3 млн. SIM-карти замлъкват от 1 януари

Поне 3 милиона SIM-карти ще замлъкнат на Нова година. До 31 декември т.г. всички клиенти с предплатени GSM номера трябва да ги регистрират срещу име и ЕГН.

Обратно в новината

Коментари - 3 млн. SIM-карти замлъкват от 1 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България срока за регистрация трябва да бъде поне 10 години, за да разбере цялата галактика колко сме калпави и мудни българи

tva e palna glupost v cqla evropa nikade go nqma tva neshto navsqkade moje ad si kupish karta i nikoi nqma da ti iska nikvi dukumenti ,tva e o4itane na deinost, izobshto nqma zna4enie edna karta dalie registrirana ili ne vinagi moge ad se ustanovi s to4nost do 3 metra kade se namira kartatat v momenta ako telefona e vkliu4eni nes amo tva imeq na telefona sashto taka4e za men regestraciata e izlishnaiskat li da hvanat nqkoi prostoe sa go hvanali no tva e drug vapros

а в случай че картат се загуби, какво следва? имали глоба нещо ?

Който не иска да си носи радар в джоба - да откаже тази т.нар. услуга. Никой няма право да идентифицира местоположението ми и да ме следи и контролира. А ГЕРБ-авите са бетер комунягите. За сведение - в Германия си карат на предплатен ваучер без поименна регистрация....едва ли са по-глупави от нас...

Този закон, основно ще обърне внимание на операторите, да се съсредоточат върху себе си, ако искат да имат клиенти...

Някой от Вас поне почел ли е преди да пише? Картите се ограничават на 01/01/2010, но само с изходящи услуги. На 01/02/2010 картите се ограничават двустранно, но не се изтриват или заличават. Дори след този срок всеки, който реши да си регистрира ограничената карта може да го направи, като срокът за това е до дата на активността на картата. За това не виждам притеснението Ви от това, че си губите парите. Ако искате да ползвате картат си я регистрирате, ако не се ориентирата към други услуги!

трябва всеки номер да се знае на кое име е ! ало операторите , нарочно бавите и всячески се опитвате да накарате хората, особено по възрастните да минат на такса . има комисия за защита правата на потребителите , струва ми се ,че тя трябва да се самосезира при случаи на отказ от регистрация на номера с оправдание - няма декларации . няколкостотин или хиляди иска ще се отразят на мобилните оператори . търсете си правата .

Това с регистрациите е пълен майтап! Щели да спрат измамниците и бандитите! Той бандита ще вземе примерно 1 000 000 евро откуп - толкова ще палне колата и ще отскочи да се обади от уличен телефон от Пазарджик, Бургас, Шумен и т.н. Да не говорим за обаждане от чуждестранна СИМ карта с роуминг в БГ ...

така трябва да е

И колко ви останаха абонатите сега драги операторчета??????Пр едва ли не по справка на мобилните компании имаше абонати повече от колкото населението на България.Всичко е измислица.Реклама,ре

Типично по Български, петилетката за три години!

Не ползвам предплатена услуга, и слава богъ, защото щеше да е доста неудобно да кажа на всички новия си номер. Не бих искал да давам на оператора професията си и е-майла си за да ме спамят с насочена реклама. Ако не ги дам, не мога да се регистрирам, съотвтно губя номера. Бройката от 3млн. е прекалена. Всички знаем колко карти се купуват покрай разни подаръчета (очила, шапки и т.н.). От цялата работа губи оператора :) щом така с лека ръка маха срещу абонатите си :)

Разликата между кражба и обир е че при обира има насилие- в случая насилието е от страна на държавата.В момента временно съм в чужбина,ще се върна след посочения срок.Имам 45 лв. неизползувани .Те в чий джоб ще отидат?Общо моето семейство ще изгуби 124 лв.Мисля,че ортанизацията за защита на потребителя следва да си защити името.

Крайно време е да се тазчисти системата от нереални абонати и мъртви души...например аз от 8 години съм с един номер и е много дразнещо като тръгнеш да търсиш някой познат МАЛОУМНИК който от нямане на акъл в главата си сменя оператора и номера по 3 пъти в годината - заради поредната тъпа промоция с апарат ..КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОВА ДА СПРЕ!!!!!!!!!!!!!!

