Московски съд удължи ареста на украинските моряци

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че освобождаването на моряците може да е първи сигнал на затопляне на отношенията

Обратно в новината

Коментари - Московски съд удължи ареста на украинските моряци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Детские развивающие коврики для Вашего малыша с доставкой. http://foldingmat.ru

От какъв зор трябва да се съобразява с някакъв измислен трибунал, дето съди според поръчката и заплащането... Във всяка една страна нарушителите на границата се съдят или тия искат да ни кажат че украинците са ''емигранти бягащи от войната''????? А зеленския да вземе да ''узрее'' малко белким проумее че е много ама наистина много под нивото на Путин и Русия...

Правилно! Като играха по свирката на Порошенко, сега ще посвирят и на кавала на дядя Путин. Рисковете на професията. Ма те не били виновни. Ма те изпълнявали заповеди. Ми да не са ги изпълнявали. Аре!

Правилно! Като играха по свирката на Порошенко, сега ще посвирят и на кавала на дядя Путин. Рисковете на професията. Ма те не били виновни. Ма те изпълнявали заповеди. Ми да не са ги изпълнявали. Аре!

3D Джуджето ще отмени решението на независимия съд.

"През ноември руската гранична служба откри огън и задържа три украински военноморски кораба край Керченския проток, докато се опитвали да преминат от Черно в Азовско море. Това бе първият открит военен сблъсък между Киев и Москва от 2014 г., когато Русия анексира Крим от Украйна." Всъщност руснаците блъснаха украинския кораб и плениха моряците. Те следва да бъдат третирани като военопленници. Руснаците отвлякоха украинския кораб, но никой в Европа не оценява тези брутални действия като пиратство. На нас, обаче щяха да ни скъсат шошоните за същата проявена диващина. Ясно, че руснаците пускат евтиния газ за Европа и тя продава всеки срещу газ, но в края на краищата тези момчета са изпълнили заповед и не са имали умисъл за навлизане в чуждо пространство , а са преминавали за планов ремонт. Срмота е да се постъпва така с тях. Руснаците са диви селяни и трябва да бъдат бойкотирани за всичко.

Жестокостта на агресорите не може да сломи духа на потомците на великите Укри. Те никога няма да предадат морето сътворено от строителният подвиг на дедите на азиатските варвари. Несломимият дух на потомците на великите Укри създали човешката цивилизания подкрепен от елита на света ще върне обратно завоевтелите в тяхната сибирска дупка. Справедливостта не може да не победи. Доброто винаги побеждава злото. Древна и вечно млада Украйна още не е умряла.

О велики дебиле,ние те почитаме защото сме дебили като теб!!!!

Браво на руснаците, суверенна страна със смел президент и самостоятелна политика.

На фона на постоянните украински заплахи, че ще взривят моста, 2 военни тежковъоръжени украински катера и още един да ги влачи при инцидент, с двама контра-разузнавачи от украинските въоръжени сили на борда без уведомление и без да отговарят на руските предупреждения навлизат в руски териториални води в 7 сутринта. Цели 12 часа - до 19 вечерта си играят на котка и мишка с руските погранични катери, в пълно радиомълчание. Тази 12 часова гонитба в руски води има единствена цел - да провокира и провери боеготовността на руската брегова охрана. След намесата на руски кораби, въртолети и самолети, нашествениците са арестувани до моста. Не е спазен реда за преминаване през моста - предварително уведомление и назначаване на лоцман придружител за неговото безпрепятствено преминаване. Подобни процедури има при всички тесни проливи, не може всички кораби едновременно да се наблъскат, нужен е ред в пропускането. Най-интересното обаче следва, а то е, че почти всички международни СМИ и политически ръководители отразиха този акт като руска агресия в Азовско море върху Украйна, а в действителност това е украинска агресия в Черно море върху Русия. Като капак на цялата тази украинска агресия, международния трибунал взе решение, че всеки чужд въоръжен военен кораб може безпрепятствено да нахлуе в руски териториални води, а Русия е длъжна веднага да освободи агресорите, заедно с корабите им.

С право братушките арестуваха нарушителите на държавната граница на Русия. За съжаление тези невинни момчета станаха жертва на агресивната политика на Украйна в лицето на Порошенко. Той трябва да бъде съден от украинския народ за избиването на хиляди украински войничета във войната, която започна.

