Москва: Оръжията на Запада за Украйна отиват на черния пазар по света

А след това те попадат в ръцете на екстремистки и престъпни групи в Близкия изток, Централна Африка и Азия, твърди Мария Захарова

Обратно в новината

Коментари - Москва: Оръжията на Запада за Украйна отиват на черния пазар по света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със сигурност запада има задкулисни игрички! И не само за оръжия

Пази боже, най-големите екстремисти се " разтревожили " , че оръжия от Украйна отивали в ръцете на екстремисти, много хрисими хора тези руснаци бе......

Европа така се е надупила пред Русия,Турция.... Голямо шибане ще пада Само неразбирам къф чеп дирят нашите улигофрени на и ние да сме в Европата!

Травестита захаров се обосра опять

Е, помните ли сръбсия самолет който падна в Северна Гърция - сега разбрах какво е правил!

Бях недела на конския пазар в София - нямаше нищо западно, еле пък от Украина. Къде е този черен пазар!?

Мине не мине време и Маша Общата изкочи и още преди да я е пуснал махмурлука, я вади тази опорка, която става единствено само за местна консумация за алкохолизираните крепостни и задунайските ибрици на бункерния терорист.

И с какво ви избиват като мухи тогава :D Няма толкова малоумни хора като руснаците!

"увери тя". Това, като го чуеш от руснак, значи е точно обраното.

"членовете на НАТО са изпратили общо поне 700 артилерийски системи, 80 000 преносими ракетни системи, 800 000 артилерийски снаряди и 90 милиона патрони" Ако наистина бяха изпратили това, гробовете в Русия щаха да са много повече. Тая лъже като дърта циганка. Забрави да спомене и 20-те камиончета, които обърнаха оркската армия в бягство.

Съвсем правилно белязват че терористите предпочитат руските оръжия, защото могат да ги ползват. Те са направени да се използват от мобилизирани селяни, никога не виждали оръжия и затова могат да бъдат използвани и от камилари и от вчера слезли от дървото. Докато западното оръжие се прави за използване от обучени войници. Затова е и по-сложно и пъти по-добро.

Ти къде точно видя западно оръжие!? Или щом е западно занчи е хубаво!? Вчера един ковче падна хубав, а струва трилион и половина досега...Къде ти е натовското въоръжение а!? За 30 година са купени една фрегата втора употреба от Белгия и няколко декоративни хеликоптера... Военна промишленоист ли имаш...съвременно оръжие ли имаш!? Иначе безплатни американски бази има...и ходихме и в Ирак и в Афганистан и в Либия за натовски кеф

За разлика от вас платения руски трол аз съм използвал оръжие и му знам възможностите. Знам разликата между съветското Стрелково оръжие и американското Стрелково оръжие например. Знам каква е разликата между RPG и управляемо ръчно противотанково оръжие.

НЯМА КОЙ ДА ВЯРВА НА КРЕМЪЛСКИТЕ ЛЪЖИ !

Нали знаеш че тая приказка знае се от всеки безпогрешно те издава че пишеш коментар по поръчка? Всеки знае защото бабата на пазара така казала и защото платения руски тол драсни непрекъснато едно и също. Само дето твоите руснаци разпродадоха цели кораби с оръжие когато съветският съюз фалира. Само дето и ти и останалите продажници водещи руска пропаганда непрекъснато обяснявате как оръжията ги унищожават още при влизането в Украйна. Същото твърдят и руснаците дето всеки божи ден унищожават два пъти повече оръжия отколкото въобще е влязло в Украйна. Я сега си уточнете пропагандата-руснаците унищожават оръжието или украинците го продават? Щото не става и двете.

ДА НЕ БИ ДА ЧЕТЕШ МАГАРЕШКИТЕ ИДИ-ОТИЗМИ ?

8 години ги тъпчат с оръжие мистър. Има и за унищожаване, има и за стреляне има и за пленяване и за доставяне на арабите. А СССР доставяше при фалирането ма от вашия човек Горби и под американски аплодисменти

Осем години ги тъпчат с оръжие обаче неизвестно защо украинците доскоро използваха единствено съветско оръжие. Значи то хубаво водиш пропаганда ама когато пишеш очевидни лъжи просто се излагаш. Ако украинците имаха съвременни западни противовъздушни системи и западни изтребители твоите руснаци нямаше да стигнат до никъде.

СъвеЦкия съюз беше, като Битака за оръжия. Цяло чудо е, пе някоя ядрена глава не попадна където не трябва.

