Юнал Лютфи се допита до Турция за мюфтийската криза

Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу се е срещнал в Анкара със заместник-председателя на ДПС Юнал Лютфи.

Обратно в новината

Коментари - Юнал Лютфи се допита до Турция за мюфтийската криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като Лютви се чувства турчин, да си ходи в Турция. Защо турци ще навират носа в това, което се случва на българска територия.

Предателството на националните ни интереси е характерна черта на българските политици в по-новата ни история.

Забележете, колко нагло и погрешно поставят нещата - ...Според Ихсаноглу образованието е ключов фактор, който може да помогне на Запада да разбере исляма... Крайно време ислямските страни да насочат парите си към образование и те да разберат цивилизацията, общочовешките ценности и Запада

Сега поне ясно си го казаха тези ДПСари-внимавайте с нас,иначи иде майка Турция!Жална ни майка!

Отдсавна не бяхме чели за пъшкащия и пухкащ бай ЛютфилЕ ето той се поави в медиите за да напомни още веднаж за пъпната връв между ДПС и Турция.Има ли още хора ,които да се съмняват ,че ДПС е етническа партия, която е 5-тата колона на Турция не само в България ,но и в Европейския съюз.

До бай Ганю и подобни екземпляри! Значи Недим Генчев бил агент на ДС за това да го махнем и да сложим Алиш-Хаджи- доказания агент на турското МИТ-?! Бай Ганю Балкански, ти си изхабен син идиот. Ако отвориш архивите на ДС, които твоите Костов и Атанасов прекроиха, ще видиш, че и баща ти и майка ти са били агенти на ДС. Агенти беше целия български народ 99% от тях не го знаеха дори. Такова беше времето, една партия с инструмента си ДС гледаше изкосо всеки гражданин и му правеше досие със или без подпис. Да не говорим за тези на по-големите постове ,духовните водачи или добър учен. Всички задължително имаха досиета в ДС. Но не са откраднали нито една игла. А крадците на държавна собственост след 1989 г защо нямат досиета, защо за тях не говориш бе аланкожлу Ганьовски?! Дето 20 години крадяха и доведоха България до клоаката на Европа, родителите ти с 40 години трудов стаж да завършат мизерно старините си с 40 лева пенсия, съсипаха бъдещето на младите в България , прогониха ги да се скитат немили недраги по света, съсипаха бъдещето на държава България. Такива като теб малограмажни мозъчни , с такова мислене докараха бедите на българите сега. Защо бе Гановски не отвориха досиетата през 1990 г. както направиха останалите социалистически страни тогава, а ми продължават да ги държат в техни ръце и да си разиграват коня??? Аз мисля, че в чистенето на България от помията трябва да включим и такива бай Ганьовци като теб, защото с тях ще продължим да смърдим още 2 столетия.

Е, сега поне става ясно дпс на кой господар служат и откого приемат заповеди.

Дами и господа,аз също съм за решаване на проблемите на България в самата България ,и също не подкрепям идеята наши политици да се допитват в чужди държави за наши си работи,но не става когато власт имащите се правят на разсеяни и не искат да видят проблема.То проблема е решен още с конституцията на България,отворете и погледнете -чл.13 ал.1 вероизповеданията са свободни ,ал.2 религиозните институции са отделни от държавата.Какво е държавата -власт която е разделена на законодателна,изпълнителна и съдебна.,Тогава питам аз защо държавата чрез съда се намесва в институцията на мюслюманите и нарежда да ги води един агент на държавна сигурност, когото всички мюслюмани не навиждат.За ваше сведение когато войниците с автоматите ни сменяха имената този същия стоеше редом до виновните за всичките патила на мюслюманите и се усмихваше ехидно.Исега след 20 години когато хората се опитват да забравят този срамен за България период някои господа се опитват да ме убедят ,чекато гледам Генджев като свой духовен водач аз трябва да се радвам,защото е бил плод на демокрацията и на независимия и без пристрастния ала бала съд.Като ги пишете вярвате ли си.Духовния водач на мюслюманите се избира на конференция от делегати от всички краища на България .И като толкова ги разбирате тези работи/щото турците са прости/защо не можете да проумеете ,че Генджев е един комунист /безбожник/и какъв духовен глава може да бъде той въобще.

