Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки)

По данни на организаторите участниците са били 150 000, а според полицията - 12 000

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

аз само пенсионери виждам на този протест...аре всичките протестиращи които нарушават закона в дранголника за по 10тина годинки (по пример на страната на свободдата и комунистическия рай - Русия). Там ще се научат и да работя, а не както досега знаят само да протестират. А за тези които са руски агенти, доживотни присъди.

Е това капитализма населението даса роби. Капиталисти това са измет мърша

а когато комунистите са на власт експлоатират робите даже повече и от капиталистите. За справка виж книгата "Задочни репортажи за България". Там ще ти обяснят колко е як комунизма

Пожелавам им гражданска война за да видят какво е да се забъркваш в чужди държави.

Браво на французите.Така и ние трябваше да излезем ,за убитите българи от цигани,и за битото момче в СМакедония

Разликата между протестите във Франция и в Бълхария, е че тук плакатите на протеста са напечатани от един или ако са писани на ръка почерка е един и същи:)))))))

Wow....потресен съм и изненадан....след 3дни мълчание... руските медии пак не лъгах и пак информираха преди вас. Тук в Чехия още се правят на сляпи...

До демокрацията 60г.за мъжете,55 за жените при лошото управление на комунистите.Сега ще работите с памперси

Ако си здрав, добре е да работиш. Въпроса е, как да си здрав.

Пенсионния фонд замина за Украйна, французите ще работат до живот.

Споко ще се върне с репарациите от рассията....

И тия там са много зомбирани след като не са проумели, че след толкова много протести освен да ги бият полицаите нищо друго не постигат срещу Макрон и сие... Протеста отдавна не върши никаква работа...

Да ама това е демократично биене....

А подстрекаване за нещо повече от протест е престъпление.... и скоро ще усетиш, как бай Ставри разширява обръчи...

Евала на френацузите и най вече на французойките, така се прави, нека българите видят как се излиза на стачка, ако Франция или друга европейска държава е с нашия начин на кротуване, спрямо цени, заплати, разходи ток, вода и парно, депутати, министри и други крадци, ще се вдигне цялото население на стачка ли било, на неподчинение, а тук в България, всеки се крие в черупката си и само като седне зад чашата разбира цялата политика и знае как ще се оправи България, много сме жалки

И какво са постигнали до сега след толкова много протести??? Макрончо пак го настаниха на база послушанието си а те ще да си протестират без никакъв реален ефект.

Пък в България е 65години. Задминахме ги французите.

Какви пенсий бе? На Банк Дьо Ротшилд им трябват роби,а не богати хора.Затова ви сложиха лакея си Макрон, същия като Трюдо в Канада или пакито в Лондон.

на съвременния модерен и високо "хуманен" капитализъм за пенсионна и/или предпенсионна възраст се приема възрастта от 45-46 години. На тази възраст по живо, по здраво те изритват от работа поради старческа немощ и на това му казват "съкращение на персонала". И те така - всеки се спасява поединично и кой как може. Ако обаче се казваш Джо Байдън, Нанси Пелоси, доктор Фаучи или си поне трансджендър като Rachel Levine, можеш необезпокоявано да работиш до 100 годишна възраст или поне докато започнеш да се насираш. Няма абсолютно никакви проблеми.

КАКВО ли беше казал ПРОФ .ИВО ХРИСТОВ за Ентелекта на българите? Помните ли ?

,,...много хора се пенсионират след като навършат 62 години, защото им липсва стаж. Кабинетът също така предложи да увеличи минималната месечна пенсия до около 1200 евро. ... КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН!!!

Кво искат още? Грабят и лапат като невидели. Че и мазетата им пращат от трушии и компоти, сладка и лютеници.....могат и да ги продават ако искат. И най-нагло им дадоха и по 25 стотинки, че били недъгави и бедни и не могли да си карат колите.... И лош пример дадоха. Ето ти сега, и френските търтеи нарипаха и те да искат....А кво дават? Стожят си на топло дома, само клюкарат пред блока и заничат през пердето кой минава, кой с кого и в каква кола, че и си я подменил в тази криза. Цялата тази пасмина трябва да се строи с по една кирка и лопата и айде пак към Хаимбоаз и Димитровград, да възродят бригадирското движение така малко и да се пораздвижат. Тунеядци непотребни, а как хубавичко и кротко си живеехме докато не станаха повече от нас, работещите бедняци......

