В Москва откриха паметник на Калашников (видео)

Импозантна статуя на съветския инженер Михаил Калашников - изобретателя на легендарния автомат, който носи неговото име, бе тържествено открита в Москва.

Обратно в новината

Коментари - В Москва откриха паметник на Калашников (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за краварскiте ценители на всичко американско ??????за виетнам да казвам или да мълча ?м -16 наи негодното оръжие на всички времена!!!!!!!в вода негодно в пясък също в влага засича и т.н !!!1калашников в вода стреля в зима също при минус 60 градuса то само в пустинята то само

В тази страна насилието е издигнато в култ. При тях човешкият живот го нямат за нищо. Нищо чудно че правят паметник на създателя на най популярното в света средство за убиване.

Ако си справедлив, трябва да споменеш и Колт който както казват отвъд голямата вода направи хората равни.

Гавра с човечеството е да се почита името на създателя на оръжието с което са убити повече хора, от колкото всяко друго.

Не оръжията убиват, а хората! Ей на, от 2003г. до сега американците само в Ирак убиха над милион човешки същества и продължават да убиват...

Западняците не могат да преглътнат Калашников и създадените от него легендарни оръжия...

Колкото Жигулата е руска толкова и Калашника

Хахахахаха! Той и Калашников не е съществувал, нали???

Защо на интернет експлорер не може да се види видеото?

"...АК-47 е истински културен бранд на Русия" Тоя изби рибата!

Ама колко вярно го е казал културният им министър: "... Сред тях АК-47 е истински културен бранд на Русия"..." Даже не се усеща, колко е прав! Това е културата на руския народ - АК47 Не са се сетили в химна да има откос с Калашников

да направят паметник и на лосион Бояришник, той също отразява простота на руския народ.

Да направят паметник на финансовите пирамиди (и фараони) в България - той също ще отразява простотията на българите. :)))))

Днес открили на детето на АК-47, утре може и на бащата създател от немски произход !

Прекрасно оръжие за кашимерията създадено от ... швабите. :-) Мурзилките, колкото и да се напъвате това е истината. Всичко останало е пропаганда. ПП Рашките заприличаха на макетата с измислената си история и паметници.

По време на операцията в Ардените- Вермахта използва новата "щурмова пушка''. която е в основата на бъдещия АК-47.Съюзниците успяха да вземат много немски разработки които и до скоро време използваха , доработваха , модернизираха и т.н. Добре е да се гледа- поне телевизия и тогава да се пише за "гениалната съветска разработка"!

Трябва да открият и памятникь на Бояришниковь! Все пак той е символа на евразийская роСССияь!

ами откриват хората. а в краваристан гледам паметниците взеха да ги събарят...

тия са по-зле и от макетата

Мирът на земята както и съществуването на Русия се крепят на силата на руското оръжие. Щото много гладни чакали обикалят наоколо и трябва здрава тояга в здрава ръка.

Руският чакал, най-добрият чакал

ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ ще изкендзат паметник на ПАМПЕРС във Фашингтон.

Браво! Паметник на създателя на оръжието затрило най-много животи в историята на човечеството. Браво.

Глупости- оръжието, което е убило най-много и винаги ще държи първенството, е ножът.

Жена ти ще ти види сметката с..тур.. газова бутилка ,бе? .. от калашника няма да мреш. .

селски, гънс донт кил пийпъл. пийпъл кил пийпъл.

Само руските изверги са способни да издигнат паметник на смъртта и оръжията! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Ми, мащайте съ от тука, бе!

и ти намери къде да си изкажеш възмущението! Ми ушанките докато чакат новия поход до чинията, висят тук. Само им даваш повод да оплюскат още един голям одеколон.

ако беше не руснак, а американец, примерно, за сто милиона продадени парчета, по 10 долара да взема на автомат роялти, точно един милиард долара щеше да притежава. но... вместо един милиард долара той има двустаен в хрушчовка и дървена дача в някое блато край москва. честито!

А ти освен долните си гащи и потника ,какво друго ще отнесеШ със себе си ...на Оня свят?

