ЕК: Няма конкуренция на българския GSM-пазар

Едва 1200 българи са запазили телефонния си номер след смяна на мобилния оператор от април 2008 г. досега. За страна като България обаче на месец от това право би трябвало да се възползват между 5000-10 000 души.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Няма конкуренция на българския GSM-пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако реша да си сменя мобилния оператор няма да си запазя номера. Това създава доста неудобства. Може би 1-2 месеца ще имам 2 телефона и после само новия.

Наистина са големи келеши в комисията по съобщенята. Допускат монополист да 'закопчава' клиентите си с договори за ч г. и след това автоматично да ги удължава с още ч г., ако на деня на изтичане на договора не си на опашката пред касите да го анулираш. Ако ми кажат друга странана, в която да има подобни низости, то ще е Афганистан. А като си смениш оператора, запазвайки номера си, ти лепват едно съобщение от една минута и го държат месеци, може и година. Според мен трябва да има самосезиране на прокуратурата за предумишлено увреждане а правата на голяма група клиенти от позицията на олигопол. И делата трабва да са персонални към персоните, които са подписали разрешението за подобна процедура. Само така селските мошеници, които по партийна линия са се нататрузили из разни управителни съвети ще сдадат. Иначе не става.

тва са гкупости, аз в германия като живях и плащах средно по 50 евро за телефон, а последната ми сметка тук, без да се ограничавам по никакъв начин (безплатни минути тва онова) е под 20 лв. Така че ЕК да си завре конкуренцията отзад

Верно има и тъпи българи,но има и такива европейци,американци и др.Не си прав- конкуренция на практика няма.При еднакви или съвсем близки цени на услугите и също такова качество,има псевдоконкуренция и картелно споразумение.Хайде,д се появи на пазара един оператор,който да пусне разговорите на цена 10 ст /произволно число/и да дава на абонатите си апарат без пари,да видиш страхлив и прост ли е българинът и няма ли да отиде при него.

Добро утро!!Та те преди седмица излезнаха с единна стратегия, което си е чиста проба картелно споразумение.......Е сега се сетил!!

i nie proverihme - i nie mislim che vsi4ko e nared

Казаха ли им го? Това е наследство от монопола на Мтел - кочина и картелизъм! Пък нека после се хвалят и харчат нашите пари да ни облъчват за още наши пари.

Естествено. У нас всичко е картел.

А-а-а, тези откриха топлата вода!!! А да не би на банковия (кредитния) пазар да има конкуренция?!?! А на енергийния пазар?!?! Що лаете по най-безобидната измама бе олигофрени смотани? Папкате и вие яко от банки и енергийни гиганти и си затваряте очите за своеволията на монополите им!!! Помнете ми думата - 10 годинки му давам на тоя шибан евросъюз!

Странно защо не си назоват нещата с истинските имена. В БГ си има картелно споразумение в тази сфера и то от както се появи 2-рия оператор. много сложно, та чак и доклат на тази тема ще ни изнасят. Браво, открихте топлата вода!

Жалка работа са подобни констатации. Та в България всичко е схеми, спекулации, картелиране, договаряне и мутризиране. Конкуренция няма и няма да има!

смених си оператора още лятото миналата година. Не е вярно че не трябва да ходиш при оператора от който искаш да се откажеш. Първо при него отиваш за да ти даде един сертификат, за който чакаш наколко дена. После отиваш при новия оператор и там сключваш нов договор. Разбира се от стария оператор се опитават да те разубедят, донякъде кисело те шантажират. После искаха да говоря с някой си на който да му обяснявам защо искам да ги зарежа. Можеше и да е неприятно, но на мене много ми хареса възможността да им кажа какво мисля за услугата и фирмата, а нацупените им физиономии бяха изключително забавни. Може би само по-забавни бяха тези от новия оператор, които просто засияха от радост. Макар че и те не са по-добри. Е това представление в две части ми струва само 5 лв.

Тези от ЕК направо развеселиха и врачетат по клоните. Каква конкуренция, бе скъпи? М Б-я съществува единствено монопол - във всички сфери; можеш да зопочнеш от най-простото: кооперативните пазари, и след това караш подред, докато стигнеш до акулите. Какво направи Куневата(избрана с гласовете на ДПС) , за да промени поне малко това положение? Или нейните задачки и приоритети бяха други? Ей, то бива лицемерие и фарисейщина, но това надминава всичко, което историята познава...

мафията не търпи конкуренция. а телетата ги чака кланица..нищо че мучат ли, мучат. то само с мучене ясно е къде ще стигнеш.