Вие си го избрахте, кретени. Имаше Льо Пен, имаше Меланшон, но вие избрахте тази мърша. Сега ще си сърбате попарата докато не изкарате гилотините.

Те поне протеситират. В Европа тенденцията е 67-68 години пенсионна възраст. Някой вече са там, други ше сатам до броени години. А какво ли ше е след 10 или 15 години? Днешните 50-55 годишни ше могат ли въобше да се пенсионират? А по0младите? По-младите сигурно дори не мислят за тези времена, а трябва.

Днешните 50-55 годишни ги изхвърлят от работа още на 40-41 години, максимум 44-45. Щото вече били стари и грохнали. И иди и се оплаквай на арменския поп. Ако обаче си млад на 25-30 години да речем, ще ти излязат с номера, че си прекалено млад и нямаш стаж и опит и директно ти посочват вратата. Ако имаш връзки и познанства обаче няма никакви проблеми. Хеле пък и ако си платиш с щедър рушвет/рушветка на HR-мафиота за правото на труд. Парите решават всичко, парицата е царица. Ако пък си педераст, педофил, (транс)джендър, наркоман или алкохолик или някакъв друг тип извратеняк и пропадняк, тогава въобще никога няма да имаш проблеми да си намериш работа - тогава те приемат с широки обятия навсякъде дори и за нищо да не ставаш. Колкото си по-голям боклук, толкова си по-високо ценен. Особености на днешния либерал-фашизъм , пардон - либерал-капитализъм!

Направо не знам някой работи ли изобщо?

Най-добрата пенсионна система е руската, там се пенсионираш на 65г, а мъжете живеят средно 66г. Осреднено руснсците работят до 65 и като дойде време да вземат първа , им пристига повиквателната за онзи свят. Така системата не се пренатоварва с човешки разходи , осигуряваш се цял живот , но пенсия не виждаш, ако доживееш се компенсира с вноските на някои, който си е заминал и системата винаги е на плю. А а с войната геният Путин ще успее да я подобри , смъртността на мъжете ще падне под 65г.

Като се пенсионираш, изкарваш някоя друга година ровейки кофите за боклук и айде - чао. По тошово време никой не бъркаше в кофите, дали това ти е известно, джендър скапан ?

Ако не им дойде повиквателната за казармата и не дочакат до пенсия.

Не се ли притесняваш, че някой ше провери данните и ще види, че пишеш на исуст каквото ти падне? Пенсионната възраст там е 61 години за мъчжете и 58.5 за жените....

Естествено всеки може да види , че съгласно пенсионната реформа от 2019 г пенсионната възраст в Русия се повишава на 65 години за мъжете . Това беше определено даже за събитието на 2019, законът е от 2018. Достатъчно е да се напише в търсачката "пенсионная реформа " и всеки да се увери.

Франсетата знаят как да си отстояват правата. Там шефът няма право да те кара да вършиш работа, ако го няма трудовата характеристика и преди това не те е квалифицирал за това, ако се разболееш не просто ти поемат лекарствата, но ти дават и луксозна козметика да изглеждаш добре, за лека депресия дават година болничен.

Бягай у Франция,да ти дават болнични за депресия.Какъв го дъвчиш тук?

Питай майка ти какъв й го дръвча и защо не ме пуска да замина !

Сарказмът ви е успешен....

Да сте правили деца бе

А в Мадрид? Един милион срещу фашисткото правителство на Санчес. Нашите медии си траят.

Само в Москва е добре, там като се съберат двама души и стрелят, за армията няма кандидати, но за гражданите има полицай с калашник на всеки два метра, да пазят оня в бункера.