Трябва много да внимаваме да не открият ръшите тука паметник на ...калашника!?

Ако изнесем някоя и друга партида към Изтока , можем и за паметник да се докараме !

ха ха ха.. убийствено! ...ха ха. ?

---Две години и три месеца на рамо с автомат КАЛАШНИКОВ познавам го отлично, никакви засечки а що куршуми "безотчетни " сме изтреляли из баирите. С жена ми 30г. заедно и се на мой гръб, не я познавам отлично и прави засечки.Пука ми кой го е създал и дали е копиран-но е най -доброто пушкало.Тпъба ф50мм х4мм. уцелена не в центъра а някъде по настрани без да отбие куршума излязъл направо от другата страна- те това съм го виждал .Ина мен не ми се вярва но е факт.

Скрий се тюфлек,2 години си пържил мекици в артелната!

Мекиците идваха готови. Само ги притопляхме!

А би ли уточнил, какви други Автоматични Карабини си използвал през тези две години, че си стигнал до гениалното заключение, че тази е най-добрата? Аз пък лично съм виждал как засича...

Ти като кажеш "Добър ден!" пак лъжеш. Къде и с какви патрони, чие производство, в какви условия? Аман от ютюб специалисти.

ТЪПЪНАР!бил съм въоръжен с СКС/ако знаеш какво е/и АК!!!по време на въоръжен наряд си вземахме барут от патроните!!!да си правим простотии!!!тогава ставаха засечките!така,че жвакай си хамерикански меки пишки и не сеправи на отворен!!!!!!!!!!!!

Е това не мога да го разбера - стрелял си САМО с калашник, ама си сигурен, че той е най-доброто оръжие. Добре де, ама ти как разбра? Стрелял ли с НК и AUG примерно, за да направиш сравнение? Аз съм ОЗ, изкарал съм си службата като кашик. В НШЗО за 10 месеца съсипах два автомата от стрелба. Надежден и прост е, но също - тежък и неточен, заради отката нагоре. Над 300 метра стрелбата е малко "на късмет", най-добрите от нас целеха РПТО на 400 метра. Да, добро оръжие, безспорно. Но дали е "най-доброто"?

Бая мисъл са вложили, все пак :)

Най-доброто оръжие за реални полеви условия, за дълга фронтова офанзива, в съответствие с военната стратегическа доктрина на СССР от годините след ВСВ. Не е вярно изобщо това за 300-400 метра, на 600 метра си биеше съвсем добре. Най-добрите сред нас сваляха ръстовите мишени на 800 метра с по 2 изстрела. AUG е друго явление в оръжейното производство, но просто не е за фронта. В условията на градски боеве бих предпочел него или някоя от разработките на Тавор пред "калаша". HK според мен е много надценявано оръжие, а също така по мое мнение швейцарската SG 553 е най-доброто оръжие като спектър от функционалности, които покрива.

комунистиеската пропаганда винаги е искала някой човек от народа да измисли нещо гениално. ей така без да е учил, идва от полето след като е пасал патките и измисля нещо велико.стотици учени и инженери от америка ,англия и германия, си напрягат тиквите да конструират добро автоматично оръжие за армиите си, но селтака калашников ги изпреварва , докато е в отпуска в някаква болница, надрасква една скица и готово.

...Путката ти лелина калашниченска!? ....

....безотказнa, бе! И никога не засича ! !

Глупавият Стоунър създал фина пушчица, която е идеална за спортна стрелба в лабораторно чисти условия, но в реалните условия на праха и калта не става за нищо.

---Две години и три месеца на рамо с автомат КАЛАШНИКОВ познавам го отлично, никакви засечки а що куршуми "безотчетни " сме изтреляли из баирите. С жена ми 30г. заедно и се на мой гръб, не я познавам отлично и прави засечки.Пука ми кой го е създал и дали е копиран-но е най -доброто пушкало.Тпъба ф50мм х4мм. уцелена не в центъра а някъде по настрани без да отбие куршума излязъл направо от другата страна- те това съм го виждал .Ина мен не ми се вярва но е факт.

