Нобелова награда за химия - за ”най-малките машини” в света

Учените Жан-Пиер Соваж, сър Дж. Фрейзър Стодарт и Бернар Л. Феринга са тазгодишните носители на Нобеловата награда по химия.

Обратно в новината

Коментари - Нобелова награда за химия - за ”най-малките машини” в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С въвеждането на нанотехнологиите в инженерната област професията на строителя на бъдещето ще се трансформира в нещо подобно на тази на днешните програмисти. Вълнуващо е най-вече приложението им в медицината- за индивидуално таргетиране на патологично изменени собствени клетки /рак/ или чужди и вредни за организма такива /вируси и бактерии/. Хирургическите скалпели и прочее инвазивни инструменти ще останат в миналото. На тях след по-малко от поколение ще се гледа като на реликва от мрачното Средновековие на медицината и нищо повече. Естествено, горното няма да спаси хората от ДНК-патологиите като автоимунните заболявания, например, които ще станат за човечеството това, което са рака и сърдечно-съдовите днес.

Виж ти и и една невероятна новина а никакви коментари защо ли. да не би масовият коментиращ да не разбира за какво ида реч маѝ работата опира да IQ то

И ти какво всъщност каза?

Сред наградените няма диваци от восточната орда....те науката я забравиха вече.

Феодални обшества не могат да постигнат подобно нещо. Отнася се и за съвременна България.

Вярно е. След като Новоселов и Гем взеха Нобелова награда за графена, от тогава няма наградени руснаци работещи за западни държави взели двойно гражданство.

Рени трябва да ги награди!