Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки)

По данни на организаторите участниците са били 150 000, а според полицията - 12 000

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Безспорно пенсионната реформа трябва да се проведе във Франция. Ако не стане доброволно, тогава насила! Какво искат франсетата? Пенсионната им система да рухне и останат без пенсии на стари години? Това ли искат?

CNN казват 1 000 000, дир.бг ги изкарва 12 000.

Склонен съм да вярвам повече на Дир.бг отколкото на CNN. Тази телевизия винаги раздува бройката, за да постигне сензации и гледаемост на новините си.

Ех,да бяхме и ние така.Французите си отстояват правата и интересите.Това е начина.Респект.Тези,които само стоят и мрънкат в България да взимат пример

Ей това е народ които се бори за правата си

Просто накарайте и мангустите да работят ве

В Бг и 80 год. да направят пенсионната възраст, робите няма да се надигнат. Такова стадо.

Къв народ са тия,след като избраха геронтофила.На кайшка на САЩ са.

Реформа - насочване на протеста в определена посока.

Ако хората в демократичните общества разсъждаваха като теб, още щяха да са в ерата на феодализма. Добре, че има по- прогресивни и активни народи, иначе щяхме още в землянки и сламени колиби да живеем.

Е нали трябва да дойдат отнякъде тия пари? Малко ли ни удържат от заплатите всеки месец + че се взима и от данъците, защото половината сума за изплащане на пенсионерите (около 4 млрд.) не достига. "Другари, дайте да дадем!" - страшна логика.

Броят на протестиращите ли е най- важното?

Френската система е под напрежение, не заради застаряващото население, а заради "разнообразното" население и некадърните политици.

трябва някой а храни мангустите все пак.

Ще дойдат парите за пенсия, като съкратят на 50% държавната администрация и публичния сектор. Многократно беше казано, че пари има, но се крадат "отгоре".

Един призрак броди из Европа, чада мои - призракът на комунизма. Още малко му остава на капитализма и хайде на бунището на историята.

Не мога да разбера защо всички се мятат на повишаването на пенсионната възраст, при условие, че това е най-неморалния и нечестен вариант. Дефакто бутайки границата нагоре хората умират на работа и не получават достойна почивка. Все пак живеем един живот и на определена възраст работата е мъчение. Другите алтернативи са изчисление на пенсиите базирани на продължителността на живота - т.е. това ефективно е намаляване на бъдещите пенсии. Втория вариант повишаване на вноските (вместо годините). А най-справедливо е комбинацията от двата метода: примерно пенсиониране на мъжете на 62 вместо 67, преизчисляване на пенсиите (което ще значи по-ниски, заради по-дългото време за пенсиониране) и индивидуални партиди, които да надграждат основната пенсия според вноските, примерно искаш да плащаш двойно - ще получиш и двойно. Ако искаш 2 години да внасяш едни пари - добре, другата година може да са ти различни вноските. Като се пенсионираш (на 62) получаваш основната пенсия (която е и солидарна) плюс вноските по твоята партида (изцяло за теб, на 100%).

Прочетох само 1,200 евро пенсия и 5% инфлация

А как иначе ще ви откраднат вноските. Най-тлъстата част за плутокрацията и по-малко за огромната армия, която дръсти бюджета. Предполагам, че един работещ в момента носи на гърба си поне 4-ма неработещи.

Не е така, западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Амии, да докараме френците да живеят тука .

Ами заминавай на Изток , там са мили и добри , никой не са колонизрали и са цъфнали и вързали

Тука нали направихме Втори и Трети стълб. Вторият стълб е доброзорен. Хубавото е, че аз вече имам някаква Пенсия от Първия стълб. Щото там нещо от Втория са хапнали нещо паричките, ...отрицателна доходност, кризи, ...ба маани!

Ама тези дето работят,до края на живота си .А МИЛИОНИТЕ ПАРАЗИТИ НА ТЕХНИЯТ ГРЪБ.И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ.БЕЛИ ФОБИ НА ЧЕНИ ХОРА

Не виждам защо изобщо има необходима официална пенсионна възраст. Законодателството може да се замени с актюерски разчет и проста екселска табличка. Ако искаш можеш да се пенсионираш и с 5 години стаж, със съответната намалена пенсия. Най-вредното внушение е, че пенсиите трябва да идват само от вноските на работещите. Нищо подобно, могат да идват от всякакви източници. Докато светът се управлява от извратени секти обаче нормални практики трудно могат да пробият.

Увеличаване на вноските , но това не оправя проблема със застаряването на населението , тоест липсата на нови попълнения на къра. Затова бутат възрастта на горе, щото нема физически кой да работи..