И защо трябва хората да си сменят оператора... не го разбирам тва...

Отворете страниците на мтел, глобул и виваком на раздела с цени и услуги. Все едно гледам едни и същи страници. Еднакви цени до стотинката, еднакъв брой безплатни минути еднакъв брой мехабайти трафик. Какво да избера при тези зверски картелни споразумения. Все едно да ми сложат една тояга и да ми кажат избирай. Какво да и избирам като тя е една (то и бай Тошо беше един па все го избирахме :-)).

ЕК, вие сте разумни хора, прави сте, че при нормална конкурентна обстановка винаги ще се намерят 5000-10000 абоната, които по една или друга причина да сменят оператора си. Явно тук има проблем: 1. или не е нормална обстановката, или 2. няма конкуренция. Аз ще ви кажа - варианта е 1. Т.е. обстановката не е нормална. Кое е ненормалното? Ами елементарно - 1. хората са страхливи - страх ги е да си сменят оператора, някой да не ги набие и 2. хората са тъпи и затворени за новостите и не знаят, че могат да си променят оператора. Извода е - изхвърлете ни от ЕС, защото ние сме безполезни. Малкото ген, който не е онищожен по време на Турското Робство е вече в чужбина, а тук остана само плява.

Много си проста! За да смениш оператора си е необходимо да подпишеш договор САМО С НОВИЯ ОПЕРАТОР! Т.е. не е необходимо да ходиш при стария. Елементарно - да отидеш при някой и да му кажеш, че се отказваш от услугите му не е добра идея. Той ще се опитва да те разубеждава, да ти предложи по-добра цена и пр. Ако ти не го знаеш това - значи просто си проста! Отиваш, сменяш си оператора, като си запазваш номера и оператора ти е известен по служебен път. Ако той прецени, че си важна за него - нека ти предлага нови оферти, ти вече си с нов оператор и не те е.е. Ако ли пък реши да те загуби - много му здраве. Толкова си и публична личност, след като не знаеш този елементарен факт.

вярно плащам 25 евро на месец ама говоря с който си искам и колкото си искам в германия

Аз си смених оператора, като с запазих номера. И наглостта им стига до там, че в договора пише, че номера, който ми предоставят, Е ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ. А аз си имам номер... Затова клентите не могат да си го запазят. Итова ако не е за прокурор... Изобщо циркът е пълен, а комисията просто троши нашите пари, без да върши нищо!!!

Е, че Триглавия Змей от подобни неща си пълнеше ТЪРБУХА!!!

Със сигурност операторите снасят пари на политическите централи и така вероятно се получава картелно споразумение. Единствения ни шанс отвън да ги натиснат за цени и услуги.

Богатството на мобилните оператори расте безсрамно и успоредно с хроничното обедняване на населението.Те грубо погазват националният идеал Съединението прави силата и изнудват чрез ограничения за т.н. безплатни минути.Увеличават несъразмерно минутите за разговори,но ограничават броя на абонатите.А това е удобно единствено за чужденците,пребивава временно в Бг..Ако клиента иска да се свърже с клиент на друг мобилен оператор,това отново е грешен избор и той е принуден да плаща повече.Освен многобройните партии, синоди,религии,синди отбори и т.н.,мобилните оператори печелят пари от жестокото и неморално разединяване на българите.А това вече не е икономически успех,а чисто политическа гавра.Никой няма право да ми определя с кого ще изговарям безплатните си минути.Прецпочитам да имам една безплатна минута,но да говоря с когото реша,отколкото 200 но само с 3 номера,за които съм получил разрешение от оператора.

Da be, siakash v Belgia, kyde e syrceto na Evropa, ima 'goliama konkurencia' na operatorite za GSM-i. Dryjki!

Добро утро, како Пено! Всичко си е супер в БГ, а ЕК да си гледа работата.Щом сме си доволни, защо да сменяме оператора, ами те са толкова коректни към нас. Европа трябва да се учи от нас.

Картела да се разтури, тогава ще си дойдат нещата на мястото! А те са се договорили за НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ в НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА в ЕС! Каква регулация, какви пет лева?!?+!

Хехехехехе докъде стигнахме чак от ЕС да видят какви простотии стават тук... Аз ако бях на власт, за такава забележка, щях да почупя наглите мобилни оператори. Тази забележка е не само много точна, но и срамна за нас, че елементарни правила нямаме. Не знам дали има човек, на който да не му направи впечатление сходните им цени! Такова дране никъде няма, да не говорим как оня ден пак имаше анкета, че сме на последно място по заплати в ЕС.

