Заплатите в училище вече ще започват от 760 лв.

Министерство на образованието и науката обяви минималните работни заплати в училищното образование от 1 септември 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - Заплатите в училище вече ще започват от 760 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има някакво разделение при учителите тези които обучават до 3клас да вземат по три хиляди лв тези които са до 8 да са на две хиляди лв а тези търтеи ненаядени които са на средното образование и 500лв са им много защото те нищо не правят и нищо не произвеждат в крайна сметка има ли един от тях да е произвел един тракторист или един стругар или нещо подобно тези търтеи даскалите от средното образование влизат по два часа на ден в училищата те са най голямата измет от учителското съсловие и не заслужават уважение и пари а презрение

А кога учителите ще декларират парите, получени от частни уроци, и кога ще платят данъците върху тях?

Когато тъпите и немотивирани лекенца започнат да ходят на училище, за да учат и отпадне нуждата от частни уроци.

не е важно колко е голяма заплатата ,а какво може да си позволиш като разход с нея, в случая 1000 лв. за София стигат да си платиш сметките и да гладуваш през ден до следващата заплата.

За всички завиждащи и плюещи по учителите! Сайтове на РУО (Регионални управления на образованието) - link Меню Търсите работа? Раздел "Свободни работни места". Има работни места колкото искате. Моля, заповядайте на големите заплати!!!

Че не ги освобождавате

Споко, има много свободни места, но се иска и работа (квалифицирана!!!)! Е, по-лесно е да се спами в новините но в образованието за това не се плаща. Успех!

А учителите, които се оплакват от ниски заплати, да заповядат на сайта на борсата по труда. Строителните работници чувам, че печелели добри пари, само че там за ниско качество на предлаганата услуга изхвърлят, а и няма тримесечни отпуски и ваканции.

Хайде сега се разходи и в другите борси, не само в софийската и виж какви точно строителни работници търсят и дали на някого му пука с какво качество работят.

Към злобарите, писали по-надолу в коментарите - нима плюете по гилдията, на която оставяте децата си поне по 8 часа дневно?! Много сте зле! И още - много тъпо племе сте! Ако всички се подкрепим взаимно - лекари, учители, полицаи, БАН, строители и т.н.и се надигнем, всички ще си извоюваме достойно заплащане. Вие сега само дърпате надолу тези, които се опитват да изпълзят от казана. Тъпи ли сте?! Не осъзнавате ли, че така никога никой няма да е доволен и ще затъваме все повече, докато се затрием от простотия, злоба и завист.

Заплащане се формулира върху показания,а за единство--нямаше ги никъде учителите по време на протестите,защото си постигнаха тяхното!

Наистина ли не разбираш, че пишеш глупости?! И ако това ти е грамотното писане, разбирам защо мразиш учителите.

Плюем и още как точно защото си оставяме децата и после виждаме с каква грамотност ги взимаме! Че и с екстри - дрога, жаргонен език, двусмислен морал - какво ли не осигурява българското училище! И хайде без призиви да подкрепям полицаите, понеже когато аз бях пред парламента да протестирам за по-добър живот, те не само, че не ме подкрепиха, ами ме и биха! Подкупните лекари, дето крадат парите за лечение от Здравната каса, изкуфелите БАНаджии с размер на армия, дето нямат читав научен труд от десетилетия (но уверено си говорят с извънземни чрез телепатия) бих подкрепил точно колкото учителите, които очакват да си пратя детето на частни уроци, въпреки че принципно се очаква тези знания да ги получи в училище поради данъците, с които плащам учителските заплати!

Възпитанието на дечицата си е отговорност на родителите. Не чакай на някой друг да ти свърши работата .А що се отнася къде и как сте бил/а/,аз бях пред същия тоя парламент преди много тгодини, когато П.Младенов искаше "да дойдат танковете".Така че...погледни си децата,вместо да купонясваш пред парламента и да си пишеш активи в собствените си непрогледнали очички.

Съгласен, ама без милиционерите, моля!

Има ли учител,който да опровергае драсканиците,че взема под 1000лв от преди две години!!

Май не е много така... Парите отиват в училището и се разпределят от директорите. От заплатите си учителите плащат и на мангалите, иначе не ходят на училище. На децата от селата се плащат и картите за пътумане, също кеш, и т.н.

КОЛКО ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИТЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ "МАРТВИ ДУШИ В УЧИЛИЩАТА" И ПО НЕУКИ УЧЕНИЦИ - КАЛИНКИ.

Като ти гледам правописа, теб те е учил такъв учител - мечта, с ниска заплата, ниско самочувствие, ниска компетентност и квалификация!!!

Дуплика за теб ли става въпрос публикувай дохода за да видят хората,некомпетентност с високи доходи без покритие!!!

