Рашидов: Моля децата - от утре в новата Класическа гимназия

Рано сутринта родители и ученици протестираха срещу решението НГДЕК да се премести от центъра на София на стария си адрес в кв. “Модерно предградие“.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов: Моля децата - от утре в новата Класическа гимназия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ги пускайте да ходят. Нека не им изплатят парите да се научат, че народът е суверен, а не главният Мултак на държавата да се разпорежда все едно, че е министър.

а защо рашидов ги моли ? не бе шели пет неизвинени поведението ! десет неизвинени изключване ?

училището е държавно ; държавата го връща там където е било допреди две години . който не му изнася да не ходи там . ще идат други . тия за две години свикнаха в центъра и не искат в покрайнините?! ми стойте си увас снобари !

ега ти класиците. една пикла и тя класичка - нямали наблизо магазин за хранителни стоки, трябвало да става 20 мин. по рано да си прави сандвич. ама дрогата им е под ръка, цигарите също. ама ги заобича цяла българя. като не ви харесва училището, търсете друго - сега имате тази възможност.

много нахални и родители и ученици - там не живеят ли също наши деца? та какво като са класици? видяхме скромния учител, изучил медалисти. а по-спокоино родители - така ли щяхте да скочите при баи тошо? а като завършат децата ви и хаиде по европата, но не в русия. спонсорираме богатите европеици - образованието е скъпа инвестиция. распенели се като побесняли к...

Поне оправете изхода от метрото на сп.Сливница към гимназията след като се връщат децата. При дъжд е страшна кал, а овет. лампа е толкова слава , че не се вижда къде се стъпва. Ако не ви пука за живущите тук, за децата се погрижете, че са талантливи и на тях разчитаме за бъдещето. И осветленито в двора на гимназията можеше да е за целия двор. Толкова пари са похарчени, а вечер в тъмния двор всичко може да се случи и никой да не разбере. Същото важи и за уличн.осветление около училището. Не знам как искате да ги върнете обратно без да е направено необходимото благоустрояване. Моля все още има време за това, а средствата не са толкова големи като 2млн.лв.

Това ми изглежда много по-съществено от отпадъците с азбест - особено след убийството във Велико Търново и свързаната с него информация за недостатъчно осветената територия. Онази активна дама не вижда ли проблема? - За властите не питам - те са слепи и глухи по дефиниция.

Проблемът с НГДЕКа има два източника: 1-ви; Ирина Абаджиева-Репуц (дъщеря на шефа на Съюза на командосите в България ген. Абаджиев) стана известно във връзка с опасния азбест в ремонтираната сграда на ул. "Баба" 16, който изникна дни след заповедта на министър Стоянович за връщането на гимназията там. Тя обаче е активна не от вчера. Друг е въпросът в интерес на или срещу НГДЕК. Според източник на link oще в края на август 2012 г. се провежда среща в Министерство на културата, на която присъстват тогавашният министър на културата Вежди Рашидов, зам.-министъра Митко Тодоров, Красимира Филипова и други чиновници от министерството, Ирина Абаджиева-Репуц с още две майки на ученици, ръководството на училището и група учители. 2-ри; дългогодишния, вече пенсиониран, директор Гергина Тончева

Мерете ги по делата, не по промилите (0/00) ;-)))

Папазова сигурно смята да отвори и детска класическа градина , за 5 годишни деца?! Тая жена нормална ли е?

Ако щат да ходят. Като не щат - прав им път.

което да е обследвано толкова пъти заради капризите на родители и ученици.В кое друго българско училище след ремонт се правят такива изследвания? Търсят си причини да не се отдалечават от центъра. Ами там няма заведения,като бягат от час къде да се крият. Как така другите ученици ходят пеша километри,а тия били на 600м от метрото и е проблем? Капризите в къщи или да заминават в някое частно училище ! От държавата не може да искат да им играе по свирката. Не знам какво им харесва на женския пазар...наркодилъри,криминални елементи от всички националности и миризма на развален зеленчук.

Аз да питам: къде (закон, кодекс, конституция) пише, че сина/щерката на бай Ганьо ТРЯБВА да учи у центъро? Ми като не ти изнася местоположението на училището - сменяш училището, бе, а не го местиш, за да ти е удобно... Хайде, де - учениците ще решават къде да се намира училището им, как пък не... Веждата е прав в случая - на който не му изнася и не ходи - вънка...