Шолц, Тръмп ще бъде отново президент на САЩ... Ще ти го навре , като на Меркел. Вярвам в това. Берлускони се завърна. Надеждата на света, Бенджамин Нетаняху също. Ще дойде и Тръмп. Шолц 70 милиона загинаха през втората световна война. Нямате ресурси- нито стомана , нито нефт, Имате една индустрия , която без суровини умира. На третата година от която и война да започнете , ще загинете. Същото и за Япония . Явно атомната бомба не им стига

Не бих сложил знак на равенство между Шолц и Меркел. Също не бих обявил Тръмп за враг на Шолц по дефиниция. Струва ми се в момента Германия се жалва повече от демократския натиск.

Франция има един основен проблем какъвто има и България просто теритоеията и е с тъпо географско положение което и е изиграла лоша шега Световните войни иа днес е лесна за нахлувяне на имигранти от Африка.

Маркон, немските танкове в момента който минат украйнската граница ще започне трета световна война. Не забравяй , че немските войници са марширували в Париж . И аз не вярвах, но когато се обединиха двете германии, благодарение на Горбачов, подп. Цюрих ми каза. " Сега се обединяваме, и след пет години ще поиска ме Полша." Направо скочиха на Русия. Фашистите са си фашисти Маркон. Кралицата навреме изтегли Англия от ЕС. Но ти закъсня. Ужасно закъсня

Ядрена сила войа не губи а германия не е такава.Танка е отживелица а манщайн отдавна храни червеите

Трябва НЕ протест, а бой и куршуми по арабите и негрите, НАХЛУВАЩИ през Средиземно море, да бягат обратно към Африка.. Тоя маймуняк на СНИМКАТА, също да бяга ОБРАТНО към Африка да си търси правата.Иначе франнцузите ще умрат БОЛНИ, БЕДНИ и ГЛАДНИ.

Ако се наложи франсетата ще свалят правителството, че и президента ако е необходимо, хората са будни и си защитават правата. Нас ни е налегнала дълбока летаргия, поне да си бяхме правили труда да отидем и да упражним правото си на глас, а не да си седим вкъщи на топло и да си попръцкваме под одеялото повече от половината "Българи - Юнаци".

Кво правят негри във Франция? Ааа, забравих. Първо белите.... ,сега черните....белите.

важното е да има пари за юдейна от украина

Насвятканият клоун е хазарин - няма общо с библейските юдеи

Странно как няма и една снимка, когато полицаите ги бият, но за други нации, тези неща са основното, което се показва. Някои хора, собствената къщурка не виждат, тръгнали другите да оправят.

Не виждам защо изобщо има необходима официална пенсионна възраст. Законодателството може да се замени с актюерски разчет и проста екселска табличка. Ако искаш можеш да се пенсионираш и с 5 години стаж, със съответната намалена пенсия. Най-вредното внушение е, че пенсиите трябва да идват само от вноските на работещите. Нищо подобно, могат да идват от всякакви източници. Докато светът се управлява от извратени секти обаче нормални практики трудно могат да пробият.

Амии, да докараме френците да живеят тука .

Ама тези дето работят,до края на живота си .А МИЛИОНИТЕ ПАРАЗИТИ НА ТЕХНИЯТ ГРЪБ.И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ.БЕЛИ ФОБИ НА ЧЕНИ ХОРА

Западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Ами заминавай на Изток , там са мили и добри , никой не са колонизрали и са цъфнали и вързали

А, бе, лайнар, именно не са цъфнали и вързали заради паразитизма на колонизаторите. Очевидно гордо се усещаш като лайно на колонизатор.

Селски,Русия без да колонизира никой ,има повече ресурси от 5 Европи.Нещо да е цъфнала и вързала.Освен оръжие един Москвич не може още да направи.БВП,колкото на половината Калифорния.Средна продължителност на живота 65,5 г,.като на африканска държава.Значи не е само до ресурсите а зависи и от онова в главата.Ама и ти го нямаш и продължавай да тролиш.

