МОСВ предупреди за интензивни валежи следващата седмица

В началото на седмицата се очакват нови интензивни валежи, на места с количества между 30 и 50 л/кв.м, предупредиха от Министерство на околната среда и водите.

Обратно в новината

Коментари - МОСВ предупреди за интензивни валежи следващата седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"МОСВ предупреди..." ????? наистина жалка картинка

Егати, имам чувството че сме остров в Тихия океан. Най-интересното е че след толкова много валежи може да се заговори за режим на водата така както се говори за режим на тока въпреки че над 50% от произведено се чудим къде да го денем. Иначе цената на тока се покачва, цената на водата се покачва....противни на всички пазарни правила. Е аз питам за каква пазарна икономика говорим при условие че всъщност тук такава няма...не е и централизирана а каква е...никой не знае...според мен е нещо като феодална-корпоративна при това не българска. А правилата само те си ги знаят.

в България след всеки дъжд има жертви,дано тоя път се разминеме

Ами като не се знае чии са, да ги национализират и да им намерят нови легитимни собственици. Щом не са ничии, никой няма да се обади за тях. Нали така. Тъпи и корумпирани чиновници ни управляват - това е, при това вземат едни големи, грешни заплати.

че най-после турихме джамовете след тримесечно чакане още от онази градушка. Фирмите още са задръстени с поръчки, важното е да има тръпка у хората и да са принудени с нежен трепет да следят всекидневно прогнозата.

Постройте си къщите далеч от язовирите и на по-високо място.Речните корита Бог ги е дал на реките.Горите на птиците...Наводненията/потопа/ си е Боже наказание за тези ,които не спазват Божите закони.Цялото това беззаконие ,алчност един ден се наказва.Бог забавя ,но не забравя!?

Пишете, съобщение до минута стига ? НЕ, Ваш гълъб още мой нос не стигнал . На Ваш нос вече стигнало ли? е. Ваша фирма задник.

В България само на китайските боклуците.

Абе що не вземете да си изчистите коритата нах-сетне??!!

Писна ни от оправдания в тази държава. Вместо речните корита да се чистят ежегодно, кметствата имат пари за банкети и разпускания но не и затова. Елате в Благоевград да видите коритото на р, Бистриза. Гора. Но на кметството не им пука. След това ще кажат че са взели всички мерки но дъжда е много.

В момента Бл. е най-хубавия град за живот! Оправиха свлачището над р. Бистрица, пътя - също, така че речното корито вероятно е на следващ етап! Много си е широко и достатъчно, след като в него има и заведения! Не мрънкайте, че не знаете по другите градове какво е! За мен Благоевград е най-добре управляваният град - няма едно боклуче, всички градинки са с цветя, подстригани, непрекъснато се чисти и хората пазят чистота, въпреки, че е пълно с младежи, дошли от къде ли не и правещи какво ли не! Паркът Бачиново е чудесен и поддържан невероятно! Ако Ви се струва, че е затлачено речното корито, подайте сигнал в общината или към службите, които го поддържат, а не стойте безучастно или организирайте инициатива за почистването му! Толкова младежи търчат като луди по цял ден по парка и правят безсмислени упражнения - ами вкарайте тези усилия в полезен труд, като ги примамите с някакви награди или други стимули! Някаква инициативност проявете, ако не Ви харесва положението!

"Междувременно проверките са показали, че 314 язовира в страната са с неизяснена собственост." Раздават язовири, хайде да ставаме собственици, все ще има делавера :))) Е* тъпата държава, честно.

Pesh0

Като паднаха 2 асансьора и загинаха 2 ма човека и се сетиха о правят проверки на всички. там трябва да се скубят пари от хората , за ремонти . Да ама за язовирите , интересите са други . Може да гинат хора , но интересите на нашите хора е да са пълни с вода и да не ги изпускаме . Така , като падне дъжд те приливат , в най - добрия случай и все едно ги няма , да опират силните води. Тук таме , като се скъса стена и хоп не се знае на кого е язовира .

В СОФИЯ Е ПОТОП ;-(((

Като се сринат язовирите няма кой друг да е виновен нали ЕС е виновен за всичко.

Да виновен е ЕС за много неща, най-лошото е , че още много ще им ядем от попарата.

Pesh0

Лятото успяха даиздавят толкова народ , какво ли ни чака есента и ако доживеем пролетта :)

Докато турски подлоги и боклуци управляват земеделието, водните ресурси и горите положението ще става още по-трагично. Трябва масова чистка там и много доживотни присъди ( поради липса на смъртно наказание) !!!

Утре летя за САЩ, не ме интересува вече!

То па там едно... Пълно с негъри в Харлем, нещо повече кино си гледал по кабеларката ;-)

Приятно прекарване. Пак ще се срещнем след 10 години................... :)

Ще се срещнете на някой гръцки остров, където ти ще му оправяш леглото на хотелската стая или ще му миеш чиниите ...

Супер, може да ти е зле в началото, но няма да тъпчеш мазните ненаситни изроди в тая държава.

Живях в Германия известно време. При пристигането ми (беше август - средата) валеше дъжд- непрекъснато в продължение на около 2 седмици с малки почивки. По пътното платно нямаше една локва, както по магистралите,така и в селата. Направете си сметка, дали интензивните дъждове са виновни или липсата на канализация,отводнение,дренажи,непочистени дерета,корита,канали , безстопанствени язовири и водоеми. Управляващите дебили,не се оправдавайте с обилните дъждове от по 40 минути,достатъчни за потоп. Причината са не дъждовете, а вие.

