Молебен за здравето на патриарх Неофит в цялата страна

Състоянието на Негово Светейшество се подобрява, съобщиха от Светия синод

Обратно в новината

Коментари - Молебен за здравето на патриарх Неофит в цялата страна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Анатема!

Боже дай здраве на българският патриарх.Той ни е нужен в този момент да благославя България и Българите да закриля християнството в тези трудни времена Амин!

Дръж се, наборе! И моли се за медицинския екип!

Той първо да се покае ... пък после да се молят за него! Ама те такива ... не се каят, така си отиват от тоя свят!

Ей, такъв специален Молебен Нарочен както се казва за да е силен концентриран Молебен във Всички български Православни храмове в цялата страна в един точен час! Защо не го направят за Духовното и Физическо здраве или по-скоро Оздравяване на българската нация. ... Нашата сила е в Единението и в БПЦ отлично го знаят! За жалост и враговете на българите го знаят и правят всичко възможно да ни разделят... Затова ПРИЗОВАМЕ БПЦ ЗА ЕДИНЕН НАРОЧЕН МОЛЕБЕН ЗА ЗДРАВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Молебни за здраве на целия български народ се извършват в почти всички църкви на националните празници. Не е нужно часът да е един и същ. Православната църква живве извън времето. Все пак в Япония и САЩ също се извършват православни богослужения.

Лесно му е, само трябва да звънне горе, и големия шеф ще му даде каквото поиска, първи приятели са.

от какво е болен?

Дълги години страда от кардиологично заболяване. В момента е с усложнения от белодробно заболяване.

От старост

До Иван Господинов, Понеже не прочетохте в предишната статия по темата, отговарям и тук. Св. Синод на БПЦ в момента има точно двама души с досиета. От общо 15 митрополити, двама с досиета! И двамата се ползват с доверието на пасомите си. Дядо Йоаникий е един от най-активните като духовно-просветна дейност. Книгите му са съвсем нормални и православни. Дядо Неофит няма данни да е работил за ДС. Разказал е какво се е случило на международна конференция. Самият Калин Янакиев каза, че няма нищо притеснително в досието! В последното е описан като тих и скромен, без пороци, силно вярващ в Бога и помагал на съучениците си. Хайде спрете да хулите!

А например децата, за които събират пари за животоспасяващи операции, очевидно не са им толкова важни на богоугодниците. Трябваше полковникът им да се гътне, че да почнат с организирането на масовото влачене по колене.

Много власт им дадоха

Мри бе, корумпе мазно!

Може агент Симеонов да е урод, но в никакъв случай не е корумпиран. Агент Симеонов вярва истински и неподправено в Бог, ДС и руската терористична кочина.

А тогава що е в болница след като се чака на Началника ????

Никога Христос не е отричал помощта на лекарите. Един от учениците му - Лука е бил лекар. Молитвите с нищо не променят нуждата от лечение. Физическите закони действат върху християни и нехристияни. Всеки трябва да се лекува при нужда, но и да не забравя, че всичко в крайна сметка е в ръцете на Създателя. Затова и усилваме молитвите си при болест и нужда.

Май е закъсал отчето, щом толкова народ се моли за него...

Изряден духовник. Дано се оправи. Но много често го споменават в новините, а това предполага че не е добре и ни подготвят за най-лошото.

Слава на Бога!!! Добре е Негово Светейшество лично да се помоли на Бог, защото всеки отговаря лично пред Него и получава заслуженото си!!! Амин!!!

Няма нито едно доказателство за това А ако съм друга религия?щото са няколко хиляди религиите шо света? Пак ли щ3 отговарям пред ТВОЯ бог?

На кангото ми ще се молиш и умреш

Вашата логика се нарича морален релативизъм. Той не се приема от православните. Има един Бог и една Истина. Всички ще отговарят пред Него за действията и бездействията си по време на земния си живот. Всеки избира религията си, но в крайна сметка поне основните морални закони се потвърждават от почти всички религии. Ако и тях не сте спазвали, не мисля, че може да имате надежда за мир в отвъдното. То непокорните на Божиите заповеди обикновено нямат мир и на земята, де.

Значи хората да се молят, а лекарите, който го лекуват те да се молят ли или да разчитат на науката? Ама дано се оправи човекът.

Част от лекарите са вярващи. Никой не отрича науката. Дано не смятате за науката Дарвиновата теория? Неслучайно си остана теория - защото няма никакви доказателства. Има наблюдения, които доказват вътревидова еволюция, но никога не е наблюдавана междувидова еволюция с плодовито потомство! Или може би визирате Големия взрив - за там пък доказателства съвсем липсват. Това си е просто една хубава приказка, която обяснява част от нещата, но не и откъде се е пръкнала началната материя и енергия.

Вярващи лекари? Вярващи в Бог Пари

Пешо,твб май те апе кучето

Да, вярващи лекари е имало, има и ще има. Между другото основателите на цели раздели на науката са били дълбоко вярващи. Лайбниц, Пастьор, Ампер, Планк, отец Грегор Мендел (основател на генетиката), основателите на квантовата физика и още стотици учени са вярвали в Бога. Дори самият Дарвин изрично казва, че не отрича съществуването на Бог.