Москва кръсти площад на името на двоен агент от "Петорката от Кеймбридж"

Ким Филби, който през 1963 г. избяга в Съветския съюз, все още е смятан за герой в Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи сега е време в Лондон да кръстят площад на Сергей Скрипал. или на Юрий Литвиненко. Или на Виктор Резун. Всъщност съветските агенти избягали от СССР са десетки пъти повече от двойните агенти избягали в СССР. каква е разликата в чисто човешки план между Скрипал и Ким Филби? Никаква. и ако обявяваш Скрипал за престъпник, когото трябв ада екзекутираш, същото трябв ада с еотбнася и за Ким Филби - и той е предател. Или по стар съветско-болшевишки обичай, тияагенти дето работят за нас са герои, патриотични сили, велики и т.н. а тия, които работят за врага са най-големите гадове. Да, ама това ми прилича на оня виц за курвите: "Коя курва се нарича "гадна мръсна курва"? Ами тази, дето дава на всички, а на мен не дава"

Все пак Скрипал го хванаха и полежа в затвора. А Филби се разходи през Цариград до Москва и се усмихна от там. Добър ход на Путин, ако и да е неприятен за доста хора,

Хайде по-прецизно! Ким Филби е агент на СССР, работил в британските секретни служби на много високи длъжности дълги години, при което не за пари, а по убеждение. Не е двоен агент.

а на павлик морозов няма ли да кръстят някой сокак?! все пак павлик е по голям предател от ким филби!

Тия са с диагноза "неспасяеми". Болшивизмът е дълбоко заседнал в гените им. Доста поколения трябва да ще трябва да търпят последиците от това генно увреждане.

Ако вземе да се кръстят площади на тези които са избягали от Русия и бившия соц лагер площадите по света няма да стигнат..ха.ха.ха

"все още е смятан за герой", що за глупост? Не просто герой, той е легенда!

а истината е, че е единичен агент - тоест не му приписвайте неприсъщи неща. ще ви се да е двоен - ама не би. гениален мозък!

работещ само за едно - ра руското - разузнаване - нищо, че е бил на служба в СИС.

информирайте се що е то двоен агент – човек, който се преструва, че шпионира дадена организация за друга организация, но всъщност е лоялен на първата организация. Какъвто не е случаят с великия Ким.

Похвално деяние! Ролята на Ким Филби е увековечена за поколенията. Всички натовски стратегически планове за атака над СССР са били докладвани на масата на съветския ръководител от първа ръка на секундата. Следваща стъпка е да кърстят някой площад на Шандор Радо, бележитият унгарец, който също предупреди руснаците, че германците ще ги атакуват при Курската дъга, където е Прохоровка.

Отличен ход на СВР! Разбрах, че откакто са прочели за новината, в кенефите на различни институции в Кралството масово се пикае газ. Дано някой не реши да запали...

Тия същите 'велики' служби седяха и бляха докато се срутваше СССР - най-значимата геополитическа катастрофа на 20ти век според Путин.

а русолюбците разправят, че ватниците не обичали предателите!

си предател на идеите на комунизма със идеите на сороизма и затова стоически устояваш на циганските набези по перона на който стръчиш от глад

Както казват руснаците гнус ни е от предатели на родината си.

Това без съмнение е предизвикателно поведение, което си иска категоричен отговор от същия тип, но пък да кръстиш площад на името на предател също е симптоматично за лудост и извратеност.

Предател е на Британия , но площадът е в Русия за каква лудост говориш?

двоен агент! предавал е всички! ще рече предател от където и да го погледнеш!

Може и да е легендарен човек, но не и шпионин. Легендарните шпиони, никой не ги разкрива и цял живот спокойно си шпионират.

Надявал се е да получи висок пост и статут в СССР, вместо това е забит в 9та глуха и е починал разочарован в мизерия и забвение. А Великобритания си върна тъпкано - с Олег Гордиевски.

