Разбита е група, укрила 2 млн. данъци от продадени телефони

Организирана престъпна група за данъчни измами е била разбита при спецоперация на ГДБОП на територията на София и Перник. Групата е укрила 2 млн. лева данъци.

Обратно в новината

Коментари - Разбита е група, укрила 2 млн. данъци от продадени телефони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом група е укила 2 мил. големите трговски вериги са укрили 200милярда ще проверите ли ваще партиини фирми големата риба изяжхда малката

Големите вериги са на светло, защото много очи гледат в тях. Освен това имат адвокатски колективи, които гледат зорко. Така, че там проблеми не търси от такова естество. Голямата риба в леген не плува щом искаш логика.

Данъците са вид кражба. Плащането им е ненужно и неморално. Най-голямата лъжа е, че данъците са необходими, за нормалното функциониране н аобществото. В някои от най-богатите държави (и днешни и в миналото) данъци е нямало, или са били минимални. Примерно в САЩ нее имало никакви данъци до 1913, и въпреки това са имали пътища, болници, армия, флота, полиция, училища, университети, пожарна... В примера от тая статия крадецът е държавата, а не "престъпната група", дето не се е отчела с едни 30% държавен рекет.

Sm3hurk0

++++++

Половината от интернет магазините не са даже регистрирани по ДДС и не си правят труда да издават фактури. Ако пък са регистрирани ти искат 20% отгоре заради документа. Не е много трудно да се проследят магазините и оборотите, стига да има желание.

За 2 милиона данъци трябва да са имали 20 милиона печалба. Дори 50% печалба да има от препродажба то излиза че са направили 40 милиона оборот поне? То в цялата държава няма толкова продадени телефони извън Ментел и подобни.

При 10 милиона лева приходи от продажби, ДДС, който е трябвало да бъде начислен, е точно 2 милиона лева. За данък печалба... вятър го вее на бяла кобила.

Ти си поредния който не може да смята. Колко е данъка на 10 милиона? Май е 1.66 милиона, а не 2! За да е скрил 2 милиона трябва да е внесъл поне още толкова. Тоес поне 50 милиона оборот. Капиш?

Колко ли са още не разплатените фактури между строителните фирми, на които суми дребните под изпълнители са платили ДДС ?

Ейййй..... Т'ва ако всеки месец има "избори", "кьорав" бандит или мошеник няма да останат НЕОПОМЕНАТИ...!!! :::))) Дааа...!!!

Тази група е генерирала оборот от 10млн лева ?????? От телефони ?

Пич, ти не можеш да смяташ. Генерирала е доста повече от 12 милиона лева оборот. Успяла е да скрие 2 милиона от данъци, а е внесла поне нещо за 2 години.

Докато не вкарат някой в затвора само си чешат езиците.

Да не са закрили икономическа полиция.Само за данс и гдбоп се пише-кметове,детски градини и ясли,домове за сираци......кво става?

хванаха далаверата с обувки хванаха далаверата с телефони откриха далаверата за храни всички да налазваме храната

Обвинения ли?На кого?На подставените лица ли?

Българите-измамници No 1!

измамата едва ли се сътои в това че е имало вътрепридобиване от страна членка на ЕС.Ако се разгледа ситуацията всичко е законно с изключение на неиздадените фактури .Странно е как такане са издадени при пложение че може дима признаят даднъка.Подробен анализ би бил полезен за индентифициране на ситуацията.

Много просто. Интернет магазин си, продаваш 4 декларираш 1.До клиента достига апарат без попълнена гаранционна карта и или без фактура, а само стокова разписка. Хитро нали? Като дойде време за много гаранции, закриваш сайта и откриваш нов. Още идеи?

Докога ще продължава всичко това? Най перфектната система измислена някога. Че комунизма в сравнение с това чудо беше масло и мед, а сега?

без провокации...това е продукт на комунизма, те са на принципа "щом като не сме ние, след нас и потоп..."

така се събират 3 милиарда за 2 години всеки ден бой по селските хитреци нищо че реват

:) нищо не събират; само бой, шум, у-а; докато може да се регистрирта фирми на манго и да отговаряш с 2 лв. капитал за стока 10 млн. УЙ ЩЕ Е

А кога ще вкарате в затвора Искров заради КТБ , кога ще вкарате в затвора онзи от Реформаторския блок за Царските конюшни . Вкарайте някой от Вашите де ! А онея от хората на Ненчев с дефектните парашути от Германия ...

Те са имунизирани и защитени като господстващ вид!

не закачайте гласоподавателите на герб,дпс,дост,те уважават евроатлантизма повече от всичко ! бхк

Тия доста телефони требе да са шитнали. Има ли нещо общо с "телефон4е.цом"??

