Ще има нови стандарти за мляко и млечни продукти

Правителството въвежда нови стандарти за млякото и млечните продукти. Идеята на държавата е да ограничи използването на сухо и концентрирано мляко, както и да забрани използването на желатин, някои оцветители и овкусители, предаде bTV.

Обратно в новината

Коментари - Ще има нови стандарти за мляко и млечни продукти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТАНДАРТИ ВИНАГИ Е ИМАЛО. Това е повод и параван да се дигат пак цените

"Допустимото сухо мляко в продуктите ще бъде най-много 20 на сто от използваното сурово мляко" за какъв стандарт говорим когато пак ще ми слагат сухо мляко? замина си Тодор Живков, а с него и всичката хубава храна. може да имахме 2 вида сирена и 3 вида салами, но бяха истински и от месо. сега милион вида от всеки продукт и до един са произведени в химически лаборатории.

Тоя Миро Козунака, няма ли най-после да си затвори устата, защото за каквото и да си я е отворил, винаги после наспъпва поскъпване, друго не съм забелязал. Не напразно му викат министъра на пскъпването.

Хайде "щастливите" емигранти в Америка да не ми се правят на много важни, защото точно в Америка има например училища без прозорци/построени от "умните и велики" американци/. Ясно, че на вас ви доставят скапаното българско сирене, след като аз в БГ ям нормално и вкусно БЪЛГАРСКО сирене, както и мляко. Просто трябва малко повече да си грамотен.

Да очакваме ли, че сега и цените на млякото, ще литнат в небесата? Тоя с каквото се захвана на всичко цената литна в небесата.

Стандарт след стандарт! И въпреки стандарта - пълно с ментета! Странно, в една Турция например, където си нямат БДС - и млякото им мляко, и сиренето им - сирене! Дали пък нещата не опират и до едно нещо, наречено отговорност и почтеност към клиента, за което стандарти няма!

Пипи, и аз мислех като тебе, докато турците при които се храня почти всеки ден ми казаха: "почтеност към клиента, за което стандарти няма", но има присъда от 10 до 20 години за опит за отровителство, ако се установи, че храната която ти предлагат не отговаря на съдържанито което е записано. Така че Дяр Бекир е най добрия стандарт!

Съгласна съм. Но тук си имаме една дузина, че и повече сигурно агенции, комисии, подкомисии и т .н. "отговорни институции" - те за чий са ни, освен че ги хрантутим? И нужен ли ни епоредния стандарт, след като пак няма да има контрол за спазването му? Значи не ни трябва стандарт, а нещо друго... Диар Бекир, например;о)

Нещо не ми се вярва- но дано стане това ще бъде много хубаво. Но големите лисици дали няма да слагат нещо друго за което не са се сетили до сега.

Не искам такива стандарти ,които узаконяват имитациите! Или ще е мляко , сирене кашкавал или нищо. Боклуците да си ги държат за тях!

Много е хубаво че се пишат стандарти. И много добре звучи всичко. Ама предишният стандарт от 2010 година не промени нищо. Пак си ядем мляко, което 2 месеца след като му е изтекъл срока на годност още си е със същите вкусови качества. Освен това, като се намали сухото мляко от къде ще се вземе сурово мляко? То и се га се внася с цистерни от Европа защото българските фермери са изчезващ вид, а колкото ги има не отговарят на стандартите и отглеждат нещастнен добитък.

По едно време ББ беше забранил бъдещото време. напоследък, обаче, масово ни заливат с фючърси ...

Елате в стандартландия ще ядете "мЕсо" от Ирландия и ще станете ЕКОРАВНОВЕСНА кучеландия..........

Вече се тревожех, че Найденов нещо не се вижда в последно време, пък той бил зает да измисля нови стаандарти за нашето добруване!!!

Има стандарт за кебапчетата и айрана,но за политиците,депутатитет и управляващите няма ! Това е смешно. Затова държавицата и като най-мръсният влак в Европа.

И там има стандарт, но ти не го знаеш.

не са нужни стандарти, а затвор за мародерите произвеждащи отрови.

Точно така! И без продеси, точещи се с години!

Ne dopustimo suho mliako, a palnata mu zabrana. Ne na pechalbarite troveshti balgarskia narod sas zalezhalo 20 godishno suho mliako kupeno ot Ukraina, I rusia I na bezcenica. Ot 2 godini ne kupuvam balgarsko sirene v Amerika, koeto se razpada ot samosebe si, zashtoto e praveno ot kreda, zhelatin I brakuvano rusko suho mliako. Narodnoto Sabranie triabva da kriminilizira takiva "produkti" I da vkara v zatvora tezi, koito gi proizvezhdat I pecheliat ot zdraveto na balgarite. Nikade po sveta, osven v balgaria ne se proizvezdat sirena ot suho mliako.

choko73

Ха, това за кредата беше готин виц, а що се отнася до разпадането, не знам от къде си купувал "българско" сирене, но тук у нас, сиренето не само че не се разпада, ами даже е неузряло и се маже.