Е нали това искате - мутренско-милиционерска диктатура - един прост и необразован алкохолик ще казва къде да се образоват децата, само защото е изхарчил 2 млн. лв. през фирми на герб за абсурдно скъп ремонт на училище в краен квартал, докъдето няма адекватен транспорт и сигурност за учениците !

Когато ти постигнеш това, което е постигнал Рашидов, тогава се изказвай. Аман от злобни, прости и завистливи хора. А, до лицея в Горна баня как се стига???

Колко промила да постигна, казвай ;-)

Основната движеща сила на протеста на не повече от около половината ученици е техния и на родителите им снобизъм. Базата в Модерно е несравнимо по добра. С метрото се стига за не повече от 15 минути. Да, друго е да си в центъра, та като бягаш от час да има къде да се разхождаш. Но ...който не иска да учи, да ходи в друго училище. На кривата ракета космосът и пречи.

Има си обективна ранклиста на гимназиите в България.

Да се върне казармата за тия лигльовци, че направо ме е страх на къде отива България. Те такива са им претенциите и като ги наемаш на работа, а капацитета им близък до 0.

изкарах полувисшето си образование по времето,когато институтът се намираше в същата тази сграда в модерно предградие и беше чудесно. що за капризи на днешните младежи и маиките им. да не са богоизбрани та да не отиват да се учат там. важното е да ти се учи, а не непременно да си в центъра. безобразие и нахалство демонстрират!

Това на българина не може да му се угоди. Да издава заповед Веждичката и като не я спазят да си носят последствията. Относно мненията, че НГДЕК е елитно училище, това също е малко спорно, направете си труда да видите как се представят на зрелостните изпити и олимпиади през последните 5 години и ще видите, че това училище не блести с нищо. Единствената им гордост може да бъде сградата в Модерно, която те пък не искат.

С какво к.асическата гимназия е повечи от остана.ите ?

И аз мисля, че в случая Веждичката е прав.

те кат ни щат, аз да одя там.. че то га беше кат четох Хилиядата, Умириядата, и още некви дето си говорат с мъртвите на езика им. ако има госпожи кадърни, нема се отказвам да са дограматя.

I like to move it, move it! /cover song by V.R./

умуващ вече 27-ма година върху "рИформите" в "УбразУванието": мили господа и най-вече дами-"експертки", докога ще миткате насам-натам едно класическо учебно заведение, от което хал-хабер си нямате и никога не сте имали? Само питаме де, хайде и вие сега, да не вземете да се обидите нещо....

То бива, бива глезотии, ама чак пък толкова!

Не съм фен на Веждичката, но в случая е прав. Следя този спор от години и не мога да се начудя на нахалството на родители и ученици да измислят какви ли не предлози за да не се преместят в сграда построена специално за тях. Това с азбеста го слушам от 2 години и кой ли не доказа, че такъм няма. Далече било?! Хайде стига глезотии и претенции.

Много искаме промени! Но много протестираме против всяка ;) Български нон-сенс!

Gal

Точно....щяха сигурно да протестират, че учат в съборетина....но те явно са готови да останат в мизерната сграда само и само да са на центъра????

Еми очевидно промените не са това, за което си протестирала - сложно ли ти е ? Дали от фондация америка за България да не отпуснат още 400 млн. долара, та да протестирате пак, а на БНТ, БТВ и Нова да дадат още по 5 млн. долара, за да ви отразяват малоумните искания ?

Мислиш ли че нормалните хора ти се връзват на тъпизмите?

По татово време тази гимназия заедно с английската бяха само за богоизбрани ,за децата на висшите другари ,може би от тогава още се мислят за специални ,сградата им в модерното е направена супер ,не знам какво искат ,може би да са по-близо до дрогата ,проститутките и циганите на пазара ,или пък да обитават над сто годишна съборетина ,на всякъде по света кампусите са дори извън града ,такава беше и идеята на студентски град и бяха изнесени институтите там от центъра ,щом не им харесва да отиват в други училища ,за техните места ще се намерят хиляди деца които ще ходят на училище в модерното.

Не е вярно това. Братовчедите ми завършиха тези гимназии. Никой от тях нямаше червена връзка. Един даже беше от семейство врагове на народа. Но бяха умни деца (още са умни, но вече не са деца).

Няма ли да се намери някой ученик, който да занесе проби от въздуха в центъра?

