Парламентът наложи мораториум на строежите върху държавни земи до морето

Народното събрание наложи мораториум върху всички сделки по разпореждане и строителни дейности с държавни имоти в териториите на устройствени зони "А" и "Б" по Закона за Черноморското крайбрежие. Ще се създаде Национален парк "Българско Черноморие".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът наложи мораториум на строежите върху държавни земи до морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маймуната Станишев се очертава, като един от най-подлите и безогледни политически негодници!Държавни земи, които уж ще пазят от застрояване, вече почти няма!?Олапаха ги изцяло със заменки, осъществени когато този плъх беше министър-председател!Всички красиви природни кътчета на морето, доскоро общогражданско достояние, са в частните ръце на неговите политически партизани и те могат да строят на корем, осирайки тотално Черноморското крайбрежие!?И забележете!?Крупния политически далавераджия е женен за крупна частна далавераджийка, която е с влияние върху политическите процеси в страната!?Само за натиска на тия двамата, да се избере свинчурата Пеевски за тартор над специалните служби, тези трябва да бъдат завинаги изметени от българската политика!

Кой изрод разреши, строежа на океанариум в район с гнездящи птици, защитена територия, на територията до Бургаския плаж. Чувам че това била бургаската главна архитектка (алчен престъпник) перяща пари на руски олигарси или мафия. На Бургас само още излишни строежи и океанариуми с някое нещастно делфинче, му трябват. Да не говорим за Конната база, която трови с изпражненията си така и така краткият летен сезон. всичко това се нарича безкраина алчност.....

Кой изрод разреши, строежа на океанариум в район с гнездящи птици, защитена територия, на територията до Бургаския плаж. Чувам че това била бургаската главна архитектка (алчен престъпник) перяща пари на руски олигарси или мафия. На Бургас само още излишни строежи и океанариуми с някое нещастно делфинче, му трябват. Да не говорим за Конната база, която трови с изпражненията си така и така краткият летен сезон. всичко това се нарича безкраина алчност.....

Ако направите ТОВА, аз ще съм първият човек, който не само ще спре да протестира, но и ще Ви подкрепи с ДВЕ РЪЦЕ !!!!!

Видях част от изказването на Станишев по телевизията. Според мен това не е нахалство,не е и наглост. Това е безкрайно дебелоочие. За жалост има и такива, които се вързват на тези изпитани хватки и коментират по доста странен за нормален човек начин.

Наглостта им е безкрайна. Нормален народ не би понесъл подобни гаври, но туземната популация е уникална.

Ти скоро бил ли си на морето ,то е застроено от съратници на Милен Велчев и Бойко Борисов , за които вие неразумни юроде , така охотно гласувахте ! Банката на Цветелина , превзе и Пампорово ! Този ход е много правилен , макар и закъснял , но този който го предлага е прав , това ще спре застрояването на плажната ивица от приближени на Милен , Бойко , Цветелина ипрочие алчни люде ! Който не е съгласен да ме опонира!

Конкретно за презастрояването на Пампорово имат най-голяма вина главните архитекти по онова време на Чепеларе-арх. Пищалова и арх.Шамаранова и на Смолян -арх.Топалова и пак арх.Шамаранова.Пълна проверка на издадените от тях разрешителни и разбира се на сметките им. Да не говорим за допуснатия от тях архитектурен кич на много от новите хотели........

Нали ти и подобни на теб гласуваха за тройната коалиция , а след това и за Бойко , Цецо и Цветелина ?

Едно от най-големите архитектурни недоразумения е хотел "Орфей"!

По кое време бе колега , дай ми дати , години , месеци и т.н. , кога е било ти беше ли с тях ?

Мошениците които застроиха и бетонираха морето, сега се правят на света вода ненапита. Всички знаем че Тройната коалиция бетонира морето и го раздаде на приятелите си. Всичко направено от мошеници е МОШЕНИЧЕСКО. Никой не знае какви са им мотивите ?