това изобщо не е оправдание за престъпността уж го правели ама ако бяхме народ и никой да не си дава л. данни - ко праят тогаз тъпите оператори ? - фалират ,ама нали сме БГ овце

6to za hora ste vie?Samo znaete da se oplakvate i da revete.Tova triabva6e da bade napraveno, dori mnogo, mnogo po-rano.Revete sre6ty prestapnostta - ne osaznavate li, 4e po tozi na4in s registrirana sim karta nikoi ne moje da iznydva (pone ne 4rez mobilen telefon) i 6te bade mnogo po-lesno da badat hva6tani telefonnite teroristi????!!!??E, az sam sigyrna, 4e balgarina e genialen v izmamite i koito iska da mami pak 6te mami, no vse triabva da se zapo4ne ot niakade.I az jiveia v 4yjbina, i az 6te si zagubia predplatenata karta, no privetstvam tova re6enie!!!

Незаконно ли е да регистрирам на мое име известно количество предплатени карти и после да ги продавам без да изисквам лични данни?

Какво става с предплатените пари по картата а? Тия пари трябва да се върнат или от т.н. доставчици или от държавата, която забърква кашата. Иначе съд до дупка!

Ако Ви откраднат GSM-а, ВЕДНАГА се обаждате на 112 и казвате мобилния си номер и марката на апаратчето, защото може да изпишете кофа мастило и да загубите маса време в МВР. Веднага уведомете и мобилния си оператор, за да няма изненади. Също така не е желателно да си преотстъпвате мобилния си апарат на друг чавек, а когато го преотстъпвате помнете трите К /кога какво и как/, за да няма също изненади за вас. Весели празници на всички! Оракула?

Zagubite za operatorite sa ogromni. Mislia che tova e nakazatelen vot ot strana na potrebitelite. ako vsichki otkagat registracia shte gi vidim kakvo shte praviat

И изведнъж абонатите на Мтел, Глобул и Виваком така гръмко рекламирани като бройка, ще се стопят с по 50%. Щото Мтел имали 4 000 000 клиента - таратанци. Ако имат и 2 000 000 след 01.01.2010 ще е късмет. Но те милите броят всички продадени СИМ карти, а само аз съм позлвал над 3 през годините.

...подарявам активирана граната, използвани са само 2 от 5те секунди... транспорта до желаещите за моя сметка така ти звучи 'подаръкът'.

пич имах подобен проблем с глобул, от септември, картите на сметка им се подновяват, автоматично, записано си е в договора на компанията, и пак няма къде да ходиш, а като ти подновят договора за 1 година, за да си го спреш трябва да платиш таксите до края на периода, оплаках се на комисията за защита на потребителите,, а те им дали номера им и от глобул ми се обаждат да ме питат защо съм се оплаквал откачена работа е цялата система

Е сега ще видиме дали операторите имат по 5'000'000 / пет милиона / абоната!

в магазините на глобул персонала получава някакъв процент за всеки регистриран потребител, на месечна такса, и затова са толко нахални, преди да въведът задължителното подновяване, всеки месец по 10 минути ме занимаваха да си подновя офертата, глобул са боклуци

Стига сте плакали за глупости.Първо - тази регистрация не са я измислили мобилните оператори, а новите нещастни управляващи и второ - на българина и 3 години да му дадеш, все времето ще му е малко и ще се натрупа пред гишетата в последният момент.Така беше при смяна на документите, така беше при смяна на шофъорските книжки, така е при плащане на данъците и т.н.Офцата си е офца - дай и да седи и да се бута по опашки в последният момент. Сега касите и магазините на мобилните оператори са празни.Гледайте в последната седмица на месеца какво ще стане колко рев ще има , че времето за регистрация било малко.

A kakvo da pravim nie , koito sme zad granica? Šte mi izgori kartata zaradi nedomislici.

От тези 3 милиона карти 2,5 милиона не са действащи. Спирайте ги тези телефони с неиндентифицирани лица от 01.01 и да стане ясно колко са абонатите в действителност !

По американски.

Ходих 5 пъти да си регистрирам 4 карти на Глобул. Това са карти с по 150 минути на месец към 1 номер за 2 лева месечно. На детето, на майка ми, на баща ми. Първите 4 пъти не им работила системата. А после се заяждаха с мен не ми ли е скъпо да говоря по 50 ст на минута при положение че съм написала 150 мин всеки месец по 0 ст. След третия тъп въпрос им казах или ми регистрират 4 номера или отивам в друг офис. за 2 минути ми ги регистрираха. Ало операторите като давате 15 минути към всички в Глобул за регистрация обучете си персонала да не се заяжда с клиентите от това само губите.И ще ми е интересно как ще преброят 5 милиона абонати.