какво и от кого са укрили, от къв зор да дават от собствените си пари на така наречената "държава" щото после пенЦийката ли да им е прилична или ко не дай си боже поболеят некой ще ги погледне за без пари или пък децата имв училище ще опазят или милиционера нема да ги рекетира...нещастници. и аз да съм и аз лев нема да дам и всичко ще укрия.

Бай Ганьо да плаща данъци!! Да плащат, будалите? А после . -Защо лекарствата скъпи? Защо пенсиите не са като в Европа? Защо училището не учи децата?-Ами защото сме ТАРИКАТИ?Защото искаме да минете държавата? Защото НЕ СЕ ДЪРЖИМЕ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ?

ЗАЩО ПАРТИИТЕ ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИ, БОНУСИ, ВАКАНЦИИ

Някой се е полакомил да съсипе бизнеса на хора, които продават телефони в продавалник и пр. сайтове на цени 20 30% по-евтино. Подозирам дългата ръка на Шиши /собственик на Техносуперите/, трите оператора едва ли ще се занимават с такива дреболии.

а дали е честно! Аз как да съм конкурентен на някой който пропуска да внесе 20-30% данъци?

Този някой за да вземе такава цена, купува от мобилни оператори, след това ти бриква телефона и го прави "като нов" за употреба в България. След това ти го продава и се оправяй с гаранцията защото такава няма. Никой официален сервиз няма да го приеме такъв. Ама ти се радвай на 50 те лева по-малко. Не е лесно да си тъп, ама е за цял живот.

Да де, стоката в Техносуперите е на световно равнище, да да. И не се пазарува от големите пазари, не им се преинсталира софтуер-а с такъв за Източен регион. Е, вярно - правят го в "оторозиран сервиз от компетентни технически лица". Знаем им и сервизите, уж... европейско обслужване, а масово не признават гаранции по причина 'устройството ви е мокрено". И тези, които са изтръскали средно 1000 лв за модна играчка си остават с една лъскава декоративна плочка за баня.

Шиши е далеч по-умен от теб и не се занимава със стоки, а с услуги. Като купуваш и продаваш стоки все нещо остава, а като предлагаш услуги или доставяш услуги, я видиш следа след това я не. Да си виждал касова бележка за вестник или списание?

Отказаха да направят дарение за ГЕРБ и кампанията на ЦЦ и ги хванахте, а? :) Ако ви бяха спонсорирали нямаше и да ги забележите...

Пак софия, пак перник. Може да добавите и северозапада и югозапада. От там са бедите на БГ! Тия там са природно ненормални! В душите им има само далавери и измами. Никой от тях няма и идея да прави нещо полезно за някого, освен за него си! Сложени във властта такива хора са като луд с каречница! Не са един и двама! Замислете се и ще видите на живо, товяа което ви пиша. Не означава да ги избием или премахнем! НЕ!!! Но за тях трябва по-дълга еволюция!!! Решението: във властта само хора, които нямат и не са имали общо с тези региони! С годините гореописаните ще се осъзнаят. Но им трявба много повече време от на нормалните хора! Това е! Простичка истина, макар и неудобна и сега всички от тези места ще гракнат! Но никой крадец в БГ не си е признал - всички са невинни! :):):)

Смях! Варненските, бургаските и пловдивките мутри . или добруджанските феодали и турските лудогорци ли във властта, Айде,.....говедо

на майка ти в пичока! Белким се подобри матриала ви смотан!

Естествено - нали са шопи и македонци.

Оди на доктор ! Най-добре да ти предпише санаториум покрай дефилето....... Лекарства нема да ти помогнат.

Тези телефони не са ли от първия мандат на Тиквоний, който му прекъснахве с камъни и тояги приз февруари 2013г.?

Очакваме ги утре тях и семействата им тук във форумите да плюят по БОЦО, ЦОЦО, МОЦО .. колко лоши са тези изедници от ГЕРБ и как искат БСП/ДПС да се върнат и да оправят държавата!!!

Държава, която краде милиарди от нас, от КТБ, а преди от други банки, трябва да се изтреби, голямата работа, че телефончета не се декларирали. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Държавата не краде! Тя съзадава условия за крадене! Не премахва възможностите за измами! Са, Ал Капоне казва, че и най-слабата държава е по-силна и от най-добрата мафия! Друго искате ли за обяснение? Крадците и мошениците ги толерират политиците, защото им дават пари! А политици стават тези, на които и двете им ръце са в гъ*за, а главите има са поставки за шапки, душите им дяволови слуги!

Погледни й данъците, акцизите, горивата и си помисли пак дали не краде държавата, заедно с всички търтеи в парламент, МС , президентсво, НСО и прочие сган!

сдг