Морето изхвърли мъртви риби на брега между Каварна и Балчик

От РИОСВ-Варна не са установени брегови източници на замърсяване или опалесценция по повърхността на морската вода, която е бистра с наличие на водорасли без неприятен мирис

Обратно в новината

Коментари - Морето изхвърли мъртви риби на брега между Каварна и Балчик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Утре тази риба ,ще я намерите в менюто на някой ресторант.

Всичко е толкова чисто, че ще пропусна този сезон. Отивам в Гърция, на гръцката мърсотия!

Водата е видимо замърсена,а въздуха не се диша...защо не казват истината не знам...за да има сезон...но не мислят за хората и здравето им а само как да им вземат парите...защо в Румъния е забранен риболова и са затворени плажовете в Одеса също

С любофффф

За тази "невинна" статийка ДИР навярно е получил финансова инжекция от наши добри съседи. Престанете да плашите хората и да рушите бг икономиката. Провалихте се напълно за 30 години, не упорствайте в тъпотата.

Каква икономика бе? Туризмът ли ти е икономиката? Два месеца слънце в годината и туризъм ще ми правите. Съсипахте природата и брега, бетонирахме всичко, застроите всичко с хотели с крадени от народа пари и сега чакате да скубете още. Фалирайте бе, отивайте да ровите по кофите, изчезвайте, никой не го е грижа за вас, кърлежи мръсни.

Другите риби, не ги ли ядат?

Бях на Аркутино и от 40 години насам за първи път виждам водата да е боза. Приятен плаж на гущерите този сезон за голямо съжаление пропускаме...

Кислород не и стига на рибата казаха ви го още кравите като дойдоха ама кой да чуй...и на кравите така малко не им стигнал кислорода

Това не е отровена риба, а специална хранителна операция. Вервайте ми...

тези от РИОСВ да качат в публичното пространство резултатите от тестовете. Та всеки да ги види и да се прекрати полемиката има или няма замърсяване на водата.

Рибарите да предложат на промоция прясна черноморска риба на бюфетите в парламента и министерствата ! Хем управляващите ще поумняват хапвайки цаца, сафрид и попчета, хем ще им е евтино и вкусно... Защо РЗИ и МОСВ не публикуват публично резултатите от направените изследвания, както го правят в Румъния (изследват само за ентерококи и ешерихия коли, но все пак публикуват публично) ? Нали правят изследвания и за пестициди (много вероятно е замърсяване с хлорорганични пестициди, използвани през миналия век и силно токсични за морските организми и човека, изискващи съхранение в специални хранилища). Мълчанието и скриването на информацията, както и глупави малоумни сводки от сорта "всичко е наред, водата е чиста, извършваме 24 часово компютърно моделиране" няма да помогнат на никого, нито на хората, нито ба туристите, нито на хотелиерите, а най-малко на министри и институции. Ако стане някоя епидемия или се напълнят болниците, всички ще го отнесат, кой ще хвърли топа, кой ще го залеят със съдебни дела, а някой други ще ги тричат пред кабинетите им...

Как да ги публикуват публично, като всички л..на от комплексите се изливат в морето!

умряла е но демократично , за демокрацията фукрайна ... щом водата е чиста и няма миризми значи всичко е наред -демократипно заключение. Що лаборантите не замезят с тая рибка щом всичко е цветя и рози ?

Няма замърсяване, рибите са умрели от старост!

Съдейки по размера това са рибки в ранна детска възраст

Ако може да изхвърли и посинели политици от б.й, няма да сбърка

Така ще кажете! Аз на очите ли да си вярвам или на някаква купена лаборатория?

в който рибите изплуваха".

Тези от РИОСВ имат много интересено мнение за миризмите Щом според тях миризмата на лайно е приятна

Приятелски отрови, от "приятелска" Украйна.

Приличат на попчета.

Спокойно, къпете се на воля. Държавата е тук и се грижи за вашата сигурност.