Странно как няма и една снимка, когато полицаите ги бият, но за други нации, тези неща са основното, което се показва. Някои хора, собствената къщурка не виждат, тръгнали другите да оправят.

важното е да има пари за юдейна от украина

Кво правят негри във Франция? Ааа, забравих. Първо белите.... ,сега черните....белите.

Ако се наложи франсетата ще свалят правителството, че и президента ако е необходимо, хората са будни и си защитават правата. Нас ни е налегнала дълбока летаргия, поне да си бяхме правили труда да отидем и да упражним правото си на глас, а не да си седим вкъщи на топло и да си попръцкваме под одеялото повече от половината "Българи - Юнаци".

А, бе, лайнар, именно не са цъфнали и вързали заради паразитизма на колонизаторите. Очевидно гордо се усещаш като лайно на колонизатор.

Те не са излизали от феодализма. Фактически. Същите отношения, същото поведение, същите овчи промити мозъци.

Насвятканият клоун е хазарин - няма общо с библейските юдеи

Трябва НЕ протест, а бой и куршуми по арабите и негрите, НАХЛУВАЩИ през Средиземно море, да бягат обратно към Африка.. Тоя маймуняк на СНИМКАТА, също да бяга ОБРАТНО към Африка да си търси правата.Иначе франнцузите ще умрат БОЛНИ, БЕДНИ и ГЛАДНИ.

Маркон, немските танкове в момента който минат украйнската граница ще започне трета световна война. Не забравяй , че немските войници са марширували в Париж . И аз не вярвах, но когато се обединиха двете германии, благодарение на Горбачов, подп. Цюрих ми каза. " Сега се обединяваме, и след пет години ще поиска ме Полша." Направо скочиха на Русия. Фашистите са си фашисти Маркон. Кралицата навреме изтегли Англия от ЕС. Но ти закъсня. Ужасно закъсня

Ядрена сила войа не губи а германия не е такава.Танка е отживелица а манщайн отдавна храни червеите

Франция има един основен проблем какъвто има и България просто теритоеията и е с тъпо географско положение което и е изиграла лоша шега Световните войни иа днес е лесна за нахлувяне на имигранти от Африка.

Шолц, Тръмп ще бъде отново президент на САЩ... Ще ти го навре , като на Меркел. Вярвам в това. Берлускони се завърна. Надеждата на света, Бенджамин Нетаняху също. Ще дойде и Тръмп. Шолц 70 милиона загинаха през втората световна война. Нямате ресурси- нито стомана , нито нефт, Имате една индустрия , която без суровини умира. На третата година от която и война да започнете , ще загинете. Същото и за Япония . Явно атомната бомба не им стига

А в Мадрид? Един милион срещу фашисткото правителство на Санчес. Нашите медии си траят.

Да сте правили деца бе

Франсетата знаят как да си отстояват правата. Там шефът няма право да те кара да вършиш работа, ако го няма трудовата характеристика и преди това не те е квалифицирал за това, ако се разболееш не просто ти поемат лекарствата, но ти дават и луксозна козметика да изглеждаш добре, за лека депресия дават година болничен.

Само в Москва е добре, там като се съберат двама души и стрелят, за армията няма кандидати, но за гражданите има полицай с калашник на всеки два метра, да пазят оня в бункера.

Най-добрата пенсионна система е руската, там се пенсионираш на 65г, а мъжете живеят средно 66г. Осреднено руснсците работят до 65 и като дойде време да вземат първа , им пристига повиквателната за онзи свят. Така системата не се пренатоварва с човешки разходи , осигуряваш се цял живот , но пенсия не виждаш, ако доживееш се компенсира с вноските на някои, който си е заминал и системата винаги е на плю. А а с войната геният Путин ще успее да я подобри , смъртността на мъжете ще падне под 65г.

Те до сега не ги накараха, та сега ли? И там, като тука има едни дето са им електорат

Селски,Русия без да колонизира никой ,има повече ресурси от 5 Европи.Нещо да е цъфнала и вързала.Освен оръжие един Москвич не може още да направи.БВП,колкото на половината Калифорния.Средна продължителност на живота 65,5 г,.като на африканска държава.Значи не е само до ресурсите а зависи и от онова в главата.Ама и ти го нямаш и продължавай да тролиш.

Като се пенсионираш, изкарваш някоя друга година ровейки кофите за боклук и айде - чао. По тошово време никой не бъркаше в кофите, дали това ти е известно, джендър скапан ?

Ми той комунизма на дядо ти Маркс се е доказал.Където е минал,трева не никне.Куба,Венецуела,С.Корея,СССР.

Ако не им дойде повиквателната за казармата и не дочакат до пенсия.

Бягай у Франция,да ти дават болнични за депресия.Какъв го дъвчиш тук?

