Стотици джихадисти пристигнат от Сирия за защита на Мосул

Няколкостотин бойци джихадисти са пристигнали от Сирия през последните дни да подсилят редиците на групировката "Ислямска държава" в иракския град Мосул.

Обратно в новината

Коментари - Стотици джихадисти пристигнат от Сирия за защита на Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали Мосул бил обкръжен? Как влязоха? през тунел? със самолет ? Или всичко там е поредния театър?

Попитали радио Ереван: защо джихадистите бягат към Мосул? - Дават заплати.

Хахахахахха.......Яко!

Ако Европа беше отказала да приема имигранти от самото начало, войната щеше да е приключила отдавна, познайте защо.

Рия новости 14:2124.10.2016: "Иракская армия уничтожила 772 боевика ИГ с начала операции в Мосуле' А Путя бомби деца от високо... е там е разликата м/у мъжа и страхливеца.

Я прочети пак кой кого бомби? Ориентирай се по писъците, идващи от щатските и еврогейските медии - пвече писъци - по-точни попадения по "умерените"...

Когато фактите говорят - троловете трябва да замълчите и вие.

A Pусия чий го дърви?

Русия в Ирак работа няма!

Те цяла Сирия са пресекли. Чак сега ли е разбрало "разузнаването" им?

аз си знам работата пращам джихадистите на този който ги създаде ти мойто момче не ме учи. Американските колежки / бомби и ракети / все по свадби и погребения падат, пазят момчетата си те затова там отиват.

Идилците не отиват в Мосул да се бият, те отиват да се предадът на американците за да не попаднат в ръцете на Русия и Асад. По същия начин както германците са пускали американците през Втората световна война за да не влязат руснаците първи при тях. Но първо ще има малко театър за да видим как ефективно действа ,,великата американска армия''.

умерените касапи режели главите от вратъ а неумерените от кръста,това било разликата ,затова клинтон иска да им помогне ,защото са по добри

така де тия джихадисти отивали да го напъхат тоя банан/ или банани / в задните части на коалицията и ФАЩ. Сирийските и руски бомби не били приятни. Че и корабите идат няма да пускат ракети и бомби след като са предупредили къде и по мирното население като добрите кравари.

Какво прави на снимки пресаташето на Ислямска държава Abu Mosa е заедно с Джон Маккейн?

пият кафе, Маккейн дава инструкции на слугата си / също като Доган на Тиквата /.

и каква стана сега тя , то вместо , както го планираха ФАЩ да стоварят джихадисти в Сирия на Руснаците и Асад , те им идвад на тях . Ха , ха , ха ... абе тия кравешки торти всичко оплескаха , то не бяха болници , свадби , погребения , обучения и въоръжения на ,, опозицджихадисти,, и всичко се провали , рев сълзи и сополи , а сега и свежа партида джихадисти , от техните любимите им , да се бият срещу тях, вече започва да ми е жал за нещастия краварник, ха, ха, ха, ...

Наблюдаваме поредният театър. Всичко това е уговорен мач, аз ще те бия уж ти уж ще отговаряш ама на третия ще паднеш. Както си и мислех започва преформатиране на ИД в "умерена опозиция". В един момент ще се окаже че ИД е разгромена а терористите ги няма. Хвърлили са автоматите и са започнали да продават чай и баклава. Само дето от към иракският край в Турция влизат терористи и докато стигнат до къде Алепо излизат "умерена опозиция" както казват по тея земи там Аллах е велик и какви ли чудеса не прави, дори и под формата на долари.

Сценарист не е лошо да пропочетеш, малко повече за ВСВ и дано да разбереш КОЙ унищожи немската индустрия и това позволи на червените орди да продължат на запад след 1943 година!

Ами никой цяла европя бачкаше за Хитлер не само немската индустрия а включително и тази на Френските победители.

Стига си чел измислиците на пишман кремълските историци, ами вземи прочети да видиш кои са били тези, които денонощно са бомбардирали военните и индустриалните райони на Германия! То бива-бива промити мозъци, но чак толкова вече е прекалено!

:))))И защо казват,че има движение от Сирия към Ирак на бойци от ИД.На никой нормален и непредубеден и през ум не му е минало мисълта,че бойните действия в Мосул са с цел да се изтласка ИД към Сирия.:)Най- малко на руснаците може да им мине такава мисъл,те случайно пратиха флота към Сирия-сигурно отбора по джудо дето тренира Путин има приятелска среща някъде в региона:)Навремето нали един такъв махленски български отбор по футбол летя с правителственият самолет само и само пилотите да имат летателният минимум:))Та и корабите сигурно нямат необходимите часове-за едно и също става въпрос,само мащабите са други:)

Ходи по хората и явно е неизмеримо,нал тъй?