Коментарът ти е добър, нали знаеш къде живеем, в България. За управляващите дебили си напълно прав.

И аз съм преживявал невероятно пороен дъжд на магистрала в Германия август 1995 година по обяд. Стана невъзможно да се кара, колите пъплеха с 20 км до първата възможна отбивка за спиране.Пороят продължи около час.Когато спря и тръгнахме отново бяхме удивени, че по магистралата няма дори и малка локва!! Попадал съм и на случка в Швейцария, година по-рано, където в едно градче преасфалтираха уличка.На мястото където свързваха новата настилка с асфалта на съседна уличка двама души лежаха с нивелири повече от половин час да оберат всички луфтове между двете настилки. Мисля, че не е въпрос само на пари, ако нашите работници получат същите заплати, това което ще свършат ще е същата трагедия както сега!

Така е , там брачедите не печелят обществените поръчки.

Не само в Германия е така и в африканска Нигерия няма локви по пътищата (където ги има де).

Гледах Sinoptik, за София се очакват 33 л/кв.м, за страната до 50 л/кв.м Иначе това са 3.3 до 5.0 см на кв.м, до глезените, при добро отводняване не биха били проблем. За съжаление ОТВОДНЯВАНЕТО не решен проблем са Страната... В Понеделник , 15.09., Първият учебен ден, горките деца, като мокри кокошки ще са. Максималните температури ще паднат до 16оС, есен е. После малко "ромско" лято ще има, ама за кратко. P.S. СПОКО, нали ЕС пуснаха 6% от очакваните 300 млн., според "премиера" бЛизняшки. Хайде до 05.10. Българи, дръжте се, викайте Неволята... Няма друг кой ;-(((

Имахме си подредена държава.Като рекоха"държавата е лош стопанин,искаме демокрация".то не бяха митинги.То неешедене със свещи.То не бяха ранобудни копелета.Де са сега.Демокрацията е добро нещо но за богатите.За народа един мек х...Е тоз х .. за вас.И да ревете ида плачите връщане няма.Ще ви влиза все по навътре.Чакайте от американците помощ.Те кадето са минали все война са донесли.Пак тракат оръжия.Идват страшни времена.

Преклонена главичка сабя не я сече,дядо! Живей си кротко,в кочинката и чакай инструкции от горе!

Ами да започват да изпускат язовирите... Да не чакат да стане потоп и тогава.

Не бива да ги изпускат, щото под тях е застроено по стар обичай.

Сечта по горите е проблем номер едно!!И после всичко останало.60-годишен съм и примерът е пред очите ми- родното ми село редовно беше заливано от порои до средата на 60-те.Залесиха двата голи баира с борове и пороите постепенно секнаха.Въпреки дъждовете!

какво залесяване бе. За 25 години са изсечени 34% от българските гори. Сега въпрос с повишена трудност: Кой управлява постоянно Министерството на земеделието и респективно Дирекцията по горите ? .. от коя етническа партия? И за къде се изнася дървесината?

Паисий

... и чий е дървеният обръч от фирми, които получават разрешителни за сеч на гора? .. и кой е хидроинжинерът с най-голям хонорар в Бг?

интензивни валежи - 50л/м2 То добре че през хилядолетията не са валяли толкова дъждове - смях На калпавия - вълната му пречи

При лошо ОТВОДНЯВАНЕ това е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ за много селища в България. Не се надсмивай над човешкото нещастие. Със ЗДРАВЕ!

сигурен сам , че язовитите са все още пални на 99%

Като са с неизяснена собственост, МС да приеме постановление, с което държавата да поеме незабавно владението и ползването на язовирите и в едномесечен срок да се издаде на държавата нотариален акт за собственост по обстоятелствена проверка. Да видим, как веднага ще се изясни собствеността им и колко "бизнесмени" ще изреват на умряло....!

Добре де, валежите не са толкова интензивни чак. Струва ми се проблемът не е интензитета на валежите, а самите валежи са проблем. Това нямаше да е така ако се поддържаше нормална инфраструктура, пр. коритата на реките да са издигнати така, че да отговарят на стандартните изисквания и да могат без проблем да посрещнат приливна вълна от няколко метра, вместо тя да залива хорските къщи. Преди години пожари, сега наводнения, няма ли да се събудим, да изгоним крадците от къщата си и да я ремонтираме, за да спре да ни е страх от дъжда.

демек, както бяха коритата при Т.Ж. и гнилия социализъм, нали?

МОСВ, като предупреждава, та каквоРаботата на МОСВ не е само да предупреждава, а и да предотвратява наводнения И в този ред на мисли питам От седмица не вали- организирано ли е почистването на деретата и коритата на реки, които ас опасни? Проверени ли са язовирите за пукнати стени или диги, за количества вода над допустимата норма, или пак ще ги изпуснат аварийно и с цялото количество над някое нищо неподозиращо селище?! Почистени ли са отводнителните шахти по улиците на населените места?! Хайде поне този път да не се вайкаме пост фактум защото това освен материални щети струва и човешки животи!

Мечтайте си! Българинът е страшен мърляч по природа. Каквато и работа да върши, все ще е през пръсти. За мързела му да не говорим. Така че изобщо не очаквайте почистени корита на реки, проверени язовири, инспектирани отводнителни системи. По-скоро след последните дъждове са изхвърлени още боклуци в деретата, отсечени са някоя и друга гора, направени са още незаконни постройки. Пък после природата ни била виновна! Сами сме си виновни, след като кухите кратуни български не могат да уврат и да си вземат поука от нещастието. Явно ни е малко случващото се.