Нали ти и подобни на теб гласуваха за тройната коалиция , а след това и за Бойко , Цецо и Цветелина ?

При всички управлявали,които са разрешили с крадени пари да се строи/сере/по пясъка,според мен са ненормалници!

Природозащитниците да ми ядат маркуча.Ахахах :)

Уфф ,стига с това "ПРЕЗАСТРОЯВАНЕ" , то изобщо не съществува. Може да се строи още толкова многооо.

Браво! Вече се прави нещо!

Това е хвърляне не на прах, а на кал в очите на хората.То, каквото е имало да се застрои - е вече застроено. Реалистично е , всичко, построено в тези зони, да бъде съборено. Безусловно!!!!!

Ти скоро бил ли си на морето ,то е застроено от съратници на Милен Велчев и Бойко Борисов , за които вие неразумни юроде , така охотно гласувахте ! Банката на Цветелина , превзе и Пампорово ! Този ход е много правилен , макар и закъснял , но този който го предлага е прав , това ще спре застрояването на плажната ивица от приближени на Милен , Бойко , Цветелина ипрочие алчни люде ! Който не е съгласен да ме опонира!

Хайде да четем, като грамотни хора. Става дума за край на застрояването САМО НА ДЪРЖАВНИ ИМОТИ! На частните не бива и не става да се забранява. Там според закона, какъвто е сега. Така и трябва. Работата е там, че ние не знаем колко от земята е държавна. Мисля, че много малко. Значи, ще има парк на морето, но с частни пацели в него. За да се приобщат, трябва държавата да ги купи по пазарни цени, а за целта да вземе от нас милиарди за плащането на тези земи. Ха сега де ...

Нима толкова години никой не виждаше в какво превръщат крайбрежието?Защо точно сега -за да се харесат на протестиращите и да спрат конкурентите които ще затрупат и техните хотели с бетон.Нищо не се говори разбира се за събаряне и почистване макар ,че огромното зло вече е сторено.Нима не знаеха ,че булдозери изсипват строителните отпадъци от строежите върху скалите направо в морето?Разбира се ,,забраната"ще се отнася само за все още останали отделни късчета и то държавни а частните?Имаше навремето и някакви афери с църковни имоти ...но това е дълга история

Защо точно сега ли? Ами олигарсите вече са си построили хотелите и заведенията и искат да се подсигурят срещу бъдеща конкуранция. Иначе мораториума е правилно решение, но късно приложено. Такъв мораториум или по-точно стриктна регулация трябваше да се приложи преди 5-6 години.

Защо точно сега се вдигат пенсии, защо точно сега се вдигат заплати, защо точно сега се вдигат майчински, защо точно сега се погва престъпността (в частност предишните управляващи), защо точно сега почна да се случва нещо в държавата? Ми дай по твойта логика нищо да не се прави, просто защото все ще е "защо точно сега". И протестиращите 3000 човека се научете че не са цяла България. България е с население около 7 300 000 човека. Така че докато вие си мислите, че правителството се опитва да ви се хареса, то се харесва на останалата част от живущите в тази държава. Просто намери разликите с масовите февруарски протести и платените юлски.

ЕЕЕ, айде сваляйте го вече това птавителство, тамън исках да си построя хотелче на морето

Ами нормално! БСП даде старта на застрояването - покриха всичко с бетон, сега е време да кажат и край.. Уникални наглеци!

КРАЙ на застрояването за нас! А за вас???

За нас - и кейове във водата!!!

Браво! Само така!

Е, ще направим няколко изключения - за братчето например - но изключенията потвърждават правилото, нали.

Изключенията винаги стават правило!

