Президентът предложи три дни молитви за българите в църкви и джамии

Основните вероизповедания в България ще проведат молебени за мир, здраве и благополучие на българския народ по инициатива на президентството в петък, събота и неделя. Нека да се помолим да не се стига повече до крайности и самоубийства, да се помолим за помирение.

Обратно в новината

Коментари - Президентът предложи три дни молитви за българите в църкви и джамии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то верно било, СЕЛО ГОРИ, БАБА СЕ ЧЕШЛЯ .

скромен, народен Човек. Никога не е парадирал пред студенки с "ТРАНСМИТЕРА" си, както го правеше проф.Чуков, любимеца на "шареното менче"? баба Тодорка.

Този да се моли за себе си, че е много грешен, прекалено много за да остава там където е.

Всичко е лъжа и измама, власт на всяка цена, така се казва играта.

Лозето не ще молитва, а мотика.

Плевнелиев, иди си, това е молитвата.

Това, че Плевнелиев предлага някакви молитви, не го оневинява, не му оправдава скверните мисли и дела, с които е пълен, не му оправдава лъжите, огромния и непростим грях спрямо българите, на който навлече безброй страдания и мизерии, каквито и войните на са му причинявали, не му оправдава незаслуженото присъствие на този пост, придобито с явна фалшификация, не го прави по-малко негоден и свободен от божия гняв, който винаги идва.

По-голяма глупост не бях чувала, тоя Плевнелиев се излага непрестанно, а и нас излага като нация. Да се маха час по-скоро, те хората заради него се палят.

Вярно е, че единствено чистата молитва ще ни помогне да се отървем от постоянните напасти, за които в голяма част самите ние сме виновни, допринасяйки за бездуховността. Въпросът е да не би скритата част на посланието (икуменизъм, част от пътя за глобализация) да е според инструкциите от едно място, където Плевнелиев посети наскоро. Много тънко смесване на плоскостите.

Не се съмнявай, за власт и пари не само икуменисти станаха, но и голо хоро ще играя като им кажат, нали затова избират подходящите подлоги, да се подложат угодно.

Вижте следните коментари:"Ена ( нерегистриран )04.04.2013 12:50"; "! ( нерегистриран )04.04.2013 14:04"; "Сведущ ( нерегистриран ) 04.04.2013 13:26"; "! ( нерегистриран )04.04.2013 14:15"; "56 ( нерегистриран )04.04.2013 14:18" ВСИЧКИ ТЕ ВКУПОМ ЗАБРАВИХА:"НЕ СЪДИ, ЗА ДА НЕ БЪДЕШ СЪДЕН"!!!

ти май работеш за владиците- доносници. Сега Картотека ли ни правиш, егати?! Мойш лима фана, и после ма отбележи в теВтерчето си,а? Спас Литров, лево крило на "Октай"-Враца

Ей, плевня, религията е опиум за народа, не успя ли да го запомниш от Комсомола? Баща ти, окръжен секретар на БКП, да не би да те е водил в църкви?

И понеже много хора не знаят- ще го напиша- в генезиса си ВСЯКО религиозно учение е възникнало като ПОЛИТИЧЕСКО учение.За това много религии не само, че не отхвърлят ролята на монарха и институциите му, но и подкрепят участието на вярващите в политическият живот.

Айде спри да се излагаш с мнения в сфера, за която ти липсват сетива.

Отче, в света не съществува само религията- СЪЩЕСТВУВАТ И ЧОВЕШКИТЕ ЗАКОНИ, НА КОИТО СТЕ ДЛЪЖЕН ДА СЕ ПОДЧИНЯВАТЕ! Много лесно мога да Ви оборя и то с цитати от вашата свещена книга:)

Пак не е в час този невежа в президентството, такава глупост може да изтърве само комунист или комсомолец, който няма нищо общо с религия, вяра и канони. А най-поразяващото е, че няма и зелено понятие от правомощията си, които са изписани в конституцията и които нарушава и в случая.

