Мъртви делфини изхвърли морето между Ахелой и Поморие

21 мъртви делфина бяха открити през почивните дни по плажовете в Поморие, Ахелой, Созопол, Резово и Бургас, съобщи РИОСВ-Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Мъртви делфини изхвърли морето между Ахелой и Поморие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не се правят на ударени,че не могат да установят причините,защото е абсурд! Към брега морето е толкова замърсено и толкова рисково за живота не само на делфините,че няма накъде,но нали е туристически сезон,та да си траем.В Созопол са още на септични ями ,да не се правят на разсеяни ами по една яка глоба най малко поне това!

Това на снимката не е делфин, а муткур или морска свиня. Има доста голяма разлика между едните и другите! Ограмотете се!

Доказано е. Делфините са свръхестествени същества, владеещи телепатия и са много повече от хора. Невероятно умни и добри - те изумително много обичат хората. Ако човек убие делфин предполагам се случва някакво проклятие. Делфините са прекалено добри, за да отмъстят, но нищо не отминава просто така и нещо се случва. Започвам да мисля, че имат начин да се самоубиват, ако не им се живее повече в този обезобразен ненормален свят.

от тебе със сигурност са много повече! не знам колко са умни и добри, но ти явно си тъ...п ! и си признаваш .

Всъщност имам IQ 178, но не това е истинският интелект. Предположимо повечето животни са по-умни от хората, защото не се налага да учат от нулата, всичко им е заложено по рождение. Прав си, че единственият вид, който показва в безкрайно много случаи необяснима тъпота, е човешкият.

Всички знаят, че рибарските мрежи убиват делфините Афала.

и мизерията

и аз не знам защо толкова се защитават тези рибари....

няма риба брат, за кви рибари говориш

Тровят се от гигантската дрисня, която се лее в адски комбинации от пияндетата на Европа в Съни бийч. никакви пречиствателни не действа пир такова осиране след напиване. Тръбите излизат на 1-2 км. вморето и там хайваните умират от тая смрад!

Ми то в пикоч, лайна и помия трудно се оцелява. Всичките КУР-орти бълват залпове от фекални маси. НАИСТИ Е КАТРАНЕНО ЧЕРНО И МРЪСНО ТОВА МУЛТИЗАРАЗНО МОРЕ.....

Делфините изяждат средно по 20кг. риба на ден. В Челно море нямат естествени врагове, а са забранени за улов от поне 30 години. Популацията им е огромна и е заплаха за останалите видове. Не мога да преценя 100 бройки на година умрели дали е достатъчно за естествения подбор. Но помня че имаше стачки на рибарите с цел разрешаване на улова им за година две с це намаляване на популацията им и възстановяване на равновесието. Скумрията и паламуда изчезнаха но и сафрида и иларията,дори цацата я няма. Само попчета- честачите на дъното.

и трите вида делфини са застрашени от изчезване, та не знам от къде си черпиш ти тъпата информация. ясно ми е че рибарите им се дразнят, но факта, че в черно море няма риба не вина на делфините, а на това как се третира това море. само погледни, че няма нито един морски град с пречиствателна станция, за всички тях морето е тоалетна, после се чудят защо рибата е изчезнала.

Е транжиран от корабен винт...сигурно натовски,нали?!

Късат ми сърцето. Защо си отиват едни от най-милите същества на нашата планета (малко са и милите хора, но и те обикновено рано си отиват), а уродите (то уроди в животинския свят няма) остават и се развиват и завземат територии и се налагат и ....

най милите същества според тебе, делфините, са хищници! убийци!безмилостни!

Натовските подводници и кораби ще унищожат Черно море. Вижте последствията от лудото надпреварване и дрънкане на оръжие.

Те са,като безопасни игли,нали?!

Проект Три милиона и половина, За броене на... делфини?! Белев,Генов, вси зелени, ни направиха бушмени. Касичката не е нова, цака фиска разпищолен. А Зелените Балкани Гушат яко. Пеликани! Първа писта на плoщада, сякаш туй им е естрада! Крясъци.Оставка дрънкат, още кинти да изкрънкат. 01.08.2013 Pasi

В протоколите от разследването пише "то така си беше"

Бат Боко и кабинета на ГРОБ..... Успя да накара, дори делфините да се самоубият..Но ние българите сме по корави..Ще вкараме първо в гроба ГРОБарите от ГРОБ!!!

Отзад,бе?!

И по-навътре, ако може!

и натисни спусъка и задръж максимално дълго!

От снимките се вижда, че делфините са попаднали под гребните винтове на плавателни средства в Черно море.

Интересно, тези гребни винтове режат избирателно частите, които стават за пържоли?

Тома Белев взема лично милиони от държавата за гробарската си функция по рагистрации на намерени умрели делфини. Сигурно плаща по 50 лв. на парче на местни мангали да трепят делфина за оправдае службата си и да защити ежегодните си приходи. 2,5 млн лв, за отбелязване на бройката и вида на умрялото животно в екселска таблица. Ба си!

Сигурно са се удавили....

Делфините са бозайници и могат да се удавят ако се заплетат в мрежи така, че да не могат да изплуват, за да поемат въздух. Освен това някъде четох като една от теориите за масовите "самоубийства" на китове, че им влияят сонарите, които хората използват. Кой знае какво излъчват всички натовски кораби, които правят "учения" и демонстрации в Черно море.

