Десетки измамени с договори менте за мобилни услуги

Управител на столичен магазин за мобилни услуги и служители са сключвали договори от името на нищо неподозиращи граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Десетки измамени с договори менте за мобилни услуги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобна измама в Несебър-офис на Виваком.Подадох жалба до централния офис в София-отговориха ми,че едва ли не,вината е моя.Закупеният нов скъп тел.се оказа повреден на втория ден.,,Установиха",че съм го отваряла/при положение,че е в гаранция/.Половин година чаках отговор.Така и не ми промениха новия адрес-информация-никаква.Телефона стои в офиса година и половина-сметките се трупат,абонамента-също!-решение?

Всички мобилни оператори ги правят тези номера, вече не ходя в офис да си плащам , а на ипей

Това са само Хенди.Идете в двата офиса на Ломско шосе.Готини мацки и за нов договор да подпишеш и сврка ще ти направят

Работя срещу главната сграда на М-тел на Кукуш 1. Няма да ви казвам сутрин що народ се изсипва там- с коли, служебни автобуси, градски транспорт. Какво работят толкова много хора там - не ми е ясно. Но че трябва да ядат и ние ги храним - това вече е напълно ясно.

Тез пикльовци са твърде наивни да си мислят, че това рано или късно нямаше да се случи. Не знам колко трябва да си прост да направиш такъв тип измама и да си мислиш, че няма да те хванат. Покрай таз чалга култура много изпростя младежта.

Всички мобилни оператори у нас са супер-измамници. Отказах се от всякакви договори от всички оператори и карам на предплатени карти, много по-евтино ми излиза, а и винаги мога да се откажа. Най-нагли са МТел, след тях са Глобул. За съжаление в последните 1-2 години и Виваком мамят нагло !!!

Престъпно съзнание- ей това е проблема на цялата държава!

Комисията за защита на личните данни е в постоянна летаргия и/или тълкува и прилага законите в полза на закононарушителите! Същевременно сайтът на Търговския регистър е истински извор на всякаква чувствителна информация и база данни не само на юридически лица, но и на физически, които пряко и/или косвено са участвали в процесите на регистрация на фирмите.

"Като източник ползвали и търговския регистър в интернет" ХА ХА Защита на личните данни в тази държавица винаги ми е била забавна

Ето до какви изродства ни довеждат тези оператори, тези алчни акули дошли тук да грабят от нас?!ВЪН!! Марш оттук на подобни изроди?!

Тъй като аз съм една от потърпевшите Ви уведомявам, че става въпрос за Глобул и че така наречената ми сметка е над 1000 лв. за 6 броя номера. Никога не съм била абонат на Глобул до настоящия момент.

Това беше редовна практика и на виваком. Лично познавам много измамени. То даже беше гръмнало за този случай, само след телефонен разговор с тях и ти издават договор.

Ей сега ще платят на дира да махнат материала, ние ще си пишем, тя няма да ни публикуват и всичко е ОК. Никъде по света няма 2 годишен срок да си развалиш договора. Има, само ако умреш. Няма Комисия за защита на потребителя, няма Омбудсман, няма никой. Само ни е и мафията. А Глобул - Била Хаджи Димитър какво правят. Как нататрузват на хората разни промоции, които не искат? Можеш да се разведеш за 4 месеца, можеш да напуснеш работа след 1 месечно предизвестие, но GSM операторите трябва да ни доят докато могат. Това без тежки корупционни схеми няма как да стане. Как един оператао не предложи нещо нормално? Това не е ли картел? Защо в другите държави се обаждаш днес, че не си доволен и от утре бай, има други доставчици. Тука все едно е един собственик на всички оператори само имената за камуфлаж различни.

Това не е вярно, защото в Германия има подобни договори за по две години и условията изобщо не са в полза на клиента.

офиса на ментел в дружба 1 на пазарчето не само това е измамата ами като си плахтах сметка после фактурата ти стои неотчетежне и сега ги плахтам по двапати едни и сахти фактури ама на кои да се оплече човек че веднаж сам си платил аа ??? като непаза касовата бележка дееба и менттела дееба аз а тоа офис в дружба скоро време хте ядат сички бои ватре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами затова ти дават едни бележцици дето им викат касова бележка и си я пазиш. Ама е по-трудно да се научиш да пишеш правилно

Съгласна съм с теб пич, ама първо се научи да пишеш грамотно и после коментирай

абе писачите, докато не споменавате имената на измамниците нищо не правите. баси смотаната практика, лепнете тука с дебели букви името на измамниците, магазина и всичко което е нужно да гражданина да се опази от влизане в тоя магазим.

Страха от работодателя не е оправдание, че си измамник. Всички според участието си трябва да бъдат съдени.

100 % са от Хенди - там излъгаха моя позната. Аз незнам как може да съществува такава верига за измами!!! И се търпи такова нещо от обществеността!!! Не стъпвайте в Хенди!!!

И аз подкрепям 100% Хенди. Те имат писмени инструкции как да преподписват на нищо неподозиращи хора договори. А пък ако им влезе някой по-възрастен клиент, жална му майка. След месец може да се окаже собственик на 2-3 карти и 2-3 дом. телефона. Полицаите е достатъчно да разпитат няколко служитела, и ще разберат за какво става въпрос. А тези служители ги оправдавам-поставят им се непосулни "таргети", и ако не ги изпълниш-чао. И да не си мислите, че това став без знанието и съгласието на М-ТЕЛ.

Подкрепям, познавам "ужилени" от Хенди!

