Човекът деградира, остава му само мозъкът

Според китайски учени хората деградират физически, затова в бъдеще от нас ще остане само мозък, съобщава RIN.ru.

Обратно в новината

Коментари - Човекът деградира, остава му само мозъкът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е необходимо да си учен-специалист, че да прозреш това. Само трябва елементарно логическо мислене. Аз стигнах до същото заключение преди около 5 години, а мога да продължа и нататък: един ден и мозъка ще е ненужен. Ще стане възможно прехвърлянето на информацията от човека на други носители (неговата индивидуалност, на която сега носител е мозъка). Човечеството ще захвърли биологичната форма, защото тя е свързана с определен етап от еволюцията му - планетарната (както тялото е било необходимо някога) и ще придобие друга, която ще му дава космически възможности.

И къф ми е зора да яздя 50 км. на ден, като мога да измина 10000 км. със самолет?

като посетя земята ще разбереш...

ние пак сме изключение,съдейки по ставащото през последните 20 години у нас,добра физика много пари за мозъка се сещате.

Китайците нещо са се объркали, мисля че точно тази част от нас деградира - мозъка. Огледайте се и ще забележите че цивилизацията е в упадък, защото моралът е в упадък, изкуството е в упадък, свободата съществува само на хартия, а ценностите са различни от това което бяха

3атворили едно птиче в клетка и му казали пей: птичето пеело винаги,когато само летяло на воля. Tо разперило крилца и искало като полети т о г а в а да запее. Dа, но още с първия замах - паднало мъртво.... Kато бях дете чух тази песен: "що не пееш мила птичко.... тук си имаш всичко и водица и зрънца?..." A има и "кафезни" птици които се о п и т в а т да пеят, но те само грачат. Dа де, папагала повтаря "чутото".... HO ми стана жал за теб. Hе си сам. Oпитай се някакси да приемаш всеки нов ден. A баба ми пееше едно време една песен: "Hе се отчайвай н и к о г а, BOG грижи се за теб". Hека бог ти дава здраве и да ти помага!!! Hа теб и тия които обичаш! A ако познаваш някоя стара и болна самотна майка, дай някакви координати има добри хора, които м о ж е би могат да помогнат!?

Всички идваме на този свят и ползваме това ,което други са създали преди нас ,затова е редно и ние да оставим нещо на идните поколения.Въпроса е обаче ,че дори това да е само теория ,факт е ,че като гасеници оглозгахме Земята и тя все повече и повече се замърсява.Факт е,че сме зависими от телевизия,компютри и т.н,който ни внушават купувай и живей ,като за последно и то май наистина е за последно.Нито една от новите технологии не е полезна за човека.Ако реално се замислим ,какво представлява обществото и не само в малка и бедна България ще се ужасим.Ние сме посветили себе си и времето си на устроиства,които ни насаждат чужди мисли и ни превръщат във воайори.Псевдо създания,фалш и суета и ние жадно я поглъщаме и искаме,още и още.Спасението на човечеството е в отърсването от тези технологий,но понеже това няма да стане ,идва 2012,а и доста от признаците за края преди пришествието на исус станаха,така че според мен няма да е дълго и няма да останем само мозък ,много преди това ,или ще сме се променили или напълно ще сме изчезнали.

Пришествие?... ха-ха никой не може да ни оправи. Просто твърде много неща са се объркали вече. Трябва тотален рестарт.

Човекът деградира от времето на грехопадението на Адам (той и Ева са били най-съвършените във всяко отношение хора, раждали се някога на Земята). Върхът на деградацията е хомосексуализмът (мъжка педерастия и женско лезбийство), който обрича човечеството на изчезване.

При нас е обратното, както обикновено - първо мозъко, после останалата част. Видно е най-вече от БГ политиците.

А езикът ще остане ли?

Абе махнете колите, офисите, дайте на всеки по 1 декар земя да си изкарва хляба и да видим дали няма да върви 50 км на ден.... глупости - някой пак търси слава с измишльотини, жалко е, че има кой да му се връзва

А в България как е деградирал народа не е истина.

Това за късогледството е лишено от всякакъв смисъл (за който разбира нещо от материала)

Аз деградирам наопаки - мозък почти не ми е останал ;))

С какво нарушавам добрият тон, че се прилага към мен ПОСТОЯНЕН БАН? Истината е като "шило в торба", все ще избие от някъде. Колкото по-късно стане това, толкова по-малко време ще имат Човеците за "корекция" на "пещерното си мислене". Щом Платон цензурирате, какво ще е отношението Ви към Езоп?!

Тези, които изначално си нямат мозък, значи ще изчезнат изцяло.

Констатацията, че "Нашите най-мощни технологии на XXI век: роботехника, генно инженерство и нанотехнологии, заплашват да направят от хората изчезващ вид" не отговаря на въпроса:"Защо българските ханове са живеели по около 300 години?". Атеистичната, по своята същност религия, наречена още "наука", довежда до ленност и безразличие за собственната им съдба индивидите. Именно това е причината, която Платон описва в "Митът за пещерата", наречена "пещерно мислене". 300 години по-късно, кръстната смърт на Йешуа - Иисус Христос доказва колко силно е нежеланието на хората да се разделят с "пещерното си мислене", и на какво хората са способни за да си го отстояват. Изтъпленията на "Светата инквизиция" през Средновековието, днешните премеждия на професор Янко Янков (21 юни 2010 г.), са в същата посока. И като резултат, маите предвидливо са ни завещали 7 пророчества, преди всички "те" да си "вдигнат чукалата" преди 800 години от Земята. Сега, тези техни предсказания хвърлят в основателна тревога цялото днешно папско и православно "войнство" на Ватикана и Цариград, зер на вратите ни "чука" Христос и Неговият Страшен Съд.