И Зеленски и Денков! Морето ни е отровено не си съсипвайте здравето!Разходете се до някой остров в Гърция,не е по скъпо,но е по спокойно и изключително чисто!А вижте и Кирил Петков къде кара кайт-сърф,защо не на нашето море? Сбогом българско черноморие,финито,баста, алчни хотелиери и продажни политици!Светът е за двама,където и да се намираме!

Те ви казват че няма замърсяване, обаче рибата не разбрала… и издаде работата. В Одеса забранено къпането в Черно море. Властите там са забранили и хапването на черноморска риба. Не препоръчват дори разходки по плажа. Нали знаете, капнете една капка боя в леген с вода и цялата вода се прецаква, боята не стои на едно място. Зашо в Черно море да е по-различно? Ако наистина не ни лъжат, зашо властите не покажат изследвания на водата от юни 2023,2022,2021,2020, за да си направим сравнението. Ама нещо замерванията се крият. Аз предпочитам да се презастраховам, а и не вярвам на нашите власти. Пропускам Черно море този сезон. Направете те го и вие, ще е по-добре. Нека западноевропейците да спасяват сезона, те са нашите нови приятели.

Това са дънни риби, замърсяването от Украйна е в дълбочина, не на повърхността. Трябва да се влезне долу и да се види какво е довлачили морето по дъното може да има трупове на животни варели с пестициди и какво от не. Иначе няма причина попчето да умира както и дънни раци. При всички случаи това е сигнал за проблем. Чиновниците да се размърдат и да пращат водолазите

Сега да не си помисли някой, че има някаква връзка със събитията в Украйна и с военните кораби в черно море? Никаква връзка няма, заклевам се!

много обичате да плюете нашето си! в Гърция няма омрели рибки ,там са живи и изпълняват желания! Аз съм по морето (севернота част)чисто е, хубаво е и си е топ по нашето море. по нищо не остсъпваме на никой.

и съвсем случайно държиш хотелче или къщичка с квартирки...

"Омрела" това някакъв нов вид риба ли е?

Държавните служители, които твърдят че няма замърсяване, да бъдат принудително оставени във водата със семействата си за по няколко часа всеки ден.

Трябва да хапваме рибка и миди, не само на моренце

В тази местност където е къмпинга няма чиста питейна вода.Нещо са измивали,за началото на сезона.

Поне са проверили водата и видимо е чиста и няма странна миризма. Сега резултатите ще излезнат към началото на Септември, че да не да развалят сезона. И как може от такъв дълъг участък да вземеш само 2 проби, това си е безобразно, но все пак целта е нищо да не се открие. Ако случайно в едната проба излезне нещо ще трябва да направят нова контролна проба след месец и след още месец като излезнат резултатите замърсяване няма да има, защото замърсяването ще се е разсеяло и всичко ще е наред. Няма да пострада хотелиерския бизнес, може летуващите да имат разните му кожни и стомашни проблеми ама това не е страшно.

В Нидерландия същата новина беше в неделя.И тук нищо тревожно !Правете си изводите сами.

Това е само началото идва ред на Холера и Чума ! Укрие се готвят да направят МРЪСНА БОМБА от РАДИОАКТИВНИ ВЕЩЕСТВА ! Искат да върнат Чернобил и точка ! Спрете ги и не им давайте оръжия , народа 4-пъти Протестира и ще има един последен и се спасявайте от Посолството !

Путин, искаш да кажеш.

Тоз не разбрал че украинците взривиха язовира

Абе къде са европИнделите да глобят УКрайна и Русия, че замърсява Черно море. ААА забравих те само могат на умряло куче като нас нож да вадят иначе са по-меки и от мекичките на баба където прави сутрин.

Умрели са от смях, като са видели кандидата за кмет на София

Съдете Укрите и евреи Зеленски за замърсяване на Черноморския Басейн ! Щом укрите Унищожиха Каховската ВЕЦ , всички знаеха какво ще донесе водата от язовира ! Още няма Холера и чума , но ще се появи ! Нека Укрите да платят за замърсяване на Българското Черно море !