Случаят е от ясен по ясен Русия окупира Крим през 2014 Построи мост, с който затвори Азовско море за Украйна. Украинците си возеха някакви баржи, нервните руснаци ги плениха И сега русна ците организират няканъв пунта мара съд, уж че всичко е законно

Търсят те двама слопати и един,в черно облечен...

Гледай да не те намерят скоро...

Естествено русофилистици. Та да ви поздравя вас момчета предимно и момичета с високия резултат на кремльовските партии на евроизборите и преди всичко на магарешки и болен сидеров. Е и курнела се осра, ама по този казус бая се изписа. НАЗДРАВЕ водката помага за алкашите и понеже на половината от вС мамите са от алкашия, още веднъж наздраве.

Пишат разни теолчета русофилистици та се кинат.

А на руснаците ще им се върне тъпкано, просто те забравят, че подводниците и самолетите са важно нещо, но един е бог, вижда всИчко, забавя, но не забравя.

Да живееРусия

Стягай си багажа и хайде в Русия!

Да живее братска Русия!

Прекрати българската си виза и се връщай обратно! Отивай при братята си! Какво чакаш още? Братята ти те чакат! Хайде на товарния влак за Коми!

Кой си ти да го гониш бе,гейтак?

Тези моряци са навлезли не в украинска територия, а в руска. Явно малко са следили конфликта. И второто нещо е, че тези моряцу са го направили умишлено с цел предизвикване на конфликт и то международен. Това е много тежко престъпление.

Понеже често ружат коментари с линкове, ще ви го напиша писмено за търсене на картинки. Потърсете символа "nazi Wolfsangels". После потърсете символа на батальона АЗОВ (като Азовско море), към които са задържаните. Много често ползват символа на СС. А понякога и направо пречупеният кръст. След това си задайте въпроса, защо запада защитава нацисти, издигащи за идол Бандера/Лисугера, отговорен за масови гробове с жени и деца основно поляци - примерно над 40 000 - спори се точно колко. И писал есе "Фашисти ли сме?" Отгатнете отговора му! Дори е бил изогоден на Хитлер, но дори той се бил възмутел на жестокостта му. Същият запад се опляква от крайнодесни в ЕП.

1. Wolfsangel МАЛОУМНИКО означава вълча кука (Wolfs= вълк, Аngel = кука) и изобразява най-обикновен уред/ кука за лов на вълци! Тази кука я има днес и в много гербове, примерно на град Манхаим, на Франфурт-Борнхаим! 2. Символа Wolfsangel МАЛОУМНИКО се е използвал до 2015 година от украинско паравоенно формирование! НЕ от украинската армия, а от частен паравоенен отряд! Тези моряци са обаче част от украинската държавна армия!

Тези са точно от батальона АЗОВ и отиваха в Мариупол под Донецк. Ще ти пусна отделно снимка, ако изрежат коментара. И "ei" се чете "ай", а не "аи" - в имената на градовете които си сложил. И немските думи са haken, angelN и други. Не че ги знам точно и дали не идва от там. Може да са ги поангличили. Освен това тук говорим за обърната знак и начупен в прави линии стил пречупеният кръст. Примерно търсиш "нацистки символи" и отваряш Уикипедия и тама има знак: "Хоризонтално обърнат Волфзангел" Грешно исписан със "З" вместо "С". Има и начупените SS като светкавици, които най-често ползват.

Освен това свастиката е и будиски символ. Имало го дори при българите. Имали го и евреите! С някакви точки отстрани за празник за ден на Слънцето. Важно е какъв смисъл се влага, а не само символа.

Да не говорим, че на знака на АЗОВ има води. Какво общо имат вълците с води?

вОлОдимир е на баба Ви внука! В рожденното му свидетелство черно на бяло пише Владимир. С избора му, украинците се присъединиха към нациите, считащи вицовете за Вовочка за политически.

jingiby

Руснакът чете международните конвенции за корабоплаване, както дяволът Евангелието в частта му за праведен и скромен живот на миряните...

Дообре!!! От кое село си?

Не трябва да ни учудва антируската риторика на Зеленски, човекът е актьор. Каквито реплики му подадат сценаристите, такива ще изговори..... То и другите политици са актьори, макар и непрофесионалисти, но добре се справят, щом се намират наивници да им вярват.