Когато страните се готвят за кандидатство за членство имат право на участие в някои представителни организации на ЕС.

Потвърждение на истината че ДПС е пета колона на Турция и депутатите им реално изпълняват чужда политика

Да ДПС сами си вкарват вълка в кошарата!

Исторически вражди, културни разлики ...ала-бализми. Всичко винаги се свежда в крайна сметка до текущи интереси на елитите. Затова Юнал Лютфи да спре да се разхожа, а за исламофобията може да пише и оттук. Нищо няма да се промени, ако не се обединим. Иван, Ибрям, Асан-20 години не ви ли стигнаха? Не виждате ли, че ние нямаме партия, дори люспа от партия, която да изразява интересите на хората с нисък стандарт. Ега си, стратификацията. Не може да изолираш бедните в отделна категория нито като пролетариат, нито като бедно малцинства, ни като пенсионери-бедността минава през сума ти прослойки и социални групи. Беден инженер, беден бачкатор, беден пенсионер, беден библиотекар, беден циганин, беден турчин, беден българин. Мюсюлманите се организирали и искат нов мюфтия. Тцъ. Тцъ. Пред тях българите се организираха да искат още един Синод. Тцъ. Тцъ. Само дето не могат да се организират да искат по-високи заплати. Па много избирателни са организационните им вкусове. Или тук не говорим за вкусове.

Струва ми се, че смесваш нещата, надявам се - не тенденциозно. Бедността у нас е един проблем, а опитите за ислямизация на християнския свят - БГ, други европейски страни, САЩ - съвсем друг проблем. Факт е, че ислямът става все по-агресивен. Според мен ако на изповядващите ислям не им харесва в Европа или в САЩ - могат да се върнат по всяко време в родината, от която са корените им. Но да натрапват ретроградната си религия в цивилизования свят - НЕ !

Тук Турция работа няма. Това е намеса в чужда държава. И тоя изферяса хи ни тегли към Турция.

Ами ако му плащат и от там....

Ако искаш един народ или племе да го подчиниш вкарай го в исляма,защото ислям е подчинение.Затова този натежал от злато депутат плаче ,ама здравата се е разплакал, та чак до съседите опрял.

АБЕ, ДЕПУТАТЕ, ДЕТО ТОЛКОВА ГОДИНИ ЯДЕШ ОТ НАРОДНАТА СОФРА, ТЕБЕ НЕ ТИ ЛИ Е ЯСНО, ЧЕ ТУРЦИЯ Е ДРУГА ДЪРЖАВА. ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СЕ РЕШАВАТ В БЪЛГАРИЯ... ТИ КАТО СЕ СКАРАШ С ЖЕНА СИ, КОМШИЯТА ЛИ ВИКАШ ДА ТИ ДАДЕ АКЪЛ КАК ДА СЕ ПОМИРИТЕ??? АМИ ЩО НЕ ОТИДЕ В ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА ДА ИСКАШ СЪВЕТ, АМИ У ТУРЦИЯ?ТОВА ПОКАЗВА КАКЪВ СИ ПРОДАЖНИК И НЕ СИ БЪЛГАРИН. НЕ СИ ДОСТОЕН ДА СИ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! БОКЛУК!!!

Леле-мале, Юнале!

тия забравиха времето на екскурзиите

Ако отпадне двойното гражданство - нещата може и да си дойдат на мястото.