През лятото на 1943, Чърчил лъже руснаците, че според английското разузнаване, на Източния фронт няма активности и всичко е спокойно. Човекът, който назовава на руснаците името на ж.п. гарата Прохоровка, е Ким Филби. Именно в Прохоровка, през юли 1943, започва най-голямото танково сражение и една от решаващите битки срещу хитлеристката армия! Битка в която Червената Армия победи окупаторите! За това Ким Филби е герой!

Брей, толкова ли са били зле руснаците, че да не виждат какво става в собственият им двор, че са чакали Чърчил и МИ-6, които са на 2000 км., да ги осветлява.

В Русия Ким Филби завинаги ще бъде смятан за герой.

Ким Филби наистина е ЛЕГАНДАРЕН ! За едни - разузнавач, за други - шпионин, агент ... С дългогодишната си работа на това многовековно по значението си "поприще" - разузнаването , е доказал професионализма си многократно . Считан е за шпионинът на ХХ век или човеĸът, пpедотвpатил тpетата Световна война ... За повече подробности , потърсете книгата му "Моята тайна война" !

ЛЕГЕНДАРЕН !

книгата му е шедьовър. Ким Филби заслужава паметник. Сегашните британски некадърници му дишат прахта - от книгата става ясно колко са зле. Още оттогава.

Спомени от времето, когато Англия беше все още независима държава, а не пудел на САЩ. Филби и останалите са водени и от идеологически суображения, и от ненавистта си към САЩ. В книгата на Джон ле Карре 'Tinker, Tailor, Soldier, Spy' която е по тази история мотивите на Филби са представини така: 'Ние живеем във време, когато само фундаменталните въпроси са важни. САЩ вече са неспособни да продължат собствената си революция. Политическото маниерничене на Великобритания е напълно без значение и без морална подплата в световната политика. В капиталистическа Америка икономическото подтискане на масите е институционализирано до степен, която дори Ленин не е могъл да предвиди. Студената война започна през 1971-та, но най-жестоката борба тепърва започва- страхът от загубата на влияние ще тласка Америка към все по-големи ексцесии по света...' И това, дарги ми смехурковци, е писано през 1973-та година. Пророческо, нали?

а селски бек ! Англия винаги е била и още е независима държава! САЩ е пудел на Англия, дори след като с помоща на Франция и Русия успява да получи независимост!

Независимостта на щатите не е валидна, тъй като е подписана от 2-ма представители на Англия. Т.е. неофициално те още са васали на UK.

Джон льо Каре съвсем открито е професионално омерзен и дълбоко критичен към собствените служби и никой не го нарича 'предател и 5та колона' - това поне да беше те впечатлило. Иначе и за руснаците нищо похвално не е казал. А кеймбриджката петорка наистина е шпионирала по идеологически убеждения - просто до тях не е стигало нищо за сталинските варварства и репресии.

шпионски игри е имало, има и ще има, викат му тихия фронт, но от скоро от запад реват на умряло, вместо тихо да ги хващат... явно само в плача са добри и в пропагандата

така се прави по принцип. Руснаците обаче прекалиха и прегазиха неписани правила - затова си получиха 'по башке'.

Значи за рушняците Филби е герой,а Скрипал предател!

защо руснаците наричат скрипал предател и тогава си показвай нещастната сороска задница,ама това сте вие,винаги плампате дивотии а после ама защо народа ви псува и нартвапо тиквите недоклатени

petrovito

както и обратното... е, и? шпионски игри има и ще има, викат му тихия фронт, но от скоро от запад реват на умряло, вместо тихо да ги хващат... явно само в плача са добри

Този е герой, а техните избягали агенти ги тровят и ги наричат предатели.

Е, и?

на шионина та цел ден само за шпиони четем,оставете хората да си шпионират както искат и можат,щом са му кръстили площад значи е допринесъл нещо за такава слава,а у нас се кръщават площади предимно на някое неизвестно магаре треторазряден актьор или нещо подобно,рядкост са площадите кръстени на наистина заслужили това

Сигурно, но не официално признат нали все пак става дума за шпиони.