Изпращат военен кораб, но руснаците трябва да са добри и да освободят моряците, така ли ще освобождава Крим новият президент.

Къде са го изпратили? Да мине от една част на Украйна в друга!! Ти на катера военен кораб ли му викаш?? Украинците имат право да минават от там по договор.

По твоята логика Русия трябва да върне "анексираната" България на Турция, в България е имало повече турци, отколкото украинци в Крим.

Те и презБосфора имат право да минават, но подават заявление до Турция 1 месец по-рано и чакат разрешение. После още 1 разрешение и военен служител от Турция на борда по време на цеялата операция.

Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим.

Смешници !!! Затова целият християнски свят се отдръпна от режима на Путин , и му остават Ердоган и Аятоласите за съюзници !

Народът на България е съюзник на Русия. Русия е наша двойна Освободителка!

Единственото, от което ни е освобождавала Русия, е свободата и независимостта. Войната й с Турция не е за да ни освободи, а заради проливите. Русия убива Левски, Стамболов и иска да сме й подчинена губерния. Русия къса земя от България при всеки случай, когато това й се отдава. Слепи русороби не са ни нужни!

по времето на руско иго българския народ живее по-зле от турско робство , а 1944 от кой ни освобождава?!?!

Кога те е освобождавала русия бе? Когато ни окупира след 1944?? Никога не ни е освобождавала.

Стига меша Русия с олигарсите на Путин , бе трол !!!

Нека украинските моряци да си седят на топло в руския затвор. Там нищо не заплашва живота им. В Куев ги чака военен съд. Военен съд означава смъртни присъди. За това, че не изпълниха заповедта на Пороченко да минат незабелязано под Керченския мост, не отговориха на огъня на руснаците, предадоха се без бой, с пълното си бойно снаряжение, заедно с бойните си знамена. Поне геройски да бяха загинали, или потопили гемиите си!

Още санкции за Русия ще бъдат задължителни !!!!!!!

ЕС трябва да издава визи на руснаци само след свирка и клизма

защото никъде няма подобна новина. докога е удължен срокът? или, ако не допълните информацията, това е стара новина, която сервирате като нова.

на 14 април срокът е удължен до 24 юли 2019 година - следователно новото дело ще е тогава. сега сме 27 май .

Ей сега що не пробва някой в тоя свят да влезне незаконно по военен начин в Русия, ще влезне знаете ли кога?

Незаконно , в Русия?? Там не е Русия!! И морето там не е руско!!

Е па пробвай и ти бе! Ще се убедиш сам колко не е руско! Пробвай да минеш въоръжен под моста без предварително съгласуване и разрешение и ще видиш какво ще ти се случи. От мен да зваеш - чуеш ли "ДАВИ ЕГО БЛЯДЬ!" скачай във водата!

Московският съд да разгледа по-добре фактите -огромен брой записи и видеоматериали отразяващи в реално време събитията- видеокадри на тарана на влекача, записина разговорите между украинските капитани и руските такива, зова за помощ за ранените от страна на украинският капитан (координати 44,51,00 N &36,23,04 E), разговора между руските капитани и командния им център потвърждаващ координатите и съобщаващ за сблъсък между двата руски кораба със значителна пробойна на единия вследствие високата маневреност на украинските катери - всичко това го има в Ютуб). Факт е, че украинските кораби са разстреляни във води на Черно море, в момент на отдалечаване от пролива по посока Украйна в точка отдалечена поне на 23 километра от най-близката суша - брегът на Крим . Териториалните води на Русия според Конвенцията по морско право на ООН от 1982 година не може да бъде повече от 12 морски мили или 22,2 километра от сушата. Ако руските сили бяха употребили оръжие в рамките на тази зона трибуналът щеше да отсъди в тяхна полза, но въоръженото нападение над чужди кораби извън тази зона се третира като морско пиратство, ако двете държави не са в състояние на война. Който има някакви съмнения относно манталитета и душенвото състояние на капитана на кораба, който нанася таранен удар на по-малкия 8 пъти влекач нека изгледа цензурирания вече видеозапис на "героичния" подвиг на съществото даващо командите (не мога да го нарека човек) и да си помисли с такива хора ли желае приятелство (на мястото на пиукането поставете звучната руска дума "блять" - https://www.youtube.com/watch?v=adO92mDKc5s). Забележете, че в момента на удара украинският влекач е неподвижен. Лъжа е твърдението на Москва, че украинските катери са задържани в руски води - всеки може сам да провери координатите в Гугъл Еърт - стреба по хората, а не по корпуса на съда без пряка заплаха от употреба на оръжие от страна на украинците.