Аз не знам какво пише в корана, но всички виждат какво правят ислямските терористи. Ако ръководителите на исляма бяха честни и справедливи и искаха да опазят лицето на исляма трябваше те да отидат в Авганистан и да унищожат тези терористи, а не да ни карат да четем корана и да ги разцелуваме. Както върви, ако продължаваме да прекаляваме с човешките права, хуманизма и демокрацията и благодарение на мързела ни(на всички европейци) Европа ще се ислямизира. Надеждата е в Китай, Индия , Русия и Латинска Америка.

на господина трябва да му е ясно, че въпросите които го вълнуват са си чисто наши - български и че държавата ни не е филиал на съседната ни такава, пък макар това да Турция, ако обаче той не познава нашата Конституция - да направи всичко възможно да отиде еднопосочно и безвъзвратно в съседната държава и да спазва тамошните закони и всичко подобно, но е добре да знае отлично, че Турция не е България...

А бре,ей,Лютфи ефенди,как така ще се допитваш до Турция за вътрешни проблеми в България? От 22.септември 1908 година България е НЕЗАВИСИМА от Турция модерна европейска държава! Ти си окумуш човек.Помисли си!

България е независима, но мюфтийството е зависимо от Дианета в Турция по споразумение между България и Турция.

Защо Бойко Борисов лобира за Недим Генджев?Много добре се знае,че Генджев в назначен от Тодор Живков и в преки избори не е избиран за главен Мюфтия.Това стъпка за връщане на тоталитаризма ли е?ГЕРБ тоталитаризъм ли иска да осъществява?Нека да не се заблуждаваме, защото ако днес под удара са Мюсюлманите утре под ударите на властта ще бъдат инакомислещите хора,които са християни.Българи замислете се,помилете от раличните аспекти на проблема.

ДПС не е партия основана на религиозна основа. Защото тогава ДПС толкова са се загрижили за това кой ще бъде главен ходжа?! И никой няма нищо против джамиите, но те трябва да се издигат на места населени с мюсюлмани.

ДПС го прави това не от симпатии към исляма, а защото се стреми към мюсюлманския електорат. Кога за последно видяхте депутат от ДПС да влиза в джамия? Та нали ходжата чете Корана "не кради", а те само това правят.

От кога се допитвате до Турция за вътрешнобългаски (ДА!) проблем?

На границата му вземете паспорта и да се връща в Турция! България е самостоятелна държава и нахалството на този минава всякакви граници!

Недим Генжев е възстановен на поста си с решение на съда. Ако не им изнася на ДПС, да го оспорват по съдебен път. Всеки опит за разрешаване на проблема извън съда е действие срещу държавата, а намеса на Турция би била намеса във вътрешните ни работи. Тия приказки за мюсюлманофобията ги знаем отдавна. Мюсюлманите да уважават законите, традициите и нравите в страните в които ходят, да се изчистят от разните радикални ислямистки течения, да се оправят с терористите-ислямисти, чийто мотиви са също религиозни и чак тогава да искат да бъдат приемани от останалият свят без предразсъдъци. Приказките за образоваността да си ги спестят - да си образоват първо последователите, болшинството от които не знаят нищо друго освен няколко пасажа от корана и не знае друг учител освен селският ходжа.

Вече е ясно,че се родеете с Арабите,само помакини се омъжват за тях. Относно ислямските държави- петрола свършва и те търсят ново жизнено пространство ,а Вие им помагате... Няма Християнин преселил се в ислямска държава- там е 14 век.

а ти всащност живееш в 21..едвали палячо

Тоя хитрец в случая со оля. Опитва се да намеси друга държава в проблемите на една българска общност каквато са мюсюлманите ни. Няма ли кой за това да му ....

НЯМА, ЗАЩОТО НЯМА ДЪРЖАВА!

Вече е ясно,че се родеете с Арабите,само помакини се омъжват за тях. Относно ислямските държави- петрола свършва и те търсят ново жизнено пространство ,а Вие им помагате... Няма Християнин преселил се в ислямска държава- там е 14 век.

