ДПС осъди побоя над дъщерите на мюфтията

Призоваваме ГЕРБ да поеме отговорност извършителите на поредната проява на ислямофобия в София да бъдат наказани, заяви в парламента Мустафа Карадайъ.

Обратно в новината

Коментари - ДПС осъди побоя над дъщерите на мюфтията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам за този инцидент , правителството на ГЕРБ , да си подаде оставката. Бойко Борисов, Не се справя със Природните аномалии. Дъждове у градушки , а сега и идващите горещини. :)) Този човек , няма милост към нашата партия. Да ни даде един мандат, а после пак да възстановява икономиката.

"...заместник-главния мюфтия заедно с полицейски патрул са направили обход на района" цитат от текста по горе

Разбираме ви драскачи, но кои са тези, които бият, нали сме правова държава, защо точно тези трябва да се справят, има си ред, има си органи за тая работа, ами и те ако ни кажат, защо ходите полуголи. Непрекъснато се говори за толерантност, а нерде толерантност. Винаги по-умният в случая отстъпва. Не сме в течение на нещата, но има си органи-мвр,112, тези хора обидиха ли ви, взеха ли ви парите, та да посягате, както ви писах, ако и те посегнат, че полуголи ходим по улиците, всеки гледа от неговата си страна, но страните са две: истец/ищец и ответник, жалбоподател и подсъдим ... Не съм упълномощен човек, но реално погледнато на нещата мисля, че в случая постъпката на побойниците не е за тяхна сметка или страна.

Предлагам ДПС да поеме отговорност за нападението на децата от клуба по кану-каяк от 50 озверели цигани с камъни, колове, тръби и закани за убийство.

Когато дойде на власт - да!

Никой не е набил жените. Набити са 'забрадките'. Да не беха ходили със МУСУЛМАНСКИ 'ЗАБРАДКИ'....тези жени щеха да са си недокоснати. ПС: била съм в Средния изток и в Северна Африка - като жена, требваше да си плащам на мусулманин да ме придружава, защото сама жена не може да ходи по улиците. Ако моете да схванете какво описвам де.....като носите пикала, на вас тоя момент не ви се показва и вие си мислите ,че сичкото му е нарет на ислама....

с това "бЕха", "щЕха"... малко се обърквам...

След като "държавата" не си е на мястото за да следи спазването на законите, да не се обвиняват нормалните граждани, че се възмущават от нарушаването им и реагират според вижданията и възможностите си, дори и не съвсем "цивилизовани". Още по-малко цивилизовано е да се разхождат пингвиноподобни жени, скрити под огромни парчета плат, под които не си личи кой е, какъв е и какво носи отдолу (не е важно бельото). Като искат да ходят така - прав им път към Саудитска Арабия, Афганистан, Катар и т.н. Нямат място тук.

Ъ ъ ъ инртересно, как разбра за какво са ги били ...

На всички по медал !!!

По повод глобата на Корнелия Нинова за непремахнати предизборни плакати да попитам ДПС защо не е премахнало техните, които се мъдрят в строен ред, лепнати на всяко възможно дърво в отсечката между Ардино и Кърджали?

Ако е възможно да попиташ, може и да получиш отговор. Възможен отговор!

Със забрадки ли са били или с фереджета. На телевизионните кадри се виждаха "забрадки" само с цепки за очите, което е в противоречие с БГ законодателство. Следи ли някой кви ги вършат в мюфтийството? Защо това се квалифицира като престъпление от омраза, а нападението на 50 озверели циганина към трениращи деца кану каяк с колове, брадви, камъни и викове, че ще ги колят е само дребно хулиганство.

Въпросите са много: 1. Защо хулиганството не се третира и като опит за убийство (ако те удря с кол/стол/камък/винкел и т.н.)? Нима трябва да има пяна по устата, за да го сложат в тази категория ли? 2. Защо политическа партия (която и да е) трябва да поема отговорност за престъпление, за което има орган - МВР? Следователя, който ще образува разследването, да не е сложен от дадена партия? 3. До кога в тази страна няма да има контрол и заинтересованост от институциите и администрацията?

