Москва: За Украйна ще е рисковано да изнася зърно през Черно море

Подобна сделка едва ли е осъществима и тя придобива различен характер, заяви Дмитрий Песков

Обратно в новината

Коментари - Москва: За Украйна ще е рисковано да изнася зърно през Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кат нема леБ, ша идем мръвки...

Споко алкаши - 12-та ударна група идва - гответе скривалищата!

Страшно! Радой Ралин

Скоро време ще има много риба в Черно Море. Защо ли? Защото ще им изсипем няколко хиляди тона жито за да си хапнат.

Са нагли укритие, хем удрят руските кораби, хем претендират, че руснаците ще им гарантират корабите със зърно

И защо да е опасно, тав. Песков? Да не би Крейсер Масква да изплува на повърхността, досущ като Сайлънт Мери с карибските пирати?

Няма гаранции за граждански кораби на Украйна,то същото важи и за гражданските кораби на Русия,които минават през Черно море.Така,че ако руснаците ударят нарочно цивилен кораб на Украйна,може да бъде ударен и всеки руски цивилен кораб.Така,че нека пробват.

А кой ще го удари? Турция, или друг член на НАТО? Нали разбирате какво означава включването във войната на член на НАТО.

Някой Окраинец ще ги удари с Базука от гумена лодка.

Както се видя, за раша е опасно да държи военни кораби в Черно море.

Бати терористите . Ами да им потопят всичките кораби....и една ракета в бункера .. И целият свят сиди и гледа . Путлер - терорист на 21 век .

Сигурно заради сомалийски пирати... Или руски корсари, може би?

За Русия ще е рисковано да спре да се кланя на Исляма и да развали хатъра на Ердоган.

ние уж бехме с памперси , ама колегите от крайцера масква удариха джакпота и сега са с хриле на дъното на черно море https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/13C04/production/124200908c759bd1f-254f-4106-8a3f-0b52d7fe1403.jpg

Лесна работа. Един-два бандеровски кораба на дъното и всичко спира.

Корабите са турски. Жужо трепери,подигран и унижен. Утре пак ще бомби детски градини.

Турска ти е главата загубеняк

Като гледам размера на мозъка ти, май ти си обиден и унижен от природата

И какво ще стане с руския флот ако започне да стреля по невъоръжени търговски кораби ?

Да бе невъоръжени ! За това ли НАТО скача за зърното да се извозвало?! Че покрай пшеницата не се знае какво транспортират и с какво са оборудвани ... НАТО - съюз за зърно и пшеница !! ЗА къв чеп й беше на Русия да участва в тази сделка и да отваря морски коридори??

Туркия ще охранява и екскортира корабите с украинско жито , вие само се пробвайте да ги нападнте и ще видите анадолец Zад вас посред бял ден ! ако се наложи , ще спрем и руските кораби опитващи се да минат преz Босфора !

_stankow

Няма как да се спрат руските кораби през проливити. Това е типичен "казус бели" - причина за война. Турция е в отлични отношения с Русия в момента, защо ще ѝ спира корабите ? Според конвенцията проливите се затварят по време на война, но само за военни кораби. За гражданското мореплаване остават отворени. За всички страни.

Има начин. Ще обявят повреда на пролива.

Руско мекере дали могат или не могат? Турция мога да затвори проливите по всяко време и ти и путин можете единствено да се хванете за палците. И путин за разлика от тебе руска подлога го знае. Затова непрекъснато се умилква на ердоган.

Рисковано е България да развива туризъм Рисковано е Украйна да е демокрация. Рисковано е за престъпния режим в Масква, които се клати.

Бай Дън како се възмущава, понеже сега няма какво да продадат украинците, за да се сдобият с парички, с които да му платят помощта ли? Ако толкова го е грижа за глада, да бяха продавали пшеницата с малка печалба а те си си я продават на пазарната и цена, което не се връзва със загрижеността за хората а по-скоро с по-голяма печалба. А и глада е в Африка, пък корабите нещо не отиват на там. Тези циркове вече съм ги гледал аз. Както онези гърмяха по кораби, сега е ред на руснаците да погърмят и те малко.