Няма никакъв смисъл от цялата тази акция. Каква борба с престъпниците и тероризма,какви пет лева. Да познаят от три пъти, ако дадеш на един циганин 50 лева колко SIM-карти ще ти регистрира.Поредната недомислица.

Сега на мобилните оператори рязко ще им намалеят абонатите.

Виждам, че и други хора се възмущават от действията на Виваком. Значи Виваком си позволява да събира по свое осмотрение данни, които надвишават, тези които се искат. Ако откажеш да дадеш всичките данни, не ти регистрират картата. Мой приятел прати жалба по този въпрос до КРС, те не си мръднаха пръста. Дори, по последни данни, не му отговориха. Чудя се как в тази държава няма един контролен орган, който да си върши работата, заради която получава заплата?

Колкото и голям да е този срок за някои няма да е изгодно да го направят въобще! Как ще лъжат възрастните и самотни хора? Ще почнат на място да ги ограбват в периодите, когато получават пенсии! Да спират картите без данни!

В случай че не предоставиш своите данни до 31 декември 2009, ще се наложи твоите изходящи повиквания и SMS-и да бъдат спрени. Ако в рамките на следващия един месец, т.е. до 31 януари 2010, все още не си се регистрирал, предплатената ти карта ще бъде спряна изцяло

За картите беше ясно. Много хора имат по няколко карти, които не ползват. Затова и регистрациите са по-малко. Мен повече ме дразни как КРС по никакъв начин не следи изпълнението на наредбата си! Не може всеки оператор да си събира каквито си иска данни, а КРС да мълчи. За какво е тази комисия тогава?

Срокът за регистрация на SIM-картите у нас е крайно недостатъчен - само три месеца, каза Кичев ...... Господин Кичев, срокът от над 3 месеца е напълно достатъчен за един човек да отиде и да си регистрира сим картата.... на българинът и 5 години да му дадеш срок, то той отново ще бъде недостатъчен и ще има неразбрали и недочули, и съответно пропуснали крайният срок. Това е положението.

IINTERESESNO MI E KOLKO PARI SHTE ZAGUBIAT TEL. COMPANII... I PARITE V TEZI NEVALIDNI KARTI?

Подарявам регистрирана сим карта ,Мтел с тарифен план 4,90 такса с договор за 2 години.Прехвърлянето на новия собственик е за моя сметка.

шибани тъпоумни кретени на държавни постове правят простотии за да замажат проблем, с който не могат да се справят! Мафиотите ще си регистрират 10 номера на някой неграмотен мангал и готово! И като станат после пак патакламите, вече няма да минава номера с неизвестните сим карти. Следващата стъпка каква е , да се забранят телефоните, или неграмотните мангали?

Хайде малко да посмятаме: като не регистрираш SIM-картата, спират я и искаш-не искаш, купуваш нова... В парично изражение сметнахте ли колко ще спечелят операторите? А честито на тях, така се правят пари по време на криза. Добър предлог за това са отвличанията... плюс добро лоби, подплатено с нещо шумолящо. А възрастните хора в провинцията? Точно те ще са ударените. Все бедният плаща.

balgarskata prostotia nima krai!

Жена ми има BConnect, който най-съвестно си регистрира в Глобул. Сега й пращат съобщение, че оставащият й кредит е валиден само до 4-и януари. Това е пладнешки обир. ГРЪЦКИ ОБИРДЖИИ!!!

ЗАЩО? ЗАЩО МОЖЕ ДА Е ПРОСТО, КОГАТО МОЖЕ ДА Е СЛОЖНО? ЗАЩО ДА ТРЯБВА ДА СЕ РЕДИШ КАТО ЛУД НА ОПАШКА ЗА ДА СИ РЕГИСТРИРАШ СИМ КАРТАТА. ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С БАНДИТИТЕ. АМИ ТОГАВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРАТА НА УЛИЦАТА И ВСЕКИ , КОЙТО СЕ ПОКАЖЕ НА ВЪД ДА СЕ СЧИТА ЗА БАНДИТ. БРАВО!

Ha ha, dosta sms-i niama da stignat :) Da vidim statistikata za abonatite posle :)

Половината на ваучери

ако те беше много грижа за държавата и предплатената ти карта която може да ползваш само тук, нямаше да си повече от 3 месеца извън страната. още повече че картата ако не се зареди 1 година, пак угасва, така че поне ти не пиши глупости. Все ви е грижа, но така от страни като гледате

Аз лично имам 4 действащи карти, това проблем ли е?Дъщерята има една, внука една, другата дъщеря има три.