И ако трябва да се поразровим назад в историята, уважаеми "благочестиви вярващи", то теорията за извънземните астронавти съществува и в "Книгата на Енох"- онази книга, която християнството е считало за приемлива и е уважавало много, до един злополучен събор...Както виждам, малко би е трудно да спорите е една "неморална" атеистка/ неморална поради липса на вяра във вашето божество/:) Вече ви писах - не исках да ви засягам и да споря с вас, но вие преминахте допустимата граница на толерантността и трябва да разберете, че не само вашите божества имат право да воюват за своите убеждения със слово...

Много си объркана, душичка мила, но това е закономерно за начетен атеист. И никой не те съди. Това са само констатации, които приемаш като осъждане, защото фактите са срещу тебе.

Факт е нещо, вече случило се и съществуващо във времето и пространството. Май Вие не сте наясно какво е "факт", но спорите, осъждате, твърдите алабализми:) КРАЖБАТА ЛОШО НЕЩО ЛИ Е СПОРЕД БИБЛИЯТА? КРАЖБАТА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ Е СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯТ НК? ЗАЩО ТОГАВА ОПРАВДАВАТЕ КРАДЦИТЕ ПОЛИТИЦИ, а ОСЪЖДАТЕ АТЕИСТКА САМО ЗА ТОВА, ЧЕ Е АТЕИСТКА?! Ама и Вашият морал си го бива;)

Това е върхът на безсрамието, да бутнеш един народ съвсем съзнателно в пропастта, а след това да му правиш молитви и то като безверник и атеист.

До всички вярващи от една атеистка- първо си изпълнявайте конституционните задължения, а после СЪДЕТЕ другите и не се сърдете, КОГАТО ВАС ВИ СЪДЯТ! "Който няма грях, нека първи хвърли камък". КРБ Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (2) Религиозните институции са отделени от държавата. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели. Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите. (2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

Ето как Плевнелиев, пак гази на практика гражданските свободи, Законите и Конституцията на РБ.

Коментарът ми е конкретно насочен към вярващите. Християнството изисква много висок морал, в който се включва и неосъждането на другите за техните простъпки/ простъпки според религията ,изповядвана от вярващите/. Има си трансмитер- т.е. посредник между волята на на божеството и вярващият- това е свещеникът. Поне това съм учила по предмета "История на политическите и правни учения".Що се отнася до президента- все още не е намесил религиите в държавното управление. Това ще стане, ако праща хората с проблеми вместо при лекарите -психолози и психиатри/ за лечение/, при свещениците от различни религии.

да се очовЕчи, и да върне на хората ограбените пари? Ако не ще, Октай , като го пуснат, па като ги почне, по 4-5 на ден, дебре-де! леля Койка.

Защо вдигна тихомълком цената на тока с 25%, защо съсипа икономиката, а Плевнелиев. Не ние, а ти трябва да се молиш, защото няма да ти се размине.

Не те ли е срам бе Плевнелиев, да се криеш зад православната вяра, която ти като комсомолец и атеист не изповяваш.

"Лозето не ще молитва, а мотика."

Предлагам да се помолим и за това никога вече ГЕРБ да не е на власт!

Напълно съм съглсен с теб. Снощи ходих да се моля БСП да спечелят изборите в църквата. Днеска ходих до няй близката джамия да се моля ДПС да правят коалиция с БСП

А, ако някой се мисли за хан?

това си е призив за покорство

Това с молитвите добре!Какво става с парите???Къде са парите?Кой взе парите?Защо няма пари?Докога ще сме бедни г-да тъпи управленци?

защото сме бедна държава. Какви пари. В България парите са само от данъци, осигуровки и такси. Какви пари. Нещо призвли ли сме и после да изнсем. А и да почнем да произвеждаме конкурентни ли ще бъдем на другите държави примерно Турция. А качеството ни. Аз избягвам да взимам българска стока защото струва колкото чуждата, а по качество отстъпва.

