Министър: Предстоящите проучвания за газ са безопасни

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева определи като шанс за България проучванията за газ в Черно море, които са безопасни за околната среда.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Предстоящите проучвания за газ са безопасни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАПРАВО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ УВЕСЕЛИТЕЛНИ КОРАБЧЕТА ОКОЛО МЯСТОТО НА ПРОУЧВАНИЯТА,ГОЛЯМ БИЗНЕС ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИ!!! МОЖЕ ДА СА ПРИДРУЖЕНИ С ГМУРКАНЕ,ОГЛЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕСА НА СОНДИРАНЕ ОТБЛИЗО, ПОДВОДНИ СНИМКИ И ПР.!!! АБЕ, ЩЕ МИ ДОЙДАТ ОЩЕ ИДЕИ,ЗНАМ СИ АЗ,ЧЕ ЩЕ ИЗКАРАМ НЕКОЙ ЛЕВ,НЯМА САМО "ТОТАЛ" ДА ВАДЯТ КИНТИ !!!

Ще се увеличат изхвърлените от морето умрели делфини. Тези проучвания се правят включително с мощни ултразвукови импулси. Това за делфините са "звукови бомби". И за всички други подводни обитатели на морето вредите предстоят.

Бившият комунист и номенклатура на ЦК на ДКМС и на ЦК на БКП е президент на една шепа партйци от Герб в България.Филолога Ивелина В. разбира от геоложки проучвания.Учителката кметица на София разбира от градоустройство.Председателят на НС и бивш парторг от БКП в гр.Плевен ,а след това член на БСП и съответно днес на Герб Ц.Цачева разбира от парламентаризъм и демокрация. Бившият комунист Б.Борисов от ППО на МВР разбира от държавно управление,икономика и финанси.Не се чудете тогава госпожи и господа ,че България е цъфнала и вързала.

Всеки запознат може сам да прецени какви неверни неща говори тази жена. Пълен абсурд!

Тая трябва моментално да се уволни за наглите лъжи, които изрече!

Големи ,,еколози'' станаха червените мурзилки....

Докато седим, и се наричаме: "соросоиди" "путиноиди" "червени" "мурзилки" и прочее, държавата я разграбват хора, чиято политическа ориентация е към партият: КдНД ( Как да си Напълня Джоба ). И най - лошото от техните действия е с отложен ефект - ще го видим след години.

"Няма опасност от каквито и да било геоложки проучвания." - каза министъра - филолог.... Как може филолог да е на чело на МОСВ ?

Че кой в това правителство има понятие от това за което отговаря, че и за каквото ида е?

Не зная дали ще дупчат за газ, но със тези АНТЕНИ накачени като коледна елха със сигурност ще НАБЛЮДАВАТ Крим и РУСКИТЕ ВОЕННИ!! ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА МОЖЕ ДА СТРУВА СКЪПО НА ТАРИКАТЕЕЩИЯТ СЕ БОРИСОВ! Рашките забавят но не забравят ВРАГОВЕТЕ си! БОРИСОВ ВЕЧЕ Е НА ПРИЦЕЛ!

Руските интереси!...

Ииии тази всичко знае,много е начетена

Всеки газ, който не е от Газпром, е гибелен. Затова ви продаваме скъпо, а пък сте неблагодарни на всичко отгоре.

Никой не продава скъпо, младежо. Купува се скъпо. Има разлика. Питайте лаборантина от Драгалевци. Пазарна икономика по АОНСУ-вски. :-)))

Значи пак Бойко е виновен, газът е евтин, но той купува скъпо! А бе вие да не би да сте учили демагогия в Москва!

Ние в Пресцентъра на Партията за пореден път сме възмутени. Шистовият газ е доказано вреден за околната среда. Дори в Америка той кара водата от чешмата да гори, а сега ГЕРБ, давайки разрешение да се дупчи за шистов газ, искат да замърсят Добруджа и така да затрият целия поминък на Партията и на българия.

Като се замисля, кого залъгват с тоя газ, който го няма? Боко се опитва да излезе от положение, задето оа договора за Южен поток, нефтопровода Бургас-Александруполис, АЕЦ Белене...за което накрая безсрамно си призна, че е ибрикчия на чужди интересе. Та...дори да се намери газ колкото в Катар, накрая ще се окаже, че държавата ни е го е дала на концесия примерно на ФАШ, и ние получаваме едни 5% лепта...както стана с производството на злато и мед.

Агент, няма мърдане, все си от е.баната страна, усещаш ли се! Ха ха ха ха!

Не искам да слушам думата "безопасно" от някой пезевенк, който е дошъл във властта за година-две да се наяде и да изчезне след това от екраните. Каква отговорност носят такива политически сополи?

Ти да не искаш по пет години да са във властта!

Агент, ти и на майката на Рачков ли вече не вярваш!

Точно така ни убеждаваха и за радиацията от Чернобил.

За радиацията от Чернобил дума не се казваше, а мълчаха като комунисти, лъжеш!