Калсическата гимназия беше на Орлов мост. В нея и сега учат и преподават прекрасни преподаватели и ученици. Кой ще си изпрати детето насред циганската махала. Кой ще гарантира тяхната сигурност? Или трябва да водим големи момичета на училище ?

Училището до женски пазар е в опасна зона-наркомани, клошари, бездомни. Не е мястото на класическа гимназия до пазар за гащи. Марш-към модерно предградие.

3евзек

Какво пречи на учениците да продават цигари в междучасията?

"Модерното" си е на една пряка от "Факултето", само "Околовръстното" ги дели. Това ли искате за децата си? ПРОТЕСТ!!!

Женски пазар пък е още по-зле. целия квартал е турско-циганско-арабски. Доста по опасно е на женски пазар, от модерно предградие.

Чакай бе-нали трябва да сме толантни. като деца от пернишко не искаха сириици да учат с тях-ги заклеймихте. Така че-нека има толерантност-да се приемат роми-без конкурс в класическата гимназия.

Сбъркана ти е географията. какво околовръстно???? Ма ти въобще нямаш представа коее къде е.

Грешка, признавам, ама 2 пъти се минава през Факултето до Модерното, Вярно, Околовръстното е след тях. P.S. Видях го, прав си (Google Maps ;-)

Хайде бе, къде е Модерно предградие, къде е Факултето.

К'во толко бате - един саат път с каруца.

Грешка, признавам, ама 2 пъти се минава през Факултето до Модерното, Вярно, Околовръстното е след тях. P.S. Видях го, прав си (Google Maps ;-)

е как ще се местят нали ще си изгубят дилърите....

През 2013г протестираха да не се местят от модерно предградие в сградата до женски пазар. сега не искат връщане.

Предложение,всички Детски Градини Училища,и Университети да станат Платени,да ги видим тогава Селяните как ще се справят,и дали ще имат претенции.и здравеопазването също,за да получиш нещо що годе добре,трябва да си платиш,безплатен обяд няма!!!

Типичен класически номер... на китайката.

Principes mortales, NGDEK aeterna.

Не щат в Мизерно предградие и туй-то! А и как да искат, като в центъра са на 20мин път пеша до Университета и Националната библиотека?

Ххахах, те понеже само там седят в свободното си време!

КУЛТУРАТА И ИНТЕЛЕКТА Е В ЧОВЕКА КОЙТО Я ИМА И НОСИ , А НЕ В ИЗМИСЛЕНИТЕ СГРАДИ И МЕСТА ! ПРОСТАКА СИ ПРОСТАК И В ЦЕНТЪРА НА ПАРИЖ !

Глезотии. Искат да са на центъра и толкоз.

Някои са си повярвали, че са богопомазани. Ами това е просто една гимназия, наречена класическа. Едно време всички гимназии са били класически. Не са специални училища за принцове и принцеси. Разбирам да протестираха, че програмата за обучение куца, или преподавателите са слаби. Май за бой са някои учители и родители.

И смешно е, и жалко, че министърът трябва да моли учителите да се явят на работните си места, а учениците да започнат да учат.

Отиват в Модерно за 1 година, докато Министерството направи ПЪЛЕН РЕМОНТ на 13-то в центъра и догодина се връщат. После сградата на ул. Баба я дават на друго училище и ...така нататък ... Това е решение! Ще се обновят доста сгради за 5-6 години. Но явно някой си е харесал училището в центъра за МОЛ.

Районът около Женския пазар изобщо не е за училище. Човек и кучето не би си разхождал там.

Това е сърцето на София, освен за селяните, които мислят, че е НДК. Там са на една крачка разстояние от много културни институции. Женския пазар постепенно се обновява. Намират се до улици с имена Княз Бориз, Св.Св. Кирил и Методий, наблизо е Голямата и красива църква Св. Кв. Кирил и Методий. Какво ще правят в калта на края на София. 13-то училище е на мястото където и през турско е имало Българско училище. Приемственост-история. Това ли пречи на някой. Най-вече на феса на културата.

Нормално е децата да се бунтуват и да търсят пролуки за леснина. Но на възрастните не е простено, когато унищожават реда и дисциплината с непремерени и ненавременни действия!