Даскалите сме като всички други,работим толкова колкото ни се плаща.В капитализъм живеем.Възрожденците умряха...Голям вой надавате,че били стари ...ха ха ха радвайте се,че още има и такива...300евро за да обучаваш по 8часа на ден....не мерси,данке... Жалко за държавата...с добрия учител започва живота на много деца и от него зависи до голяма степен бъдещето им. Бъдещето на държавата...намалете бройката на даскалите,извърлете негодните и контролирайте годните,но им дайте адекватни заплати и съответното уважение.Иначе по-добре закривайте го това министерство и гледайте всеки ден по 3 пъти филма Идиокрация.....

Искам един учител да си заснеме дохода МОЖЕ и две години назад ,ако е вземал под 1000лева гарантирам,че няма такъв спо ниска заплата,но неграмотни ученици валяло учителки,като проститутки също!

Искам да попитам:Вие знаете ли че за 200 евро хората работят по 10 часа на ден,също и нощни смени (извън София) без да ползват ваканции и отпуски (защото не могат да си го позволят) за да Ви осигурят храната и всичко друго за Вашето безпроблемно съществуване г-да Учители.Обаче Вие успявате да направите от децата им само готовани,наркомани и за нищо негодни младежи чиято главна цел чалгата и безделието.

Заплатите в училище вече ще започват от 760 лв Махни данъците и някъде към 600 лева ще останат.

Вярвай в дядо коледа,но заплатите им са много над 1000лева и то от две години,защо пенсиониран учител остава на работа?

Злобно невежество, аз пък защо не познавам учители със заплата над 1000 лева!? Стига плюхте, стига мразихте!

Браво на правителството! Това увеличение е като за маймуни.В Люксембург мин.заплата е 4000лв. Нали трябва да вземаме пример от най-добрите.Ако не се увеличат доходите с над 100% както в държавния,така и в частния сектор в България след време няма да има кой да работи.Дерзайте Винету и Делиорманския гел!

Ако червените олигарси плащаха реални данъци и осигуровки на държавата заплатите на учителите щяха да са поне 2000 лева, пътищата нормални, полицията и армията добре оборудвани... за сметка на това им е по-изгодно да плащат жълти стотинки на дебил като тебе...

И защо, след като децата са все по-неграмотни, а преди кандидатстване масово ходят на частни уроци?? Тия като полицаите, вършат все по-калпава работа, а настояват за все по-високи заплати!

На какво основание им се вдигат заплатите периодично,след като учениците излизат полуграмотни от училищата УЧИТЕЛКИТЕ са заприличали на работнички упражняващи най-древната професия без всякакъв морал С,КАКВО ЗАСЛУЖИХА ТЕЗИ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ,като и тяхната профисионална компетентност и психическо състояние са под съмнение!

Размишлявай над темата "Битието определя съзнанието", имаш силно философски поглед над нещата.

Опаааа открих учител я си качи заплатката та да видят хората дали я заслужавате на фона на неграмотността,която възпроизвеждате,защото едно заплащане се изчислява върху качество и количество,хайде остроумничи ЧАКАМ!!!

Къде да я кача(и)? Ти тука къде ги качваш? Препратки могат ли да се публикуват?

Заплащане се формулира върху показания,а за единство--нямаше ги никъде учителите по време на протестите,защото си постигнаха тяхното!

Ти май си учител ясномире,хайде като остроумничиш публикувай си заплатката да опровергаеш драсканиците за високи заплати!

Не само май, през цялата година съм учител! Уча на ум и разум скучаещите в нета. Друго освен заплатката интересува ли те? Всичко го има в сайта и при ДАНС.

А заплатите на университетските пропадаватели са с около 150 лв. по-ниски въпреки по-високата им квалификация.

Мандат за училищните директори -още от есента на 2017г.Това е най- важното начало.

Всички числа дадени тук са по-големи от професорска заплата в БАН.

Има учители,които имат по два учебни часа на ден.така че,работят на 4 дневна седмица.И на това няма контрол.

Браво за тези начални заплати! Как те ще кореспондират със заплата от 450лв. за млад специалист в научен институт???

Ами вземаме по една учителска правоспособност и в училище, да учим децата.

Men

За работа на половин работен ден 3-4 дни в седмицата, това означава близо 2050 лв. при 8 часов 5 дневен режим на работа! Което си е една прилична заплата!

ChatGPT

Малко са ти стари познанията. Учителите в 90% от училищата отдавна работят 8 че и повече часа на ден. За справка давам родителите си: 1.Редовни часове 5 дни от седмицата (вкл. СИП и ЗИП) като броя на часовете е винаги около 5 уч. часа на ден 2. Час за консултация (задължително присъствие) 3. Клубни дейности по европейка програма С тези 3 точки ти казвам, че почти всеки ден те отиват на работа в 7:00 и се прибират за около час в 13:00 след което се връщат на работа до 17:00

Сега да ти кажа за т.3 - По европейска програма работиш в извънработно време - така трябва да е. Освен това получаваш и допълнително възнаграждение за това. Не казвам, че учителите не работят, напротив, но трябва да сме и коректни в примерите.