Прочетох само 1,200 евро пенсия и 5% инфлация

Не мога да разбера защо всички се мятат на повишаването на пенсионната възраст, при условие, че това е най-неморалния и нечестен вариант. Дефакто бутайки границата нагоре хората умират на работа и не получават достойна почивка. Все пак живеем един живот и на определена възраст работата е мъчение. Другите алтернативи са изчисление на пенсиите базирани на продължителността на живота - т.е. това ефективно е намаляване на бъдещите пенсии. Втория вариант повишаване на вноските (вместо годините). А най-справедливо е комбинацията от двата метода: примерно пенсиониране на мъжете на 62 вместо 67, преизчисляване на пенсиите (което ще значи по-ниски, заради по-дългото време за пенсиониране) и индивидуални партиди, които да надграждат основната пенсия според вноските, примерно искаш да плащаш двойно - ще получиш и двойно. Ако искаш 2 години да внасяш едни пари - добре, другата година може да са ти различни вноските. Като се пенсионираш (на 62) получаваш основната пенсия (която е и солидарна) плюс вноските по твоята партида (изцяло за теб, на 100%).

А как иначе ще ви откраднат вноските. Най-тлъстата част за плутокрацията и по-малко за огромната армия, която дръсти бюджета. Предполагам, че един работещ в момента носи на гърба си поне 4-ма неработещи.

Тука нали направихме Втори и Трети стълб. Вторият стълб е доброзорен. Хубавото е, че аз вече имам някаква Пенсия от Първия стълб. Щото там нещо от Втория са хапнали нещо паричките, ...отрицателна доходност, кризи, ...ба маани!

Увеличаване на вноските , но това не оправя проблема със застаряването на населението , тоест липсата на нови попълнения на къра. Затова бутат възрастта на горе, щото нема физически кой да работи..

Един призрак броди из Европа, чада мои - призракът на комунизма. Още малко му остава на капитализма и хайде на бунището на историята.

Ми той комунизма на дядо ти Маркс се е доказал.Където е минал,трева не никне.Куба,Венецуела,С.Корея,СССР.

трябва някой а храни мангустите все пак.

Френската система е под напрежение, не заради застаряващото население, а заради "разнообразното" население и некадърните политици.

Реформа - насочване на протеста в определена посока.

В Бг и 80 год. да направят пенсионната възраст, робите няма да се надигнат. Такова стадо.

Е нали трябва да дойдат отнякъде тия пари? Малко ли ни удържат от заплатите всеки месец + че се взима и от данъците, защото половината сума за изплащане на пенсионерите (около 4 млрд.) не достига. "Другари, дайте да дадем!" - страшна логика.

Ще дойдат парите за пенсия, като съкратят на 50% държавната администрация и публичния сектор. Многократно беше казано, че пари има, но се крадат "отгоре".

Просто накарайте и мангустите да работят ве

Те до сега не ги накараха, та сега ли? И там, като тука има едни дето са им електорат

Ей това е народ които се бори за правата си

Къв народ са тия,след като избраха геронтофила.На кайшка на САЩ са.

Ех,да бяхме и ние така.Французите си отстояват правата и интересите.Това е начина.Респект.Тези,които само стоят и мрънкат в България да взимат пример

CNN казват 1 000 000, дир.бг ги изкарва 12 000.

Склонен съм да вярвам повече на Дир.бг отколкото на CNN. Тази телевизия винаги раздува бройката, за да постигне сензации и гледаемост на новините си.

Броят на протестиращите ли е най- важното?

Безспорно пенсионната реформа трябва да се проведе във Франция. Ако не стане доброволно, тогава насила! Какво искат франсетата? Пенсионната им система да рухне и останат без пенсии на стари години? Това ли искат?

Ако хората в демократичните общества разсъждаваха като теб, още щяха да са в ерата на феодализма. Добре, че има по- прогресивни и активни народи, иначе щяхме още в землянки и сламени колиби да живеем.

Не е така, западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Те не са излизали от феодализма. Фактически. Същите отношения, същото поведение, същите овчи промити мозъци.

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки)

По данни на организаторите участниците са били 150 000, а според полицията - 12 000

Обратно в новината

Коментари - Многохиляден протест срещу пенсионната реформа на Макрон в Париж (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

аз само пенсионери виждам на този протест...аре всичките протестиращи които нарушават закона в дранголника за по 10тина годинки (по пример на страната на свободдата и комунистическия рай - Русия). Там ще се научат и да работя, а не както досега знаят само да протестират. А за тези които са руски агенти, доживотни присъди.