Вместо да пишеш глупости се поразрови малко. Американците изобщо не знаят, какво се случва с оръжията, след като влязат в Украйна. Ето ти от лъжливата, про демократическа медия, която си кътка правителството на Байдън. Дори те го признават https://edition.cnn.com/2022/04/19/politics/us-weapons-ukraine-intelligence/index.html

ТаваришЧ Марко, и теб като Маша не те пуснал самагона та ни пробутваш тази опорка. Статията от СNN дето си я лепнал е отпреди половин година.

Подкопават ви пазара там и за това ревете по темата ли? :)

Как иначе ,Зеленски според италиански вестник ,ще има 1 млад и 400 млн + всичките вили и къщи по света?!

Първо научи български.

Тая съветска …… що не вземе да ми близне ягодките… ахахахахабаб. https://nypost.com/2022/07/05/putin-aide-maria-zakharova-posts-sexy-video-of-herself-fondling-strawberries/amp/

При разпада на Съветския съюз руски терминали и генерали заляха пазарите с всякакви съветско оръжие-от обикновени калашници до подводници.

Аааа ме не вярвам укрите не са такива...

някой попадат в терористични ръце, от там ги купува Росия и ги връща на фронта в Украйна. Въобще въртим едни пари ...

Еее, спокойно Захарова - това вече и някои републикански конгресмени го разбраха и от Ноември спира далаверата ;-).

Хе...че тя не се вълнува въобще... Просто си връзва гащите...после ще каже - ние ви предупредихме... И ще се подсмихне загадъчно...като руската душа

Според руската пропаганда всяко оръжие за Украйна бива унищожена още при влизането в Украйна. След това на ден унищожават стотици единици западно оръжие и и хиляди украински войници. Всъщото време продължават да отстъпват и да не успяват да пробият украинските позиции. Само че в ръцете на терористите, дето ги показват непрекъснато виждаме калашници рпг-та калашници ерпегета. Да се чудиш откъде тия оръжия при положение че американците и въобще запада не доставя калашници и рпг-та.

Това се знае още от началото на военния конфликт. Запада не се интересува, дали оръжия и амуниции ще попаднат в екстремистки групировки. Всъщност, точно това искат. За да сеят семената на бъдещи конфликти и да имат оправдание да сее разхождат из целия свят и да воюват за мир и демокрация. Американците можеха много лесно да унищожата оръжията, които оставиха след себе си на талибаните, но не го направиха. Зарязаха ги абсолютно годни, с оправадинието, че няма как да приберат всичко. Бързали. Е, можеха да го взривят. Но те са добре извеестни, че имат тесни отношения с терористи и са ав чудесна симбиоза.

Само според Москва и руските платени тролове поддържащи пропагандата на Москва. Само дето навсякъде терористи атентатори така нататъка са винаги с руски оръжия интересно защо ли? Оказа се също така че военните складове на Русия, дето трябваше да оборудват вашите запасняци са празни също незнайно защо. И съвсем незнайно защо-носия е най-големия доставчик на черния пазар на оръжие и руското оръжие е предпочитано от всякакви терористи-от близкия изток до Африка.

Знаещия ... знаеш ли че почти всички източноевропейски страни произведат руско оръжие!? кво мислиш бълват и Арсенал,ВМЗ или Дунарит...калашници и РПГта...

Ама в Европа търговията подлежи на контрол. И се знае накъде отиват. Помниш ли в Афганистан едни български оръжия? Веднага се намери, че са доставени на афганистанската армия.

Хе...знаело се...че близкия изток е залят с български оръжия...и боеприпаси а не само една пратка в Афганистан е общоизвестен факт

Само от платените руски трудове пишещи всеки божи ден руска пропаганда. Разбира се на същите им докладват директно от генералния щаб на Русия генералния щаб на Украйна ФБР Интерпол и така нататък и така нататък. Странно защо при такива връзки същите могат само и единствено да пишат платени коментари.

Да те светна, защо руското оръжие е предпочитано сред терористи - защото е надеждно и работи при всякакви условия, без особена поддръжка. И да те светна, че не само Русия произвежда руско оръжие. А това, че не малка част от оръжието предоставяно от запада свършва на черния пазар знае всеки. Казват го и западни агенции, анализатори, журналисти и военни. Но трябва малко да се поинтересуваш, за да попаднеш на това, защото не се тиражира по Нова и БТВ.