Руските олигарси осигуриха парите авансово. Да се чудиш какво ли правеха тия пари на олигарсите в гадния запад? О чакай чакай-тъй и олигарсите и вечерта на управляващите русия бяха все в гадния запад. О извинявай-забравих че дори и платените руски тролове не желаете да живеете в русия.

ООН и ТУРЦИЯ са страни по сделката, т.е. Турция странта с най-силен флот в Черно море е един вид гарант и си е заложила репутацията. Нека някое жалко ватно корито само се пробва!

А този кораб ще прелети ли над руските, за да стигне то турските териториални води? :)

Колко да е силен турският флот, след като не видя атакуващите от зърнения коридор дронове ? А са гарант по сделката ...

Или трябва тотално да нямаш идея от география, за да се усетиш, че коридора е на близо 300 километра от Севастопол, или трябва да си пълен идиот, за да повярваш на тази лъжа.

Амириканския дрон койте се появи в деня на атаката срещу Севастопол и които контролираше от международните води при Крим действията на украинските дронове защо избра маршрута за предвижване през Гърция и България, което е било съгласувано и с нашето правителство, а не избра по-прекия и къс маршрут през Турция?

От Италия идва дрона. Защо да обикаля през Турция ?

_stankow

Не е по-къс пътят от Бриндизи, Италия, до Черно море през Турция. Точно над Гърция и България минава краткият път.

"Решението на Москва предизвика възмущение от страна на Украйна, НАТО и Европейския съюз и САЩ" Много странно, каква е тази държава НАТО и къде се навира и тя между шамарите?

На майка ти в гъза се навира ...

Той и садам така говореше. Да ти припомня ли какво стана с него или сам ще се сетиш?

Ами с влакове до нашите пристанища. И оттам с корабите. Няма проблем!

Временното изключение за България за внос на руски петрол по море не е направено, за да го продава тя на други държави, заявиха днес от ЕК. Изявлението идва само ден след като служебният министър на енергетиката Росен Христов, заяви, че няма изискване на Брюксел да не продаваме внесените руски горива. „Дерогацията не изисква ограничаване на търговията“, категоричен беше Росен Христов пред bTV. ЕК обаче днес уточни: „Заради специфичното си географско положение, България получи дерогация от санкциите за внос на руски петрол по море за ограничен период от време, до края на 2024 година. Много е важно обаче, че това изключение за България се прави, заради специфичното й географско положение, а не за да го продава на други държави-членки или на трети страни“, заяви Даниел Фери, говорител на ЕК. Забраната за внос на руски нефт в ЕС беше включена в шестия пакет санкции на Брюксел срещу Русия заради войната в Украйна. Пакетът беше приет през юни тази година и забранява покупка, внос и трансфер на руски нефт и на редица петролни продукти от Русия към ЕС.

Не съм краен поддръжник на нито едната страна в конфликта Русия- НАТО. Стремя се да съм обективен и да изхождам от гледна точка на справедливостта. В случая обаче смятам, че каквато и да е ситуацията и подмолните ходове, на които украинците доказаха, че са царе, то ако Русия вземе, че потопи кораби със зърно то това било отвратило всички. Затова се надявам и да не се случи.

Точно това трябва да се случи за да загубят много пари хохлите и да мирнат !

Илиян Илиев

Това го правят пиратите на XXI век ! С това не се занимава черноморският флот !

_stankow

Изобщо не е нужно Русия да потопява каквото и да било. Достатъчно е да почнат да падат ракети около зърнения терминал в Одеса, да се мотаят руски десантни и ракетни кораби около външния рейд, да се стреля, да се правят учения и манерви. Кой капитан ще поведе кораба си в такава обстановка, да товари жито ? Кой корабособственик ще го пусне ? Коя застрахователна компания ще го застрахова ? А без застраховка никой няма да го пусне ни през проливите, ни в пристанището.

Ами нали "Москва" това правеше и нещо попотъна. Що след това не продължиха да правят "учения" до Одеса? А защо се махнаха от змийския остров?

Войната идва все по-близо до БГ. Скоро корабите ще трябва да пътуват в териториалните води на Румътия и БГ за да са защитени от НАТО.

Скоро в Черно море няма да има само платноходки за кието мечтаеше Б.Борисов а военни кораби на НАТО.

_stankow

Ами то и сега има кораби на НАТО - турски, румънски, български. И какво от това ?