приятелката ми е оператор в Глобул, и просто от нея знам че няма такива мошенници, изобщо няма никаква конкуренция между операторите те си се договарят и си пускат еднакви оферти

имах желание да сменя оператора, но след като разгледах предложенията на другите два просто смисъл нямаше. цените са еднакви. забелязах, че уж за улеснение два от родните оператори са сложили безбожно изравнени цени за роуминг.

Много ясно, че няма конкуренция! Така им излиза по-евтино на операторите, отколкото да правят реални отстъпки на клиентите си. Пък и ние сме си риби - кълвем на колци от домати.

s tia tziganski nomera operatorite ne shvashtat li che gubiat klienti

Не знам има ли конкуренция или не,но по понятни причини имах желание да прехвърля служебния си GSM към друг оператор.Оказа се, че договора който имаме сключен и е изтекъл през м.април тази година е подновен отново и трябва от да получа служебна бележка от стария оператор.При опита ми да го сторя се оказа , че нарушавам договорните отношения, че районния координатор идвал в града ни един път месечно,че ако желая да си насоча среща с него и той ще ми предложел нови бизнес оферти. Та, така де по лесно ми беше да си купя нов апарат за 9.90 лв и нова карта, вместо да чакам.Заради номера, който искам да запазя, тъй като длъжноста ми е публична и много хора са се сдобили с него съм принудена да плащам таксите и на двата оператора.

Правилно.Я веднага да ни задължат да си сменим оператора!

Щеше да има конкуренция, ако им бяха забранили да правят договорите с потребителита за по 1-2 години и ако решиш да се отказваш да трябва да дебнеш един месец преди изтичането му, за да ги уведомиш.

Ей, Фабио. Нема да ми разваляш бизнеса, ей келеш. Нито станциите ми са вредни, нито цените са високи, нито са координирани с конкуренцията. Я си ходи у Европата, тука не ми се бъркай!

много ти разбират европейците от българска реалност :-( от къде да знаят, че българинът си купува карта за всеки оператор и 6 милионна България има 9 милиона абонати

Ami vsi4ko e vurzano vie ne ni pipate nie se ugovarqme i si pe4elelim a kogato imate nujda ot nas shte vi sudeistvame kato durjava i da ne kazal takova neshto po telefona nie shte napravim 4e e kazal vsi4ko e vupros na interes na operatorite i nashta durjava tova e !

Няма, разбира се. Това за запазване на номера е най-малкия проблем. проблемът са високите цени на разговорите. Още 3 оператора да пуснат, пак няма да има конкуренция, докато регулаторният органне си свърши работата като хората. Дира, оправете текста под снимката, че да не изгубим детската аудитория :)))

Дойдохме ли си на думата за корумпираната Комисия за регулиране на съобщенията (КРС)?? Тия безработни келеши могат да притискат до стената само дребните риби и да им вадят душата, а за големите акули май нямат зъби! Или са им ги извадили да си траят... Погвайте я и тая комисийка заради която ЕС щеше да дава на съд България! И там е пълно с безработна и безхаберна паплач!

И защо да не трябва щом така е казал някой си Фабио Коласанти значи така трябв искаш неискаш 5000-10000 души трябва да се възползват.

проверихме си4ко е наред !

Как така става, че хората на хиляди километри разбират, че няма конкуренция, а тук никой не разбира от съответните органи ? Е то е повече от очевАдно, че са образували картел 3-те оператора, ама само те ли са ? В почти всеки бранш е така!!! Може ли да сме с най-ниските доходи и да плащаме най-високите цени за разговори? И кой допусна това да се случи и защо ? Явно далаверките са на виоско ниво и умишлено не се правят проверки за антизаконни действия.

И защо да трябва 5000-10000 души да се възползват?

Браво за своевременната намеса на редактора :) Поздравления, дерзайте!

А бе, редакторите, стига спахте, бе! Под снимката пише, че правила обезКУРават клиентите. Още вчера ви писах да го редактирате. Хайде малко по-сериозно да си вършим работата, а?

АлО ДЪрЖАВАТА КОГА ЩЕ рАЗВАлИм GSM КАрТЕлА

Европейските педерасти са по- хубави от нашите!!!!

da im go....na vsi4kite tapaci ot kontrolnia 4len... aaaa organ!Daje i na ostanalite...kakto se kazva v edna tapnq-`made in Bulgaria`-realnost, tova e!

Mnogo ste zle jurnaliata - to moje negramotnost, no vie prosto prekalihte - vuv vsiaka vtora statia ima pone 2 pravopisni greshki. Ujas.