"...А и да почнем да произвеждаме конкурентни ли ще бъдем на другите държави примерно Турция. А качеството ни. ..." МОЖЕМ! Като конфискуваме парите само на шайката от дпс - ето Ви поне 1-2 милиарда лева за нов завод за нанотехнологии и за машини за изработката на ИТ процесори и монитори- стока с висока добавена стойност! Стига сте ни бутали под носа Турция! Ние сме все още в ЕС - сравнявайте ни с Естония, защо ни сравнявате с Турция?!

Погледнато от определен ъгъл това си е една добра антикризисна мярка. Точно толкова долра, котлкото и всички други преди нея. И съм сигурен, че резултата от нея няма да е по-лош от другите мерки.

Втори опит: Тоя П.тю Помаков, ако вземе да си подаде оставката, ще допринесе много за намаляване броя на самоубийствата. А, с циничния си призив за молитва, може да ги увеличи.

вие знаете ли за това?

в малко училище пита МОН и Г-н Министъра: Какви справки искате бе сладури за увеличение на заплатите на учителите и персонала, като прекрасно знаете, че в отпуснатия бюджет пари за това НЯМА?

Докато не викнете Йоло Денев да порне два три помияра да гледа на глисти нищо попско няма да е миродавно

Не молитви, а оставка се иска от Плевнелиев.

А, така. Народът не ще молитва, а оставка.

Каква солидарност бе Плевнелиев, от 4 години ни писна от твойта солидарност. Това не е никаква солидарност, това е комсомолска манипулация, демагогия, подмяна и вредно за всички и само в интерес на шепа бандити престъпно нищонеправене.

Като платен комсомолски секретар атеистът Плевнелиев се занимава доста време в Благоевградско с пагубното влияние на религията в/у морала на подрастващите.

Много лесно така, другарю комсомолски секретар, нали! Вместо да разбиеш мафията и да отсвириш твоето спонсорче Прокопиев, ти ще въртиш популистки ходове с тия тарикати с килимявки и чалми

Докъто президентството е окупирано от гербери начело с Плевнелиев, помирение няма как да има. Не може да има помирение с хората докарали до отчаяние цял народ.

При всяка православно богослужение се молим за българския народ, правителството и т.н. Ама той министърът явно не ходи по такива места и не е много в час.

Част от великата ектения: "За нашия български народ, за правителството и за христолюбивото ни войнство на Господа да се помолим. ... За този град (село или света обител), за всеки град и страна, и за тези, които с вяра живеят в тях на Господа да се помолим. За благоразтворение на въздуха, за изобилие на земните плодове и за мирни времена на Господа да се помолим. За тези, които плават, пътуват, боледуват, страдат, за пленените и за тяхното спасение, на Господа да се помолим. За да се избавим от всяка скръб, гняв, беда и нужда, на Господа да се помолим. " И това всеки ден, във всяка църква... Какво повече!?

Вместо да прави молебени Президента да свали "чадъра" си от Мариците!!! И да не подвежда народа относно ценообразуването на тока и разпределението на печалбите!! Преноса за ниско напрежение /сумата/ отива в ЕРП-тата!ЗНАЕМ!! Не сме олигофрени!!

Предложението на Президента за всеобща молитва за България и българите е много е добро! Нека се молим Бог благослови България с мир, благополучие, плодородие и да издигне правилните хора да управляват народа ни! Бог да пази България!

