Променят наредбата за проблемните деца в училище

Предвиждаме промяна в наредбата, която е свързана с проблемните деца в училище, съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Обратно в новината

Коментари - Променят наредбата за проблемните деца в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

правилата в училището да се правят от училището. И те са съобразени с учениците и учителите, а не с изключенията. Който не спазва правила си остава вкъщи като частен ученик на грижата на родителите си. Това ще мотивира и деца и родители да си гледат работата добре. В момента такава мотивация няма.

Чета и не вярвам на очите си.Дотолкова ли е паднало българското общество,че хули своите учители.Омръзна ми да слушам как родители се оплакват от учители,вместо да наведат глава и да признаят-"Да аз занемарих възпитанието на детето си,но ще поправя всичко." Имам чувството,че всички родители знаят повече от учителите,но странно защо никой не иска да работи,като учител.За стотен път ви казвам-Потърсете първо вината в себе си ! Засрамете се поне веднъж и имайте уважение към българския учител !

Haron,кой родител може да преподава тригонометрични функции,структурен литературен анализ,строеж на атома,органична химия,ако не е специалист в тази област?

Професори на килограм,стандарти на аршин,некадърници партийни в МОН на купища!Скапана работа!Контролът и качеството-занулени!Какво правят тези РУИ-та?Влезте в училище и вижте жалката картина на безотговарни директори и учители.Последните от учители станаха екзаминатори на наученото в частните уроци!Ако не са частните уроци ,училищата просто се сриват1Контрол,жесток контрол на учебния процес!

Най-голямата грешка на Министерството на образованието е вкарването на деца със заболявания/шизофрения .../ в редовните часове. Откакто закриха домове, сиропиталища и желанието им тези деца да се интегрират настъпи ад! Тези деца не бива да са със здравите, защото последните ги бият, подиграват ... не можем да ги опазим. Да не говорим, че ние - учителите нямаме нужната подготовка за такива ученици и не е нормално да им преподаваме. Има си ресурсни учители, специално подготвени. Съчувствам на всички родители на такива деца, но тяхното място е в специални училища, където да учат по специална програма, да научат занаят, който ще им даде възможност да водят нормален живот, да се финансират и те и да се чувстват полезни. Едно такова дете ми отнема половин час от часа, за да разбера кой го е бил, защо, кой е започнал, извини се ... А в някои класове има по 2-3 такива деца. Лошото е, че тези деца не споделят с родителите си, че са тормозени. Да не говоря за амбицията на някои от родителите, децата им да учат, следват ...

друг път! как може да се твърди, че едва ли не над 20 % от децата са шизофренични, то в такъв случай първо такива като вас трябва да бъдат преглеждани и проверявани за отклонения! Обсъжданията, НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА да са само с тази идиотска агенция!!! родителите също трябва да участват в тези дебати, ако трябва да се гласува, какви точно да са промените.

Те от такива учители откачат децата дето си гледат само какви мангизи получават а не за какво ги получават. Лоши деца няма както са казали умните хора, защото да кажеш на дете на 10 години че е лошо трябва да си най големия вампир. Това че вие не можете да преподавате, че толирирате децата на родителите дето ви се подмазват и захранват няма нищо общо с това едно дете да му е скучно с вашето преподаване защото е по напред от него

Напротив, ЛОШИ ДЕЦА ИМА! Не знаеш ли , че социопатите напр. се раждат такива, никой не е виновен за това, но едно такова - на вид здраво дете - е в състояние да побърка не един клас, ами цяло у-ще. В същото време родителите тъпо и упорите отказват да видят проблема, да се консултират с психолози, а в доста случаи - и с психиатри и да помогнат на детето си. И никой няма /по закона/ право да стори това вместо тях?! Как ли пък не - училищните власти трябва да могат да изискват/по закон/ такива действия от страна на семействата, преди някой невръстен ненормалник да увреди други деца!И при неизпълнение- санкции за "грижовните " майчици, които чакат все някой друг да им свърши работата.

стани учител, умнико, хем работа ще вършиш както трябва, хем купища пари ще имаш.