Хиляди се стекоха за мощите на светеца-лечител Пантелеймон

Светите мощи – Честната глава на церителя Свети Панталеймон и копие от негова чутворна икона, вече са изложени в столичния храм “Свети Седмочисленици“.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди се стекоха за мощите на светеца-лечител Пантелеймон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите трябва да се молят за акъл, за смяна на чипа...

А ако имаше толкова много хора да протестират пред т.нар. Народно събрание....

ако нямаше руско участие в този пасквил! Да бяха докарали и мумията от Масква! Който иска да се кланя на светии, който иска да се кланя на тези които им разрушаваха храмовете!

Хиляди, хиляди - колко хиляди, бре Лилия? 1, 2 или 900?! Освен размера и броя има значение, моме!!!

Религиите на книгата са от едни и същи моше ници. От същите моше ници е и комунизма. Пари, религия и лъжи само вяра ги крепи. А моше ниците искат невежи, слепи послушници.

Ама защо тоя поп-насилник натиска главата на това дете към сандъка? Религия...Дайте сега да си осакатим децата и физически!

Щука

Неверници! Забравили сте история вие, заслужавате си съдбата! Православното християнство ни е спасило от Османското, то е държало духа на хората, били са заедно, сплотени. А днес - разврат! Не се жалвайте от цигани и араби, но не забравяйте, че именно вярата, ако не друго, ги СПЛОТЯВА! Вие плюйте по Господа, бъдете модерни и следвайте западните ценности, ще видите сами докъде ще я докарате!

Айде бе, нали уж ни бяха спасили братушките! Турците, ако бяха по-умни и ако поискаха, щяха да ни ислямизират всичките! И не християнството ни е спасило от Отоманството, а Отоманството спаси и съхрани и запази 500 години християнството в България!

"Отоманството спаси и съхрани и запази 500 години християнството в България!". Няма нужда от коментар. 2-3 гнусни чалми редовно осмърдяват форума със зловонията си. Дира им е станал работно място.

Едни се редят на опашки да целуват икони и да се молят, че дори се имат за добри христиени. А аз днес безвъзмездно дарих кръв. Освен, че този акт на щедрост и милосърдие винаги изпълва душата ми с топло чувство, хората от НЦХТ са толкова мили и добри, че те карат да се чувстваш герой. Няма лошо да вярваш в Исус, но според мен е по-добре да приложиш учението му на практика. Както е казала майка Тереза: Любовта не е чувство, а действие.

Даряването на кръв спасява тялото, а вярата в Господ спасява душата. Тялото е временно, а душата вечна.

Да, ама вечната ви душа няма нужда от религията ви докато се рее в пространството. Щом насели тялото, тогава идват всякакви "спасители" да я въвеждат в правия път. Така че, все пак е хубаво да помислите и за тялото, нали?

Има хора които не вярват на нещо което не виждат, или не могат да пипнат. В смисъл,че обезверените хора имат нужда от нещо ПО- . Това е част от психологията която църквата използва за да събуди някаква вяра. Да, може това да е на ръба на езичеството, но е полезно за много хора. Всъщност вярата е сетивност, която много хора подтисткат по неволя и от невежество. Все едно да си запушиш ушите , закриеш очите и да се опитваш да възприемеш света пълноценно.

Добре бе, пипането на мътвец според тебе е достатъчно. А че душата му се е освободила, а точно тя е невидима,за това нищо не казваш. Нали виждаш, без невидимата душа тялото е мъртво и по същия начин всичко е мъртво без Господа Бога. Ма не, Тома Неверни - требело да пипне! А пипни душата си де! и като не можеш да я пипнеш, какво, изхвърлеш я на буклука ли? Айде легай да умиргаш, щом тая душа я немаш за нищо! нале е нищо тая душа? айде легай да умиргаш, според собствената ти вера, и без душа можеш, и без душа ше си жив!

Аз ти говоря за вяра, не за душа. У твоята душа няма вяра, забелязваш ли го?

Религия это удар по человеческому достоинству. С ней или без неё будут хорошие люди, делающие хорошие вещи, и плохие люди, делающие плохие вещи. А хорошие люди, делающие плохие вещи, это и есть религия.

Внучката е с бронхит от една седмица, а майка й бездейства. Даваше й всеки ден сладолед и детенцето се разболя. Това не е майка, това е чудовище. Направо съм бясна. Но ме помолиха утре да я гледам. Още рано сутринта ще я заведа да се поклоним на мощите, че ако чакам майка й да се сети, детенцето ще си замине.

чакай да позная- ти си свекървата и много се разбирате със снахата? ако достатъчно дълго чакате за мощите а не идете на лекар, детенцето може наистина да си замине

хах тъкмо щях да предположа същото - любяща свекърва храни снаха си - класика в жанра. Един въпрос - как разбрахте, че детето има бронхит, когато такава диагноза се поставя от ренгинография? Всяка настинка е бронхит или пневмония за вас.

Поклонете се,Таня и после идете при педиатър и в аптека.

Ако имах в момента тленно тяло бих се обадил да приберат майката и бабата в психото, а детето да предадат на социални грижи!

Аз съм вярващ, но естествено бих завел детето незабавно на лекар. Не бива да се противопоставят вярата на медицината. Това са неща от различен порядък. Всички свещеници и монаси, които познавам при здравословни проблеми се обръщат към лекар.

Да бе, та белата мафия да умори детето! нарочно го правът, нарочно трепът родилки, бебета и малки дечица! Ти ко, искаш да утрепът и това дете ли! Никфи дофтури, те са масови убийци! Мине не мине ден, утрепали още некоя родилка, още некое бебе, още некое дете!

но да твърдиш, че някакви кости на не знам кой си са те излекували е чиста лъжа. по тази логика. Един проходил, друг прогледнал, трета забременяла / ама не казва от кого/....

религията има философия и догма, която компенсира за неразбирането на философията. Колкото повече от догмата и колкото по-малко от философията разбираме, толкова повече за нас религията са материалните и измерения - търсим чудеса, помощ, свещенни предмети.

А аз си мислех, че подобни простотии са отживелица.... Какво ли не прави църквата, за да привлече хора да й купуват свещите и да й даряват пари - чак е паднала толкова ниско, че да лъже вярващите, че нечии останки са останки на светец - освен да се кръстят над тях, няма никакво друго доказателство, което да води точно до човека, на който си мислят, че са. Жалко е, че има и толкова лековерни хора. Ако човек иска да вярва в Бог, то нека наистина да вярва в Бог, а не да следва сляпо църквата, наложените от нея правила и условия (щото да ти искат 5 лева за молитва си е условие).

Не си натрапвай мнението, теб никой не те кара нищо.

Поредната сектантска простотия. А само преди 27 години демонокраДцията великодущно разреши на "набожните" да посещаваме храмовете без да ни преследват. Сега ни обявяват за невежи примати. Явно никой не може да бъде лицемерен вечно. Богоборец ли си рано или късно си показваш зъбите и от "търпимостта" ти към вярващите не остава нищо.

не работят ли..Утре ще чакат от мощите осигуровки.

Ужас!

Част от народа ни живее в _XV век. Скоро ще продават индулгенции на верующите в поднебесни чудеса.

че и деца водят да се кланят на тия мумии! наистина човешката простотия няма край

Религиозните и политическите убеждения са халюцинации!

Шестващия по форумите агресивен атеизъм е добре подплатен финансово от НПО-тата..

шестващата по форумите агресивна религиозност е добре подплатена с пълна липса на рационално мислене на изповядващите я