Е това капитализма населението даса роби. Капиталисти това са измет мърша

а когато комунистите са на власт експлоатират робите даже повече и от капиталистите. За справка виж книгата "Задочни репортажи за България". Там ще ти обяснят колко е як комунизма

Пожелавам им гражданска война за да видят какво е да се забъркваш в чужди държави.

Браво на французите.Така и ние трябваше да излезем ,за убитите българи от цигани,и за битото момче в СМакедония

Разликата между протестите във Франция и в Бълхария, е че тук плакатите на протеста са напечатани от един или ако са писани на ръка почерка е един и същи:)))))))

Wow....потресен съм и изненадан....след 3дни мълчание... руските медии пак не лъгах и пак информираха преди вас. Тук в Чехия още се правят на сляпи...

До демокрацията 60г.за мъжете,55 за жените при лошото управление на комунистите.Сега ще работите с памперси

Ако си здрав, добре е да работиш. Въпроса е, как да си здрав.

Пенсионния фонд замина за Украйна, французите ще работат до живот.

Споко ще се върне с репарациите от рассията....

И тия там са много зомбирани след като не са проумели, че след толкова много протести освен да ги бият полицаите нищо друго не постигат срещу Макрон и сие... Протеста отдавна не върши никаква работа...

Да ама това е демократично биене....

А подстрекаване за нещо повече от протест е престъпление.... и скоро ще усетиш, как бай Ставри разширява обръчи...

Евала на френацузите и най вече на французойките, така се прави, нека българите видят как се излиза на стачка, ако Франция или друга европейска държава е с нашия начин на кротуване, спрямо цени, заплати, разходи ток, вода и парно, депутати, министри и други крадци, ще се вдигне цялото население на стачка ли било, на неподчинение, а тук в България, всеки се крие в черупката си и само като седне зад чашата разбира цялата политика и знае как ще се оправи България, много сме жалки

И какво са постигнали до сега след толкова много протести??? Макрончо пак го настаниха на база послушанието си а те ще да си протестират без никакъв реален ефект.

Пък в България е 65години. Задминахме ги французите.

Какви пенсий бе? На Банк Дьо Ротшилд им трябват роби,а не богати хора.Затова ви сложиха лакея си Макрон, същия като Трюдо в Канада или пакито в Лондон.

на съвременния модерен и високо "хуманен" капитализъм за пенсионна и/или предпенсионна възраст се приема възрастта от 45-46 години. На тази възраст по живо, по здраво те изритват от работа поради старческа немощ и на това му казват "съкращение на персонала". И те така - всеки се спасява поединично и кой как може. Ако обаче се казваш Джо Байдън, Нанси Пелоси, доктор Фаучи или си поне трансджендър като Rachel Levine, можеш необезпокоявано да работиш до 100 годишна възраст или поне докато започнеш да се насираш. Няма абсолютно никакви проблеми.

КАКВО ли беше казал ПРОФ .ИВО ХРИСТОВ за Ентелекта на българите? Помните ли ?

,,...много хора се пенсионират след като навършат 62 години, защото им липсва стаж. Кабинетът също така предложи да увеличи минималната месечна пенсия до около 1200 евро. ... КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН!!!

Кво искат още? Грабят и лапат като невидели. Че и мазетата им пращат от трушии и компоти, сладка и лютеници.....могат и да ги продават ако искат. И най-нагло им дадоха и по 25 стотинки, че били недъгави и бедни и не могли да си карат колите.... И лош пример дадоха. Ето ти сега, и френските търтеи нарипаха и те да искат....А кво дават? Стожят си на топло дома, само клюкарат пред блока и заничат през пердето кой минава, кой с кого и в каква кола, че и си я подменил в тази криза. Цялата тази пасмина трябва да се строи с по една кирка и лопата и айде пак към Хаимбоаз и Димитровград, да възродят бригадирското движение така малко и да се пораздвижат. Тунеядци непотребни, а как хубавичко и кротко си живеехме докато не станаха повече от нас, работещите бедняци......

