Москва настоява за прозрачно разследване на взривяването на "Северен поток” 1 и 2

Руският дипломат Андрей Леденев заяви, че ролята на САЩ в експлозиите също трябва да бъде "изяснена"

Обратно в новината

Коментари - Москва настоява за прозрачно разследване на взривяването на "Северен поток” 1 и 2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който и да го е извършил -заслужава признателност :)

Европа спря да ползва руски газ и руснаците да не са на загуба си взривиха газопроводите поне да покрият част от загубите от застраховките

SirBob

Трудно може да се измисли по-идиотска теза, но явно опитите в тази насока продължават.

СМЯХ. Ще разследва целия свят една повредена тръба!!! А кога ще разследват десетките хиляди бомбандирани сгради и милионите убити от психически болните чебурашки?

Цитат от статията: "Би било полезно да се помисли за причините защо колективният Запад не иска международно разследване под егидата на Съвета за сигурност на ООН във връзка с терористичните атаки в Балтийско море" -руски дипломат. Стискам палци да има подобно разследване, защото уСрайна тоя път не е дори знаела, че американците ще взривят Сп1 и Сп2. Това са пайплайни, положени на дъното на морето. Участъците се охраняват от военните. Не е случайно, че са взриваени участъци в немски води, защото с тяхно съгласие са били взривени. Другото нещо, дори да имаш екипировка, която да не бъде хваната от радар и да се приближиш до пайплайна незабелязнао, то нали тр да имаш специален взрив, който да бъде закрепен. Значи ти трябват и такива умения. И най-накрая, тоя взрив трябва да се задейства при това, че налягането на дъното е съвсем различно от налягането на повърхността. Така че - ЦРУ ли е или друга от техните 18/19 разузнавателни служби, която е организираа взрива - не знам. Но е спец операция с много ресурси и специалисти, които са били сигурни, че няма да ги наказват

За тези които пишат как Европа се пренастроила към други енергийни източници, основно газови и днес цените на Газа били ниски ще им кажа само това … 30% от европейската тежка индустрия консумираща газ или затвори, или се изнесе на друг терен, или работи на поддържащ режим - става дума за заводи от химическата индустрия, основно торовата, за стъкларската индустрия, за металургията. Погледнете цифрите за консумираните количества природен газ в ЕС за последните 10 години за да ви се изясни картинката. Да и ЕС-то да се моли пак да има топли зими през следващите 2-3 години, така както беше миналата.

да рИвеш за ЕС, ватя - Челябинск те чака! ..Или Магадан:)

да видиш, че на майка ти ватата отпред си е голема мата космата, почти си се обесил докато си излизал от там, затова и си такава откачалка, козяшко трол нищожество.

може да иде при кораба

Западната преса замита вината и напоследък пробутва тезата че Украина е виновна. WSJ дори твърди че Залужни бил организаторът. А въпросният няма как да отговори защото от месеци е в будна кома.

да време е копелетата в САЩ да станат и терористи.

Необходимо било!? Само едно нещо е необходимо - необятната бушменска страна да се навре на кучето в гъза!!! Тогава всичко ще се оправи.

цял ден с тая пропаднала държава ни занимавате.

Няма по-пропаднала държава в Европа от България за съжаление, именно заради льохмани като теб.

SirBob

Няма как да не направи впечатление, че западната преса започна да публикува периодично информация за саботажа над СП 2, която недвусмислено показва, че не Русия е авторът на деянието. Що се отнася до извършителите и подбудителите, няма как да не се постави въпроса дали наистина са украинците, или в действителност, както е много по-вероятно, това са специално обучени военни водолази от САЩ или Великобритания. Аз бих заложил на янките.

Ко стана уе евроджендърчета? Нали миналата година ревяхте че Русия ги е взривила!

Абе ако вчера ракета е убила брат ти и майка ти на село е трудно да не натиснеш копчето и не им евеш майката на потоците.

.....и ще си облечеш водолазен екип, ще се спуснеш на дъното на Балтийско море, ще намериш точно, къде минават тръбите на газопроводите ( които междувпрочем са охраняеми със специални датчици....не случайно е взривен участък в Германски води, зашото се охраняват от Германия) и ще залепиш взривното вещество по едната тръба.....ще я активираш с код на устройство, което си направил сам да може да работи под налягането на морското дъно ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))....ох Боже даже аз момента се смея....значи това в рамките на нк часа....в лед студени води без помощ от вън. Ще изплуваш на брега и ще си вземеш нов екип и кислродни бутилки, пак се гмуркаш, пак намираш втория газопровод на дъното, пак лепиш взрива и пак задействаш устройството, което си измайсторил за нк часа да може да сработи на дъното на морето, за да се взриви .... и на тебе нищо ти няма...изплуваш си и си отиваш в уСрайна )))))))))))))))))))))))))) епика на плиткомозъчна биомаса, която вярва, че уСраинците имат капацитета да се справят с взрива

Бай Кличко рибарчето. Ловило медузи в района.

ще изкарат виновен залужни. човекът е ранен сериозно (мозъчна операция). жив е, но няма да може да се въстанови напълно. появиха се писания, че той е координирал операцията през главата на зеленски. зеленски и американците не са знаели за подготовката на взривовете. за да не им се сърдят германците...

Ранен, Пак ли? За кой път вече? А и нали умря, сега съживил ли се е?

Да са американците.. кво от тва.. патоците си бяна много добре преди путлер да нападне Украйна...

Да бе да. Цяла държава бомбандират като сватбари а за една пресъхнала тръба седнали да реват. Когато Путин се яви пред съда в Хага за престъпленията в Украйна тогава и тръбата ще се разследва.

Що да не би да се канят да карат газ за Европа пак? Свърши се тя вече...

Байдънчо не каза ли че имал начини как да спре северен поток? Разкриятията на САймон Хърш също някак опитват да ги заметат под килима мейнстриим медиите. Да не говорим че основен печеливш от подобно нещо е САЩ, така че работата е ясна.

сащ дори са се опитали да препдазят тръбите, бутали са в ръцете на зеленчука експлозивите и са му викали: недей недей

Европа вече има газ на цени под тези на Газпром. Въобще не ме интересува какво иска Русия и кой е взривил Северен поток. Щом газът от не май къде излиза по-евтин от руския, въобще ни трябва руски газ. Тези въпроси ще ги обсъждаме когато приключи войната и дойде време Русия да плаща репарации. Ако са съгласни да плащат посредством безплатни количества газ, може отново да коментираме. Имам предвид не само репарации за разрушенията в Украйна. Трябва да платят и разходите на Европа и САЩ за оръжия. Ако откажат да плащат, за какви газопроводи говорим?

да пишеш глупости провери цените какви бяха преди година и половина и сега! После помисли, ако има с какво, и тогава се излагай!

Тъпако, явно си сляп! По сметките ни на всякъде не изглежда да е по-ефтин.

Е пропагнда на колетивния запад... путин каза че няма да напада Украйна... значи не е вярно...

Байдън се изпусна че имал начини да спре северен поток и като имаме предвид че основен печеливш от спирането на руските тръби е САЩ, колкото и промит мозък да си би следвало да допуснеш че организатор на този терористичен акт са неговите хора.