Турците ще мълчат и кротуват, защото като "гаранти" си затвориха очите за атаката от зърнения коридор. Заради изборите, Ердоган пак ще се прави на световен помирител. Ще видим дали руснаците пак ще се вържат.

Русия и Турция са зависими една от друга заради турски поток по който се изнася руския газ, особено след прекъсването на Северен поток и ит това че руските кораби минават през Босфора, а той според договора от Монтрьо е затворен за военни кораби на нечерноморски страни и Турция преценява кога да го затвори.

Трябва да си малоумник, за да повярваш, че дрон с обхват под 200 километра е излетял от близо 300, защото най-близката точка на този коридор до Севастопол е 280 километра.

Този американски дрон за да стигне до района на Крим при положение че може да лети само до 200 км е трябвало да кацне някъде по маршрута на предвижване в Гърция или България с цел да бъде зареден с гориво.

какво не разбра точно, бойни дронове за атака с обхват 200 километра летят по 300 ли? И айде стига с тоя измислен американски дрон, дето управлявал украинските, това технологично няма как да стане :)

Дааа русията потъва със ударни темпове. А гадната Европа. не иска да замръзва и гладува хи хи хи

И Одеса очаква да бъде освободена.

Тя и жена ти чака да я освободят от импотент като тебе.

Кучето(русия) си лае...кервана ( корабите със зърно) си върви и ще върви.

Върви, ама без гаранции. Застрахователите не са прости и няма да застраховат такива кораби. Купувачите и те не са прости да си дадат парите при риск да не получат нищо. Ще трябва укрите на свой риск първо да доставят преди да получат нищо. Като им потопят първите няколко кораба, сами ще се откажат.

турците само това чакат.. Направо потапяйте един от тези кораби.. Само ще си ускорите падението..

Не си ли прекалил със ха ха-то ? Нервите след 8 месеца от 3 дневната война не издържат вече миризливий троле путкински:)

Не си разбрал коментара ми правилно!

Кой я бръсне за слива РФ. С избити зъби и посинени очи от ВСУ. Бу ха ха

Ако Ердо скръцне със зъби и бункерния плъх путьо ще се насере и ще подпише всичко. Русията стана за ташак на всички.

Ердо нещо много се пенеше като свали руския самолет и обяви изпълнителя за национален герой. После зави на 180 градуса, писа писмо и ходи на крака до Путин да се извинява, а героят го тикнаха в затвора.

Да, ама тогава никой не знаеше, че рашаците са толкова зле откъм армия.

Имах време днес да ровя из руските телеграм-канали. Ето какво те съобщават на руското население: Руската армия успешно спира настъплението на "натовските и западните войски" в Украина. Никъде не се споменава някаква украинска армия. Само че западните войници всъщност не са обучавани за война, а за полицейски функции (?) и затова вече отказват да попълват "армията на Зеленски". А украинците бягат към Европа "с милиони", защото Западът нарочно ги държи безработни (?). А самата Европа загива, защото Е страшен студ и никой не може да си позволи да си плаща сметките за отопление. Народите на Европа кипят от негодувание срещу своите елити, които обаче коварно Паркираха Риши Сунак като своята кукла в Англия, която Англия е изпаднала до такава степен, че да позволи да й сложат за началник човек от колониите. Ирландия потъва (тук нещо не разбрах, признавам си). Потъва и Международният валутен фонд, защото е повярвал на Зеленски (?), макар Западът отдавна да е разбрал, че Зеленски само ги лъже, а руснаците само му казват истината. *И, разбира се, украинците си имат мръсна атомна бомба, която тия дни ще пуснат върху себе си, защото не могат да спрат дроновете, които разбира се са руски, а не ирански. Ще бъда благодарен някой психиатър да направи анализ на този "дискурс" и да ми обясни, за какво психическо състояние иде реч, благодаря. ПС. Успях да видя още малко. Украинците сами са си бомбардирали всички градове и села, за да искат после пари от западняците за възстановяване. А пък руснаците тия дни щели да изпепелят Западна Украина с невиждано мощни оръжия, решението било вече взето на най-високо ниво. Няма край, ама моето свободно време има...

Коминоидно психическо разстройство.

Ако имаше такава дум "коминоид" вероятно щеше да означава лице, което прилича на комин, човек изпускащ дим.