Първо инициативата не е от Президентството, а от тези, които им дърпат конците, които са наредили да се втълпява на народа, че може да се обедини християнството с исляма, с юдаизма, с други религии в едно, точно този процес провежда и Ватикана, който е ню ейдж- на новия световен ред-едно световно управление-икономическо и политическо, и една религия обединяваща всичко. Второ президентът не казва НА КОГО ДА СЕ МОЛЯТ?- на вуздуха, на храма, на джамиите, на синагогите...? Трето президентът си няма представа какво прави и каква духовна бъркотия върши. За какъв мир, за какво здраве и за какво благополучие говори, след като българите изгониха вече много десетилетия Князът на мира-Господ Иисус Христос от България!, потънаха в грехове и проклятия и ето, резултатите от АТЕИЗМА, КОМУНИЗМА и "ДЕМОКРАЦИЯТА" - ПОГОЛОВНА РАЗРУХА - духовна, икономическа, политическа...- ЗАТВОРИТЕ ПЪЛНИ, БОЛНИЦИТЕ ПЪЛНИ, ЦЪРКВИТЕ ПРАЗНИ, НАВСЯКЪДЕ ЛЪЖА, ИЗМАМА, ПРЕЛЮБОДЕЙСТВО, БЛУДСТВО, КРАЖБИ, ПРЕДАТЕЛСТВО, БЕДНОСТ, МИЗЕРИЯ,... Пътят е само един ИИСУС ХРИСТОС - ЖИВИЯТ БОГ. Всички да се покаят, всички да изповядат греховете си, да върнат заграбеното, да спрат да служат на чужди интереси, да се молят на Господа и тогава може да очакваме Божиите благословения и милост. Християнството не може да се съвместява с религии кланящи се на мъртви богове, което е мерзост пред Бога!

Айде да не обвинявате атеизма като такъв! Аз съм атеистка и не виждам нищо лошо в това.Има високопоставени духовници,които са били агенти на ДС- нима те са с по-висок морал от морала на неосъжданите за престъпления атеисти, които редовно си плащат данъците и никому не вредят с действията си? Така не става!

Шарено котле , не сте наясно. Да сте атеист не е добро за Вас. Това е грях. Къде ще прекарате вечността? Има Бог! Прочетете Библията!

Да ти кажа лошото от атеизма, душичка. Атеистите нямат основание за морално поведение. Моралът за атеистите се обезмисля. Няма добро и зло, карма и възмездие... Те не биха платили с живота си за отстояване на моралните принципи. Оттам и обществения морал се пропуква и се стига до днешната повсевместна чалга култура на морални мутанти.

Атеистка сте друг път!Атеист е човек, който не само, че не вярва в религията, но е убеден, че Бог и боговете не съществуват. Агностик е човек, който не твърди, че има или няма Бог или богове. Агностицизмът е философско течение, което твърди, че не знаем каква точно е истината за Бог, боговете и живота след смъртта!!!! Та колкото и да си мислите, че ги разбирате нещата само гордостта ви е голяма но нямате никаква благодарност към този, който ви е дал разума и качествата които имате и за това и княза на този свят ще ви тормози както си иска!

Обявяваш се за атеист, това значи че вярваш в религията - ЕВОЛЮЦИЯ , която по никакъв начин не може да бъде доказана с научни факти , т.е обявяваш се за бивша маймуна !

Да, ти сега не виждаш нищо лошо в това да си безбожничка, но когато го видиш лошото ще е твърде късно, защото оттам, накъдето си се запътила, няма излизане НИКОГА! И ще ти гори езика в огън(понеже с езика си човек прави най-много грехове, особено ако богохулства, а колко повече адвокатстващите потънали в корупция, лъжи, неправда, кривосъдие).

popov

Бе то аз за България се моля вече четвърт век и без да ми го казва президента, ама нали се знае, че за някои работи трябва и мотика!

Айде бе. Тоя съвсем изкукурига. Абсолютно съмнение в неговата адекватност към настоящето и нормалното функциониране на мисловните дейности.

:( И аз мисля същото! Нека има молебени, служби и др. религиозни богослужения, но не това решава проблемите, които един президент е длъжен да реши! Не може той като президент да мънка:"Ще решим проблема с ромското нашествие в ЕС", да не защити бг. граждани като ЕС граждани и като етнос съставляващ 80% от населението на Р. България, и после да се обръща към религиите в България те да "вразумели" бг. граждани! Това е ОТКАЗ от изпълняване на конституционните задължения! Човешката психология е тънко нещо- там един непоканен може да създаде много повече проблеми, отколкото да решава вече възникнали проблеми.

но как да бъдеш солидарен със хора ,които си сложиха държавата в джоба (дадоха им я)и сега парадират с това ,че са успели.Аз мисля ,че всичко е много порочно,грешно и неправилно разпределено.Имащите не са умните,можещите,прогресивните,водещи нацията напред.Не може да има единение при тези ненормални условия и неблагоприятна среда.