За ромите отговаря Валери Симеонов, попитай го. А, да, той може да е на седянка с гюбек с някоя ромка...Аслъ му прилича!

...Една от версиите за побоя е, че двете момичета са били със забрадки. ,,, Абе- дали са били със забрадки, или са били с фереджета? Щото и нашите баби са със забрадки, но не ислямски , а български забрадки, и до сега никога никой не им е създавал проблеми никъде! Най- много да съжалят бедната бабичка....

Десетки роми биха треньори и деца в Асеновград....и това е за осъждане !!!!

Само дето тази новина беше спестена от вечерните телевизионни новини. Явно не е важно, явно няма никакво престъпление от омраза. Цинизмът в медиите е безграничен.

вижте господине,много сме чувствителни на тази тема.Дедите ви са клали и бесели българите,омразата ни е генетично заложена.А и да ви кажа ,вие си имате Турция,а на нас България ни е една.

нали ислямските фереджета бяха забранени? какво стана. Защо се толерира нарушаването на закона и традициите на българското население, за сметка на "правата" на някакви натрапници?

...и то от мюфтийството. Явно мюфтийството с действията си показва по категоричен начин какво мисли за бг закони с тези фереджета, които видяхме вчера по телевизията.

Защо само ние трябва да сме толерантни? Ако аз отида в арабска държава незабулена дали ще бъдат толерантни към мен? Те искат всички да се съобразяват с извратената им религия, а в същото време те имат нетърпимост към всички други.

papion

В С.Арабия още на летището, само като те видят с гола глава и веднага пристига жена-полицай и ти връчва шалче за главата. Ако откажеш, или те връщат обратно или...

Господи, прости на 98, не знае какво говори...

ако пробелмът е станал заради забрадка е тъпо щото допреди 30 години 80% от бабите християнки бяха със забрадки и друго много моля идиотите християни или мюслита много да внимават когато си изкарват простотията да не е на религиозна основа! щото там е страшно ако се започне! и не спира! чувате ли?? идиоти??

И нещо много важно да уточним! За какъв побой може да става въпрос въобще? Нещо термините не ми се струват подходящи... Те побой знаят ли какво означава? Ако са ги бутнали с ръка, ритнали по дупето или шамар - това НЕ Е ПОБОЙ! Побой е когато не ти оставят здраво място от млатене...

Марш в Турция подлеци грозни! Съсипвайте съседната държава с религиозните си лъжи! Няма Аллах, няма и да има! А Коранът и Библията са изпълнени с лъжи, за да мачкате роби. Вие изповядвате религии на омразата и носите война и мизерии!

Браво,много хубаво,олекна ли ви,хапчетата подействаха ли?:)

А какво да кажем за ислямски държави, в които само да споменеш, че си християнин и вече си в смъртна опасност, какво да кажем за Мека и Медина, където е забранено да влизат въобще християни... Ислямът е нагла политическа докрина, това не е религия, това е една измислица, родена от болния мозък на обладан от зли духове човек, възникнала 700 години след Рождество Христово! Осъзнайте се и се откажете от тази дяволска заблуда! Върнете се в лоното на християнството, иначе няма спасение за вас - ще горите във вечния огън...

Ти мисли за себе си и за своето спасение. Другарко...

Интересно ако европейка ходи по бански на улицата в арабска страна, какво ли ще й се случи? Май освен бой и затвор, че и други работи ...

Ислямът е проблемът и всеки може да отвори Коранът (има го и онлайн) и да види с очите си. Единственото спасение е всички варвари - ВЪН!

ГЕРБ не може да носи отговорност за деянията на друго лице, което макар и саморазправило се е приложило закона против бурките. Не може жената на мюфтията да демонстрира погазване на обществения ред. Това означава, че тя приканва всички да сложат бурки. Било е редно още охраната на супермаркета да я задържи до идване на полицията и да бъде заставена да махне бурката и да и се състави акт и наказателно постановление с глоба. Как така ще нарушава закона и после някой ще гони онези, които са настоявали за прилагането му? А утре ние може ли да се разбунтуваме и да ви подгоним всички от църкви и джамии, докато не ви пръснем из горите, мошеници такива! Вие носите войни и мизерия и не трябва да съществувате. Трябва да ви забранят, защото не служите на Господ, а на себе си.

