Евродокладът: Много арести, но и много оправдателни присъди

Мониторинговият механизъм върху правосъдието и вътрешните работи у нас може да приключи през юли догодина. Това става ясно от тазгодишния проектодоклад на Европейската комисия, който предстои да бъде одобрен и представен утре.

Обратно в новината

Коментари - Евродокладът: Много арести, но и много оправдателни присъди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прави са хората... за съжаление. Ако правосъдната система заработи както трябва, останалото само ще си дойде на мястото.

Абе все ще доживеем до утре ... Няма как !(да не прочетем това, което всички българи знаем )

А познайте сега къде в коя партия има най-много мутрополитици??И къде са извършителите на предишният взрив пред вестника? Къде са извършителите на убийства, изнасилвания,.кражби..на обикновените хора..иначе наглите вече не отвличат богаттие спонсори на всластта, която и да е тя!!! Много "добра работа" свършена от МВР...пак после ЕС ни виновен. Те в ЕС им са ясни всички шуробаженасхтини, кражби по високите етажи, лобиски изменения на законите и т.н. но те са възпитани И ОБРАЗОВАНИ хора и все пак чакат да ни свърши наглостта и нахалството и да си свършим най-после сами работата..А сега с какво ще се оправдава Цв.Цв. -физкултурника...И защо Б.Борисов така пламенно го пази и защитава???

Комисията все очаква повече от България.Аз отдавна вече нищо не очаквам.Арести има.Шумни,медийно отразявани,зрелищни.Правителството показвало политическа воля.Да,но селективно.Както досега,има политически чадъри над хора,фирми,канали.Продължава да има недосегаеми,най-вече дарители и спонсори.Великата битка с престъпността е на някакво средно равнище от обхванатите контингенти.Тя,не работи нито на ниво дребна,битова,нито по върховете на политико-икономическата олигархия.И няма как да е другояче,при положение,че политическата класа в страната е с крайно неясен статут по отношение на връзките й с организираната престъпност.А и за изминалите 20г.,станахме свидетели,колко дива,икономическа престъпност спрямо народа,натрупаха управляващите.Надали сегашното мутро-милиционерско статукво,също пряко свързано с една поотминала престъпна история,ще промени нещо.Само с хвалби-не става.

Много добре казано! Поздравления

18, моите адмирации! Точен анализ на настоящето политическо статукво на България! Защо ли такива анализи НЕ излизат в официалната българска преса? Трябват обаче и РЕШЕНИЯ!

Разделението на властите е факт . Правосъдната система си работи , не знаем как се освобождават арестувани при наличието на доказателства , или ги има или не . Та нали обвинителен акт се изготвя въз основа на събрани доказателства, или някой не е чел достатъчно , или да идват компютрите / съдии / . Вкарваш програмката с доказателствата и ако са такива си осъден ,ако няма или са измислени , си ,, фрии ,, Няма корупция , няма субективизъм , няма политическа поръчка ... ама май стана много розово ! И всепак компютрите да идват , човека/съдия - явно се е уморил .

КЪМ МУНЧО: Е ОТ ТАКИВА СВЕДЕНИ ГЛВИЦИ НА ТАКИВА МУНЧОВЦИ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ...тЕ ГО ПЛЩЯТ И УНИЖАВАТ, СТРЕЛЯТ, ПОДСЛУШВАТ КРАДАТ АТОЙ МУНЧО СИ Е МУНЧО....ТО НЕ БИЛИ ХРАЧКИ АМИ ДЪЖДЕЦ!!!

що да е последен докладо, и тех ли шъ ги гърми боко тиквочо?

Ако докладът е написан по този начин, то тогава поставям под съмнение експертността на експертите от ЕС. В другия случай, най-вероятно е написан под диктовка от Цветановите хора. Оправдателните или неоправдателните присъди са функция на събрания доказателствен материал. Когато последният е негоден или недостатъчен, няма как да има осъдителна присъда. Не ми се иска да правя съпоставка между нивото на професионализъм в системата на МВР и същото в съдебната система. Те нещата са ясни. Явно някой има интерес нещата да са точно по този начин - убийства да остават неразкрити, тук-там по някоя бомбичка за подсещане, а това, че обикновеният гражданин го обират посред бял ден - много й дреме на полицията. Това не е държава. Това е територия.

Абсолютно .... !!!

Така е! И колкото и да ги хулим ЕС, то и ние сме си за бой. Надявах се ГЕРБ да пооправят тази държава, но първите няколко месеца се пънеха, а сега всичко си е на самотек и дали ще е ГЕРБ, БСП, СДС и т.н. все тая, хората едвам изнемогват....