ChatGPT

А къде е реалната реформа в образованието? Управляващите да не си мислят, че като вдигнат заплатите и ще разцъфтим. Какви мерки ще се вземат при агресия (от страна на учители и ученици). Къде е мандатността на директорите? Как ще накарате децата да ходят на училище?

ChatGPT

И да не забравя... къде е забраната за заведения в близост до училищата?

Не съм убеден, че т.наречените преподоватли заслужават толкова пари - ниска клафикация, никакви допълнитени умения и квалификация, ученици изтървани от контрол. И за това 760 лв. те не заслужават 400.

Да си мислител трябва да имаш ум, за да мислиш, а не празна кратуна!

Заплатата на директорите да зависи от това дали пенсионират навреме учители, навършили възраст и стаж за пенсия и наемат на работа млади учители.В градовете няма места за млади учители от работещи пенсии.

Такива УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ! ОТ 1100лв започват кзвам го съвсем отговорно нека един учител си заснеме и качи работната заплата,ако има под 1100лв!

Аз не разбирам, как може да живее човек с 760 лв. Защо управляващите сами не се опитат да поживеят така поне един месяц.

Такива УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ! ОТ 1100лв започват кзвам го съвсем отговорно нека един учител си заснеме и качи работната заплата,ако има под 1100лв!

Много си се объркал! Къде да кача заснетия си фиш? Тук не може да се ъплоудват снимки.

Е значи грамотността ще да намалява пропорционално на повишението им защото се знае че непрекъснато им се наливат пари а неграмотните непрекъснато се увеличават..

Учител с 35 години стаж ще получава около 1300 лева /вкл. 300 лева за прослужено време

Учител с 35 г. стаж е вече ...... изтропал пенсионер.

Образованието застарява и само 6% са учители под 30г .Ами като директорите не ги искат като си намират различни предлози и ги взимат за по 1м. с определен срок Кой е виновен за нашето образование.Дайте път на младите.

Директорите са виновни! Ако те вземат, прикрепят към най - добрия си педагог от твоята специалност. Ако те напътстват и ти помагат в общуването с родители и деца, ако..., ако.... ако не оставят да се бориш сама всичко ще е ок, нали? И аз си мечтая за такъв учител, ама няма, нито учител, нито директор, нито такъв колектив, който да създава спокойна атмосфера и да показва на децата какво е уважение. Не ги виждам тия хора, които да са достойни да носят титлата учител, още повече сред младите такива.

Ами я отидете в 118 СОУ в София да видите какви бабички преподават на най-малките и какви заплати се дават на пом.директорите - по-високи от тези на директорите.Това е делегиран бюджет - феодално стопанство, заплатите и премиите се разпределят по усмотрение на директорката .Млад преподавател много трудно се допуска, старите са се окопали, обгрижват директорката и си седят с години.

Така де, всичко е въпрос на организация и зависи от директора. Знаят се и се виждат случаи на подмазване и от млади кадри :) Въпросът е, че не е достатъчно да завършиш университета и да мислиш, че си по - добър от всички. Не е красиво. Утре, ако имаш нерви да се развиеш в тази област ще си на тяхното място. Тогава ще разбереш страха, който ги гони. Не е престъпление да си малко по - толерантен. Дай Боже да попаднеш на хора и да разбереш, че и много "стари" учители искрено се радват на младите си колеги, защото знаят, че вие носите други неща за новите поколения. Успех и бъди човек!

Учител с 35 години стаж ще получава 1300 лева и 300 лева за прослужено време, лекторски-добре! Най -добре е да има частни уроци.

Учителите работят по 4 часа на ден. Учителите са най-многобройната гилдия в държавата. Отдавна са забравили какво е 8 часа работен ден. Няма точна норма, която да измери труда им. Казваме си, те са учители и го приемаме. Но какъв процент от тях са съвестни? Не могат да задържат децата в училище. А стараят ли се? Това, че други хора ще им помагат е признание, че не могат да си свършат работата. А за да я свършат, ще бъдат стимулирани с допълнително. Да и децата са трудни, но в един клас от 20 деца, проблемни са 3-4, от които 2 не посещават учебни занятия. По селата може и съвсем да не посещават училище, но отсъствия не се пишат. Учителите пък не се интересуват защо децата не ходят на училище. Какъв е проблема?

Ех, Недялко! Ти направо си Андрешко. Не завиждай на "мързеливите" даскали, а направо се записвай да учиш за даскал. Да не изпуснеш келепира, че само с люпене на семки на мегдана не става. За теб ще има и специална промоция - двойна заплата, да имаш за и за тиквени семки, като твоята тиквена глава!