Вие си го избрахте, кретени. Имаше Льо Пен, имаше Меланшон, но вие избрахте тази мърша. Сега ще си сърбате попарата докато не изкарате гилотините.

Те поне протеситират. В Европа тенденцията е 67-68 години пенсионна възраст. Някой вече са там, други ше сатам до броени години. А какво ли ше е след 10 или 15 години? Днешните 50-55 годишни ше могат ли въобше да се пенсионират? А по0младите? По-младите сигурно дори не мислят за тези времена, а трябва.

Днешните 50-55 годишни ги изхвърлят от работа още на 40-41 години, максимум 44-45. Щото вече били стари и грохнали. И иди и се оплаквай на арменския поп. Ако обаче си млад на 25-30 години да речем, ще ти излязат с номера, че си прекалено млад и нямаш стаж и опит и директно ти посочват вратата. Ако имаш връзки и познанства обаче няма никакви проблеми. Хеле пък и ако си платиш с щедър рушвет/рушветка на HR-мафиота за правото на труд. Парите решават всичко, парицата е царица. Ако пък си педераст, педофил, (транс)джендър, наркоман или алкохолик или някакъв друг тип извратеняк и пропадняк, тогава въобще никога няма да имаш проблеми да си намериш работа - тогава те приемат с широки обятия навсякъде дори и за нищо да не ставаш. Колкото си по-голям боклук, толкова си по-високо ценен. Особености на днешния либерал-фашизъм , пардон - либерал-капитализъм!

Направо не знам някой работи ли изобщо?

Най-добрата пенсионна система е руската, там се пенсионираш на 65г, а мъжете живеят средно 66г. Осреднено руснсците работят до 65 и като дойде време да вземат първа , им пристига повиквателната за онзи свят. Така системата не се пренатоварва с човешки разходи , осигуряваш се цял живот , но пенсия не виждаш, ако доживееш се компенсира с вноските на някои, който си е заминал и системата винаги е на плю. А а с войната геният Путин ще успее да я подобри , смъртността на мъжете ще падне под 65г.

Като се пенсионираш, изкарваш някоя друга година ровейки кофите за боклук и айде - чао. По тошово време никой не бъркаше в кофите, дали това ти е известно, джендър скапан ?

Ако не им дойде повиквателната за казармата и не дочакат до пенсия.

Не се ли притесняваш, че някой ше провери данните и ще види, че пишеш на исуст каквото ти падне? Пенсионната възраст там е 61 години за мъчжете и 58.5 за жените....

Естествено всеки може да види , че съгласно пенсионната реформа от 2019 г пенсионната възраст в Русия се повишава на 65 години за мъжете . Това беше определено даже за събитието на 2019, законът е от 2018. Достатъчно е да се напише в търсачката "пенсионная реформа " и всеки да се увери.

Франсетата знаят как да си отстояват правата. Там шефът няма право да те кара да вършиш работа, ако го няма трудовата характеристика и преди това не те е квалифицирал за това, ако се разболееш не просто ти поемат лекарствата, но ти дават и луксозна козметика да изглеждаш добре, за лека депресия дават година болничен.

Бягай у Франция,да ти дават болнични за депресия.Какъв го дъвчиш тук?

Питай майка ти какъв й го дръвча и защо не ме пуска да замина !

Сарказмът ви е успешен....

Да сте правили деца бе

А в Мадрид? Един милион срещу фашисткото правителство на Санчес. Нашите медии си траят.

Само в Москва е добре, там като се съберат двама души и стрелят, за армията няма кандидати, но за гражданите има полицай с калашник на всеки два метра, да пазят оня в бункера.

Шолц, Тръмп ще бъде отново президент на САЩ... Ще ти го навре , като на Меркел. Вярвам в това. Берлускони се завърна. Надеждата на света, Бенджамин Нетаняху също. Ще дойде и Тръмп. Шолц 70 милиона загинаха през втората световна война. Нямате ресурси- нито стомана , нито нефт, Имате една индустрия , която без суровини умира. На третата година от която и война да започнете , ще загинете. Същото и за Япония . Явно атомната бомба не им стига

Не бих сложил знак на равенство между Шолц и Меркел. Също не бих обявил Тръмп за враг на Шолц по дефиниция. Струва ми се в момента Германия се жалва повече от демократския натиск.

