПОСТРОИЛИ- ,БОЯДИСАЛИ ИЛИ СМЕНИЛИ БАРЕМ ГУМА,КРУШКА,КАБЕЛ НЯКОГА НЯКЪДЕ МОМАТА И САЧМАТА ЗА ДА ТЪРСЯТ СМЕТКА НА БОЙКО?

Важното е да се усвоява.От 15 милиона сигурно поне 5 са откраднати.

боже прибери си вересиите... или поне ги раздай по равно на всички по земята, защо само нас глезиш ?

повече сте снимали двамата тулупи, отколкото обекта.

Пак злобно свистят...Но ти си над всички, които те хулят, зелени от злост. Беснеят, защото доброто обичаш. Крещят до полуда: Оплюйте тогоз!... Отдавна омразата тук е разбрала, че твоята воля е извор дълбок. Духът ти, заченат от звездни спирали, е свързан съдбовно със лъвския скок. И камъкът знае - закрилян си свише! Мъдрецът във теб е небесно избран да чисти живота от злоби и киши, които под ключ ни държат във капан. Епохи наред властта на парите народите тласка към яростен взрив. Вулкан в теб клокочи...буботи сърдито, за ужас на звяра - свиреп, прост и див.

По скоро от Циганите. Идат избори

Защото ако беше, ти щеше да си ЗА.

творецо ти си Шилер, Гьоте, Новалис и Хайнрих взети заедно!Велик си, и ще купя 100 екземпляр от първата ти стихосбирка вероииатно озаглавена :"Ти си моето Слънце ,Моя Бог"....само иска да те попитам хапчетата редовно взимаш ли си ?O))

"вероятно" извинявам се развълнувах се много и затова ....о))

Ама ти сериозно ли?!!!!???

Няма такова присъствие,такъв колосален капацитет,нийде по земята няма! Бойко,ти си радост за сетивата ни! Да се свети името ти!Да пребъде през вековете!

Да си беден е голям порок , защото след себе си води мизерия , глад и простотия! МНОГО лош порок!

Порок е когато е природно. В този случай Беднотията идва по друг ред

НЕ ИСКАМЕ ЗЛАТЕН ЛИИ , ТИ АКО НЕ ИСКАШ АЗ ИСКАМ И ТО ДВА

Свинчовинсон квичи на умряло по всички форуми, за да оправдае заработените еврофекални центове

Тука някакъв герберастски "капацитет" се хвали , че имал интелигентност 146 , а гласува за тиква с интелигентност 46 ? Тука всичко мирише .... ГейКюто ти да не е 45 ? Че е по-вероятно ;-)

Надявах се под тази новина да има положителни коментари. Чудех се какви критики и плюнки ще се се изсипят, но както винаги едни и същи - русофили, Боко, Лиляна, Вежди (не съм им фен, ама хич) и другите опорни точки. Само Путин нещо не го срещнах никъде, не може да няма и той пръст в това пъклено дело. Между другото - замислете се по следния въпрос: къде можете да видите на едно място мост от римско време, мост от 18 век и мост от 21 век ? Отговор: Лъвов мост, София, България

Само да ти кажа, че в сегашен Рим, хората в мазетата си имат стени от сгради останали от римско време. Така, че това за моста от римско време и от сега... не сме въобще за каквото и да е сравнение. Бледо и невразчно копие на Великата Империя сме. И тогава сме били на гъза на Европа - разбирай Римската Империя. Ако не си ходил в Рим - иди да видиш как на един от хълмовете има напречен разрез в слоевевте и да видиш как под сегашните сгради се виждат останките от сгради от преди 2000 години. Всяка следваща аграда е надграждана върху предишната. И така до ден днешен. За твоя информация, според изследвания 95% от улиците с центъра на Рим следват улиците отпреди 2000 години - без промяна. Рим през 1 век е имал 1 милион жители а следващият милионен град се е появил 1500!!! години по-късно. Древен Рим през 1 век е бил по-развит от София през 2016 година. Иди и виж. Заслужава си.