като се разбунтуваш ми се обади, ще приложа закона...

Няма да коментирам боя но искам уточнение по един въпрос. Ханъмите забрадени ли са били или зачохлени? Защото по телевизиите, в репортажите по случая даваха ханъми облечени с дрехи с "двойно предназначение" Та, ако са били с чохли, заместникът на главният мюфтия какъв точно мюсюлманин се явява? Нормален или талибан?

Тези храбри патриотчета пребили забрадените моми защо се крият, всички патриоти ли блестят с такава смелост и храброст, защо се страхуват открито да си разкрият възгледите, безспорно двете забрадени законопослушни моми са по добри граждани на страната от страхливо криещите се биячи на невинни хора.

Значи когато Коранът разрешава мюсюлманите да бият жените - може. Но когато българи ги бият - това е престъпление. Егати дискриминацията. И кога най после ДПС ще заклейми побоищата на орките над българските граждани, а напоследък и над полицай.

jingiby

Ако са дъщери на мюфтия, сигурно вкъщи държат да са забрадени. Аз си спомням времето, когато голяма част от жените у нас ходеха със забрадки. Такава беше традицията на село, а и имаше такава мода по онова време в градовете. Ако момичетата не са били омотани като нинджи от главата до петите, не виждам защо е имало изобщо скандал...

Не е редно да се бият млади жени но исляма като идеология на тероризма трябва да бъде забранен. Наръчника за тероризъм "Коран" го потвърждава.

Според мен ДЕМОНСТРАТИВНОТО носене на каквито и да е религиозни облекла, символи и т.н. не само в България, а в която и да е друга светска държава е АГРЕСИВНА ПРОВОКАЦИЯ срещу цивилизованите хора, които за разлика от религиозните фанатици осъзнават, че вече сме в 21-ви век ! Носенето на подобни СИЛНО ПРОВОКАТИВНИ религиозни символи трябва да бъде забранено със закон и да бъде строго преследвано !

погледнете техните лидери - до един МАФИОТИ. ПЕЕВСКИ, ДОГАН, ХРИСТО БИСЕРОВ,ИОРДАН ЦОНЕВ и много други, но тези са национално известни и на децата. Ало-о, Цацаров - самосезирай се - къде го има това Пеевски още малолетен и милионер, как става това - предложете го за Нобелова награда. ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ!!!

Всички които манифестират подкрепата си за джахидистите с публични изяви и подкрепа на символите им трябва да бъдат съдени за подкрепа на терористи. Ако карат децата си да го правят трябва да им се отнемат и дават на социалните.

долно е да се бият жени, макар някои да заслужават, нямам предвид тези двете, срещал съм много противни българки.

Ти ноо играеш по тънката лайсна. Никой не е бил жените. Набити са 'забрадките'. Да не беха ходили със МУСУЛМАНСКИ 'ЗАБРАДКИ'....тези жени щеха да са си недокоснати. ПС: била съм в Средния изток и в Северна Африка - като жена, требваше да си плащам на мусулманин да ме придружава, защот осама жена не може да ходи по улиците. Ако моеш да схванеш какво описвам де.....като носите патки, на вас тоя момент не ви се показва и вие си мислите ,че сичкото му е нарет на ислама....