ТЪПАНАР! УУУУУУУУУ! ЗНАЕТЕ ЛИ ЗОНА Б КАКВО ОБХВАЩА? 2100 МЕТРА ОТ МОРЕТО... КОМУНДЕТАТА НАПЪЛНИХА ЧЕРНОМОРИЕТО С БЕТОН И СЕГА СТОПИРАТ ВСЯКАКВА ИНИЦИАТИВА! А КАКВО ЩЕ РАБОТЯТ ХОРАТА БЕ, ХАМСТЕР МАЗЕН?! ТУРИЗМЪТ ОСТАНА ОТ МАЛКОТО СЕКТОРИ, В КОИТО МИЛИОНИ СИ ВАДЯТ ХЛЯБА. СЕГА серГЕЯТ ИСКА ДА ЗАТРЪШНЕ И ТАЗИ ВРАТА И ДА ОСТАВИ ХОРАТА ГЛАДНИ! И ЗАВИСИМИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ФЕОДАЛИ.

Днес се върнах от Кранево.Бях на море за четири пет дни на бунгало.Преди много години бях ходил там.Сега ми стана много тъжно,като видях четири хотела построени на пясъка.Не знам може и по вече да са,грозна картина!

след дажд качулка! популизма на това отроче го знаем, то не остана място за осиране по морето сега му дошло на акала, наи-много се построи през старят му мандат

Вървете да видите колко самонастанили се къмпингари с каравани, джипове и палатки има по така наречените места свободни от строежи. Паркират си джиповете и караваните на първа линия и цяло лято не можеш ги помести. ДА не говорим, че тези земи не са техни. И какво излиза не може да се построят бунгала на една ливада, за да могат да се редуват повече хора там за по 10 дена. А се цопва някой нахалник и окупира цяло лято плажа все едно е негов. Закона ги прескача - резултата нулев само дето няма бизнес и хората бягат от държавата. Значи имам чувство, че на еколозите ще им е най-добре в тайгата природа, животни да няма хора. Наистина като че ли целенасочено се спъва всеки опит за дейност в България. В Гърция нещата са простички има един междуселски път до плажа и е ясно. От пътя към сушата строим ниско строителство колкото си искаме. От пътя към морето никой нищо не строи. Това е простичко правим един крайбрежен път да могат да ходят всички да се разхождат по него и навътре към сушата строим.

как звучи сега това,доста удобно по време на протести, а не помните какво накара хората тогава да се надигнат и да ги разкарат тия мръсници през 2008-ма,когато разбиха цялото ни черноморие и ни ограбиха,мръсници такива гади ми се вече! ОСТАВКА! мафиоти гадни!

..то къде повече да се застроява....нали ще си пречат , ако си презастроят терените комунягите. Кой строил от тях- строил !!!

Все тая! Тези които трябваше да построят вече построиха. То и без това няма място. Трябваше да се сложи мораториум много, много отдавна.

Ред е за мораториум и върху вятърните и фотоволтаичните централи. И там доста пари изпрахме. Няма нужда от конкуренция и сами ще се справим.

Добре, че застроиха да може и ние обикновенните хора да почиваме там където преди не ни разрешаваха да минем, стига с тези паркове и в София и по морето, незабравяйте, че тези земи си имат собственици, а не като комунистите да застроявате чужда земя и да създавате нови квартали за селяни с каквито са пълни Люлин и Мадостите

Приветствам този закон, но какво ще стане с вече построените? Да не искат да кажат, "който строил-строил", защото в момента горе-долу така изглеждат нещата...

---"Качете се на тротоарите ,да минат колите на ----ДРУГАРИТЕ "! /Радой Ралин/!

Стига с този преход- няма свършване!

Да запазим черноморието за нашите другари.

Късно е либе за китка! Че то останаха ли държавни земи по морето?Никой не строи върху държавни земи.То не бяха заменки ,то не бе преотреждане от земеделски и горски в земи включени в регулацията за да може да се строи.Бетонната джунгла се направи от другарите социалисти-капиталисти.Що перални перяха пари по морето ?купиха за жълти стотинки старите хотели с нашите бонови книжки за масовата приватизация. Кой разреши в курортите зимни и летни да се строят блокове с апартаменти/първи бяха братя Диневи/, които дават плътност на застрояване и те се превърнаха в градове, а не курорти. Някоя си мутра ще си купи апартамент и ще го използва мах месец през годината .....!! Този мораториум вече е безполезен.Бетонната джунгла е отдавна факт.Надявам се да дойде времето както в Испания да гърмят хотели за да направят въздух между тях!!!Дай боже....!!!

