Войски на Кадафи обстрелват тунизийски град

Лоялни на либийския лидер Муамар Кадафи сили подложиха на артилерийски обстрел град Дехиба в Тунис, близо до границата с Либия, предаде Ройтерс, като се позова на двама местни жители.

Обратно в новината

Коментари - Войски на Кадафи обстрелват тунизийски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако въобще е истина, очевидно инструктори от САЩ и "бунтовници" са облечени като войската на Кадафи и са атакували град в Тунис. Някой да ми обясни какъв интерес има Кадафи да напада Тунис? Интересът му е точно никакъв. Дори това му вреди. А е доказал, че е достатъчно хитър да не прави такива глупости. Аз лично съм възмутен от такива долни и мръсни номера. Лицето на демокрацията нещо изчезна, но съзерцавеме г..а на европейската демокрация, в пълният му блясък.

Ще падат снарядите, като дават убежище на терористи. Какво лошо има, че Кадафи действа по американски маниер?

време е да влезе в деиствие и пехотата на нато в либия

"предаде Ройтерс, като се позова на двама местни жители. " Откога Ройтерс пуска слухове на местни мургави и при това само двама жители? Или това е поредната медийна манипулация, за да се намери смислено оправдание, младото британско семейство да се сдобие с още петролни залежи.

След като всички са се юрнали да гонят Кадафи човека все някаде трябва да се засели така че дали ще е Либия или Тунис голяма разлика няма

Тоя луд Кадафи се пробва да предизвика 3-та световна война и да въвлече колкото се може повече хора в нея. Мръсен мюсюлмански откачалник!

Питай ги, очаквам в най-скоро време да ти отговорят тук :))))) смешкоооо

Както не всички знаят, по време на първото затопляне в отношенията със Запада Кадафи се канеше да преразгледа условията на петролните договори, сключени от Либия в началото на 90-те. Мина време оттогава и Кадафи сметна, че петролният бизнес достатъчно се е нагушил от либийския нефт. И че няма да е зле, ако либийският народ взема не 50 на сто от добивания петрол, а цели 80%. Но Кадафи като че ли не е наясно, че хората от бизнеса с горива нямат "център за ситост" в мозъка. Самият полковник обаче имаше такъв център. Имаше и съвест, и обич към своя народ. Имаше дори своя Идея - създаването на федерация от арабски държави, която да брани интересите на своите народи. Народните интереси - не тези на клановете и на елитите. Едно-единствено нещо липсваше у полковника - алчност. Това страшно пречеше човек да се спогажда и договаря с него, а в крайна сметка погуби и Кадафи, и процъфтяващата му страна.

Е тва с виаграта ме уби от смях.

Изнасилвали в районите с бунтовници? Как са стигнали там!? Та там са бунтовници? Не са КАДАФИ и сие

Тази "информация" за идиоти ли е съчинена? Такава тъпа пропаганда не е имало досега. Няма "войски на Кадафи" и "сили на Кадафи", има ЛИБИЙСКА АРМИЯ, която, ако не беше под постоянния огън на НАТО, ръководен от САЩ, отдавна щеше да е попиляла стрелящите във въздуха за снимка мангали. А това с виаграта е върхът, този акцент в пропагандата трябва да влезе в учебниците.

Картината на бъдеща Либия в общи линии вече се очертава. Световната демократична общност не прибегна до пряка интервенция, просто спря войските на Кадафи на условната граница, отвъд която се простират петролните райони. Виждаме така наречения косовски сценарий - със съответните корекции, защото на Балканите няма петрол. Само дето Косово е държава, издействана с хитрини, и разчита изцяло на дотации, а "революционната" част от Либия със сигурност ще може да се издържа самостоятелно. Най-вероятно обаче - колкото да има брашно за питки. НИЩО ПОВЕЧЕ. Хората ще трябва завинаги да се простят с чудесните изненади на "либийския социализъм". Петролните компании не се занимават с благотворителност, а техните топмениджъри никак не обичат рентабилността на добива да спада.

Кадафи е на власт вече 42 години, той седя на трона твърде дълго. И сега групите младежи с "революционни" знамена се надяват да стане по-добре. Сега обаче ще става по-зле. Младежта ще трябва да отвиква от сития живот. Днешната сита революция може би иде оттам, че младежта - най-борбената част от либийското население, е разглезена и затънала в поквара. Тези млади мъже не са имали нужда да се бият за място под слънцето. Още от деца са привикнали с мисълта, че ще получат почти всичко безплатно. Било им е скучно. Пък и нали вместо тях са работели гастарбайтери от целия африкански континент. Онези, които се канят да преформатират Либия, откриха сред тях доброволни помощници.