В Киев нема ток, скоро и на корабите нема да се гарантира ток

А Задунайка пък си ликвидира атомната централа без война.

Крайният резултат от Путлеровата СВО ще е освобождаване на цяла Европа от орки и заселването им отвъд Урал. Европейската част на Русия ще се цивилизова заедно с Украйна и до голяма степен с нейна помощ.

от днес нататък ще е много рисково за руските гемии.. всички мразят руснаците и всеки ще тръгне на лов за руски кораби... ама много рисковано стана в Черно море каза Песков и е прав..

Само може би преди месец и малко писахте, че от изнесеното жито само 2 кораба са разтоварили в Африка. Някакви араби изобщо не бяха пожелали жито, защото си били купили докато чакат. И сега отведнъж - световен глад. За кого? За тези, които са го прибрали , А кои са - кой да ни каже.

Песът на пиздин онзи ден ,нали е тъпо парче сам си призна, че рашка говняшка е терористична държава, след като направи по телевизията мъдрото заключение, че ще спрат да обстрелват инфраструктурата на украйна ако украинците се съгласят на преговори...

Щом корабите носят скрити дронове и се ползват за изстрелване на такива, те вече не са цивилни кораби. Нормално е Русия да ги спира, ако може. Предполагам ще използват морски мини да блокират коридора.може би в момента ги слагат и предупреждават за риск. Който иска, нека плава.

Има два типа зърно: 1. американско зърно от украйна, използва за се за финансиране на военните доставки на Киев 2. руско зърно от украйна, използва се за финансиране на Донбас Такова животно като украинско зърно НЯМА. Животно Украйна също няма, това е или американско животно или руско животно. Лошото е, че европейското украинско животно отдавна е умряло

Такова животно дето го е изсрала майка ти преди 15 години също няма...

Зимата като започнат щормовете че има богата реколта от мини по плажовете. Че събирам и метам в мазите на хотелите ми. После, че ги продадем на украинците като нов внос.

И какво ще направят рашистите. Ердоган е гарант. На всеки кораб има турски представител. Някои от корабите са на натовски държави...ще атакуват НАТО...тогава с русия е приключено.

След всеки атентат Русия им срива градовете. На края от тях нищо няма да остане.

А ти "атентант" къед видя? Къде са потъналите кораби? Къде са езерата в центъра на Москва (където преди това е било Кремъл). Това е новина в стил "някой от ТАСС чул, че някой от увас казал, че имало атака". А атака къде е? Но и да имаше, е напълно в реда на нещата да си вземат тяхното украинците. И ще го вземат, защото така казах АЗ.

Че да си пътуват през своите води след като през руски не може.Бяха поставили някакви мини и си ги знаят къде са.

Черно море е натовско море.. Руските гемии нямат работа на Черно море. Русия няма бряг на Черно море и Крим не е руски!!

Ако Русия няма бряг на Черно море тогава всичко на север от Грюзия с излаз на Черно море към коя нация е? Например град Сочи! Където двадесет и вторите олимпийски игри през 2014 г. се проведоха. Защото според Интернета е към Русия!?! Колкото до Крим, кога пък е бил украинска територия? След като преди отцепването им към Русия се наричаха от всички "Автономна република Крим". Странно наименование за област от нечия нация!

Мините идват тук при нас от време на време.

Е И ? Война е до нас, ако не знаеш. Война започната от фашист Путлер, на който и ти си му подлога. Какво цвилиш че идвали мини ?

Украйна да не изнася зърно през територията на Русия, че орките да имат думата по въпроса? По - голяма простотия от руската света не познава.

Ami да изнася през братска Полша! какъв и е проблемът? Там няма руснаци

Нападението над корабите в. Севастопол не предизвиква възмущението им на тия лицемери нали! Украинските фашисти не се научиха, че след всеки атентат срещу Русия получават ракетни удари.

ми тя Украйна си стреля по кораби, които са на в нейни териториални води бе говьно фашистки

Понеже от същите тия кораби всяка нощ не излитат ракети по украински градове, нали?