Ще ми хареса когато европейски компании започнат да плащат данък-спокойствие на афганистански терористи за да не ги споходи авиокатастрофа от преносима ракета, например. А най-добре ще е когато стигнат до корена на злото - САЩ.

И на кой сега са първи дружки Афганистан, на Русия! Което значи че Русия е част от терористичните структори по света!

Твоята Русия вече яде боя в Афганистан. И пак ще го яде.

ЕДРА подробност... В Афганистан руснаците бяха 10 години...сами срещу цялата ислямиска паплач въоръжавана от американците... И се изтеглиха със оръжието и знамената си... дори и оставиха марионетката си Наджибула да управлява още 2,3 години... докато алкохолика Елцин не му спря военната помощ... Едни други бяха в Афганистан не 10 а 20 години...Никой не им пречи...че даже и цялото НАТО впрегнаха да им помага... И избягаха зарязвайки оръжие за десетки милиарди...а ренегатите им...повярвали в американското могъщество и американската защита... висяха по вратите на излитащите самолети...Схващаш ли разликата!?

И в Украйна са сами. И също както в Афганистан избиват цивилни. Точно както вашшият съюзник Иран в момента избива жени и деца. Но разбира се съюзниците на Русия дори и да са най-долните терористи са много хубави хора нали?

Тогава украинците с какво се бият срещу раша? С прашки и камъни, лъкове и стрели ли? Тези шекерова да ги разправя на мужиците в сибир.

Като гледаш писанията тук не са само мужиците в Сибир, ами и вБългария!

Признатата от ОССЕ държава терорист е загрижена оръжия да не попаднат в конкурентни организации.

Важното е че друга част отиват за дематериализацията на сЪвеЦката измет !!

оръжия ще падат като круши граждански самолети,ще мрат хиляди невинни! А шепа украински хитреци ще благоденстват под някоя палма и ще благославят лековерните и смотани англосаксонци!

засега от тях падат руски военни самолети :))) Но разбира се , ти като правоверен русороб с право се вълнуваш от това,което ЕЖК , особенно ако е Наша Маша. Аз обаче си мисля , че : 1/ цитираните цифри на доставено оръжие са завишени поне 2-10 пъти за различните видове образци 2/ украинците си го ползват яко и си личи по моГилизираните орки и руска техника за скрап 3/ де са тия "контрабандни канали" като Украйна е блокирана по въздух и море ? През границите със ЕС ли ? Дооообре..... 4/ по-вероятно на черният пазар да се достави оръжие от руската армия с оглед на безхаберието,безпаричието,алкохолизма и корупцията , която цари там....то си личи и по "успехите" им. 5/ нали и руснаците го унищожаваха в мига когато мине границата 6/ на черният пазар основно е руска техника и то от много години - евтина и достъпна,особенно през десетината бивши сАвеЦки републики , дето имената им завършват на "-стан". и още , и още.......

Колко самолета руски паднаха досега от тях точно!? Руската техника на черния пазар е основно калашници... А иначе кво ще каже Маша или не...то си е ясно и без да го казва. Самите украинци продават джавелини и стингери по даркнет... От друга страна и руснаците доста залавят от тях останали из окопите... едва ли ги унищожават...такъв шанс... Има доста маймуни умиращи да пострелят по западняци и американци в частност и руснаците любезно ще ги снабдяват... Гръмнал някой Бойнг със стингер...върви доказвай как е попаднал там...от украинец ли или от руснак... И тогава наша маша че каже - ммм ние ви предупредихме...честито " терористи, екстремисти и престъпни групировки в Близкия изток, Централна Африка и Югоизточна Азия", увери тя. Из Европа тоже има доста престъпни групировки...и още...и още...

Радвай се , Марийке, че не достигат до Украйна. :)

И с какво ви бият 8 месеца? Със прашки и лъкове ли? Жалки, лъжливи орки.

Чего ждёшь, мать твою? Щял бил да "победи" Украйна с ирански самолетчета от кръжока "Авиомоделизъм" произведени в Таджикистан, със северно корейски мини и КАРТОФЕНИ ГРАНАТИ от Лукашеско.

