МОН въвежда предмет "Родинознание" от следващата учебна година

Дисциплината ще замести настоящата "Околен свят" благодарение на ВМРО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че това си го имаше и по мое време в училище - Да не са открили топлата вода , или си приписвате заслуги за неща които вече ги е имало и си приписвате чужди идеи защото НЕ сте способни да измислите НИЩО ново ?????!

Стъпка напред ха, предмета себказваше “родинознание”, а после го преименуваха в “околен свят”

Аз съм учил на времето Родинознание и съм отгледан и възпитан като патриот. За това избрах да остана в България и да създам и отгледам децата си тук. Обаче как да им обясня защо българското гражданство е стока за продан и никой не е в затвора заради това? А как да им обясня защо свещената ни земя ,пропита с кръвта на славните ни герои днес е сметището на Европа? На това никой не си направи труда да ме научи.

До имбицила 555 да те изтормозят анадолските ти господари изодзадзе османоислямскафашистка фанатична-тюркофилска подлого,соросоидните суруспии късат ли си дрехите,вой и писъци до небето,драскане със нокти по паважа,посипвате ли си главите със пепел мастииииииииииииии. БРАВО ВМРО Е ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ПАРТИИ И РЕВОЛЮЦИОННИ ОРГАНИЗАЦИИ В ЕВРОПА И СВЕТА КОЯТО Е НЕМАСОНСКА,ИСТОРИЯТА И ЗАПОЧВА ПРЕДИ 600 ГОДИНИ СЪС ПОЯВАТА НА ПЪРВИТЕ ХАЙДУТИ,ВОЕВОДИ И КОМИТИ РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪА 600 ГОДИШНА ИАТОРИЯ НЕ РАЗНИ КОКАИНОВИ ЧЕГЕВАРИ-АМАТОЬОРИ,БРАВО СЕГА СЛЕДВА ВРЪЩАНЕТО НА СТАРИТЕ ТРАКИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ ИМЕНА НА МЕСТНОСТИ И РАЙОНИ.

Кога ще престанете да тормозите децата с безкрайните си реформи, материал пълен с безполезни глупотевини (родинознание!!?), и с политически коректните си плонжове пред тънко завоалирани патриотари с провинциалните им комплекси за малоценност?...

Името не прави Родолюбието. Бейовете от т. нар вмро, май са забравили, че американски фондации влияят на образованието.

Ма то това го учехме едно време 1991-94г. (до 4ти клас) Родинознание. Май че История на България го бяха прекръстили после, после само История че по-лесно. Там учехме за царе, ханове, Византия ала-бала.

Скоро и научен комунизъм...

И дебелака ще пее "Сандокан, с двата ножа".

Ако съдя по досегашните постижения на ВМРО, от училище в което те определят програмата 99% от учениците ще излизат пълни национални нихилисти.

това е добро! българчетата ще могат да научат,че най големите македонци са се пръкнали в русе!

Преди години този предмет се изучаваше. Но нали всичко разрушават и премахват! Както и със здравеопазването - премахнах Неотложните звена, а след това отново се създадоха, но под друго име!

Едно време"родинознание" беше история, а природознание това, което сега наричат околен свят.

По мое време имахме такъв предмет. Тия от МОН какво точно въвеждат?

Schilo

По-важно е съдържанието. И доколко обективно ще се пресъздават нещата.

"..."Родинознание" е ясно - знание за нашата Родина България" Глобалистите мислят друго. :( ... Закриват; връщат... Експериментите с учениците и учителите нямат край. Резултатът от "тука има, тука нЕма" е, че половината ученици са функционално неграмотни.

Тия докато не върнат изходните визи няма да спрат.

Такъв учебен предмет имаше и по време на така омразния комунизъм, когато никой не се притесняваше за работата си, за месечните разходи, за почивка, за дрехи, за жилище!

необикновено не са направили.И едно време така се наричаше.Ма после нали преход нещо....европейци нещо....та до днес когато трябва да се извиняваме че сме бели.