А къщичките са толкова евтини, защото сделките с недвижими имоти, в Либия са забранени и се наказват. Инак местните мошеници да са надули отдавна с парите от петрола такъв спекулативен балон от недвижимости, че къщичка в Либийската пустиня щеше да струва колкото богаташка вила в Испания. Електричеството в Либия е безплатно. Напълно. Образованието е безплатно, наеми не се плащат изобщо. Пътищата са идеални. Срещу 10 динара резервоарът на Бе Ем Ве "седмица" може да бъде напълнен догоре, дори ще ви върнат ресто. Десет динара са около 3,54 долара. Между другото, държавата покрива 50 на сто от цената на новозакупен автомобил... Компенсираше я всъщност до неотдавна... И ТОВА БЕШЕ...

Муамар Кадафи дълги години дотягаше на световната демократична общност със своя "либийски социализъм", защото стана ясно, че ако петролната рента се разпределя честно, може да се постигнат смайващи резултати. Съдете сами: Всяко либийско семейство получава годишно общо 1000 долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е 1000 долара. Медицината там впрочем е безплатна. Помощта при раждане на дете е 7000 долара. Всяко ново семейство получава при сключването на брак 64 хил. долара за покупка на жилище. Парите стигат за скромна къщичка от 150 квадратни метра - с издълбан кладенец, климатична сплит система, сателитна чиния и прокаран ток. НО ТАКА БЕШЕ...

Не знам, от кой период са твоите впечатления. Чувал съм разкази от хора за живота през 80-те - наистина е било изобилие. Но това, което аз видях в една болница в западната част на страната през 2007 г., като че ли се отнасяше за някаква друга държава - нищо общо с това, което бяха ми разказвали и с това, което казваш. Навсякъде личаха следи от някогашно охолство, но изглежда беше минал някакъв "тайфун".

Раздавали виагра за да изнасилват...Това са извадки от в-к "Работническо дело".

Лъжи, Лъжи и пак Лъжи като пропаганда на коалицията

Голям при това

САЩ и НАТО затънаха в поредното блато.Босна,Косово, Ирак, Афганистан и сега Либия.Следва Сирия....Тия умници ще взривят целия свят както е тръгнало.

а после мюсюлманите виновни ...

" ...предаде Ройтерс, като се позова на двама местни жители". А какво казват от НАТО? Или те всички са сватбари? Случайно да не би "Дръзки" да е стигнал залива и да е направил поразията?

Добре, че на нас всичко ни е наред!

Очевидно Кадафито се ползва с подкрепа на по-голямата част от населението и ако не са наемниците от Бенгази и петролната коалиция с демократичните им бомби - досега да беше изритал аллахакбаровците с бради и върне страната си към нормален живот. Пуста алчност за евтин колониален либийски нефт.... После икономиките им били добре - ми, с евтин колониален нефт и баба може ....Те, затова и по-трудно ще става и кризи ката ден- хората се усещат вече и не искат да ги цоцат.

Сега вече нама да му се размине на Кадафи-то. Те западняците само чакат повод да влязат с войски в Либия. Сега го чака иракския вариант след нападението над Кувейт. И съдбата на Саддам. Сега му сапунисват въжето - ще го обесят като най-обикновен престъпник.

КОЙТО ВЪЖЕ СЪПУНИСВА, НА ВЪЖЕ УМИРА. ГЪДИ-ГЪДИ!

Работих 5 г в Либия Бях по време на първата война с Америка -86г от тогава им търсят начин да махнат Кадафи - американците На Италия и Франция им е най близко те.хния петрол Трън са в очите на всички понеже там всичко беше безплатно Ток,вода, телефони,образование ,лечение.

Така беше и при червените кхмери.

Пропагандната машина набра скорост и вече няма спиране: преди малко виагра, НО сега - нападение над суверенна държава - това второто е непростимо (ако е вярно) и основание да преминат към сухопътна операция! Взеха му мЕрката на Кадафи, оттук връщане няма...

Хитро.Нападаш след това се изтегляш в съседна държава,в която официален език е френски,след което ако те подгонят - олеле майко агресори.

Като гледам по репортажите тези бунтовници как стрелят с реактивната артилерия (ГРАД21) без ориентири и на посоки. Иди доказвай кой води войната, до нас стига само цензурирана пропаганда.

Все по-противни ми става т.н. запад.Каквито са им управниците, такива са им вестниците, такъв им е и футбола.

ВЪЗЕЛИН - това е разковничето към решаването на проблема! Може да изпратим и на ОБАМАТА, Берлускони и Саркузи.

И започна 3-тата световна ...

Тя започна още преди 2-3 месеца,ама човечеството още не го осъзнава.