И аз от 4-5 години не стъпвам при тези. Потърсих при тях Compact Flash карта за новозакупения си (тогава) фотоапарат. Те се помъчиха да ми пробутат други карти под предлог, че предлаганите са по-добри. Отговорих им, че предложението им не ме устройва. Ама как? Какъв е фотоапарата, не може да не поддържа от тези (които те предлагаха) - те всички добри фотоапарати поддържат. Едва се измъкнах. Ниво на компетентност и интеллект, или нахалство...

В един от магазините на ГЛОБУЛ,ме накараха да се разпиша при закупуване на ваучер за предплатена карта. Усъмних се в поведението на продавачите и информирах ръководството на ГЛОБУЛ. Имах предвид,че те могат да използват личните ми данни за да продават карти на мое име без знанието ми. Но те се направиха ,че не разбират за какво става дума.

Тъпаци! Дано си получаат заслуженото!

аферим машаала...

Стационарни телефони се предлагат от всички оператори, така че въобще не е ясно кой е оператора.

кво роптаете срещу операторите? в случая - 3ма измамници, работещи в магазин - са извършили документни престъпления! А, Вие, че сте неграмотни и не си четете договорите които подписвате с мобилните оператори, не е техен, а ВАШ проблем!

Съгласен съм донякъде с теб, договорът с моят мобилен оператор е написан с много ситен шрифт и много трудно се чете. Направо ми скъсаха нервите докато го изчета. А и като чели нарочно е написан така, че да е неясен и трудно разбираем.

Не сте прочели статията докрай...Не става въпрос за подписване на договор а става въпрос да си седиш безгрижно в хола, един сополанко да влезе в Търговския Регистър безпрепятствено и да подпише Договор като подправи подписа Ви даже... Ако и в натариалните кантори сложат "таргети" като в банки и магазини на разните му там измекярски "чужди инвеститори" всеки от имотните българи може да се окаже с няколко пъти препродадени апартаменти... За това става въпрос - за да си получиш неприлично ниската заплата освен роб трябва да си вече и престъпник.... А ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ И МЪЛЧИМ....

Ако това стане в нормална държава, на този търговец ще му скъсат г.ъ.за от дела, ще му конфискуват всичко, ще плаща, докато е жив - глоби и неустойки, както и обезщетения на гражданите, и никога няма да има право да върши нещо подобно на търговска дейност! А у нас ще го изкарат чист като детска сълза, двамата продавачи ще се отърват с по някой месец условно, а гражданите ще пият по една студена вода за цялото тичане по магазини и скъсаните нерви покрай сметки и оплаквания! А съдията ще си купи нова колица - и той е човек, няма да ходи пеша, я?!

Вече всички оператори

Handy Handy Handy. Всичките да ги арестуват дано !

то вс са измамници! това не е 1-вя слъчаи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВИВАКОМ=ВИВАСТОН...

Другари,направих една проверка по мои канали става въпрос за магазина на Виваком ,бахти измекярите са тези на мен ми подписаха домашния телефон за нова една година след обаждане по телефона -тъпанари

Виваком са измамници - това е факт.

Българският гений в действие!

айде добро утро. та това се прави от 2006 още, е, не в такива размери, но винаги го е имало. ама верно Хенди са първенци

вазмутен сам от мобилните оператори! и на мен ми беше изпратено писмо,че далза неплатена сметка от 2002год. кам мобилен оператор,а аз не сам склучвал никога договор кам този оператоп.втази хибава балгария всичко е нагоре с краката! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още като прочетох заглавието и си помислих, че е Хенди! Почти всеки ден влизам в Технополис в Младост 4 и минавам край офиса на Мтел. Та там постоянно виждам хора, които пишат жалби и се оплакват, че в Хенди са им написали договор за нови карти, а те са искали да си преподпишат стара карта! Не са си взимали телефон на промоция, просто са искали преподписване, и с право са възмутени като разбират, че имат и нов договор! Пишат молби, жалби и т.н. На мой познат се случи и от мтел му спряха нежеланата карта след жалба! Не знам какво им става в Хенди, но явно имат мнго долни служители, или пък от високо им се спускат нареждания...по-добро мнение имах за тях, ама май в момента не е така...

М-тел, не са много по-различни. Исках да преподпиша нов договор, за едната ми карта и да включа предплатената си в група с нея, а "компетентния" служител на М-тел за малко да ме излъже да прехвърля предплатената си карта на договор. Авно му дават бонуси за това, ама не си дават сметка че ще загубят разочаровани клиенти. В България всички търговци са агресевни и все гледат да ти продадът и още нещо което не желаеш.

Това са ненормални хора!Подобно безразсъдство стигащо до престъпление трябва да се наказва много строго,а нашият комунистически съд ,явно толерира престъпниците!Нищо няма да им направят!Това е най-сигурното нещо в ситуацията!

Как е възможно да се напише толкова дълга новина, в която да няма НИКАКВА информация? Очаквах да прочета: а) кой е операторът; б) в кой квартал е магазинът; в) на коя фирма са служители престъпниците; г) имената им. Днес.др.бг, вие от коя планета падате?

станке, станке - очакваш ама не четеш. Ясно си пише, че магазина е в дружба. А оператора е ясен - кой предлага стационарни телефони, а?

Ама много си гумен :) Фиксирани услуги предлагат и МТел.

Айде на бас че този "един от мобилните оператори" е МТЕЛ

и аз съм сигурен,че са те :)

залагам си главата че става въпрос за Хенди

Взе ми думите от устата... Това отдавна им е фирмена политика - договор дори за сметка на подлъгване на клиента, бонуси само при надхвърлен таргет и ако си изпълняваш таргета, продължават да ти го завишават докато не престанеш да взимаш бонуси. Е, естествено, ако издържиш повече от 6 месеца, защото това е друга фирмена политика - служителите само в изпитателен срок и честа смяна.