ГЕРБ е велик. Довършва започнатото от великите римляни, които не са успяли. А ГЕРБ успя!!! Ето виждате ли

Генерал Бойко Победоносец е богопомазания владетел и абсолютен самодържец на българския народ,както дедите му Аспарух ,Крум,Симеон и Калоян и може да минава където си иска с поредния триумф,водейки навързани като като квартални мастии поробените измекяри на гаргамел,сопола,ицо бисера,капута,гея,цецо василев пеевски и най паче - пидал сидераста рецидивист-все политически трупове,участвали в метежа срещу императора на България! НЕГО ЦЯЛ НАРОД ГО ЛЮБИ А НАРОДА СИ СТРАСТНО ТОЙ!

Генрал Боко Лайноносец

Страхува ли те Бойко пак,бе кавал? Ваканцува ли на варадеро, бе пидал? Боли ли като ви вади зъбките, бе въшкар? Нали го копахте с Ицо бисера бе,помияр? Некаа,некаа така ще е!

Това е добре, ама защо не споменава ,че е построен изцяло с пари от ЕС,и ако ги нямаше щеше нищо такова да има.Така че следва извода ,пак Костов е виновен.

Всичко хубаво и ценно на София е под земята: и метрото, и минералната вода, и останките от цивилизацията на Древния Рим...

Чудесна новина. Поздравления за Рашидов, той се доказа като 100% БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. Желая му справяне със здравословните проблеми, дълголетие и благополучие... Мисля, че това е правилна политика. Археологическите артефакти трябва да бъдат максимално експонирани. Това ще покаже на туристите колко древни са нашите земи, в които цивилизацията е още от библейски времена. Дано опазим нашата прекрасна земя, люлка на цивилизацията, от ... силите на мрака, най-общо казано. Струва си!!

го поздравяваш? Човекът казва на младите да правят купони в музея. КУПОН В МУЗЕЙ?! Така ли се рекламира туристически обект? Така ли се пазят исторически ценности? Разочарова ме, а понякога ти наистина имаше хубави коментари!

Много тежко историческо наследство ни мъчи като гледам някой писания тук!

От най-новата история.

Б.Б. Генерал и премиер, а калинките аскер овладяват най-юнашки с номера, дори просташки, постове във висините властите:- поне и трите. Парламента пее в хор, Ве Се Се - като клакьор, президент и прокурор, медии - като декор. Лепа Брена той целува. Пред министрите - рисува. Лили при Станишев праща. Веждьо леко се поклаща, обяснява с глас набожен, сътвореното от Вожда. Всички сякаш Го обичат, за съвет при Него тичат, и се прави Той що каже, свят да се обърне даже. Слушка, само зад океана, глас върховен на Обама, и по Меркел май си пада. Цветелинка: - нека страда. Всинца му припяват дружно, сякаш Господ е ненужен. Той Началник Го нарича, но с фуражката и бича, власт раздава и отнема, като Папа- анатема. 24.12.2012г. Паси

Абе ората измрея отглади, они се занимават с римска баня.

Измряа оти си продадохте имотите по селата и нивите и тръгнаате да ставате граждани

Продаооме ги, оти додоя Мутрите и заплашиа. Сега крадат от Евросупсидиите

На някои българи и златен палат да им построиш безплатно ще са недоволни и с претенции! Изводите са за вас!

Поне дървен да беше, не златен

Със сигурност си чужденец, най-вероятно от Македония, щом толкова си падаш по бутафория. Рашидов е просто един разрушител.

ТИКВА?

Ние герберастките тикви ще ви серем на главите и ще ви откриваме още куполи с римски кенефи вътре...

Декуманус Максимус - главната улица на Античния град. Смята се, че по тази улица поне двама римски императори са били посрещани триумфално след спечелени битки. Сега триумфално по Декуманус Максимус триумфално ще премине и новия мутренски цар на България и нов римски император на Нова Сердика Боко I-ви, който ще бъде посрещнат от наведената под формата на буквата Г, мутренска прислуга величаеща го за спечелените победа над българския поробен народ.