Иде момента, в който САЩ и ЕС ще трябва да плащат заплатите в украинско-полската армия. 800 млн. военни по 1000 долара на месец (занижена оценка) прави 800 миларда на месец за заплати. Айде от Вашингтон да развържат кесиите и да инвестират в украинска демокрация, този път яко в зелено

Споко, ще ги плащат рашките.

Момче, ти си изплискал легена. Мисленето е непосилно за теб. Смятането също. А тия 800 милиона украинци и поляци от къде ги взе, незнам. Какви работи ви говорят в партийни клуб?

$300 млрд. руски пари вече се пренасочват за възстановяването на Украйна. Но това е много малък процент от цената която Русия ще плати. А после..Русия няма да има вече.

300 милярда, ще стигнат за заплати за две седмици

1. Няма Русия, 2 няма САЩ, 3. няма я цивилизацията, няма ги хората, Земята се ражда отново

Д о всички робофили , ак47 и комуно *, и ... АНТИФАШИСТИ -- - ВИЕ НАМИРАТЕ ЛИ ЗА НОРМАЛНО ЗАВЗЕМАНЕ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКА ИНФРАСТРУКТУРА ЗАЕДНО С ЦИВИЛНИТЕ - ЖЕНИ,ДЕЦА,СТАРЦИ? ........ ДА?! АМА АЗ ЗА ХИТЛЕР ИМАМ ПРЕДВИД! Всички прилики с Путин не са случайни! " един народ , една държава, един вожд!" - Това е лозунгът на Нацистка германия! Някаква прилика да забелязвате??

Територията си е руска от време оно. А жените и децата или са в Русия или тук на Слънчака.

8 години украински неонацисти бомбардираха Донбас всеки ден и убиваха руски жени и деца. Снайперисти разстрелваха мирни хора. Що не рева тогава?

Даааа все до границата с Русия някой стреля по ''рускоговорящи'' Добре е че има тъпунгери да вярват на това, иначе Путлер даже нямаше да съществува физически вече. В Днипро, в Харков що живяха прекрасно рускоговорящите ?!?

Това оправдание много отдавна беше развенчано като лъжа. Но пък на русоробите никога не ви е пукало за истината, особено, когато е в разрез със сляпата ви вяра.

Мдааа- както е тръгнало скоро благодарение на Украйна , ВМФлот на България ще е един от силните в Черно Море!

Ами Атия ще стане руска военноморска база.

Възможно е Щото от руския не остана много Масква е на дъното от месеци, оня ден Адмирал Макаров също беше повишен в подводница.

То и нашия флот е руски. На времето когато руснаците си бракуваха черноморския флот ни го дадоха без пари. Ама бай Тошо се целуваше с Брежнев.

Освен флотът и бойната ни авиация ще е зашеметяваща. Да не говорим за българските космически военни сили ! Наскоро един гений от учиндол даже обеща да изстреляме македонска космонафтка в орбита ! Ми колко му е ... я къде е. Но май трябва първо да сменим названието ... къде по актуално, и най-вече исторически вярно, е да се наричат "макенавтка" и "макенафт", например.

Голема СЛУЧАЙНОСТ е, че точно 2 дни преди Русия да сключи нов договор с ООН по зърното, от Вашингтон заповядаха да се бомбардират гарантиращите кораби по зърнения коридор с английски дронове.

Ма не бе украинците ще гледат и пресмятат внимателно на кои дати да бият по тиквата на агреора, да не съвпадне с някое друго събитие или да не е много близо че да няма и храна за вас, путлерастките тролове все едно на някой му пука ...бой по Путлер докато го обесят на Червения площад и това е. Украйна, а и светът ще си отдъхнат.

Викаш руснаците да продължат да пазят от себе си този коридор и под това прикритие да ползват бойните кораби, за да обстрелват украински градове и украинците да си траят?

Русия и флот ?!?! Хахаххаха! Не ме разсмивайте другари, тази допотопна техника дето още на мазут върви ли наричате флот? Или пияните ватници на борда? Хахахахаха!

ПРЕЗ ТРЪБИТЕ НА ГАЗОПРОВОДА ЩЕ СЕ ИЗНАСЯ . БАЙДЪН Е ХЛЪЦНАЛ ОТ ИЗНЕНАДА . СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ КАК ЩЕ ГО ПРЕКАРВАТ ПРЕЗ ГАЗОПРОВОДИТЕ :)))