Цените на GSM-разговорите падат с една четвърт

Цените на разговорите по мобилните телефони през 2010 година ще паднат средно с 23-25 процента, прогнозира представител на един от трите мобилни оператора в България.

Обратно в новината

Коментари - Цените на GSM-разговорите падат с една четвърт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A! Nadeto! Bravo we muci! :)

Аз поне доколкото си спомням, от три години цената на стандартен разговор през мобилен оператор в България не е мръднала, 0,32 лв на минута!!!! Даже Мобилтел е малко над тази цена - 0,35 лв. Айде без повече лъжи, моля!!!

само за информация на тъпите бг политици дето измислят само и САМО ГЛУПОСТИ. в италия с предплатена карта плащам мин.разговор 0,4 centesima при заплата 1500 еuro на месец. малките пъти като се прибера в бг-е...приказвам с италианска карта защото ДОРИ И ИЗВЪН СТРАНАТА/италия/ МИ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО. политици ако четете форума в многото свободно време което имате-ами засрамете се.

Кой от родните телекоми предлага разговори на 6 евроцента/минута към всички национални мрежи, че да му стана клиент???

Ха, ха , ха. Къде ги видяхте тези 6 евроцента БЕ господа журналисти? Пак ли пишете по сметка на някой оператор!!! 34 стотинки без ДДС не е равно на 6 евроцента. Бъдете грамотни, писари, а не писатели фантазьори с бездарни глупости!!!

един техник към мтел в софия получава заплата четирицифрена сума, същия техник във варна и бургас получават 600 -750 лв заплата, софиянци ходят по командировки, плащат ги стабилно, спят по хотели и по цяла седмица се мотаят из страната, на всичкото отгоре служителите на мтел си говорят АБСОЛЮТНО безплатно по телефона без значение с кой оператор, най големите кожодери!!!

Мобилните оператори са измамници. Всичките примамливи оферти са подвеждащи. През лятото Глобул ме измами като обяви, че един месец мога да говоря безплатно. Така беше, но следващия месец платих разговорите с лихвите.

Лъжат за евтините им разговори,та се късат! Монополисти, нищо че са три оператора! Оправията е само една-през техните мрежи да можеш да станеш абонат на чужд оператор,и тогава няма къде да ходят-наистина ще смъкнат цените! И това трябва да бъде прокарано от Комисаря по защита на потребителя в ЕС!

По европейските стандарти сме с най-ниски разходи за разговори, ама сме и с най-ниски заплати. Тоест - логично.

Българският мобилен сектор е сред най-конкурентните в Европа сочи индексът на Херфиндал-Хиршман (HHI) Сред най-конкуретните 27 европейски страни, спрямо Африканските! з национални разговори втората най-ниска цена в ЕС - 6 евроцента на минута спрямо 14 евроцента на минута средна цена за Европа - ЛЪЖА!!! Българи е страната с най-нисък среден разход на потребител на мобилни услуги - Вярно е, защото сме най-бедни с най-високи относителни цени и говорим най-малко, затова и плащаме по-малки сметки.

dusherq mi givee v avstriq za 80 evro si kupi iphone3gs s dogovor za 2 godini 38 evro taksa bez purvite 6 meseca 2000 bezplatni minuti za cqla evropa 3 gb internet

Здравейте млади и хубави приятели, извинете ме, но искам да ви напомня, че в българския език има една уникална буква, това е Ъ.Какво ви кара да я заменяте с А?

Всики са маскари но най са globul после M-tel и накрая Vivakom. Те поне отцитат и секундите. Другите отчитат за 1 секунда на цяла минута.Това го няма и в Албания.

и по 1 ст. ще ви направим разговорите! Обещавам... Ама ще таксуваме първите 10 мин. задължително и месечните такси - 50 лв (че по лесно се смята)... пък защо не и 100 лв..А.... +ДДС120.. Ади от мене да мине - разговорите безплатни...

Защо ги слушате, че им и вярвате. От как се помня намалят цените, но по медиите,а месечната ми такса и цената за минута са ми все едни и същи. Само правят разни магьоснически врътки с различни планове да ви излъжат, защото са трудно разбираеми. Няма в тази шибана държава единна политика за мобилните операторите да се уточнят и ни кажат - 1 минута колко им струва.

До: канзас сити (16.12.2009 г. 21:52ч.) Америка е страна на крави, говеда и еврей-искариоти. Та не е чудно, че там са същите мошеници. Ние сме в ЕС, ама примеер вземаме от задокеанските дебили.

Интересно как се формира средната цена за минута разговор. Може би като се включат по 1000 безплатни минути към 1 номер. Ами за мен няма значение дали са 1000 или 1 млн. - все не можеш да ги изговориш. Евтини номера!

Ето едно нещо, в което всички българи са единни - в омразата към мобилните оператори. Но те наистина никак не са за обичане.

бе то май някой с униформи ги мързи да си мръднат трътките та това онова ай сиктир има си начини за засичане кво се праят на ощипани

няма кратък срок ЦЦ го мързи и затова бърза

и тук при нас в Канзас сити е както казва Лъжци (16.12.2009 г. 17:42ч.). Като отидеш в Г-нос ти казват, че е по-добре да си пуснеш нова карта на договор. Ами естествено нали имат смотани таргети, примерно по 100 договора на месец. А относно 6-те цента - сигурно е като при кредитите: 6 цента + надбавка .....

