Конвой на Кадафи избяга в Нигер, той останал в Либия

Конвой от 200 либийски бронетранспортьори е пристигнал тази нощ в пустинния град Агадез в Северен Нигер. Смята се, че в част от тях са натоварени скъпоценности и валута.

Обратно в новината

Коментари - Конвой на Кадафи избяга в Нигер, той останал в Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, някой вярва ли , че такъв конвой (по прибл. оценки би трябвало да е с дължина 4-5 км - ако журналистите правилно боравят с нулите) е възможно да се измъкне от Либия незабелязан от силите на НАТО? Което означава, че има нещо гнило в цялата работа. П.С. Сончето Култуклиева (ех каква фамилия) не може ли да ни светне за какво всъщност иде речь, от висотата на своето проф. битие!

Емирът на Катар и американския генерал Howard, гушнаха букета днес. Автомобилът в който са пътували е претърпял авария. Загинали са и 8 души от охраната на емира. Причините според мен са факта, че част от наемниците, воюващи срещу либийците са барети и специални части от Катар.

Бе май не е гушнал букета дебелия мустакат прасьок. Само хора от охраната са загинали, а той е ранен не тежко. За американският генерал нищо няма в нета.

Вчера имаше покушение, при което дебелака беше ранен. Днешния инцидент си е за днес. Новината със сигурност няма да се появи в официалните медии скоро - може би след няколко дни или седмици... Например сигурен съм, че в България никой не знае, че тюлените, които убиха "Осама бен Ладен" , също гушнаха букета преди 1-2 месеца. Съобщението беше, че талибаните им свалили хеликоптера и никой не бил оцелял... а между редовете прочетох, че хеликоптера е бил натоварен с труповете им и е бил пратен в Аганистан...

Либия няма армия, а платени кожодерик, които като видят войник истински и бягат.Виж, много са силни срещу цивилни

Нещо си се объркал, другарю. Пий си хапчетата...

Пожелавам ти Кадафито да ти облажи майката и сестра ти, катто е правил винаги, пък ти после пак му целувай задника

i kak e vazmojno kolona ot 200 bronirani voenni mashini da navleze v teritoriqta na chujda dyrjava?

Може с разрешение на съответната държава. Няма никакъв проблем за тези неща стига държавите да се договорят по между си.

Очевидно в пустинята всичко е възможно. Явно няма граничари на всеки 100 м. А и доколкото разбрах местните племена симпатизират на Кадафи. И явно им дреме в коя държава са.

Глупости. Няма как военна част да навлезе където и да било без разрешение на съответната държава и да не стане война. Много ясно, че тука има договорка на висше ниво. Даже в един сайт споменаха, че договорката е станала с посредничеството на французите, които се явяват най-свирепите радетели за сваляне на Кадафи. Странна история.

Де си ве, Кадафито? Кажи де се криеш като мишок, та да зема да те гръмна, защото ти не се решаваш да се гръмнеш сам.

Този конвой показва само, че либийската правителствена армия въпреки понесените загуби в жива сила и техника от бомбардировките все още съществува и е под единно командване. Т.е. спокойно може да се каже, че военната операция на Нато претърпя фиаско. Изтласкването на армията от големите градове не доведе до нейния разпад, а напротив - само прочистване от предатели. Сега Кадафи просто спокойно ще изчака да се укротят натовците, а метежниците да се захапят за гърлата, народа да почне да реве от новата власти и после ще се върне на бял кон като освободител.

Другарю, пий си хапчетата

Истината боли. Кофти ти е нещо, а?

Не си интересен, амиго! Крайно време е всички да влезете в час и да приемете реалностите. Този издухан камилар от много време се е превърнал в антика и дори е чудно , че изкара досега. Ситуацията в света (макар и все още необявена) е на практика Нов Св. Ред и Св. правителство. Затова бяха тези последователни (верижни) революции в мюслюманските страни, за да се свалят от власт последните диктатори и сатрапи и да се разчисти пътя към въпросния НСВР. Остават Сирия и Иран. На Турция ще й подрежат крилцата, за да я усмирят временно, а ако продължава така, следва хипер-хипер инфлация с всички последствия от това. Разбира се това е един от възможните сценарии. Не трябва де се изключват никакви изненади...

Много интересно! Като ти чета поста, оставам със странното усещане, че НСВР те кефи и то много!!! Комунизъма ще ти се види като "пионерски лагер" на фона на това, което готвят НОВИТЕ ДРУГАРИ!

Шефче, умирам от кефче като чета червените ти брътвежи! Все на една струна стържеш, голям виртуоз си и сигурно се котираш добре на "Позитано"?

Лъже говорителя. Невярна е информацията. Кадафи кацна в Нигер и продължава за Б.Фасо.

Приятели от dir.bg. Научете се да пишете правилно.

Ту беше най-добрия приятел на Европа, палатката му бе опъвана в центъра на Париж, а сега го гонят като див звяр.

В света в момента има само две суверенни държави - Русия и Китай! Честит нов световен ред на демократите! Шалом!

Какви глупости дрънкаш бе? Егати суверенитета на комунистичеки и диктаторски държави? Ходи там да живееш тъпако!

Ого, глупако, ако мислиш че с тези тъпи коментари разсмиваш ,много се лъжеш. досвидание.

егати тапака,каде си расал каде си пасал расист недодялан *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нещо не ми е съвсем ясно - как толкова много бронетранспортьори са преминали без проблеми границата? нали храбрите хамериканци обстрелваха всяко едно МПС, дори и цивилно?

Теб май много неща не ти са ясни май.

Плъхът бяга, бяга-а-а.Колко мъчително върви човешката история, едва през 2011 г. си отива един от последните й сатрапи.

Kaдафи май ще докаже за пореден път своята далновидност. Ще остави на либийците и техните натовски "освободители" какво са си докарали до главата и после те сами ще го повикат обратно. Щото ЦРУ вече дига тревога че ислямистите от "бунтовниците" се готвят да избият противниците си и да обявят втори Афганистан

То и наш Доган, през годините го изкарваха най-далновидния и умен политик. Естествено всичко бе платено на покупните родни журналисти, но тъпчовците отново не вярваха на нашите мнения.