Извинете, че ви развалям седянката, но искам да ви дам два примера: 1. делото Опицвет - заловен мъж с 245 кила амфетамин - Съда постановява, че е за лична употреба 2. Заловен люлински апаш с два калашника в краден автомобил - Съда постановява, че автоматите са ловно оръжие. Е, МВР ли не си върши работата? Ясно е, че ченгетата са на същото ниво като всичко останало в държавата ни, но определено вината не е в тях.

Не е достатъчно само да заловиш "престъпника", а и да имаш съответните доказателства. Ето това не умее да прави полицията. Хваща го, ама по автоматите няма следи от "престъпника", балистичната експертиза (ако е правена такава)не доказва, че с това оръжие е извършено престъпление. То иначе ще е много лесно - полицията те нарочва за престъпник и даже няма нужда от съд - вече си престъпник и точка. Е, да, ама това беше едно време.

Да, бе.Те и французите не можаха да им съберат достатъчно доказателства, но като се разбуча Европа, изведнъж - хоп -то всъщност всичко било ясно и ги осъдиха.

Ти явно никога не си влизал в съдебна зала на дело - когато го направиш тогава давай заключения

Венцислав Върбанов извърши най-голямите кражби в ЗЕМЕДЕЛИЕТО и след десет години, след като замаза всички следи съдът го похвали колко бил добър(КРАДЕЦ),че не могат да го осъдят.

интересно господине как знаете че вината е в полицията а не в садиите? на мен все пак ми се струва че сте предубеден. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Опять двойка !

Започнала е много жестока борба на аргументите НА СИЛАТА срещу СИЛАТА НА АРГУМЕНТИТЕ. До кога ще търпим да ни МАЧКАТ със сила, до кога ще си държим главите наведени и до кога в СЕ ще ни търпят или те точно тава искат?

Шизо-шизо ... френи-френи! Дори и Мунчо по-долу се е изказал по-смислено, а ти само се блъскаш между едни аргументи и сили ... Добре е възрастен човек вече да различава някои неща, позицията "всички са маскари, а ние сме стадо" не е много убедителна.

Е, ЦВЕТАНОВ, СЕГА КОЙ ЩЕ ТИ Е КРИВ? БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ, КАКВО ЩЕ МЪНКАТЕ И КОГО ЩЕ ПОСОЧВАТЕ ЗА ВИНОВНИ, СЛЕД КАТО ДВЕ ГОДИНИ НАРОДЪТ СЛУША НЕКАДЪРНИТЕ ВИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА ТОВА, КОЙ НИ ...... В ГАЩИТЕ И ОБЕЩАНИЯТА ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ? И НА БЕБЕТАТА И НА СТАРЦИТЕ ОТ КОЛИБИТЕ ИМ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ОТ ВАС НИЩО НЕ СТАВА. ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ, А НАЙ-ВАЖНОТО, ТРЕТОТО - ДА СЪБЕРЕШ КАЧЕСТВЕНИТЕ И ЗНАЕЩИ СПЕЦИАЛИСТИ, ДА ГО ОРГАНИЗИРАШ И ДА ГО ОСЪЩЕСТВИШ. ТАКА СЕ ПЕЧЕЛИ УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАНИЕ, А СЛЕД ТОВА И НОВИТЕ ИЗБОРИ, А НЕ С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ. ЦВЕТАНОВ ЩЕ НИ УЧИ НА МОРАЛ - КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА. ЦИНИЗЪМ, АРОГАНТНОСТ, НАГЛОСТ, НЕКАДЪРНОСТ И ВОПИЮЩО НЕВЕЖЕСТВО, ПРИСЪЩИ НА ТОЗИ ПСЕВДОПОЛИТИК, ЕДВА ЛИ СА КАЧЕСТВАТА, ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ И ПОДРАЖАНИЕ. ГОРЕЩО ДЕ НАДЯВАМ ТОЗИ ПЪТ НАРОДЪТ ДА МУ "ДАДЕ ЗАСЛУЖЕНОТО". В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, ЗНАЧИ, ЧЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТОЧНО ТЕЗИ УПАРВНИЦИ.

+1 ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО

Много точно казано .. Браво .... !!!

България на практика се управлява от червените кардинали - чрез Съда, чрез банките, чрез собствеността на 90% от предприятията, едрото земеделие.