Американците още не могат да преживеят факта, че именно с АК-47 в ръцете виетконговците, безстрашни джуджета от по една педя, разгромиха военната им машина за стотици милиарди долари, принуждавайки накрая последните оцелели да се катерят като маймуни по плазовете на "Хюи"-то, осъществяващо евакуацията на посолството им в Сайгон.

Голем разгром ще да е било след като САЩ дават 50 000, а Виетконг около 1 милион убити. Говоря само за военни. Между другото САЩ и Северен Виетнам сключват примирие през 1971 г. Естествено на комунисти не може да се разчита да спазят договора. Та така в нарушение на този мир Северен Виетнам завзима Южен за около 2 години през които САЩ не водят бойни действия, така че катеренето по Хюи-то на бягащи виетнамци няма нищо общо със Американо-виетнамската война.

Кой спечели войната, да питам? Също така кой поливаше цивилните с напалм и agent orange?

Как Хуго Шмайсер създаде АК-47(Калашников) за Сталин.Михаил Калашников набеден за баща на прочутия автомат Калашников. Миша е учил много малко. Няма дори средно образование и никога не е посещавал каквото и да било специализирано техническо училище, а да не говорим за университет. Сега, обърнете внимание на другите военни на снимката. Погледнете лицата им, забележете леките усмивки. Тези хора са водещи съветски специалисти и професионални конструктори на оръжие. Забелязахте ли иронията в очите им? Унижени в ролята на асистенти на неграмотния сержант, който трудно смятал и не можел да работи с логаритмична линийка, на полковниците с университетско образование не им оставало нищо друго освен мълчаливата подигравка, защото те знаели истината Калашников е просто пропаганден клоун и никога не е изобретявал АК-47.Съветските специални служби се добират до първите образци на Mkb-42 още в края на 1942 година, но интензивните опити за клониране немското изобретение започват на 15 юли 1943 година. На тази дата пред техническия съвет на Народния комисариат по въоръженията , в който участват и специалисти конструктори, е бил демонстриран трофеен МР-43 и патрона за него.

Да, Щурав, знаем, че нямаш лични мисли и затова си служиш с копи-пейст от един тъп русофобски сайт. Пръскай слюнки, пръскай. Виж как руснаците почитат героите си, докато тук в България ти плюеш нашите такива срещу центове.

кои са вашите герои в България?-гошо тарабата който създаде македонската нация или бай тато който се натискаше да станем 16 република без да имаме държава България ...или тези които избиваха Българи по заповед от Москва???

,,Шмайзер,, ти е на тебе в задника! ШИШИ- ПОДГОТВЯЩ СЕ...

Фатмака - инженер !

Михаил Калашников създаде оръжието на свободата. Евтино и надеждно, подходящо за малки държави и вътрешни, революционно-народноосвободителни борби. И спрете да пишете, че Щурмгевеера на Шмайзер има нещо общо с АК-47, зле платени и технически неграмотни тролове! Поинтересувайте се и вижте, че работят на съвсем различни принципи.

краден автомат като целите руснаци

"Михаил Калашников е въплъщение на най-добрите черти на руснака. Необичайната му природна надареност, простотата, честността и организационният"- най добрата руска черта се намира на задните части:))))

И ИДИЛ трябва да му издигнат паметник!

На баща ти ли?

А нещо за Михаил Тимофеевич? Да - калашников е бранд, но Михаил Калашников е друга бира1

Зайцев си го е казал - неук, некадърен - той не може да разчете чертежите, камо ли да ги създаде. Но нищо...

да прославим убийците

Голям майтап... тия руснаци с тяхната мания че са изобретили нещо. А това, че инженер Шмайзер заедно с целия завод и всички работници и инженери е бил изнесен от Германия на Урал, забравят да споменат.

а паметник на C. G. Haenel/ Sauer und Sohn, Steyr-Daimler-Puch?

паметник трябва и на Шмайзер да вдигнат, все пак Калашников си призна че той е "помагал" само :))))))))