Най- накрая. Писна ми всякакви грантаджийски безродници да пишат учебните програми и да насаждат нихилизъм. Вън грантаджиите и сорос от училищата.

Той па Шкембе воевода & Ко едни родници...

Въпросът, другари, не е в името на предмета, а в съдържанието. Ако съдържанието е написано калпаво или на децата се дава твърде много информация преди да са готови да я обработят - все тая, ако ще "България е велика" да се казва. Останалото е просто семантика.

да въведат Патриознание... че много руски подлоги се навъдиха дето ни обясняват как да сме благодарни на руснаците В МОМЕНТА, за това дето пра-дедите им направили преди 150 години.

Пак ли с опорките колко е лошо, чевек да бъде родолюбец.

май трябва постовете да го четеш по 2 пъти преди да се изказваш.

Е, неграмотникът така си оправдава "великите писания", как другите не го били рабрали. Тролиш , пич, т'ва е. И не е да не сме те разбрали. Всички сме учили "Родинознание" и там се изучават българска история, география, написана за малките увелкателно и с картинки. Ти си пиши по тролски грантаджийските опорки и чакайте да влезете в парламента

Аха. От поста ти разбрах, че преди запетайка се оставя интервал и новата дума "увелкателно". Да ти напомня за Хърбел и Щърбел? Но това друга тема. Трола обикновено се опитва като няма аргументи - да удари на правопис. И все пак - разбра ли поста под който ти тролиш както ти казва??? Хай де прочети го трети път та барем вденеш нещо.

Ах, каква новост! Този предмет го имаше, но някой от многознайковците от МОН го премахнаха. Поразровете и ще видите при кое управление е премахнато.

По-добре да учат РОДНИНОЗНАНИЕ, така ще са подготвени за сегашната действителност, бъкаща от къщи за тъщи, апартаменти на роднини, "връзки" с различни роднини, тяхното ползване и много други подобни.

Тези, с парите на КТБ ли ги избраха или как беше? Има ли паспортен бизнес?

Половината програма е малоумна и ненужна за деца 1-4 клас.Няма чадове за диктовки, правопис и т.н.Неграмотни са, упражнения в къщи, а учат предмети като Човек и общество, където и ние се затрудняваме да разберем съдържанието, написано по абсурден начин.Златният век на Симеон е споменат в 1 изречение.

Кой ви знае и вие що за птици сте, гдето се затруднявате да разберете какво пише в един учебник за 4ти клас.... То не е като да се размножаваш.

Залагам си 6-месечната заплата, че не си приближавал до такъв учебник.

Клас ще изучават история и достиженията на културата.Децата ще бъдат силно затруднени.Имам наблюдение върху учебника за трети клас по Човек и общество.Материалът е сложен и неразбираем В един урок се минават два ,три века.Пълно е с имена и дати.

Абсолютно съм съгласна.Само дати и имена, а никакви факти и история.В чужбина такива предмети се учат след 4 клас нагоре.

За родените около 82-83 това не е нищо ново. Тогава този предмет пак се казваше така. Бяха Природознание и Родинознание. Явно във ВМРО има някой набор.

Набор 83, потвърждавам. Бяхме железни едно време. За нещастие най-умните завършихме топ университетите на запад и почти всички изградихме кариери в чужбина. Тъжно ми е за България, че загуби такива юнаци като нас.

Този предмет е изучаван и от хора мноого преди вашият набор!

Вярвам ти. Едно време държавата се е управлявала с дългосрочни планове. Не е като сега,идва един министър и прави едно, следващият обратното... И това са министри от една и съща партия. А представи си какво става като се обърне палачинката и на власт дойде другата партия.

87!

Браво,наистина нещо добро за децата.

Облякъл се Илия и пак в тия ама иначе ''дейност'' отчитат та и се пъчат търговците на паспорти как ''благодарение'' на тях променичи наименованието...((( Хем го ''въвеждали'' ама хем щял да замести?????От пусто празно ама да забърсваме далавери

То се беше преди Родинознание, но после тъй, пък сега иначе

ВМРО свършиха едно добро дело.