Франция има един основен проблем какъвто има и България просто теритоеията и е с тъпо географско положение което и е изиграла лоша шега Световните войни иа днес е лесна за нахлувяне на имигранти от Африка.

Маркон, немските танкове в момента който минат украйнската граница ще започне трета световна война. Не забравяй , че немските войници са марширували в Париж . И аз не вярвах, но когато се обединиха двете германии, благодарение на Горбачов, подп. Цюрих ми каза. " Сега се обединяваме, и след пет години ще поиска ме Полша." Направо скочиха на Русия. Фашистите са си фашисти Маркон. Кралицата навреме изтегли Англия от ЕС. Но ти закъсня. Ужасно закъсня

Ядрена сила войа не губи а германия не е такава.Танка е отживелица а манщайн отдавна храни червеите

Трябва НЕ протест, а бой и куршуми по арабите и негрите, НАХЛУВАЩИ през Средиземно море, да бягат обратно към Африка.. Тоя маймуняк на СНИМКАТА, също да бяга ОБРАТНО към Африка да си търси правата.Иначе франнцузите ще умрат БОЛНИ, БЕДНИ и ГЛАДНИ.

Ако се наложи франсетата ще свалят правителството, че и президента ако е необходимо, хората са будни и си защитават правата. Нас ни е налегнала дълбока летаргия, поне да си бяхме правили труда да отидем и да упражним правото си на глас, а не да си седим вкъщи на топло и да си попръцкваме под одеялото повече от половината "Българи - Юнаци".

Кво правят негри във Франция? Ааа, забравих. Първо белите.... ,сега черните....белите.

важното е да има пари за юдейна от украина

Насвятканият клоун е хазарин - няма общо с библейските юдеи

Странно как няма и една снимка, когато полицаите ги бият, но за други нации, тези неща са основното, което се показва. Някои хора, собствената къщурка не виждат, тръгнали другите да оправят.

Не виждам защо изобщо има необходима официална пенсионна възраст. Законодателството може да се замени с актюерски разчет и проста екселска табличка. Ако искаш можеш да се пенсионираш и с 5 години стаж, със съответната намалена пенсия. Най-вредното внушение е, че пенсиите трябва да идват само от вноските на работещите. Нищо подобно, могат да идват от всякакви източници. Докато светът се управлява от извратени секти обаче нормални практики трудно могат да пробият.

Амии, да докараме френците да живеят тука .

Ама тези дето работят,до края на живота си .А МИЛИОНИТЕ ПАРАЗИТИ НА ТЕХНИЯТ ГРЪБ.И ТОВА АКО Е ДЕМОКРАЦИЯ.БЕЛИ ФОБИ НА ЧЕНИ ХОРА

Западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Ами заминавай на Изток , там са мили и добри , никой не са колонизрали и са цъфнали и вързали

А, бе, лайнар, именно не са цъфнали и вързали заради паразитизма на колонизаторите. Очевидно гордо се усещаш като лайно на колонизатор.

Селски,Русия без да колонизира никой ,има повече ресурси от 5 Европи.Нещо да е цъфнала и вързала.Освен оръжие един Москвич не може още да направи.БВП,колкото на половината Калифорния.Средна продължителност на живота 65,5 г,.като на африканска държава.Значи не е само до ресурсите а зависи и от онова в главата.Ама и ти го нямаш и продължавай да тролиш.