Ми нали кауБойко дойде на власт с обещанията, че ще изчисти и съд, и олигарси и въобще ще сложи ново начало ли беше, генерална промяна ли беше! Ама досега, за толкоз години във властта, освен да се оправдава с всичко друго, освен със собствената си некадърност - нищо не направи! Въпрос - защо подкрепя крадците Йорданов и Лечков за кметове, като иска промяна? Отговор: защото не иска промяна, а да осребрява надеждите на хората за такава! Това дори и Мунчо трябва да го е разбрал вече...

Мунчо

Не виждам как ББ може да се меси в НЕЗАВИСИМА по Конституция власт. ББ обеща да има възмездие за крадците от прехода и НЕ изпълни това обещание, което много ме разочарова. Според мен той просто разбра, че червените кардинали не са глупаци и всичко направено от тях е законно - да, вредно и съсипващо, но законно. Те сами си написаха законите. Отделно няма как да осъдиш някой, ако този някой притежава Съда ни.

караи да варви,ако не 2012 то препораките ще се изпалнят...2212,а до тогава я камилата,я камиларя! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По-добре да си получават, полицаите, заплатките (колкото и малки да са те) зад компютрите (даже и собствени) в издирване и подслушване, отколкото да търчат по улиците, да хващат престъпници и да ги хрантутят в затворите.И без това в затвора никой не се е поправил, само пари хвърлени на вятъра, а и европейските критерии трябва да се спазват, така, че по- малко затворници, по-малко грижи и разходи. Виж, ако магистралите можеха да се строят със затворници, друго си е, и безработните щяха да са престъпници.

ЕВРОКОМИСЯТА ИСКА ДА НАПОМНИ НА ВСИЧКИ, ЧЕ КОРУПЦИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ СЕ СЛЕДИ И ЧАКА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ ИСТИНАТА ЗА РАЗГОВОРА НА БОРИСОВ С ТАНОВ ЗА М.БИРАТА. ТЕ ИМАТ И ЗНАЯТ, ЧЕ ТОЙ Е АВТЕНТИЧЕН, НО ЧАКАТ БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И СЪДА ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ. ДАНО СТАЕ ТОВА, ДО ИДНАТА ГОДИНА.

Забрави! Това е ужасен скандал и във всяка държава с нормално разделение на властите премиер, записан(!!) да дава заповеди да не пипат еди кой си, директно изгаря. За мен след този случай всичко друго освен предсрочни избори е пълно порно! От февруари за мен нямаме правителство.

Да. Колко странно не се случи абсолютно нищо, след този случай. Пълна тишина.

дано следващата стъпка да е изгонването на тази кочина от ЕС!!!

Моля, моля! Не кочина а клекало. Няма да ни гонят, защото няма къде да клякат. Стоешката не става. А и на нас си ни е добре.

Не може да бъде!!!!!!!!

"Похвала за политическата си воля..." - това е поредното интелигентно казване колко са зле, ама може да се разбере от интелигентни хора..

Ти май си доста интелигентен, нали?

Шизофренията не прощава, да знаеш... тъжна гледка.

Крайно време беше да го осъзнаете че няма лечение за вас

какви доклади, в София гърмят бомби, подслушват се всички, по улиците се стреля, а полицията бие гражданите. От своя страна пък полицията е бита от турски тираджии и цигани. За какво хабят хартия, да напишат само "В България управлява мутрата боко" и на всички ще им стане ясно какъв напредък имаме!

Те са го написали:В България още управлява червената сган,посочвайки корупцията във високите етажи и в съдебната система!

Браво браво похвални слова но...Те важат за всички правителства досега а не само за настоящето.

Не чух да критикуват Боко, а скапаната съдебна система, която червените тъпаци сложиха на власт още преди много години, за да ги измъква ако стане напечено. А Боко, както го наричаш получава положителна оценка, както пише за волята поне да пребори тази мафия. За съжаление съдебната власт не може да бъде сменена и правителството не може да промени това. Но рано или късно ще дойде и вашият час, другари. А ти "ккк" си толкова тъп, че ми се плаче. 1во. Взривовете със силата на пиратка са дело на тези, които уж са жертви. 2ро. Не съм видял полицията да бие честни граждани и 3то ако ти стреляш по улиците, значи си е твой проблем.

Не си чул защото не ти се иска да чуеш. Там пише "борба с корупцията по високите етажи само на думи". А кой в момента е на високите етажи Боко и Цеко

Какви доклади, каква корупция, какви пет лева бе идиоти! Гърците откраднаха стотици милиарди, а с тях и испания, италия, ирландия... Не ви ли е срам

Човек остави ги сега гърците и италианците. Дай да си видим собствената дружинка от пушековдигачи