25 % от населението са продавачи, а охранителите са около 100 000

Е да, ама не е направено от партията мафия БСП, та да се фука мечтаещата за по дебел и дълъг Борисов суджук др. Курнелия... Тези пък ГЕРБ-аджии, каквото обещаят, освен магистралите и пътищата, метрото, тунелите, пречиствателните станции, градската и селска среда и т.н. всичко го правят, то и повече...!!!!!! А не като комунягите от БСП - само бла, бла, бла...

Започват от 760 лв - справката показв, че горе-долу там и свършват! А в частния сектор положението е безнадеждно дори и за такова символично увеличение! Ако управляващите не намерят спешно механизъм да принудят работодателите да актуализират заплатите, в най-скоро време ни чака икономически колапс. Увеличението на първо време трябва да е поне двойно (100%) иначе тука българи няма да има.

Тъжно

Учители, които ще образоват по-добре българчета няма да се стимулират, а само тези които ще се молят на циганчетата да влязат в клас? Герберугата си е герберуга, национален предател и унищожител на България. Анатема изроди, АНАТЕМА!

гнусен си ти.... само глупости можеш да пишеш май... Я напиши нещо смислено, смешник такъв...

Ти какво смислено написа бе тъпанар? Кое не е вярно, че 4% по-висока заплата ще вземат тези с циганската програма ли?

Това са БРУТНИ заплати! НЕТНИТЕ са с около 200 лв. по-ниски.

Ама към тях има много добавки и клас от 1% на година!

Ще седи цяло лято някоя амбициозна, раболепна даскалица с онези деца с проблемите в развитието си. Майките ще стоят по кафетата доволни, че има кой да им гледа децата, а даскалицата ще си бърка в носа по цял ден (щото има деца, които просто не могат да помнят и няма как да се постигне напредък при ограмотяването им), но ще е доволна, защото винаги ще има едни гарантирани 4% отгоре. КОГА ФОКУСЪТ ЩЕ СЕ НАСОЧИ КЪМ ОНЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА УЧАТ И ДА СЕ РАЗВИВАТ? Или като искат - мама и тати яко да бачкат за уроци, които да им развиват способностите, понеже в МИНИСТЕРСТВОТО отбиват номера за поредена път.

Егати дребнавото мислене имаш... Ми като пък е толкоз "просто" стани един даскал и си бъркай в носа?!

Кое ти се вижда широкоскроено? По тези измислени "критерии" утре ще се сложат титли на определени учители като много добри. В какво са били добри? В мисленето си, в подходите си или в това да изпълняват нареждания и да работят без резултат? По този начин няма да се открият качествените хора сред учителите, а само онези, за които материалното е на първо място. Не съм против да имат по - високи заплати, но не и те да се превръщат в критерии, което ще се случи. То се случва и сега, но не е дневен ред да се говори за това. По лесно е да са виновни децата, родителите, обществото като цяло. Да се обощава, а проблемите да се заобикалят.

Демек, ще плащат на образовани, хора допълнително, ако се хванат да култивират с "убеждаване" индоевропейците. Желаещи ще има ли за тази невъзможна практика, вкл. и сред образованите индоевропейци, които щом сменят статуса, сменят и квартала?

760 лева, като платиш квартира, храна, бензин, такси за кола, дрехи, зимна сметка за ток 200 лева за 1 месец какво ще ти остане - колкото да си купиш едно кафе.

Нали всички за това работим, да си платим сметките и за кафе (развлечения)! Какво още искаш, да настигнеш Бил Гейтс със заплатата си ли?

много са ти ниски амбициите, аз съм с доста по-големи, искам и да спестявам, и да се развивам, и да правя благотворителност, и да помагам на потомството ми след мен, искам доста повече от 760 лева на месец.

Това няма нищо общо с образованието и единствения резултат ще е вдигане на прага на търпение и поносимост към унижение от страна на учителите. Промяна със сериозни и бързи резултати в образованието може да бъде постигната само с прилагане на консервативни модели на организация и ред в училищата в комбинация със съвременни образователни практики.

Всяка заплата в България под 1000 лв е криминално деяние. Всяка пенсия под 300 лв е присъда за бавна и мъчителна смърт.

Направи си фирма и раздавай по 5000 лв.!

Който направи фирма и не може да дава нормални заплати, въобще не е трябвало да става фирмаджия, а да ходи да работи за някой по-кадърен от него.

Ама защо сульо и пульо да правят фирми? Щом не може да плаща заплати - няма да прави фирма и да се подиграва и унижава работниците си. Да ходи в Бангладеш да прави фирма, тук е ЕС и минималните средства за издръжка на 4 членно семейство са 2500 лева.

Ех, като почне някой да се изявява като големия биззззсмен....