Всяка добре дресирана маймуна може да праска минуси - аргументи обаче никакви. Съчувствам ви - истината много боли!

Какво очакваш от платените тролове в този сайт... Пък и какво значение има истината, когато насреща са нечии имперски интереси, в случая руските... От тази империя сме страдали много и ще продължим да страдаме, видно е, че не желаят да ни оставят на мира, наливат пари в провокации и в тролене в интернет, показателно ще е колко минуси ще събера от тези индивиди. Но така е - истината не само боли, тя често е много неудобна.

Крим не е руски!!Следователно това не е арест а дивашко отвличане. Не може ти да отвличаш хора в чужди морета. Черно море вече е натовско море и руските варвари трябва да искат разрешение за всяка рибарска лодка

По принцип е достатъчно да задържат капитаните, какво са виновни моряците, капитана коли и беси и не дай си боже има право да те ожени :-) Всеки с чин под капитан просто изпълнява заповеди, а като ги задържа Русия де факто ги превръща във военнопленници или по-лошо - заложници.

Капитан на кораб не е чин глупако! Това е длъжност и може да бъде заема от различни по ранг военни офицери. Къде ви намират такива идиоти бе?!

Проблемът си е точно правен. Имаш нарушени руски закони в руски териториални води (още от преди Крим). С оглед на това, че в последно време руснаците си съдят всякакви провинили се и то точно, като нищо ще си лежат в затвора. За разлика от при нас, присъдите на руснаците са обикновенно бързи, изглеждат премерени и не се пропускат. Пребиха двама национални футболисти някакъв и си ги вкараха в затвора. Някаква ислямиска бе отрязала главата на дете и не я застреляха, както биха направили в САЩ, а си я арестуваха. За сравнението тук примерно 7 години се точи съд. Някакъв циганин за убийство излиза след 7 години, май осъден на 11, но за "добро поведение", че после пак заплашвал старци с убийство за грабеж. Друг като Московски изобщо не го съдят, където утрепа единият си син при обръщане на моторна шейна. За сметка на това при съмнителни доказателства Иванчева осъдена на 20 години. Не че я знам. Има крайно несъразмени присъди. Дали някой ще бъде съден или не зависи от 1 човек - Цацаров. Поне ако засяга някой известен, политик или нещо подобно, а не за обикновенни случаи. Тук иначе правилен въпрос е, защо украинският военен батальон АЗОВ, към който са тези има нациски символ на емлемата си? Символа се нарича "волфсангел". Защо изобщо ползват и други символи на СС? Та даже едната партия там поздравява с изправена ръка. И същият този запад се притеснил от крайнодесните за ЕП.

Русия не признава Зеленски за президент на Украйна. Второ, военните кораби на Украйна са задържани в териториални води на Русия от преди влизането на Автономна Република Крим към Руската Федерация. Ако евреина Зеленски е искал подобряване на отношенията с Москва е трябвало да се извини и помоли Русия да пусне моряците и корабите да се върнат в Украйна поради провокационния ход на предишния президент. Но вместо това той си служи с антируска риторика. Какво може да се очаква.

Между другото когато "Автономна република Крим и град Севастопол" обявяват за пореден път независимост (първият 1992г., СССР се разпада 1991г.), руснаците връщат военните кораби стоящи в Крим на Украйна.

Ако в няква страна от ЕС ще влезнат терористите със оръжие? Тогава какво ще правят в ЕС? Сигурно ще ги нахранят и ги пуснат на свобода )

Ами всъщност, всичките навлеци влязоха нелегално(вярно, че без оръжие), но все пак са престъпници-нарушители, според законите. И вместо да ги арестуват, ги хранят и държат на свобода, дори и престъпленията им прикриват.

PEYTSCH

Целия съд в Сибир или...Аляска (където ще избяга при първа възможност)...