За съжаление си прав. Там е по-зле и от 14 век. На времето халифата е бил центъра на света. Там науката и културата са били извисени, а обществото се е радвало на голям просперитет. Днес ние трябва да вземем пример от хората по онова време и да се стегнем, но за съжаление управниците ни са лоши, а манталитетът на хората е много лош. Горе-долу като в България - корумпирани управляващи и прост народ. Но за това не са виновни нито исляма, нито християнството.

Как да сме толерантни към исляма след като в сура 76 Ал Инсан от Корана пише: Приготвихме ние за неверниците вериги, окови и пламъци...,в сура 5 Ал Майда: Аллах обеща на вярващите опрощение на всички престъпления и награда, а неверниците ще горят в Ада... Това ли е същността на исляма, тази прехвалена религия, питам аз и отговор не искам...А за допитването на Лютви до турските тайни служби - без коментар!

Ако изберат свестен мюфтия, който да се грижи за мюсюлманите, ДПС ще си загубят властта над тях. Сега ги мамят и с помощта на религиозните водачи. Обяснимо е защо този хитрец е отищъл да реве на рамото на турчина.

Много точен коментар. Но защо тези хора (мюсюлманите в България) не се усещат как ги връткат за пореден път?

Водещите европейски страни да приемат мерки за прокуждане на мюсулманите от Европа, вече има свежа работна сила от Източна Европа, която е много по-квалифицирана , интелигентна и лоялна към прогреса и просперитета на човечеството...

Всъщност става точно обратното. Франция вече започна да си ни връща "свежата работна сила от Източна Европа, която е много по-лоялна и трудолюбива" по въздушна поща.

..и как става точно това като Меркел казва:"Свиквайте с джамиите"....?

ако нямаше желязна завеса, нямаше да има турци в Германия

Тя ръси и други глупости, но не усеща накъде духа вятъра и как ще трябва да свиква да си търси друга работа след следващите избори... на германците им е писнало вече от нахалството на турците, които повече от очевидно искат да променят Германия по техен вкус - с джамии, с преподаване на ислям в училищата и т.н. Отделно от това по-голямата част от турците лежи на социални помощи, защото вече не се търсят общи работници както преди 45 години, когато са дошли първите гастарбайтери от Анадола и други подобни места с високо ниво на култура и грамотност...

Казано по-точно мюсюлмани те искат те да водят война срещу християнския свят,атой да не се защитава-камо ли да премине в настъпление) итова да си го обясняваме,ние,християните,учейки корана-такава наглост може да измислилят само те.

Мюсюлманите не водят война срещу християнския свят, а е точно обратното. Коя мюсюлманска страна окопира немюсюлмански, докато същевременно НАТО са окопирали Ирак, Афганистан и Палестина, а сега се готвят да окопират и Иран.

Не знам какво имаш предвид, пишейки за "окОпация". Всички градини се нуждаят от окопаване. А що се отнася до заиграването на политиците с религиите, нека ти кажа: Познавам десетки свестни, трудолюбиви и честни хора - мюсюлмани (и турци, и българомохамедани). Те са толкова обикновени хора, колкото и българите. Много от тях са ми добри приятели. Тях никой не ги е питал. Абсурдно е, една партия, оцвъкала всичко, до което се е докоснала, чието ръководство се е оградило с "обръчи от фирми" и целенасочено вече второ десетилетие, под предлог "че защитава правата и свободите" на мюсюлманите в България, всъщност да ги ограбва. Предимно тях. Защото ако ДПС не се "грижеше" така за тези хорица, техните райони отдавна да са достигнали нивото на развитие на останалите части от страната. Но ела и виж какво е дереджето в Лудогорието - не, че няма пари- просто те не достигат по предназначение (пример: Дулово, с неговите управници + Гюнай Сефер - изнесоха дървесината, "построиха" пътища и т.н.). Та това, което искам да ти кажа е, че: проблемът с мюфтиите ви е проблем на самите мюсюлмани. Не е ПОЛИТИЧЕСКИ проблем. Ако не е бил избран редовно (съгласно уствава) - СЪДЪТ е ДЛЪЖЕН да се разпореди за спазването на законността. Не правителството. То правилно запазва неутралитет. Не политиците. Политиците НЯМАТ место в този спор. Толкова ли сте наивни и не се усещате, че ДПС се опитва да печели популярност, възсядайки този проблем? Ами като сте толкова наивни, затова ще ви яхат още дълго време тарикатите.