Генерал Бойко Победоносец е богопомазания владетел и абсолютен самодържец на българския народ,както дедите му Аспарух ,Крум,Симеон и Калоян и може да минава където си иска с поредния триумф,водейки навързани като като квартални мастии поробените измекяри на гаргамел,сопола,ицо бисера,капута,гея,цецо василев пеевски и най паче - пидал сидераста рецидивист-все политически трупове,участвали в метежа срещу императора на България!

Открите е уникален голям обект, само Боче и Лилянко го закриват на снимката , та не се вижда

Русофилът е руски националист. Той страда, когато се случват хубави неща в България. Защото щастието на русофила минава през нещастието на българите. Нещастието на ограбваните от Матушката им наши сънародници, на целия български народ... С едно изречение - русофилите обичат България така, както педофилите обичат децата... ;-)

Ти откога не си виждал женски полов орган бе, цепеняк? Бас държа че си изврате слаботелесен катил, който никой не брои за жив- нямаш приятелка, нямаш прители, нямаш полов живот, толкова си грозен , че даже циганките на Околовръстното повръщат от погнуса, като те видят. Изрод...Седнал да ми разправя какво бил построил Шопарът в костюм...

Уникален е с новата теракота като недовършена баня

Лилето само на страдалка прилича, с тези 120 кила живо тегло

Тая беше поотслабнала малко, сега пак се е насвинила яко.

За чеп им е музей на открито на бедни, гладни, болни, измъчени, стресирани и наплашени роби?Когато нямаш 2 лева в джоба си и когато пенсионираните учители по български език и литература ровят в казаните за боклук и инженерите и математиците ти са прокудени в странство да бачкат като монтажници на гипсокартон, пикола или миячи в Макдоналдс, а колежките им от факултетите по биология и физика трият задниците на посраните бабички из Гърция и Италия... Защо им е на хората този музей тогава? На гол тумбак- чифте пищови, видяла жабата, че подковават вола- и тя вдигнала крак... Положението в страната е трагично, беднотията и мизерията са повсеместни, а тези двамата малоумници откриват музеи и демагогстват и говорят високопарни лъжи!

Добре че повечето хора не мислят като вас! И най добре е да не правите такива кардинални изводи манипулативно я защото не са съвсем точни и верни!

Видни комуноидни малоумници ме питат ЗАЩО гласувам за Борисов... И аз им отговарям - не, съвсем не за това, което направи, което построи ЗА България, а защото... много ми е високо Ай-Кю-то... ;-) :-) :-)!!!

Та нали и Боко е заклет комунист бе, мекере? И колко ти е високо ИК-то? Искаш ли да вържем по 5 бона и да проверим чие ИК е по-високо? Дрогиран изрод с промит от телевизии мозък!

Е, колко да ти е високо IQ-то, щом гласуваш за най-голямата комунистическа здънка?

Сигурно има римска мозайка с изглед на Древна Тиква

Каквито и хули да пишете ГЕРБ и ББ най много изградиха до сега за България след 1989!

И какво изградиха? Потъващите магистрали или системата за теглене на заеми

Апартаментите на Цецо да не забравите ;) Човекът ви дава на готово възможност всички опорни точки по списък да представите ;) Един пост - пет парчета пица!

Ало, не опростявай нещата.Няма злоба ,няма завист ,а гледни точки на БГ граждани.

Най вече за БГ гражданите с такива гледни точки се отнася, едното не изключва другото и обратното!

krassikat@

Не БГ граждани, а руски слуги, мурзилки... Нека да сме наясно... ;-)

Пълно е по света баби с антични дувари. Поразходи се малко да видиш. Има и по-големо от София и по-високо от Витоша.

Дали сложиха табелки по зидовете: До тука е древна зидария от древните майстори, а от тука на горе на Хасан Чаушеф от село Стръчково, местнио майстор