МОН се отказа от проекта за по-дълга учебна година

Министерството на образованието и науката се отказва от по-къса лятна ваканция и няма да предлага учебната година да започва на 1 септември.

Обратно в новината

Коментари - МОН се отказа от проекта за по-дълга учебна година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен е добре ваканцията да е по- кратка, а учебната година по- дълга. Каква е тази ваканция три месеца, те учениците губят навиците за учене и всичко забравят, висят по цял ден и се шляят по- големите, а по- малките родителите седят какво да ги правят и къде да ходят на занимални, баби, села... а през годината препускат през материала. Няма фа в зле да учат още няколко седмици. Аз не разбрах за какво беше воя. Учителите да имат по- дълга отпуска ли?

Замисляте ли се, че ходенето на училище не е просто разходка до мола, а ежедневен умствен труд? Този вид дейност е най-изтощителна за човешкия организъм и изисква по-дълъг възстановителен период и то най-вече за малките ученици. Освен това, при добро желание, всеки родител може от време на време самостоятелно да се занимава с детето си и да не му позволява да забравя наученото. Учебния процес е дейност не само между учителя и ученика, много важна и съществено роля играят и родителите! Освен това учителите не са безплатни детегледачки!

Тия тъпанари пробват дали ще мине номера по време на летните отпуиски. Гигантски умствен дефицит сред бг "политиците" Андрешковци ! Селяндури - хитреци !

Пейчо, ти трябва да си герберче, много ти е тъпа логиката!

gonzales

тъпа , но пък реална.

Какво друго може да се очаква от сбирщина малоумници в МОН? Само им погледнете учебниците какво чудо е вътре! Гледам една задача по математика за 2 клас без условие и мигам на парцали, и не мога да разбера какво се иска в нея, класната вика - "и аз не мога да я разбера, оставете я". :)))

Герберските правителства са като фурнаджийска лопата-приемат нещо,отменят го,приемат,отменят го.Няма ли министерствата да си застанат на местата твърдо и решително-приема се закон,но обмислен и добър,и толкова.Не можеш да угодиш на всички.

Каква решителност, като за тях или по-скоро за НЕГО имиджът е всичко? Не се харесва идеята, бегом назад. Може да се определи и жертвено агне, само и само Бойко да е чист.

Млади учители остават без работа заради работещи пенсионирани учители. Учители, които имат стаж и възраст за пенсия, да се оттеглят и ако няма млади учители , кандидати за работа, тогава да наемат пенсионери.Директорите да не са всевластни.Този проблем да се уреди законово.

Мега идиоти !!!! Пробват , ако мине ... До тук номера им мина 3 пъти ..Дали ще е пълен цирка или ще има преждевременен летален изход , проба -грешка !!!!!! Още няколко пъти така и ..... Опус 33 ........ ИДИОТИ !!!

Форумците - също толко тъпи и задръстени, като и мон-овците!

така се управлява!!гарантирано от ГЕРБ!! сутрин едно ,на обяд друго а вечерта и Тиквоча не знае !!!

АБЕ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО САМО ТИКВЕНИЦИ РАБОТЯТ. КАК НЕ СЕ УМОРИХА ВСЯКА ГОДИНА ДА ИЗМИСЛЯТ ГЛУПОСТИ, КОЯ ОТ КОЯ ПО-ГОЛЕМИ. АМАН ОТ ТЯХ.

"Келешите" са прости, защото образованието ни е такова, "алчните" даскали си извоюваха малко по-прилични заплати през 2007 г. след 45-дневна стачка. "Умните" от МОН ги видяхме да сътворяват поредното недоносче. Предлагам им да решат истински належащ проблем - това, че не се пишат отсъствия на учениците с цел да не намаляват парите от субсидиите! Ей това да решат, не да се занимават с простотии! Ама едва ли! И да бъдат забранени временните трудови договори па срок от 1 учебна година, ако учителят вече има някакъв стаж-тези от МОН да преценят какъв! Другото е рекет и отстраняване на неудобните учители!

Много добре знаеха каква ще бъде реакцията ! И защо го направиха ? Да притеснят родителите ! Тролове, платени от Америка против България.

Пробват се, да видят дали ще го поемем. Но явно още не сме достатъчно заспали, трябва да усилят генераторите, излагат се.

Управлението при нас е на принципа: "Днес има, утре няма". Принципите са отживелици. Трябвало да сме модерни и динамични .....някои мислят само с 1/10 от сивите си клетки, но и този режим дава на късо.Управляващите умнци не са програмирани да мислят повече от половин час на ден.

И какво толкова ще научат в дните м/у 03 - 06 януари, че не им дават на децата пълна седмица!? И миналата година се пънаха, но ваканцията си се случи по естествен начин, така или иначе.