два бързи жокера: Турция - България(не само), Кипър.

Кипър? Какво става там?

и защо когато американците влязоха в Ирак иракските бойници хвърлиха пушките и се прибраха по домовете

Ама разбира се, исляма се е разпростанил само с блага дума и философски дикусии... същото важи и за турското нашествие от 13 век те въобше и тогава не са завладявали никого, просто са се помолили да дойдат да ни управляват и поизколят за има няма 500 години и ние с радост сме се съгласили... а вие сте си били едни дьонмета, помако - турците така са ви наричали, въпреки че сте приели тяхната вяра те не са ви уважавали и са ви оставяли ходжи и спахии да следят дали ще се придържате към нея... види се е дали резултат - сега такива родоотстъпници като тебе тръбят че сте били отделна нация, както македонците... като са ти по-мили турците, защо не се преместиш да живееш там а? Защото не ти изнася, нали...много по-лесно е да се дращят простотии по форумите

Ами България, Германия, Франция, Англия, даже и Швейцария - са пълни с мюсюлмани от други страни, което напрактика е окупация. Освен всичко друго голяма част от мюсюлманите там не работят и ползват социалните придобивки на съответните страни, като даже имат и по-големи претенции. Ето това е окупация от по-подъл вид, защото се провежда с жените и децата напред. Доста кофти картинка, не мислиш ли? Ето къде е окупацията!

Турция е на една крачка от нази, който не му оттърва, айде много му здраве.Не сме заритали много за тях.Да си сбират дърмите и там надоло по Анадола.

Точно това мислене ще загроби България,защото Българите сами ще се изпоизядем.

тоя показва коъ командва в булгаристан....... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-н Юнал Лютфи всъщност е албанец. Знаят го това приближените. Но тъй като има повече файда да е от турския етнос - затова се и турчее.

Пра си . Албанците са българи и християни до 14 век, говорят старобългарски език. Когато 16 век приема т исляма от майка Турция стават турци и си променят етническото самосъзнание в турско, а езика си запълват с турска лексика. Да това при тях е най- късно на Балканите идва Възраждането началото на 20 век. Но до сега старото поколение се нарича турции винаги е имало миграция към Турция. Албания е държава от1915 година, почти толкова колкото и България, но понеже не са се чувствали част от европейската християнска цивилизация са гледали винаги към Босфора и са имали пример не Европа, а ислямски свят, нищо не са направили до сега като държава и икономика. Исляма стои в 16 век на християнството, религията е в основа на цивилизацията, за това християнската цивилизация е най високо материално и духовно развита в света, а ислямската е най ниско. Но г-н Лютфи и като него са в плен на великоруския национализъм, който шета от 5 века на Балканите и прави от всички мюсюлмани турци. Идея за България- алтернатива на статуквото

в албания има българи, но албанците не са българи, по-скоро са илири, езикът им е звучи близко до гръцкия, при това не всички са мюсюлмани

Мила,ИБ, пак огелпи конците ! За етническата принадлежност на албанците има много версии. Предполага се че са илириици,даки и дори траки,но в никакъв случаи не са българи или славяни ! За "Албания" говори още Птоломей Географът !

На всички отдавна им е ясно откъде получават указания за действие ДПС-то и чии интереси те всъщност защитават. Те са една 5-та колона в и тъй не много сплотеното българско общество, издерзано от изадници -управляващи от помече от 20 години насам.