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки)

По данни на организаторите участниците са били 150 000, а според полицията - 12 000

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Безспорно пенсионната реформа трябва да се проведе във Франция. Ако не стане доброволно, тогава насила! Какво искат франсетата? Пенсионната им система да рухне и останат без пенсии на стари години? Това ли искат?

CNN казват 1 000 000, дир.бг ги изкарва 12 000.

Склонен съм да вярвам повече на Дир.бг отколкото на CNN. Тази телевизия винаги раздува бройката, за да постигне сензации и гледаемост на новините си.

Ех,да бяхме и ние така.Французите си отстояват правата и интересите.Това е начина.Респект.Тези,които само стоят и мрънкат в България да взимат пример

Ей това е народ които се бори за правата си

Просто накарайте и мангустите да работят ве

В Бг и 80 год. да направят пенсионната възраст, робите няма да се надигнат. Такова стадо.

Къв народ са тия,след като избраха геронтофила.На кайшка на САЩ са.

Реформа - насочване на протеста в определена посока.

Ако хората в демократичните общества разсъждаваха като теб, още щяха да са в ерата на феодализма. Добре, че има по- прогресивни и активни народи, иначе щяхме още в землянки и сламени колиби да живеем.

Е нали трябва да дойдат отнякъде тия пари? Малко ли ни удържат от заплатите всеки месец + че се взима и от данъците, защото половината сума за изплащане на пенсионерите (около 4 млрд.) не достига. "Другари, дайте да дадем!" - страшна логика.

Броят на протестиращите ли е най- важното?

Френската система е под напрежение, не заради застаряващото население, а заради "разнообразното" население и некадърните политици.

трябва някой а храни мангустите все пак.

Ще дойдат парите за пенсия, като съкратят на 50% държавната администрация и публичния сектор. Многократно беше казано, че пари има, но се крадат "отгоре".

Един призрак броди из Европа, чада мои - призракът на комунизма. Още малко му остава на капитализма и хайде на бунището на историята.

Не мога да разбера защо всички се мятат на повишаването на пенсионната възраст, при условие, че това е най-неморалния и нечестен вариант. Дефакто бутайки границата нагоре хората умират на работа и не получават достойна почивка. Все пак живеем един живот и на определена възраст работата е мъчение. Другите алтернативи са изчисление на пенсиите базирани на продължителността на живота - т.е. това ефективно е намаляване на бъдещите пенсии. Втория вариант повишаване на вноските (вместо годините). А най-справедливо е комбинацията от двата метода: примерно пенсиониране на мъжете на 62 вместо 67, преизчисляване на пенсиите (което ще значи по-ниски, заради по-дългото време за пенсиониране) и индивидуални партиди, които да надграждат основната пенсия според вноските, примерно искаш да плащаш двойно - ще получиш и двойно. Ако искаш 2 години да внасяш едни пари - добре, другата година може да са ти различни вноските. Като се пенсионираш (на 62) получаваш основната пенсия (която е и солидарна) плюс вноските по твоята партида (изцяло за теб, на 100%).

Прочетох само 1,200 евро пенсия и 5% инфлация

А как иначе ще ви откраднат вноските. Най-тлъстата част за плутокрацията и по-малко за огромната армия, която дръсти бюджета. Предполагам, че един работещ в момента носи на гърба си поне 4-ма неработещи.

Не е така, западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Амии, да докараме френците да живеят тука .

Ами заминавай на Изток , там са мили и добри , никой не са колонизрали и са цъфнали и вързали

Тука нали направихме Втори и Трети стълб. Вторият стълб е доброзорен. Хубавото е, че аз вече имам някаква Пенсия от Първия стълб. Щото там нещо от Втория са хапнали нещо паричките, ...отрицателна доходност, кризи, ...ба маани!

Ама тези дето работят,до края на живота си .А МИЛИОНИТЕ ПАРАЗИТИ НА ТЕХНИЯТ ГРЪБ.И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ.БЕЛИ ФОБИ НА ЧЕНИ ХОРА

Не виждам защо изобщо има необходима официална пенсионна възраст. Законодателството може да се замени с актюерски разчет и проста екселска табличка. Ако искаш можеш да се пенсионираш и с 5 години стаж, със съответната намалена пенсия. Най-вредното внушение е, че пенсиите трябва да идват само от вноските на работещите. Нищо подобно, могат да идват от всякакви източници. Докато светът се управлява от извратени секти обаче нормални практики трудно могат да пробият.

Увеличаване на вноските , но това не оправя проблема със застаряването на населението , тоест липсата на нови попълнения на къра. Затова бутат възрастта на горе, щото нема физически кой да работи..