"В воды Черного моря в районе Севастополя попал мазут, сообщил и.о. начальника главного управления природных ресурсов и экологии (Севприроднадзор) Сергей Самойлов. По его данным, что неустановленное судно слило в районе поселков Учкуевка и Любимовка от 50 до 100 л мазута. Сейчас сотрудники ведомства изучают сведения обо всех кораблях и судах, которые в течение последних дней находились в этом районе, сообщает Газета.ru."

Да я еба тая пуста ГРОБарска власт! Дори едни делфини не може да защити! А какво остава за хората! Или то по скоро е важно обратното твърдение.........

Нашите "органи" не направиха нищо, когато отровиха последната колония оцеляли европейски тюлени-монаси, край Калиакра, та не очаквам заради делфините тепърва да се размърдат.

Вече и делфините се самоубиват.

бат бойко е виновен.

На първата снимка изглежда като изрязана частта от гърба. И мой познати са видели мъртав делфин по Черноморието. Не знам дали има някаква връзка, но се оплакаха, че банските са им се цапали с някакво лепкаво вещество, което миришело на нещо средно между нафта и бензин. Вероятно става въпрос за мазут. Делфините може да са жертва на бракониери, които им взимат части от тялото, за да ги продават на заведенията за кулинарни нужди или може да са се удавили в рибарски мрежи. Черно море и без това е бедно на живот, а сега и делфини няма да има. Други познати от Гърция споделиха, че делфините са ги съпровождали със ферибота и било красиво.

защо не ви е жал за рибата която всекидневно се улавя от тралиращите кораби, т.е. умира, ами всички се халосват по делфините?? Ами на мен ми е жал пък, че изринаха и най-дребната риба и в морето май вече само делфини останаха, обаче никой не го интересува.

Не разбирам минусите към коментара. Черно море няма нищо общо с това което беше преди 10-20 години.Улова е в пъти по-малък при положение,че търсенето се увеличава.Една от причините са траловете.Друга причина са делфините.Със какво се хранят делфините?Който и човек занимаващ се с рибарство да попитате ще ви каже,че популациите на делфини в Черно море са се увеличили значително(или поне така изглежда).Недейте си мислете,че в Черно море има 5 делфина.Хиляди са.Десетки хиляди.Може и стотици хиляди дори.И не недейте си мислете,че не ми пука за делфините.Харесват ми.Също както и много други животински и растителни видове. Когато един делфин се оплете в някоя мрежа за сафрид например,той умира освен ако не се освободи до няколко минути.Рибаря след няколко часа ще извади мрежите си и ще види че в тях има мъртъв делфин.Или ще изхвърли делфина в морето,или ще вземе месото,което става за ядене,а останалото пак ще бъде изхвърлено в морето.

Тази година ли започна риболова с мрежи в Ч. море? Предишни години не е имало толкова умрели делфини.

Нито едно мнение за причините за смъртта им. Не можели да вземат проби от много от тях?!?!? И това, ако е оправдание...

Болно общество, голям праз!

Безвредни учения , безвредни бази. Това е и картинката на отровеното българско население , но никой няма смелост да я покаже.

Един добър начин да спасим флората в Черно море, е да разрешим улова на делфини. В ресторантите да излезе меню с тях и да привлечем туристи. Делфините са с връх популация и изтребват рибата, те нямат естествени врагове и скоро ще заболеят и измрът всички!

Както човека на сушата, който прави дори по-големи поразии от опита за оцеляване ли? Тогава да започваме с хората, но най-напред с такива като теб!

Тези са за разстрел,как може да има толкова жестоки хора!!!

Косоварски служби, са надушили миризмата на Делфиновата масс, в околностите на София, с.Банкя, и предполагат че Черноморските структури на ПП ГЕРП се "мазнят" на Дженерала за високи постове?

Където се появи делфин рибата бяга на километри ,затова рибарите ги убиват за да не им гонят рибата ,реално най-често се давят в рибарските мрежи ,но понякога ги отстрелват ,иначе няма как да умрат толкова млади делфини наведнъж.

освен да събират данни и да костатират, нещо друго - разследване, причини и тн.?

вкусни са, затова!

Нали делфините не са безсмъртни все пак ? Повечето от тях със сигурност са умрели от старост.

Малките делфинчерта са умрели от старост?! Явно са те изпуснали още при раждането

До колкото съм чела...в някои заведения по морето се предлага инкогнито месо от делфини на баснословни цени. За това липсват някои определени части от телата. Това лято труповете вече са над 60. а женския делфин ражда по едно на година. Сами си направете сметката на къде вървят нещата. Разбира се на нас българите не ни пука за природата, съвсем други са ни ценностите

Скоро писаха точно за това, а и като гледам снимките, не знам властите нарочно или без да искат спят ?!

Просто са заспали по рождение. Чиновници. Хора, които в по-голямата си част не разбират много от материята. Само движат едни документи

А може просто да обичат делфинско и да похапват инкогнито в подобно заведение, което е по-вероятно.

то и аз съм чел...че и жените раждат веднъж годишно, и не всяка година, пък виж накъде вървят нещата! вече сме 7 500 000 000 броя!

още някое учение в Черно море няма ли да направите та да си изхвърлите отровите вашата мама шантава!

Това което убива делфините, особено по-дребните, са сонарите на военните кораби и торпедата. Разрушава им вътрешното ухо и губят, ориентация и получават кръвоизливи в главата. Не знам дали това е случая, но е доста срещано. Все пак трябва да се види населеността на морето с тези делфини и риба, защото те не биха ловували близо до тези кораби, ако зоната не е пренаселена.

С тези незаконни хотели олайняриха морето и скоро няма да има даже и медузи!