Е нали за това са самолетите на САЩ и Русия. Като ги виждат, че бягат, къде са тъпите самолети на "коалицията." Уж Мосул бил обграден, уж се нанасяли удари по въздуха с незнам си каква точност 2 милионен град .... а не можахте да ги замерите от въздуха, като прекосяват цела държава. Как Джиадисти бягат от Мосул, като той е обграден, и как от Сирия джихадистите стигат до Мосул. Без никаква логика е това! Лъжете когото щете!

По принцип не си далече от истината, но виж на картата къде са Мосул И Ракка: почти съседни градове. Даже ИДИЛ по едно време бяха премахнали границата между Ирак и Сирия точно по линия на тези два съседни града/региони.

:)))Като каза ,че ИД премахнал границата между Ирак и Сирия се сетих да те питам,тя-границата от пласмасови бакени ли беше,че им беше толкова лесно да я придвижат или премахнат в една или друга посока

гледай театъра и ръкопляскай!

Коалицията трябва да взаимства тактиката от китайската армия-атакуване с малки групи от по 2милиона войника.

в сирия ги бомбардират яко,в турция им затвориха вратата,имат си достатъчно такива,просто единственото им спасение е ирак , където ги чакат нови инструкции .

Разбира се в това няма нищо чудно. Именно по този начин ще се подвключи САЩ във войната в Сирия и ще прати войски за да може да не е сама Русия. Баш като сценалия на Втората Световна Война когато ССС Р вече чукаше на вратата на Райхстага. Тогава САЩ се забързаха. И сега не е по-различно.

Глупости 99% са наемници за пари коитонбягат като невиждли бръснат брдите пуснати Аради снимките

Добре де, като се наблюдава движение, защо коалицията не ги унищожава, а само зяпа?

В Сирия бе човек. Нали за това Путин им прати разни С-300, С-400 и т.н. за да не хрърчат хамерите и да си предпазват войниците които пращат към Мосул. Споко. Като минат граници ще ги изпарят. Важното е защо Путя нищо не прави по въпроса докато са в Сирия. А отговора го знаем и двамата. ;-)

Така е, всички знаем ,че обичаш да лъжеш.

Абе аз си задавам друг въпрос: фесовете като приключат с генералната репетиция в Мосул, кое ше е първо Кърджали или Варна?

симо

Те вървели извън графика..Нали войната се води по график-даже настъплението към Мосул спряха защото,,ИЗПРЕВАРВАЛО ГРАФИКА,,.

те са умерени- режат главите с наточени триони !!! а не хабни ножове

Коалицията е тромава във взимането на решения и тяхното реализиране извън плановете за нападение на Мосул. Придвижването през нощта на ислямистите не е лесно да се фиксира и проследи - освен всичко друго те познават отлично терена.

От петък ИД предприема контраатаки първо в гр. Киркук най-богатия на нефт район, след това в гр. Рутбу където минава пътя от Багдат за Йордания и Сирия и в гр. Синджар основен град населен с кюрди - язиди. Експертите считат това за опит за контранастъпление и сигнал, че ИД ще се бие ожесточено за Мосул и прилага партизанска тактика на изненадващи бързи нападения в стратегически важни населени места около Мосул. Липсват данни за да се прецени, до колко ислямистите са респектирани от силите на коалицията.

симо

През коя порта минават ?????Нали Мосул е ОБСАДЕН...Тя американската, знаем ,че е постоянно отворена за тях...Сигурно и курабийки им дават.

ПРИЯТНА ГЛЕДКА :)

Ако обичат мЪдураторите на се слагат форумен чадър на нЕкои техни дружки.

да ги видим ФАЩ и компания как ще очистят бързо Ирак. Ислямистите опитаха руските и сирийски бомби не ги харесаха на вкус и отиват в Ирак. Чедото на ЦРУ нещо се обърна против баща си.

Те винаги са харесвали повече американските - безвредни за тях бомби!

Русия в Алепо хвърли според ТАСС над 15 000 бомби. А пак според ТАСС има в Алепо 9000 джихадисти и още не са избити. Е това ако му казваш лоши бомби.... :)))) муа ха ха ха ха.. с 2 бомби да убиваха по джихадист и половина то вече трябваше да ги няма там :)))) абе какво да правиш... добродушко е Путя.

те не отиват доброволно, путин ги праща!

Не пиши глупости!

глупости?? сериозно?? а путин защо спря атаките срещу идил в алепо? нали осигури пет коридора да се изтеглят бунтовниците ? и къде се изтеглят? ми към мосул разбира се!

Сериозно? А не ги ли праща Бараката?

И сега да им се осигури хуманитарен конвой до Мосул ли? А може би турците да им разчистят малко и пътя от кюрди? Съвсем за баламурници ни взимат някои.

