Моряк от "Vera Su" говори: Мениджърът на кораба ни заплашва, отслабваме психически

МОСВ започва извънреден мониторинг, а министър Алексиев е провел спешна среща с посолството на Турция

Обратно в новината

Коментари - Моряк от "Vera Su" говори: Мениджърът на кораба ни заплашва, отслабваме психически | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ДА ЛИ Е САМО ТОЗИ ТОВАР ИЛИ ИМА И ОЩЕ НЕЩО

Отслабвали психически .. като се напихте и забихте кораба бехте много силни понеже. Еко катастрофа едно кораб две ... нямало да слязат докато не си получат парите ... я у лево. Стойте си там.

Виновен е капитанът и този офицер, който е държал вахта на мостика. Малък кораб е със само 9 души екипаж, сигурно нямат готвач, сервитьор или механик, най-вероятно нямат 3-ти офицер. Кой знае какъв е екипажа. Най вероятно е: Captain, First Mate, Second Mate, Chief Engineer, First Engineer, Second Engineer, Boatswain, + 2x Deckhand.

Какви заплати искат ако са се напили и блъснали кораб натоварен с отрова в скалите Заслужават не заплати а бой

Моряците изпълняват заповеди. За бой са нашите бездействащи политици и институции.

Собственика на кораба им е дал заповед да се напият и да му потрошат кораба и стоката за милиони Много си умен :)

Бях докоснат от думите на този моряк.Нека се съберем доброволци и извършим спасителна операция.Да евакуираме момчетата утре вечер да ги настаним на топло и ги нагостим с топла храна преди да ги натръшка скорбута.Пишете на dido-m@abv.bg

Има си правила. Опъва се транспарант "СТАЧКА"на борда. И се търси моряшко синдикат. Вероятно екипажа е от Азери ,без документи и на минимални заплати

Моряшкия синдикат и Морска администрация да се задейства .. Иначе и е българските фирми ,регистриране на острови е същата история .. Пенсионирани капитани и страхливи моряци.

Има ли поне един адекватен в тези министерства и правителството? От седмица говорим за бедстващ кораб, който предизвиква екологическа катастрофа изливайки отрови в Черно море, и досега на кораба няма изпратени екипи. Разчита се само на изнемогващия екипаж? Защо по дяволите корабът все още не е отнет от собствениците и екипи от съответните инстанции не работят на него? Поискана ли е помощ от съседни държави (явно ние нямаме техника)?

Ти като си много адекватен отиди да оправиш.кизата

_stankow

Къде пък я видяхте тази "екологична катастрофа" ??????

Как да напуснат кораба, трябва да се пази белото

Не зная, възможно ли е да си малоумен и пак да "отслабваш психически"... или това просто означава, че са привършили пиячката и дрогата.

Тази цялата история вече е сценарий за филм и започва да повдига все повече и повече въпроси и то не само по отношение на разтоварване на стоката. Няма яснота как така се е озовал там. Какви действия и бездействия има от страна на гранична полиция, по пътя на каква логика, ако е вярно, че турския корабособственик е изявил желание и е представил няколко Плана за изтегляне на кораба, защо не им е разрешено от наша страна да ги задействат, защо в един момент, въпреки че се твърди, че има активна комуникация се стига до среща на високо равнище, на ниво министерство за частен търговски случай. И много други въпроси в този смисъл

Турчин не става за моряк. Дай му кораб и ми гледай сеира. Станахте за кашмер, бе турчоля!

Какви възнаграждение.. за това че блъснахте кораба в брега ли? За това се лежи в затвора... и да там дават и възнаграждения - топла храна и постеля.

Ало Народния съд??? Леко с присъдите бах ви в прокурорите и съдиите измислени герои!!!

Какви са тия тъпи сапунки? Това ли са новините?

Ха да видят сега. Тука е България. Никой за нищо не отговаря. Няма мърдане!

Той кораба вече потъна, просто е на плиткото та затова не сте се издавили. Сега Мунчо ще ви дръпне на буксир към по-дълбоки води и ще поправи тая работа.

На мунчо му взеха джипката а с шкодичката не мой ги издърпа

Не ти се получава - Всеки знае, че Мунчо е РР - Фигурантът на Божков.

Къв мониторинг бе, гусин министАр? Ше харчим още от данъците заради резаците ли? 100000 евра глоба и по още 10к за всеки ден просрочие. Еничари мръсни, надупили сте се здраво. Чужда собственост на моя територия става моя собственост и отговорност при така стеклите се обстоятелства. Вадете я тая гемия и разпарчетосвайте, барем избиете някой лев от и без това глупаво похарчените до тук....

Надушвам , че зад затлачването на тая гемия стоят неплатените сметки, или казано друго яче, това е бунт на кораба. не плащаш - ОК, ще си платиш по сложния начин.

Всеки плавателен съд има електронна система с аларма, която сигнализира при опасно приближаване до брега, друг съд, плитчина и т.н. Практически е невъзможно да се набият незабелязано в брега. Тук нещо смърди.

Не е специализирана араратура, един прост радар. Слагаш една окръжност, примерно на 12 мили от кораба, и щом радара засече цел вътре в окръжността подава сигнал.

Технологията е на поне на 40г,така че тоя 30 годишен кораб я има фабрично вградена. Джаджата се нарича ARPA (Automatic Radar Plotting Aid).

Да ги смъкнат на брега и по 100 тояги на голо. в центара на Варна.

Мноу еврудимукратичну.

Как да не отслабнат психически?! 14 дни потъват, а от брега ги гледат и не правят НИЩО..

Може би не всички са еднакво виновни, и може би има натрупани проблеми с тоя корабособственик, но да не забравяме че основната причина да са в скалата, е че са се изпонапили и заспали на работа. Това е рядко срещано безхаберие, дори пияни, моряците обикновено имат инстинкт какво значе за един кораб да наблици суша и никога не го допускат!

им изплатят заплатите..... и да преустановят теча в Черно море...

Кралица Елизабет да се обади на Тръмп и да се обединят с Байдън. Заедно да звъннат на Путин и с Меркел тъкмо преди да се е пенсионирала, да поканят и Макрон в задругата. Трюдо и той да даде едно рамо. И да измъкнат кораба. Трябва да се покаже на света, че с общи усилия всичко е възможно.

Дье Пье Сье щяло да се грижи за нас.

Тия па кво реват? Практически са на сушата ;)

И аз това се чудя. При положение, че си разбил кораба, последното нещо за което трябва да се притесняваш е заплатата.

По журналистически се казва не "ГОВОРИ " , а "ПРОГОВОРИ " !