Тия фалшиви новини сме ги чували, дайте нещо по-различно! Егати простите дираджии, насраха се с тая руска пропаганда. Що не се изшибате всички в петък сутринта и да ви олекне, ами пишете само лъжи

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок заяви през юни, че някои от съвременните оръжия, изпратени на Украйна, ще се окажат в ръцете на организирани престъпни групи, припомня БТА. През юли Европол каза, че работи в тясно сътрудничество с Киев, за да предотврати тази опасност. "Потенциална заплаха, наблюдавана в миналото във военни зони, е, че огнестрелни оръжия може да попаднат в неподходящи ръце", отбеляза европейската агенция за полицейско сътрудничество. Европол предупреди, че разпространението на огнестрелни оръжия и взривни вещества в Украйна е възможно да доведе до увеличаване на трафика на боеприпаси в ЕС по установени контрабандни маршрути или чрез онлайн платформи. Тази заплаха може да стане още по-голяма след края на войната, добави агенцията.

Вярно е казал Юрген Щок - по време на война всяка една от воюващите армии пленява понякога военна техника от противника. И не е вярно, че основно Запада поддържа с оръжие Украйна - при контраатаката на украинската армия към Херсон руснаците им оставиха повече техника, отколкото Запада доставя. И да, модерна западна техника наистина попада в ръце на терористи - руснаците също понякога пленяват образци от тази техника. Русия вече официално е призната от ООН за терористична държава.

Пак е пила спирт тая утайка

Пак рашистка пропаганда,дирниците не се спряха.Важното е ,че ватниците продължават да ядат пердах с тези оръжия.

Мара Тъпата пак лъже, та чак маже

"Военните товари на НАТО се оказват в ръцете на терористи, екстремисти и престъпни групировки" - с други думи, отиват при руснаците.

*Един и същ соросоиден плазмодий се разсмърдял под цялата статия :) писал, отговарял си сам - голямата работа! Историята отдавна е написана, остава укро-пешките по картата да доизмрат."

Отиват там баш където трябва… на фронта да ринат окупанти…

затова магучая издъхна и затъна в уж лесната източна украйна, щото балъците си дават оръжието на роднините на чифтето кадирофф, захарова офсо проста, кога ще кажеш нещо смислено, утре и ти на ешафода с мутрафонова, медвебефф, рогъзин, пичкофф и путефф

ами след като се изнася,защо всеки ден ревете,че западните страни доставят оръжие на Украйна?Нали се изнася, тогава вас какно ви бъркат доставките,ватници прости?Само че,май вместо да го изнасят те го използват много точно и по предназначение - трепят наред руслямските окупатори

Изобщо, създай Ал Каеда и си гледай сеира.

То и републиканците казват че дават прекалено много милиарди на Зеленски без никакъв контрол, но кой да ги слуша, всичко сега е да се създаде впечатление до изборите в САЩ че върви добре. И не е най-страшното че оръжие попада тук таме в лоши ръце. Най-страшното е че в Украйна масово попада в лоши ръце. И с башибозука който приемаме без критично ще си имаме постоянно огнища на война в Европа.

Велика Русия няма да се ограничи само с Украйна в свещената си борба срещу международния фашизъм!

Велика Русия с това джудже не руснак начело е обречена на заколение. И не е само заради военните действия, просто вече е покварена и проядена отвътре. А джуджето действа в комбина с останалите глобалисти за да се разплуе Русия съвсем.

и методите му са мутренски

Щом мария захарова твърди значи е 100% истина.

Само тя ли го твърди

"Европол предупреди, че разпространението на огнестрелни оръжия и взривни вещества в Украйна е възможно да доведе до увеличаване на трафика на боеприпаси в ЕС по установени контрабандни маршрути или чрез онлайн платформи. Тази заплаха може да стане още по-голяма след края на войната, добави агенцията." Няма страшно, ще гледаме ПРОДЪЛЖЕНИЕТО на "БУМЕРАНГЪТ се ЗАВРЪЩА"!

Значи укрите нямат пищови и точно затова не сте мръднали на метър от юли насам. Затова и мобилизирахте още орки? Браво тавариши в Кремъл, браво за неуспешния опит.

ГОСПОЖО, УКРО територия, колкото България, е ПРИСЪЕДИНЕНА към Русия. А ти не си ли научила 3-те ЦЕЛИ на Путин в Украйна?!?

Жалка работа, руска

Ами руския лендлийз изоставен в Украйна? В същото време руските офицери се страхуват дададат патрони на мобилизираните резервисти, защото не знаят какво им е в главите.

Щом отиват на черния пазар, защо ревеш бе Миче! Свиркай си на шапката и... сърп и чук!

"..тази заплаха може да стане още по-голяма след края на войната.." - КОГА?

Страшното ще стане когато се разпадне РФ и се нароят 120 независими държави, които ще започнат борба и войни помежду си, за малкото останали трохи хляб на територията. Тогава ще започнат да изтичат и много много оръжия.