Разбира се, че няма... Просто това беше поредната димка, хвърлена с цел отклоняване на вниманието от по-важните неща.

предлагам спешно да се затвори МОН! Това е една паразитна структура, работата на която е доказано неефективна и безрезултатна. С парите от МОН да се наемат няколко кадърни доказали се финландски експерти, които само за 1 година ще ни оправят нещата в средното образование със сигурност. С нашия "матрял" явно не става, ако не можем сами, поне да извикаме по-умните от нас да ни помогнат да си оправим нещата. Всеки проблем си има решение!

И какво ще прави великия образователен експерт, несменяемата и непоклатима КАСТРЕВА?!

Започвам да се питам служителите в това министерство за какво точно получават заплати. Изглежда за да говорят глупости и да вършат такива, когато хората не се усетят навреме. Нищо чудно, че образованието ни е такова.

Според мене трябва да се почне от дисциплината в училище. Учителите да могат поплясват немирните деца. Без бой няма да се оправи образованието.

Ох! Размина се! Поне засега!

Нека видим заповедите за уволнения на малоумниците, които смятат, че реформа в образованието се прави с разместване на дните за ваканция! Що за безумие? - нещо работещо добре да се подменя, за да се имитира работа от некадърни "специалисти"!

gonzales

кое работи добре? - училището или образованието ?

Първо трябва да се определи какво ще се учи, след това да се обмисли как ще бъде преподавано и едва след като е направена учебната програма може да се мисли как тя ще повлияе върху разпределението на учебните дни... А Министърът упорито предлага първо да се реши какво ще е работното време на учители и ученици, и едва след това ще се мисили как съществуващата учебна програма да бъде натъпкана в министерския график;)

Има ли министър или е "калинка"?

Типично по гербаджийски - проба-грешка, проба-грешка - тъпо и некадърно!

Виновни сме ние хората ,че търпиме тази бандитско-мафиотска пасмина герб.

Коя пасмина предлагаш да търпим?

Е, то може ли смяна министъра да има,пък да няма някоя нова тъпотия в образованието? Нищо, че тя ще си отиде след няколко години (може и по-малко с министъра)!? И като пръднат в чужбина, ние да не се насе-ем?

Поредното предложение от едрите "бизнес" работодателски организации в България. Случва се нещо страшно и невиждано в историята на държавата. Правителството на ГЕРБ, макар и бездруго обслужващо едрия капитал, е подложено на безпрецедентен натиск от същият този едър бизнес. Работодателските организации искат да покажат, че те държат капитала, следователно те командват държавата. И го демонстрират по най-грубия и безцеремонен начин. Те искат да унищожат държавността и всички регулации, защото им пречат да се разпореждат еднолично като робовладелци. Това е третото отхвърлено предложение на "бизнеса". Ако другите две, за отпадане клас прослужено време и минимална заплата от 314 лв., бъдат приети, сегашното правителство трябва да си ходи. Заради това и въпросното правителство се чуди как да лавира. Ако мутренските бизнес работодателски групировки превземат държавата, с България е свършено. Ще стане по страшно, отколкото през деветдесетте години. Те не се свенят да посегнат на нищо - на доходите и достойнството на хората, дори и на училището, тъй като си мислят, че всичко в държавата е тяхно.

Поредната тъпотия! Вместо да бъде обмислена идеята и предложена за обществен дебат, пак се работи по метода проба-грешка! И пак любимото "в повечето европ. страни и т.н..." Ама че климата в повечето страни там е съвсем различен от нашия и не е 35 градуса през юли.. Кой да го мисли!

Многото ваканции само разсейват учениците. Едно време се учеше без проблем от 15 септември до 31 декември без прекъсване, включително в събота.

И класовете бяха от 38 до 47 ученика. Имаше и много "нередовни" учители, завършили само гимназия. Бяха по-надъхани и взискателни. Учили сме и по смесена система 1 и 3 клас заедно, 2 и 4 също.

Какво падение! Поредното неграмотно недоразумение на краля слънце. Вместо да се занимава със сериозните проблеми той се захваща с глупости като ваканцията /умни хора преди доста години са преценили кага трябва да са в Бг. Но калинките от това си разбират назначения, уволнения,интриги, мачкане на хората и преливане от пусто в празно.

Само лайняри и в мон и в другите министерства-като закон!

Тия идиоти няма ли някога да спрат да се занимават с глупости и недомислици и да свършат нещо полезно, отговарящо на способностите им? Да прекопаят кварталните градинките, или да изметат и измият училищните дворове, например?

може ли да знам за едно разумно предложение през последните 20г. от страна на това сборище на интелектуалци МОН?????

Ами сетиха се. В това министерство само се чудят каква глупост да измислят, вместо да видят какво работи в другите страни като Финладия, където образованието е номер 1.