Прочетох само 1,200 евро пенсия и 5% инфлация

Не мога да разбера защо всички се мятат на повишаването на пенсионната възраст, при условие, че това е най-неморалния и нечестен вариант. Дефакто бутайки границата нагоре хората умират на работа и не получават достойна почивка. Все пак живеем един живот и на определена възраст работата е мъчение. Другите алтернативи са изчисление на пенсиите базирани на продължителността на живота - т.е. това ефективно е намаляване на бъдещите пенсии. Втория вариант повишаване на вноските (вместо годините). А най-справедливо е комбинацията от двата метода: примерно пенсиониране на мъжете на 62 вместо 67, преизчисляване на пенсиите (което ще значи по-ниски, заради по-дългото време за пенсиониране) и индивидуални партиди, които да надграждат основната пенсия според вноските, примерно искаш да плащаш двойно - ще получиш и двойно. Ако искаш 2 години да внасяш едни пари - добре, другата година може да са ти различни вноските. Като се пенсионираш (на 62) получаваш основната пенсия (която е и солидарна) плюс вноските по твоята партида (изцяло за теб, на 100%).

А как иначе ще ви откраднат вноските. Най-тлъстата част за плутокрацията и по-малко за огромната армия, която дръсти бюджета. Предполагам, че един работещ в момента носи на гърба си поне 4-ма неработещи.

Тука нали направихме Втори и Трети стълб. Вторият стълб е доброзорен. Хубавото е, че аз вече имам някаква Пенсия от Първия стълб. Щото там нещо от Втория са хапнали нещо паричките, ...отрицателна доходност, кризи, ...ба маани!

Увеличаване на вноските , но това не оправя проблема със застаряването на населението , тоест липсата на нови попълнения на къра. Затова бутат възрастта на горе, щото нема физически кой да работи..

Един призрак броди из Европа, чада мои - призракът на комунизма. Още малко му остава на капитализма и хайде на бунището на историята.

Ми той комунизма на дядо ти Маркс се е доказал.Където е минал,трева не никне.Куба,Венецуела,С.Корея,СССР.

трябва някой а храни мангустите все пак.

Френската система е под напрежение, не заради застаряващото население, а заради "разнообразното" население и некадърните политици.

Реформа - насочване на протеста в определена посока.

В Бг и 80 год. да направят пенсионната възраст, робите няма да се надигнат. Такова стадо.

Е нали трябва да дойдат отнякъде тия пари? Малко ли ни удържат от заплатите всеки месец + че се взима и от данъците, защото половината сума за изплащане на пенсионерите (около 4 млрд.) не достига. "Другари, дайте да дадем!" - страшна логика.

Ще дойдат парите за пенсия, като съкратят на 50% държавната администрация и публичния сектор. Многократно беше казано, че пари има, но се крадат "отгоре".

Просто накарайте и мангустите да работят ве

Те до сега не ги накараха, та сега ли? И там, като тука има едни дето са им електорат

Ей това е народ които се бори за правата си

Къв народ са тия,след като избраха геронтофила.На кайшка на САЩ са.

Ех,да бяхме и ние така.Французите си отстояват правата и интересите.Това е начина.Респект.Тези,които само стоят и мрънкат в България да взимат пример

CNN казват 1 000 000, дир.бг ги изкарва 12 000.

Склонен съм да вярвам повече на Дир.бг отколкото на CNN. Тази телевизия винаги раздува бройката, за да постигне сензации и гледаемост на новините си.

Броят на протестиращите ли е най- важното?

Безспорно пенсионната реформа трябва да се проведе във Франция. Ако не стане доброволно, тогава насила! Какво искат франсетата? Пенсионната им система да рухне и останат без пенсии на стари години? Това ли искат?

Ако хората в демократичните общества разсъждаваха като теб, още щяха да са в ерата на феодализма. Добре, че има по- прогресивни и активни народи, иначе щяхме още в землянки и сламени колиби да живеем.

Не е така, западняците открай време се мислят за богоизбрани. "Бивши" колонизатори цицали от цели континенти, благоденствали, като падна Берлинската стена колонизираха Източна Европа всичко читаво се изнесе нататък да им бачка. Ааа ама дойде краят. Всяка торба има дъно. Не може само да печаташ инфлационни евраци, да смучеш чужди ресурси и да просперираш за сметка на нечия бедност. НЕ МОЖЕ.

Те не са излизали от феодализма. Фактически. Същите отношения, същото поведение, същите овчи промити мозъци.