Младежо, след като нямаше как вече да мълчат, родителите на тия тук започнаха да твърдят, че Съветската радиация е най-полезната радиация. Същите тези(вие вкл) днес твърдят същото за Американската радиация. Добре, аз лъжа, а вие какво правите? Вие не само лъжете, но и грабите благодарение на лъжите си! Запомни ми думата, ако обичаш: Когато откриете някакъв газ, завещан от Бай Тошо, съобщете ми колко ви е печалбата, която ще дарите на народа.

Някой може ли да ми отговори, защо се оказа, че шистовият газ е вреден за българите и руснаците и полезен за американците и канадците!

Ами разликата между американците и европейците е такава, че въпросните кравари отидоха в Америка, избиха местните жители, избиха бизоните, направиха в Тексас и Аляска лунен пейзаж с хищническото унищожаване на природата...а европейците...ние не сме тук за 200 години, а сме поне от 8000...и поне още толкова е редно да поживеем на континента!

Свинарю, вие сте за много време, а ние сме само за малко, така ли ти се струва! Свински мисли!

НАПЪЛНО И БЕЗОТКАЗНО ВИ ВЕРВАМЕ !!! НЕ СЕ НАПИНЯЙТЕ !!!

ми за нас 750 000 лв ша има ли?

Уф искам да ви видя физеономиите на всички комонисти дето кретикувате без да знаете като намерат найстина газ в морето и България стане фактор в Европа. Като паднат всички европейски лидери в краката на Бойко да му се молат защото ще сме богата държава.

"... паднат всички европейски лидери в краката на Бойко да му се молат " хахахаха, а боко - в кракато на Ердоган ...

Оди да учиш правопис!

Ама имало по-прости и от Бацето!

Чест им прави на руснаците, че правят всичко възможно да си защитят националния интерес. Вижте колко българи, дали по финансови съображения, дали по идейни, са впрегнати да защитават една кауза, изглеждаща ни почти обречена!

Престанете с тези комплекси. Боко страда, че руснаците не му обръщат внимание, вие герберите страдате и всеки ден каканижите глупости. Дай боже да намерете нещо, а то ващето е чисто ч......о

Рибата още в морето, обаче Боко и компания вече сложили тиганЯ на огъня.

Лошото е, че пържат народа и искат да го унищожат. Проучванията за газ не увреждат околната среда, но себестойноста на добиваният газ в Черно море ще е висока.

Народът сам си е виновен!

Ама как така??? От тролската агенция на Съветския Съюз са казали, че това е най-вредното нещо и ще повлияе на природата чак в трънско, видинско и петричко! Само руската газ е полезна за България, всяка друга включително и собствена е вредна за народа!!!

Не си разбрал. Само азарбейджанска и американска . Това е то. Пени се не пени, ще се яде. А ти мисли преди да пишеш.

Я си припомни за писанията по форумите за шистовия газ! Отрицателните коментари достигаха може би до 90%!

Преди някоя година Калфин (под диктовката на Газпром) най-безсрамно изготви лъжлив манипулативен доклад срещу шистовия газ и в резултат забраниха проучванията. Никой ли няма да му припомни?

Ако в близост до София, да речем в Македония или Сърбия или Албания се открие газово находище отново мурзилките ще викат - аааа, сакън опасно е да се добива. Най-безопасна е скъпата руска газ. Там може неограничен добив. Даже много евтино ни я дават братушките, дет се вика напрахо даром, без пари ни я харизват.

и се радват нашите мурзилки, като видят някой закъсал танк на Червения площад се ръгат един друг в ребрата, дъртаците и викат- те на тоя танк лявата му задна катка с моята пенсия я купих. На Путин плащах скъпа газ и я купих. Моя е. Ама къв убав руски танк.

А бе тази на снимката на кой от водещите на господари на ефира беше майка, на Зуека или на Димитър Рачков!

Цялата история на боко звучи така ,пие ми се мляко ,ама е скъпо в магазина затова ще си купя крава ,че да ми е по евтино ,да ама не ,по добре е да си купиш млякото от този който има 1000 крави отколкото да гледаш една за да пиеш.

добре казано и вярно

Чикагото, ти не си разбрал ли, че газът за държавата ще е безплатен! Проучванията и добивът са изцяло за сметка на концесионерите!

С една дума - Взимайте газ от Русия, колкото и скъпа да е, а тази в нека си седи в земните недра. Тъпо и прозрачно про руско и анти българско!

до правилно е Правилно е овце - овцЕвъдство. Родна реч..... Пенчо бе чети......

нищо неразбиращата от енергетика и околна среда обеснява ли обеснява ккавото са и наредили тези на които подари България на тепсия

Дай Боже да има газ! Това е огромен шанс да се измъкнем из под руския ботуш.

Дай боже, но и руснаците ще са доволни, че с нашата простащина им дойдохме до гуша. Боко и компания страдат, че не ни обръщат внимание.