Младежта не желае да ходи в своят схола? Не им харесва мястото? Я публиканите да ударят по няколко камшика! Ако градската префектура или магистратите на Република почнат да ходят по кефа на всеки до къде ще стигне нашият любим Рим? Ще го наводнят гърци и ще превземат пришълци от изтока!

Завистта не е хубаво качество, то изгаря човек отвътре! Тези деца са учили и са се подготвяли усилено, както и техните родители са отделили много средства и време. Не се родигравайте с хората! Такива дейностипо средата на учебната година ли се правят?

Толкова са разглезени тези ученици...За какви се мислят? Да се местят в други училища, гимназията в "покрайнините" няма да остане празна.

Че келешите са разглезени е ясно,но даскалите ги подстрекават!

Я викам даскалото да им го турят у некой Мол, с филиали по къщите на учениците. Така ще са доволни сите. Ваш Цицерон

Сградата не е в покрайнините на София и е на 10 минути от метрото, но елитните мамини синчета не могат да преживеят да не са в центъра!!!

Ами те селяните като дойдат у София,всичките в центъра искат да са-велики и неповторими са!

25 години не им пречеше - сега им пречи! Бившата директорка Тончева и предлагат сграда в центъра - бившия механотехникум на Стамболийски - отказва я. Като се пенсионира обаче започва да твърди, че мястото на НГДЕК е в центъра - много удобно. Настоящата и.д. директорка - Папазова е спортен журналист (!!!) и сестра на Тити Папазов. Уволнила е 20 учители, НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО - който е завел дело, го е спечелил. Папзова действа в комбина с училищното настоятелство - най-вече с адвокатката и майка на БИВША възпитаничка на училището (и като такава изобщо няма място в настоятелството) Ирина Репуц. Въпросната Репуц е известна с доста непочтенната си репутация, и като неуспял кандидат-депутат от Реформаторския Блок. Адвокатката на няколко пъти организира скандали, дава фалшиви документи. Интересен факт е, че преди 4 години същата тази твърди, че НГДЕК трябва да се закрие и да стане филиал на Италианския лицей. Какво провокира промяната и на 180 градуса сам оможем да гадаем. И все пак в Модерно предградие има сграда, за която 99% от училищата могат да мечатят. Очевидно е цялото това пънене, приказки за азбест, некачествен ремонт и прехвърляноето в рухналата сграда на 13-то на женския пазар - да точно при циганите, клошарите, проститутките, фалшивите цигари, бежанците е опит за отвличане на вниманието. За да може някой друг да прилапа сградата в модерното, или да се усвоят едни пари за ремонта на съборенитената на 13-то

Има елегантни начини да се спре тази наглост! Първо: който не ходи на училище му си пишат неизвинени отсъствия ( както правят с всички нормални ученици). Като се натрупат съответните отсъствия се взимат и съответните мерки, учениците се изключват и освобождават място на такива, които знаят за какво са отишли в тази гимназия (а те са отишли да учат, и никой не ги е карал насила, напротив само са кандидатствали ! ) . Второ: Прави се една справка какви са тези родители дето в работен ден не са на работа . Със сигурност една част от тях работят в някакви държавни администрации, дето не стига, че нищо не вършат, а и ми не ходят редовно на работа.

Ще пишат отсъствия и ще изключат едни от най-добрите ученици в страната - ало събуди се !!!!

... на глупостите! Жена ми предаваше там допреди три години, та ако това са най-добрите ученици в България тежко и на тази страна!

Това не са елегантни, а ганьовски(тиквени) начини.

Съвсем законно за неявяване на работа и училище да има наказания.

Прави впечатление, че всичките снимки са заснети услужливо в близък план. Предполагам с цел да не се види, че на този "протест" от всичките 472-ма ученици са отишли има-нмяа 20-тина капризни кокони.

Прави впечатление, че не ти минава през акъла да се поставиш на мястото на тези родители!

Давай съвети по дървообработване и не се меси на други места!

И къв им е проблема на тези родители? НГДЕК от години е на ул.Баба, като са си записвали децата са знаели, това първо и второ училището на женския пазар знаеш ли каква кочина е - разпада се, тия родители ако са толкова загрижени ще искат децата им да учат в нова сграда.

Честно да Ви кажа ,аз лично нямаше да съм спокоен ако детето ми учеше в това "централно" училище. Поразходете се малка в карето "царСимеон" ," Г.Вашингтон" , "Братя Миладинови ", "Поп Богомил " и ще разберете защо

Проститутките???!!!