Накрая ще излезе,че в Мосул тече операция по спасяване на джихадистите а не по унищожаването им. Затова всички тичат натам!

Бреййййййй много защитници на идилските мюслита тука бе!сакън да не ви избият тъпкачите!!!

Даааааа...Джихади Джотата усетиха накъде отиват нещата..Че замирисва на пърлено джихадиско..И решиха да си спасяват кожите, при техните господари от Краварника! Белким те ги защитят, от руските бомбардировки! Нещо сметките на лудите крави излезаха криви:) Вместо от Мосул да прехвърлят Джихади Джота към Алепо...То сатана обратното ве! Муаххаахахахахахах

Обещали са им закрила.

Така е, требе си защитят инвестираните в джихадистите от ИДИЛ и Ал кайда, десетки милиарди долари, лудите говеда!

И така да е... това само означава че терористите имат общ команден център, ерго няма значение дали ще бъдат отстрелвани в Ирак или Сирия, и на двете места става въпрос за едни и същи физиономии.

това Е ПАК ЛЪЖА !!!ВСИЧКИ ПО РАНГИ ОТ МАСУЛ ОТИВАТ В СИРИЯ ! ФРАНЦИТЕ СА ВАСАЛИ КАТО И ВСИЧКИ ОТ ЕС така че не може да им се вярва !!! МАКАР И да имам френски корени не им вярвам !след УНГАРЕЦА САРКОЗИ ТОВА НЕ Е ВЕЧЕ ФРАНЦИЯ

"По думите му джихадистите може да се разпръснат по нови сценарии на бойни действия". По-скоро по сценарии на Холивуд...

Няколко стотин бойци /ГЕРОЙ/ джихадисти ? Е га ти бойците!

Генералите в Пентагона са притеснени. Загубите на амеркански инструктори в Сирия са прекалено големи.

То за тях нямало заделени девици, там горе. Ужас!

РАШКИТЕ СЪВСЕМ СЕ ШАШНАХА. ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ СЕ БИЯТ С ИД В СИРИЯ ИЛИ ДА ХОДЯТ ДА ПОМАГАТ НА ВОЙНИЦИТЕ СИ В МОСУЛ С/У ИРКАКСКАТА АРМИЯ?!? КАКВА ДИЛЕМА !!!

Ти си освидетелстван отдавна, нали? :)

Русия се разправя безпощадно с джихадистката сган. Неприятно е, че загиват и много американски инструктори в редовете на ИДИЛ.

до преди 2 дена евразогейците тука си скъсваха задните части да ни обясняват как от Мосул са щели да тръгнат ИД войници към Алепо да помагат, а то какво се оказа... Путлер праща към Мосул да си защити войниците от редиците на ИД.

Те тия джихадисти американците си ги местят из района от 13 години насам.

Ами то в Сирия вече няма гювеч за извергите - нама криене посредством конвои за хуманитарни помощи, няма достъп за почивка в Турция, няма долари... Идва "Петър Велики" и компания, за да разсее всякакви съмнения кой кой е и най-после в Сирия да се постави всеки на мястото, което си е заслужил... Ще бягат при бате / коалицията начело със САЩ/, щото в Сирия вече трепят яко, не се съобразяват с чуждото мнение. Жалко, че не стана година по-рано, а се хванаха на "демократичната" въдица.

Какви джихадисти в Сирия бе хора? Та това са умерените бунтовници на обама, клинтън и меркел... отиват на законни избори.

Джихадистите нямат шанс в Алепо. Руснаците не прощават. Затова се местят при своите приятели - американците.

за това 6 месеца се плюнчи на един град и бомби като страхливец от далече. Докато иракчаните влизат в директен бой като МЪЖЕ, а не руски гейчовци страхуващи се за живота си.

Кви джихадисти от Сирия ? Ушанките ги избиха до крак там. Така казват от ТАСС и Комсомолская Правда. Сега ще има и парад на Красная армия на червения площад. Като възкръснат след един месец, Путьо пак ще прати да ги избиват и така докато сринат Сирия до сонови.

Путин мести пешките като истински гросмайстор

ха ха ха.... много си тъп :))))) казваш че Путя праща джихадисти в Мосул ли? ;)))) Внимавай да не те чуе, че ти спря копейките :))))

Пешките на Путин винаги стават царици ...

ти да беше прочел поне статията за какво става дума.

ташак уж града обсаден а чалмите минават???

Не се ловете на тези партенки. Още миналата година Путин и руският Генщаб обявиха Великая победа над ИДИЛ с 10,000 полета и Велико завръщане домой ИДИЛ не съществува след като руснаците го унищожиха, изтребиха джихадистите, а последните няколкостотин избягаха в Германия с бежанците

Путин и Асад пращат войници да защитават Мосул :)))) НАли обратната ви беше опорната отчка бе путлеристи обратни.