Спрете тази недопустима агресия и дивашко-патологична оргия, изкарваща на повърхността низки страсти, безподобна ограниченост, дълбока ксенофобия, адска простащина, породени от завистта към огромното количество сивоклетъчност и мозъчно-черепна фина емулсия, бълбукаща като буйно-пенлив мартенски поток в красивите главици на двете момиченца, скрити грижливо-морално под меката кърпа на менталната девственост!!! Тези биячи и долнопробни варвари-престъпници са изпаднали в гърч при мисълта, с какви богато-пространни знания, интелектуални възвишености, а преди всичкo стотици човеколюбиво-хуманни строфи и сури от Корана, са препълнени тези невинни главици. Крокодилско-вампирските змейове в човешки одежди са завидяли на невинните същества до вихрово-епилептичен припадък, че техният татко-бубайко изпълнява една от най-високите длъжности в държавата - наравно с президентската - заместник-главен мюфтия, или с други думи, заместник-наместник на Аллаха в Северното Полукълбо! По ирония на Съдбата това пъклено дело е било извършено в квартал с демократично-толерантното име - "Свобода"! Дами и господа, застрашени са Правата, Свободите и Аксесоарите на Малцинствата! Щом като двете момичета са били нападнати само поради безобидния факт, че са носели забрадки на главата си, какво ли ни чака нас, смирено-благите, етично-морални женици, покрили своите белоснежно-пухкави тела в тъмно-прохладните бурчици на Мира и Демокрацията?! Това значи ли, че трябва да сваляме меките си бурки, след като излизаме с покупки от магазините, за да не отнесем поредния брутален тупаник-кьотек от младото крило на "Атака"? Протестирам срещу този ужасяващ стриптийз посред бял ден! Ксенофобите искат да ни принудят да се разхождаме и въргаляме полуголи, да се кекнем и чекнем, кълчейки се като подивели шебеци, изпаднали в гнусния ритъм на безпардонния циркаджилък като част от отвратително-блудкав водевил, пред лъстивите погледи на разгонените националисти! Позор!

Написаното направо е разкрътващо, а преминало през съзнанието на един селски бек води до ръмжене от кеф....

Законът забранява да се носят бурки тук! Ние сме светска държава. Не може жената и дъщерята на мюфтията да приканват народа да погазва закона. Ако не дават пример, те явно подканват за масовото му нарушаване. Кой им плати да го правят, мюфтията ли ги кара да демонстрират това? Какви сури говориш,като погазва светската държава и си въобразява, че никой няма да забележи това? Освен това мюфтията не е наместник на никого, защото няма Господ. Всичките мюфтии и попове са мошеници, лъжливи, крадливи и мързеливи. Вие лъжете хората, че има Господ, но не можете да излъжете онези, които не вярват. Вие сте лъжци, които живеят на гърба на другите и подклаждате религиозни войни. Трябва всички религии да бъдат забранени заради такива като вас. Само забраната а религиите може да носи мир. Отречете се от религията, защото носите омраза и войни.

Твоите посестрими да не са коне, че да ги зачохлят? Защо на поразсъждаваш малко и на тази тема?

как не разбраха тия хора, че трябва да се държиш в едно общество спрямо обичаите и културните традиции на държавата, в която пребиваваш? Ако отиде европейка в арабска държава, ще се облече прилично, без да се разголва и да е предизвикателна! Тук обаче ще обличаш както е прието в цял свят, ако си мюсулманка! Или не идвай в светска държава! И на мен не ми харесва да виждам караконджоли и терористи посред бял ден в собствената си държава!

аз съм българин и не ми харесва да гледам уруспии с гърди, висящи извън роклята - съжалявам, но никаква красота не виждам в това.

Разбират го много добре, но нарочно се облича провокативно. Използват всяка възможност за демонстрации и раздор. И нашите политици ги защитават.

Отново подменят понятията! НЕ защото изповядват ислям, а защото се обличат нподобаващо в една европейска държава! Стига сте подменяли понятията, нещастници! Ако толкова искате, отидете в арабските държави по бански, да ви видя? Затова в БГ да не ходят със забрадки, ако имат такъв мерак - самолета за Дубай да хващат!

освидетелствувани ли са тези дъщери на мюфтия, колко следи от рани с нож и не дай Боже и смърт има - такива са последиците от нападенията на циганите-мюсюлмани - техният електорат. Леле разплаках се толкова ми дожеля за тези девойки. Абе и те не искат да ходят така,ама не могат иначе, щото баща им буквално ще ги убие.