Дай боже и ти да си вътре., злобари не може всички да сте богати

Жужи, ти с жужичка ли стана богата и стана собственичка? Ако е така ти богатството си го изработила с труд.Живей и продължавай да се трудиш за още...!

Е то има ли още държавни земи по морето? Не е ли повечето частно?

Оставка, ще рушим до дупка защото нашите не можаха да откраднат за 3,5 години. Няма значение, че е полезно за хората и природата пак, ще си викам червени боклуци, тройна ламя, комунистите са виновни. Аз съм един лицемер.

Има нещо много нелепо във всичко!Собственик съм на малък парцел в зона Б!!!Само аз не съм построила нищо!!!!Около мен е пълно с парцели изкупени от големи ченгета с нече пострпоени къщи!!И сега питам как ще се процедира!!!това са частни имоти, купени са съвсем легално и прозрачно!!Ако на мен ми забранат да си направя примерно едно бунгало, за тия до мен с къщите ще имали забрана???Сега викате, че било глупаво само "държавните земи" .Не е глупаво - другото е национализация по ктомунистически.Ако се спазят законите за зона А и Б и при тази законова уредба може да се избегне застрояването. Другото намирисва на двоен стандарт. Комунистите станаха "едри" хотелиери и сега лесно могат да вземат на дребните и нормални хора правото на собственост до морето!!!

Да се чувал за "заварено" положение. Към датата на строежа се спазва закона, който е бил в сила. Сега има мораториум и не можеш. Законите са да се спазват. Ако има не законно построени имоти лесно могат да се бутнат, но по добре да се отнемат в полза на обществото и държавата.

Това е. Кой строил - строил. Наште хора се уредиха, за други няма място вече.

Браво, най-после ! Защо обаче не го направиха великите герберасти - нали ни обясняваха, кобко се грижели за обществото, а не за мутрите ? Сега правителство, което бе обявено от стотина лумпени за олигархично всъщност направи нещо адекватно и разумно, в полза на хората, а не на олигарсите ? Вероятно милиционерските зомбита отново ще са недоволни ... за нещо си !

Ами време е - тройната ламя раздаде всичко читаво! Сега вече може - взеха си най-апетитното! А пък на частните земи ще си строим на воля! Честито!

Крада си цели 23 годинки, завъртам откраднатото, препирам го, живея си охолно, постоянно съм на власт, ползвайки всички облаги на властта! Идва време и вече така съм се олял, че изправям народа пред унищожение! Стария номер вече не минава! Преживявам катарзис, бързо се променям, започвам реформи! Естествено, не пускам властта, не връщам откраднатото, а за затвор даже и не мисля! Това съм аз - вечния български политик!

Застрои се по времето на Станишев. Джунглите тогава ги направиха 2002-2007

От 2009 до 2012 какво направихте Вие от ГЕРБ по този въпрос - нищо!

Ми то не остана за раздаване! И ние сме от България - за разлика от разните партийни агитки!

То остана ли някъде незастроена плажна ивица? На доста места от хотела, директно си на плажа, че и във водата може даже.....

...то, има вече изградени частни дворци на по 20 етажа с 500 апартамента, как ще го ОЗАКОНИТЕ? гледам и се уча от вас господа мини*и!

ЗАЩО СРЕД ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА Е ТАКА ШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНА ПЕДЕРАСТИЯТА?

Най-вече сред бсп-дпс

Аб екато гледам как взаимно се бранят бойко и цветанов - май нямат само партийни интереси ! А от такива злобни мижитурки като теб, които бълват само гнусотии форумите са станали доста гадни !