Не се коси толкова много. Тези, които наричаш изроди, също атрофират. Всъщност, резултатът за всички е един. Така че гледай си кефа и се опитай да извлечеш някакво удоволствие от живота. А авторът на статията забравя, че днес хората живеят много по-дълго...

Прав си, Капиталистите в безумието си, заслепени от Алчност толкова бързо рушат Земята, режат клонът, на който седят. Убиват собствените си деца. Затова са изроди, невиждани и непознати в историята. Това е 21 век.

Мисля, че основният природен императив е целесъобразността, а това не ми изглежда целесъобразно. Че физическите способности деградират е вярно, но това касае в момента по-развитата част от човечеството. Освен това човечеството показва способност за мислене така че ще се осефери в някакъв момент. Също така смятам, че деградацията на тялото ще има отрицателен ефект развитието на мозъка ако разглеждаме човека като вид, защото заплашва репродукцията която ни е вменена като задача извън нашия контрол. Много си падам по четива за "мозъка" защото най-голямото пилеене в света е на интелект и засега няма никакви признаци, че това пилеене ще намалява. Милиарди получават някакво съвсем оскъдно и минимално знание-пилеенето там е най-голямо, защото това е част от глобалния потенциал на човечеството - неизползваната му част. Вижте съвременното образование - прагматичното учене всъщност недоразвива интелектуалните способности на индивида и стеснява хоризоната му. Уменията за анализ се развиват в абстрактното мислене, а то е най-представено в математиката. А натематика се учи все по-малко. Общата култура вече не е задължителен багаж. Един колониален чиновник на времето в Индия е имал по-широка култура отколкото експертите на някое външно министерство в наше време. Кое му е тук напредъкът? Измишльотина са твърденията, че така се "отваряло място" за професионално знание. За всякакво знание има достатъчно място. Общата култура обогатява професионалното знание и засилва спсобността на индивида да прави разлика между "правилно" и "неправилно". Знанието е област, в която оперират интереси, точно както оперират и на пазара. Докато сме се развивали по пососка на човешкия императив - "Трябва да знам все повече за света" (ососбено ярко демонстрирано като световъзприятие през епохата на романтизма) неусетно преминахме на "трябва да знаеш, колкото му трябва на пазара". Но и това ще се промени.

Това означава, че от тези - дето са сега в кварталната кръчма, нищо няма да остане!

Въй, блондинките въобще ще изчезнат!

Правете упражнения на стола ;)

Грешат!

Пълни глупости. Много преди да се сбъдне това евентуално бъдеще или ще се изтребем помежду си или ще се пръснем из космоса и в този случай пък отново ще имаме нужда от физическа сила.

хмм... абе в космоса точно съвсем нямаме нужда от физическа сила.

какви ли не простотии можете да чуете от хора, които някои наричат учени

И за какво са тези "контролни органи", ако не могат да различат действаща от невалидна инвалидна карта! И ако ще ги уедняквявате, уеднаквете ги с тези в ЕС - нали сме едно! И това ли в момента е най-важното, че се занимавате с него!

Докъм 35-тата си година вече никой няма мозък и върши глупости, щъкайки с телесата си безцелно от къщи на работа и привечер обратно.И всичко това е облечено във формулата "преуспял и постигнал много на материалния фронт". Иначе речено, казват им "ВИП" на такива.

Мозъка на човека отдавна е деградирал.И какво му остава - новите гащи (ако ги има) ще си ги носи на деградиралият мозък.

Така е, хората ще станат полу-роботи. Ако хората станеме изчезващ вид, то ще е заради умишленото намаление на човечеството а не заради развитието на технологиите които може да се ползват и за добро.

Е значи българина след време ще деградира напълно, защото като цяло той не използва мозъка си!

Няма страшно. Сиганите не могат да се интегрират в технологичното общество и ще останат с ръце за крадене и крака за бегане

Djuli

да, комп'три и роботи замениха хората;какво друго да се очаква освен деградация; дали и това не е някаква виша политика ; та нали в следващото си ниво хората ще общуват телепатично, за какво им са тела,само разходи :):):)

Човекът може и да деградира, но добре, че го има Лъчо...

Това е предсказано още в романа "Войната на световете" на Хърбърт Уелс от 1898 г. Там марсианците са описани като същества, подобни на октоподи с огромна глава и очи (98% мозък), под която имат малки закърнели пипалца. Нямат храносмилателна система и се хранят с кръв направо от животни и хора, като директно я вливат във вените си. Ходят с огромни крачещи метални машини, които вършат "физическата работа" вместо тях. С визията си за марсианците, като по-развита цивилизация от нас, авторът прави внушение и относно това - как ще изглежда човекът в бъдеще.

А сещаш ли се как свърши..... книгата поне - скапания филм не е никак запомнящ се? Умряха защото бяха толкова закърнели че една настинка им разказа играта ;)

Глупости! Те разправяха и че Бразилия ще сане ветовен шампион, ама дръжки...

Няма такава опасност. Тук първо мозъкът ще деградира. В момента е в стадий на пълно размътване от чалга и ракия.

Както винаги, китайчетата са изпозвали copy-paste от гадните империалисти.

а пишката ?

Добре де, а как ще правим секс като остане само мозъка?

И стомасите ни ще останат. като гледам какаво плюскане пада.

лоша новина за тези дето и мозък си нямат

на човека му е необходимо една шепа храна и един покрив над главата и най необходимото за да живее спокойно. Технологиите на 21 век ще затрие хората, както предишните изчезнали цивилизации. Човешкото алчо око е ненаситно.

Щом ще има шепа храна, ще му трябва и тоалетна хартия.

може и с листа ;-P