В България всичко е точно както трябва. Само в България има рекордна смъртност от деца до старци

След ваксините и в Европа, и в САЩ положението е трагично. Сега смъртността в Германия например сега е над два пъти по-висока от периода на пандемията! Набоцкани с американски ваксини под американски натиск. Почнахме да губим хора поради САЩ. Повече, отколкото руснаци умряха от финансираните от САЩ нацисти. И повече, отколкото умират във войната в Украйна, в която Русия решава проблема с нацистите. Изобщо - има материал за осмисляне от страна на простите хора. В смисъл от къде идва най-голямата смъртност в Европа. Всички пътища на смъртта водят към САЩ.

Kaкто казваха специалистите.. ВСИЧКО Е НАРЕД.НЯМА МЯСТО ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ...

Ми те от старост са си умрели рибките. Как не се намери една българска институция да установи нещо и да глоби някой?!

Стара риба няма!!!

Путин ни обича и ни праща риба освен кравите от по рано!

Не Путин . Пак не си пил хапчетата.

нали казаха, че няма опасност от замърсяване!

Това не е замърсяване.Снощи украински туристи са се забавлявали и са хвърлили малко пържена цаца в морето...от ресторанта в Албена ще го потвърдят.Идвсйте туристи и приятели .Тук е супер

Много сме си добре в Албена...нощувката 23 лв на човек,цацата 4,20 лв за 150гр. Бирата 2,80лв ,чадър с шезлонг 7 лв. Всичко си е ТОП.Крави още не видях ,но украинките по бански са хубава гледка.Идвсйте приятели.....ще се изненадате

Ти да не си спал на палатка на поляната в Албена та затова ти е 23лв. нощувката? Цаца 4,50 може ама друг път, както се казва.

Заповядай и ще се убедиш че е така.Ако четеш само новини няма никога да разбереш.Тук си е супер...само плашат хората.

Ама 23 лв за нощувка включва ли и украйнки в стаята?

Ти луд ли си? Инак кой ще плари цели 23лв за нощувка. Макс 15лв. :)

Честит сезон . Скоро и на юг.

Платена статия от Сорос.......

От инспекцията са помирисали рибата, която не миришела лошо, следоватедно водата е безопасна и даже годна за пиене, ако не ви пречи солта. А от Министерството твърдят, че няма опасност за сезона, а кравешките трупове по брега са конспиративна теория, пробутвана от руски журналисти, които правят всичко възможно да развалят бизнеса на България.

не проверяват на север,дуранкулак,шабла,крапец??

Руснаците и такъв театър играят , ако трябва риби и крави ще изхвърлят...само да ни е зле

рибата е била свикнала на мръсотии, и сега когато се среща с чисти види - не и понася

Абе, няма замърсяване на морето, бе! Рибата си е умряла от старост.

Просто си е черноморска, а напоследък такава чистота ни залива отвсякъде, че тя не е издържала.

Всичкото русофил моментално да се командирова в Балчик да сърбат попарата надробена в Каховка от кумира им - страхливото джудже путкинВсичкото русофил моментално да се командирова в Балчик да сърбат попарата надробена в Каховка от кумира им - страхливото джудже путкин

А за дъртака дето не знае къде се намира нещо да кажеш???

Рибата е умряла от Ковид 19

другия вариант да са изяли некоя крава, случва се

Що ни занимавате с глупости? Заключението е ясно - на умрялата риба нищо и няма, който се чуди тна това положение на нещата ще яде чемБери за уронване на престижа на държавните институции. Ясно и просто. За умрелите крави нещата стоят по същия начин - който не е чувал за морска крава да си пусне на търсачката. Останалата част се съдържа в предното изречение

Рибата е умряла от депресия. Като чува постоянните вайкания на т.нар. "хотелиери", че нямало кой да им пълни хотелите, ха-ха. Няма и да има, ама така е - гъз глава затрива. Яжте си бетона и надутите цени.