Няма истинска справедливост без НАКАЗАНИЕ! Няма НАКАЗАНИЕ за нищо - заменки, приватизации, далавери! Да, закони се сменят, но парите и заграбеното си остава в тях! И аз искам такъв КАТАРЗИС! Не им ли вземем откраднатото - файда никаква! Те ни ограбиха законно за 23 години!!

Ми вземете го законно, не с фалшиви бюлетини и президент марионетка защитаващ Вашите интереси и личните си финанси.

А, съда каза изборите са законни! СориШеф каза същото след като захапа властта!

Така се прави, закон за прекръстване на черноморското крайбрежие в Национален парк. На територията на националните паркове не може да се строи безогледно. Начини за ограничаване на това безогледно застрояване има, стига да има политическа воля. Ама досега било застроено, ставали са нарушения на морал и закони, предишните 23 години било еди как си и т.н. коментари. Вярно е, но все някой трябва да каже "Стоп!" и да се опита да възстанови справедливостта. Ама ГЕРБ имали били воля!? Ми 4 години не я демонстрираха и няма оправдание. Да сега протестите, инспирирани от засегнати олигарси и мафиоти ще се засилят. Няма да се каже за какво, просто ще продължи мантрата Пеевски, въпреки, че много от интелигентните протестиращи вече забравиха повода са протеста. Още преди да излязат по улиците на София, на първото заседание на НС Добромир Стойнев предупреди от трибуната на НС: "Очакваме огромен натиск от тези които ще са засегнати. Тук не става въпрос за няколко милиона лева, а за стотици милиони!". И беше абсолютно прав. Тези хора трябва да продължат да работят, дори под натиск, но трбва да започне нормализирането на държавата. Пари за дестабилизация все още има, но и те ще свършат рано или късно. Важни са резултати и това което властта е обещала да го свърши, ще бъде оценено.

А, не така! Въртите, сучите все ГЕРБ ви виновни! Най-големите заменки станаха при тройната ламя! За тях няма ли наказание! Само ГЕРБ ли са виновни! Да накажем всички!

ГЕРБ взеха власта, с обещанието да се справят и ще рададат справедливост. А се оказа, че са същите и че крадът повече. Не стига това и назначават свои хора без ценз и с фалшификации. Къде е моралът! А тези дето крадаха не са в и от БСП, те са политически хемелиони - днес са при нас утре са при вас или в ДСБ.

Човече, абстрахирай се от това кой е на власт сега. Който и да беше щях да го подкрепя в тези му действия. Всичко друго е политиканство на дребно. Всеки досега е имал възможност да стори това което правят сегашните и щетите щяха да са по-малко, но поради некадърност или користни подбуди не го е сторил. Сегашните започнаха добри неща и твърдя, че по-голяма част от тях са продиктувани от протестите през февруари и сега. На властта и пАри под краката и ще, не ще трябва да работи, но наше задължение е да им дадем време да изпълнят ангажиментите си. Иначе става като в казармата- старшината дава нереалистични срокове, виси на главата на войника и накрая го наказва, че не е изпълнил заповедта.

Дааа, личи си висшата партийна школа при защита на олигархическия интерес. Който трябваше, вече застрои. Сега трябва да попречим на конкуренцията. Как само го поднесоха, "Национален Парк Българско Черноморие", видиш ли. Какво по-хубаво ит това, хотелът ти да е в национален парк. За разстрел сте всички, ей!

Дай да унищожим природата, защото вашите не са откраднали, колкото предишните и трябва да наваксат.

И сега какво - трябва да живеем на улицата, пред парламента, пред съда за да свършат институциите поне някаква работа! Знаете крадеца как прави всичко, обещава всичко след като го приклещиш на местопрестъплението - това не значи, че се е променил - просто спасява кожата!

a како ше стане с вече застроеното? примерно от братчето на станишеф?

Това решение важи само за държавни земи. Колко такива останаха? Каквото можеше се застрои. Сега държавата трябва да облагороди около хотелите.