няма страшно ама е супер страшно за сидер ага,доган ,червените бантускотове и путкин мордохаев

" Борисов пусна тридневна брада, запали трета пура и каза обратното на това, което беше казал сутринта, а вчера твърдеше обратното на онзиденшното. Медийните мажоретки го навалиха с въпроси, защо оня ден казал нещо си, пък днеска казва обратното на онова, което бил казал вчера. Борисов ги насмете отегчено, обясни, че това, което бил казал оня ден, си било за оня ден, поради което това, което ще каже днес, ще си бъде за днес, но не и за утре, щото утрешния ден не знае себе си, понеже ситуацията била динамична, обаче преговорите се движели по график. ДА!!!! Мъжката дума си е мъжка дума... Като кажа "утре", значи "утре" - не е нужно да ме питате всеки ден "КОГА?"...."

В този сайт могат да наричат премиера тиква, а тези които го наричат така, не трабва да ги наричам овце. Браво Дир, браво друзя.

Трябва да наричаш "Овци" тези, които не го наричат "тиква".

обещанието направено от крадцинекадърни търтеи и лъжци води до фатални последици

От простолюдието се знае, че находищата на газ в Черно море са малко и добивът е икономически неизгоден. Каква информация е имал Тодор Живков, какво пише в докладите за прекратяване на проучванията, се знае от Бойко. Започва мащабно проучване от най-мощните световни петролни компании. Тези факти, навързани един до друг, вдъхват оптимизъм. Негативните коментари по темата дали са свързани със защитата на руските интереси, дали коментаторите най-обичат да мразят, произлизат от средите на една партия с лидер, осъден по пет престъпления. Има и едни други в шизофренно състояние, принудени пред европейците да се представят като хора с европейско мислене, а пред електората си с пещерно!

ТЕ И ЗА ЧЕРНОБИЛ ТАКА ЛЪЖЕХА - ЧЕ НЯМА НИКАКВА ОПАСНОСТ !!!

Същите сега ще лъжат, че е много опасно!

зелените ще се наакат

Твърде ПОСРЕДСТВЕНИ Хора Управляват България и Плещат каквото им Изнася! НЯМА Технология и Фирма която да ГАРАНТИРА че при Такива Сондажи Няма да Възникнат ОПАСНИ Ситуации! А Това което Госпогата прави е Хвърляне на Народни пари за Тези Дето Духа и пълнене на Нечии Симпатични Джобове!!!

Не лошо да излезе газ или нефт, ама ми се струва, че това ще е новата Царичина дупка. Просто ще се "усвоят" там едни пари.

Дали в Ч.Море ще има лайна след проучванията не впечатлява българските евроатлантически талибани. Това е естествената им храна !!!!

Сега като се смесят ла"ната от от хотелите с нефта и газа ,ще стане една мила,родна картинка!

България лежи върху океан от нефт. И това се знае отдавна.

Лежи върху един голям х*й! Нищо няма тук! Има само ялови надежди и кисело мляко!

те с едни лaйнa по Черноморието не могат да се справят, ще се оправят с нефт и газ ако намерят, или ако стане фал. Точно никога.

Всички тези находища са проверявани и няма нищо ! Американците инвестират с парите на Държавния департамент като субсидии.Т.е. политика !В противен случай няма да вложат нито един фирмен цент.

Точно така е колега.Правени са и космически и лазерни проучвания. В Института по геодезия, вече бивш това е известно от 40 години насам.

и това искате да крадете,да се задавите дано,за народа нищо по-добро не правите,всеки ден вдигате цени ,но ниските пенсии не мърдате,да се задавите от преяждане дано....управниците

ръси простотии. Русия след 8 месеца е готова с газопроводза, който излиза на Тихия океан, за Япония и Китай. След това тя няма нужда да продава нищо на Европа. Ротшилд/ 300 трилиона долара/ беше на 9 Май на Червения пложщад. Инвестира в заводи за втечнен газ в Сахалин,Мурманск и пр за над 372 млрд.долара.Защо ?

Ако от морето започне да се помпи нефт, ще има и замърсяване. Две добри няма.

голямото лапане започва на костов нефтохим бургас а на този от(итонг банкя) цялата газ в ръцете му то ще има преразпределение на газта доставка по тръбите данъчни складове за съхранения и още куп допълнения

Ха така, хатакисти, ха така! Ревът ви е напълно основателен. Я кажете сега, застрашени ли са руските интереси!

Путен нова газ моча. България излиза от рашистката сфера на влияние. НАТО и ЕС. Не на азиатската рашка

Газ има и то предостатъчо но досега Мурзилките доста съвесно работеха за това тези находища никога да не заработят. Румъния е добър пример за нас.

Къде са неустойките за безопасност към договорите? Каква е цената на безопасността?

Безопасноста е същата както и при Мурзилската газ. Само че твоята комисйона няма да я има.

Ти да не си бил консултатнт в договора ? :)

Абе, тъпаци, какво общо има едно замърсяване от проучвания с пречиствателните станции... За толкова тъпи ли ни взимате, или просто сте се самозабравили отвъд всякаква граница?

Само руските проекти са опасни, западните (от които, ако изобщо се намери нещо, България ще получава 1-2% комисионна) са най-безопасните на света!