Странно как няма и една снимка, когато полицаите ги бият, но за други нации, тези неща са основното, което се показва. Някои хора, собствената къщурка не виждат, тръгнали другите да оправят.

важното е да има пари за юдейна от украина

Кво правят негри във Франция? Ааа, забравих. Първо белите.... ,сега черните....белите.

Ако се наложи франсетата ще свалят правителството, че и президента ако е необходимо, хората са будни и си защитават правата. Нас ни е налегнала дълбока летаргия, поне да си бяхме правили труда да отидем и да упражним правото си на глас, а не да си седим вкъщи на топло и да си попръцкваме под одеялото повече от половината "Българи - Юнаци".

А, бе, лайнар, именно не са цъфнали и вързали заради паразитизма на колонизаторите. Очевидно гордо се усещаш като лайно на колонизатор.

Те не са излизали от феодализма. Фактически. Същите отношения, същото поведение, същите овчи промити мозъци.

Насвятканият клоун е хазарин - няма общо с библейските юдеи

Трябва НЕ протест, а бой и куршуми по арабите и негрите, НАХЛУВАЩИ през Средиземно море, да бягат обратно към Африка.. Тоя маймуняк на СНИМКАТА, също да бяга ОБРАТНО към Африка да си търси правата.Иначе франнцузите ще умрат БОЛНИ, БЕДНИ и ГЛАДНИ.

Маркон, немските танкове в момента който минат украйнската граница ще започне трета световна война. Не забравяй , че немските войници са марширували в Париж . И аз не вярвах, но когато се обединиха двете германии, благодарение на Горбачов, подп. Цюрих ми каза. " Сега се обединяваме, и след пет години ще поиска ме Полша." Направо скочиха на Русия. Фашистите са си фашисти Маркон. Кралицата навреме изтегли Англия от ЕС. Но ти закъсня. Ужасно закъсня

Ядрена сила войа не губи а германия не е такава.Танка е отживелица а манщайн отдавна храни червеите

Франция има един основен проблем какъвто има и България просто теритоеията и е с тъпо географско положение което и е изиграла лоша шега Световните войни иа днес е лесна за нахлувяне на имигранти от Африка.

Шолц, Тръмп ще бъде отново президент на САЩ... Ще ти го навре , като на Меркел. Вярвам в това. Берлускони се завърна. Надеждата на света, Бенджамин Нетаняху също. Ще дойде и Тръмп. Шолц 70 милиона загинаха през втората световна война. Нямате ресурси- нито стомана , нито нефт, Имате една индустрия , която без суровини умира. На третата година от която и война да започнете , ще загинете. Същото и за Япония . Явно атомната бомба не им стига

А в Мадрид? Един милион срещу фашисткото правителство на Санчес. Нашите медии си траят.

Да сте правили деца бе

Франсетата знаят как да си отстояват правата. Там шефът няма право да те кара да вършиш работа, ако го няма трудовата характеристика и преди това не те е квалифицирал за това, ако се разболееш не просто ти поемат лекарствата, но ти дават и луксозна козметика да изглеждаш добре, за лека депресия дават година болничен.

Само в Москва е добре, там като се съберат двама души и стрелят, за армията няма кандидати, но за гражданите има полицай с калашник на всеки два метра, да пазят оня в бункера.

Най-добрата пенсионна система е руската, там се пенсионираш на 65г, а мъжете живеят средно 66г. Осреднено руснсците работят до 65 и като дойде време да вземат първа , им пристига повиквателната за онзи свят. Така системата не се пренатоварва с човешки разходи , осигуряваш се цял живот , но пенсия не виждаш, ако доживееш се компенсира с вноските на някои, който си е заминал и системата винаги е на плю. А а с войната геният Путин ще успее да я подобри , смъртността на мъжете ще падне под 65г.

Те до сега не ги накараха, та сега ли? И там, като тука има едни дето са им електорат

Селски,Русия без да колонизира никой ,има повече ресурси от 5 Европи.Нещо да е цъфнала и вързала.Освен оръжие един Москвич не може още да направи.БВП,колкото на половината Калифорния.Средна продължителност на живота 65,5 г,.като на африканска държава.Значи не е само до ресурсите а зависи и от онова в главата.Ама и ти го нямаш и продължавай да тролиш.

Като се пенсионираш, изкарваш някоя друга година ровейки кофите за боклук и айде - чао. По тошово време никой не бъркаше в кофите, дали това ти е известно, джендър скапан ?

Ми той комунизма на дядо ти Маркс се е доказал.Където е минал,трева не никне.Куба,Венецуела,С.Корея,СССР.

Ако не им дойде повиквателната за казармата и не дочакат до пенсия.

Бягай у Франция,да ти дават болнични за депресия.Какъв го дъвчиш тук?