Ама, ади де. Той Плевнята си мисли, че е от умните, кадърните и води нацията напред. И Бойко тъй, и Доганя. Само за Сергея си мисля, че знае накъде я води - към унищожение.

Нека тази новина достигне до повече управляващи и управлявали политици Б-я през годините на прехода!!! Нека се замислят какво са направили за НАРОДА СИ, така че хората да са доволни, щастливи, сигурни, поне за утрешния ден!!!! Бог да е с нас!!

Уважаеми, търсите елементарен човешки морал там, където той е отдавна опериран/ отделен/ от личността на съществото! Покажете ми само ЕДИН бг. политик,който е доказал с действията/ бездействията си, че наистина мисли и 1% за бг. народ! САМО ЕДИН и то в периода 1989г.-2013г./ не , че преди това някой е мислил за бг., народ, но пък преди 1944г. е имало и такива..../

Умните западни католически общества преди да пристъпят към молитви и баянета, са си изградили мощни икономики. Тук се кратят в екстаз, чакат от умрял писмо, и вместо да разчитат на умни лидери, следват поповете. А да видим кой поп ще ви направи икономика, ще ви изведе на пътя на прогреса, ще ви вдигне стандарта. Удивителна тъпота на изветрели дъртаци, за които края на живота е паника и лудешки тъпотии. И това - след 45 години аатеизъм, победи в Космоса, наука и трезв реализъм! Малоумието на нацията се развихри и ни вкара в Трета национална катастрофа. Обидно, жалко и опасно за живота на страната. Благодатно поле на шарлатани, шамани и всякакви тарикати, за които чистата вяра на хората е източник на приходи и лек живот. Попска мафия. Нахална, блудкава и тъмна.

А може би умните западни общества са стъпили на (в случая) християнските ценности, за да си изградят икономиките?

Аз пък знам че много преди човек да излети в космоса Бог беше на земята и умря за твоите грехове! Сега дали ти можеш да умреш за себе си и да живееш за Бог е въпроса!

Абе човек, държавата е ОТДЕЛЕНА по Конституция от религията! какво се опитвате НАСИЛА да правите хората религиозни, вместото да им решавате проблемите! Ако един човек стане религиозен, това ще плати ли сметката му за ток; ще нахрани ли децата му; ще подобри ли качеството му на жизнен стандарт, ще увеличи ли заплатата му?! Ние да не сме лицемерният САЩ, който се основава на божество в Конституцията си, а разрешава еднополовите бракове?! Който е вярващ- нека си се моли- никой му е забранил това! Но НАСИЛА да правите хората религиозни е НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!

Когато дойде сатана да изисква живота ви поради бунта против Бог във вашата душа, коя конституция ще му четете? Проблема е че най-вероятно имате семейство и си навличате проклятие. Както е писано греховете на бащите се плащат до 4-ри поколения от децата!

Лозето не ще молитва, а мотика. Религиозните водачи знаят, че имат големи богатства, които от десетилетия не са били на ползу роду. Сега е момента да покажат с действия, че милеят за бедните, немощните и нуждаещите се.

Лозето иска и двете! Защото може цяла година да копаш без да спираш и на края да дойде една градушка и всичко да свърши! Така че недей да умуваш много!

Я колецо съм го извадила и чекам дома да ми додеш. На пост и молитва веке сме от 3 и половин годин. Паре требуват, паре!

Така е, едни ще обират парите с чували, а за другите молитви

Прочетете ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ НА ВСЕЛЕНАТА и трансформацията на човешкото съзнание от Дейвид Уилкок. "Ако информацията в тази книга стане известна и бъде разбрана поне от една малка част от населението, ще имаме шанс да създадем едно изумително бъдеще за човечеството! " цитат

четете откровение на Йоан! Последната книга от Библията. Не е за хора със слаби нерви там ясно пише каква е съдбата на този свят! И никакви самореализации и енергийни глупости няма да ви спасят душите! Енергията е само проявление на най-висшата личност - БОГ! Търсете пътя към него а не към енергиите!