Ефективната конкуренция позволява на българските потребители на мобилни услуги да заплащат за национални разговори втората най-ниска цена в ЕС - 6 евроцента на минута спрямо 14 евроцента на минута средна цена за Европа. - a be hora kakvi sa tezi izto4nici aide proverete 1-vo i sled tova gi publikuvaite. Kak moje da se tvurdi takova ne6to. Polovin godina sum v Uk a drugata sum v Bg e nqma takova ne6to kato 14 euro centa. Tam si ima bezplatni min kum operatora s koito izpolzva6, ima si pone 5 razli4ni promo oferti spored tova s koi ili s koq durjava 6te govori6 aide stiga s tazi pepel v o4ite molq vi!!!!!!!!!!

Е това да е проблема само за регистрацията

Не всяко вдигане е хубаво /справка - цените..../, както и не всяко сваляне е полезно /справка - нещо, присъщо на мъжете.../!

И един мармот - ексхибиционист увива срамотиите си в станиол.

Големите инвестиций на Мобилтел за2009г се състоят в купуването на фалирала верига магазини спонсориране на два пропаднали футболни отбора харчове по 3G мрежа която почти не се ползува и заплати и бонуси за тюфлеци като Кичев

Живея в Ирландия - минута мобилен разговор до мобилен номер в БГ ми струва 15 цента с предплатена сим карта. А разговор от БГ мобилен номер до Ирландски мобилен номер - над 1 лев/минута. Би ли могъл някой от МТел / Глобул и т.н. да обясни разликата?

Според мафиотите/3-те оператора/,0,32ст 6 и 14 цента ли са???Нещастници.

вервайте ни и ще ви смъкнем 9 кожи

Аз ли бъркам или в статията е написано наистина ... 6 евроцента ?! Гьонсурат! Рак на алчното ти дебело черво да те повали дано, мошенник!

От тея оператори, направо вече ми се повръща.. За какво сваляне на цени говорят, след като направиха платени обажданията към *88 за Мтел и 123 за Глобул? От тея 2,4 ст/мин. с ДДС ли ще спечелят..? Умрела работа.. Само са големи приказките им... За византийците от Глобул, изобщо не съм изненадан... Троянски коне... Ама тея Мтел.. се оказаха същите дерачи.. Мятат разни идиотски оферти, с невероятни условия, а като идеш в бизнесцентъра, и разбираш, същинското ... Долавяш уловката каква е и се чувстваш като Риба... Хора, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВО ВИ ПРЕДЛАГАТ! Колкото е по- примамливо, толкова е по- яка уловката...

средната цена е 12ст. на минута, когато на пожарникара рейтинга му е 77% хахахахаха

Май е доста поръчково съобщението!Затова ли ги притискат от Европа за твърде високите цени, а нашите оператори бавят колкото се може намалението им. Манипулативно съобщение отвсякъде!

А бе педераси гърбави,такива цени има само в мрежата и то до определен брой номера и определени минути.За това нося 3 телефона(за всеки оператор), да мина тънко и да ви го начукам!

то по тяхнала логика средно всеки бълхар в бълхария яде свинско с зеле , но ние знаем кой яде свинко , а кой само зеле. е писна ми и тези тези глупости да си ги разправя на децата си , тоя тъпунгер Никола Кичев , дето са го турили за директор .

Живея във Великобритания и за 15.75 паунда на месец имам 800 безплатни минути към всички мобилни мрежи в страната плюс стационарни такива...Айде да видим кой говори по евтино...Да не сравняваме и заплатите,щото ще стране страшно:-))))

Смотаняци какво се оправдавате с ниските цени спрямо Европа.Не виждате ли колко сте алчни,защо не сварите парите ,които вземат там и в България.И тогава ни промивайте мозъците.Тапънари такива...

Незаконно ли е да регистрирам известно количество прима карти на мое име и да ги продавам на двойна цена без да изисквам документ за самоличност?

Трябва да се предприеме нещо, за да се спре измамата ако не подпишеш договор ти спираме b connect-а. Това трябва да се раздуе и да се научат хората да не вярват на мошенниците от мобилните оператори!

Пак се мерим с цени спрямо Европа ! Алооо, ние сме толкова далеч от Европа. Мобилни оператори - Смехурани.....

фективната конкуренция позволява на българските потребители на мобилни услуги да заплащат за национални разговори втората най-ниска цена в ЕС - 6 евроцента на минута спрямо 14 евроцента на минута средна цена за Европа. ЦИНИЗЪМ!!

Има планове с цени 6-7 стотинки към всички(Аз съм на подобен.), но са за корпоративни клиенти в група. А и за средна цена се смята такава след уравняване с безплатни минути или ниски цени за разговори в група. Та... Средната цена може и да е 6 евроцента. Проблемът е в това, че все пак тази цена е далеч над нормалната в ЕС.

tiq 6 centa se polu4avat sredno ot 3 4oveka v grupata po 1 st. i drugite 15 po 30 st. sredno dirno i posledno 6 centa-mai se pritesnqvat 4e s tezi registracii 6te izleze realniq broi abonati....milioni spored reklamite im :) :) :)

директор Взаимоотношения с оператори и регулации Е затова се чудим що цените им са еднакви.

Аз не знам за тарифен план при който да говориш на 12 ст. на минута, камо ли това да е средната цена за разговори в страната. Тия наистина се подиграват с потребителите и хич не им дреме. Но много се радвам че технологиите се развиват. Честно казано си ги представям как през следващите 5-6 години ще последват съдбата на Мобиком ако не свалят драстично цените.