по принцип забрадката не е само турски атрибут. и българските жени са ги ползвали(а бабите и до сега ги ползват). даже някога правилата са изисквали жените в църква да са със покрити глави (разбирай забрадки) а мъжете да са си свалили калпаците. проблема според мен, не е толкова че са били а как точно са афиширали че са се забрадили. интересно ако почнем всички да носим на гърбът си стойки с икони и кръстове как точно ще реагират от дпс?

Те не са бнили със забрадки, а с покрити лица. Не знаеш кой е от долу. Може и да е терорист с бомби. Не сравнявай двете неща. Нямат нищо общо.

дпс ояла се пасмина ,злокачествен тумор за България.Толкова много злини направиха на България и продължават,те разделят хората ,за да имат електорат.Фалш отвсякъде-дипломи,телкове,сараи....

А осъди ли побоя над децата и треньорите им от съседната статия? Изобщо някоя партия осъди ли това безчинство или нашия контингент не го закачаме, когато дерибейства?

Езикът на омразата е в омагьосан кръг и кой го е започнал не е ясно.

другите новини: цигани пребиха полицай, цигани пребиха деца и треньори в Асеновград. ТОВА КАКВА "ФОБИЯ" Е?

Според ДПС и БХК това са прояви на културни различия, които следва да бъдат приветствани и толерирани.

Паисий

културно различие е когато бг-цигани отиват пред болница в Полша със ЗЛАТНА КАЛЯСКА, за да изписват бебе.

Заиграването от страна на ДПС с религията е доста по-опасно от отделни прояви на религиозна нетърпимост, още повече, че в случая все още дори и не знаем дали това е точно такава проява. От друга страна, не виждам защо да не може да се мрази исляма. Той (както и всяка религия) е идеология. Но идеология е и нацизмът. Защо да мога да мразя нацизма и законово да ми забраняват да го харесвам - щото разпалвал война и бил човеконенавистен ли? И искал тази идеология да бъде доминираща в света. Та от официалното му ликвидиране са минали над 70 години. В същото време, ислямът разпалва и води човеконенавистен джихад и СЕГА. По много неща си приличат с нацизма - особено по търсенето на световно господство. За това и Хитлер е бил фен на исляма, а Химлер е имал дивизии и бригади от мюсюлмани. Благославяни на място в Европа от мюфтията на Великото джамия Ал Акса в Йерусалим (впрочем той е чичо на Ясер Арафат). Защо да ме заставят да толелирарм исляма?!

papion

Ако трите са си говорили на чужд език /турски/ и са били зачулени, девойките са ги взели за "бежанки" и понеже ни стана до гуша от тях, докато се разберат, кой какъв е, боят е станал. Не ги оправдавам, но ги разбирам, както и тези в Англия от последните дни. Виждайки, че политиците са си "свалили" гащите, народът взима нещата в свои ръце.

тези деца на мюфтия те да не са недосегаеми? Затова ли ходят с покрити лица? Те циганите - техният електорат и от тяхната религия толкова хора бувално избиха, имаше и един професор ама тези от ДПС мълчат, а сега за тези пикли - врява. Да ги бяхте пребили за болница та да има за какво и да си ходят там където е разрешено забулването.

Аз съм жена на години, но и аз бих им направила сериозна забележка и ако не ме послушат бих се опитала да смъкна покривалата. Абе аланкоолу, в тези страшни времена на атентати , няма ли закон хората да ходят с открити лица. Та можеш ли да разбереш мъж ли е, жена ли е и колко бимби и калашници носят под тези прекрасни покривала.

Ако аз се облека в рицарска одежда от времето на кръстоносните походи и се разходя из някоя арабска държава няма ли да ям бой ? Постъпката на тия прости женици от родата на ютия...пардон мУфтия...ил там както му викат е същата. Норамлно е да не ги харесваме тук. Има си история....

Носенето на забрадка е демонстрация и е провокативно, тук няма спор. Който каквото търси си го намира. Забрадката е символ на разделение и отказ от интеграция. Всъщност агресията почва от забрадката. Боят е следствие.