Млада жена загина при челен удар между кола и камион на Подбалканския път

От началото на годината в пътни инциденти са ранени 620 души и 38 са загинали

Обратно в новината

Коментари - Млада жена загина при челен удар между кола и камион на Подбалканския път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

при изпреварване, шофьорът трябва перфектно да позвнава и владее колата си, а и да я настъпо по-агресивно при насрещно и да не я жали, дори. Отделно - изпреварване не се изучава при курсовете, нито е част от изпита пред КАТ и, ето, резултатите са налице , жалко за момичето, както и за много неопитни водачи, които не са го знаели ....

Опасен участък. Наскоро бе преасфалтиран, но си остана тесен и на вълни, които и след ремонта се усещат при по-висока скорост. Не се знае защо колата се е озовала в насрещното, всичко може да се е случило...

Това всичко какво значи? Заспала е, изпуснала е кормилото, скъсал се е кормилния вал? Или просто липса на мзисъл?

Ако жената наистина беше с това Volvo XC90 от снимката, най-вероятно щеше да е жива сега. За съжаление снимката не е от тази катастрофа.

Доколкото знам, откакто е създадено ХС90 през 2002-ра, катастрофа със загинал човек в в него няма. Велик автомобил!

Проверявали ли са го при челен удар в камион? То и от скоростта зависи. Или няма значение според теб?

Ти знаеш ли аз коя съм амиии знам казал Свети Петър

НОИ харесва такива новини.

Снимката е илюстративна, пише си, че е от istockphoto.com.

Като гледам снимката , не колата е навлязла в насрещното движение а камиона!

Поредната фалшива новина.

А ти като гледаш снимката къде видя маздата, за която пише в статията?

Снимката въобще не е от този случай, а е просто някаква намерена в Интернет.

Така му е влязла в лентата, че я закарал чак в мантинелата откъм нейната лента?! Много е рано още за"първоначални данни", че и при подобни снимки.

Поредната фалшива новина?

Колата на снимката е Волво а не Мазда, както е написано в статията

Поредната фалшива новина?

Крайно време е да забранят на камионите да се движат по пътищата. Борбата е неравна.

НЕ казвам, че и мъжете не го правят, но вече дни наред докато карам да се взема децата от градина, задължително виждам коли, които или криволичат или карат много бавно (не с трафика) - в 4 0т 5 случая е жена, която си гледа ии пише нещо на телефона. Пълно малоумие е това. Реакцията за предотвратяване на удар понякога е част от секундата - как тези хора си мислят, че е ок да си чатиш докато караш е абсолютно необяснимо.

точно. 99% от криволичещите са патки.

Всъщност ударите се предотвратяват много по-ефективно с постоянно наблюдаване на обстановката и реакция навреме (не непременно за част от секундата). Което няма как да се случи, ако вниманието ти е другаде.

Страхотен демографски срив но допълнително България без война дава жертви от катастрофи,убйства и самоубйства.Празни ниши няма .Изтока ще ги запълни бавно но сигурно, но политиците които си назначаваме не включват и гледат само интереса и джоба си.Остявам от действията им с убеждението ,че те смята себе си за безсмъртни.

Не е нормално всеки ден по няколко трупа от катастрофи. Има някакво въздействие над държавата. Разумът не вярва и все намира някакви обяснения за неумения на водачите, за алкохол, за дрога, за внезапни инфаркти но дали това е ЦЯЛАТА ИСТИНА?? Хора, не е нормално всеки ден по няколко жертви и все при ПТП с автомобили???! Обясненията не хващат, щот не е нормално някакви 5 джита системки и прочие излъчвания, казва ли ни някой? Каква държава сме бе?!

28 човека за 32 дена, не е по някокло човека на ден. Ако продължи така, това ще бъде годината с най-малко жертви.

че всеки Божи ден една българска душа отлита само от ПТП, а от други събития още колко?! Има изчезнали хора, е тук Дир.бг описа случаите. Какво става в България бе, хора?!

Има обяснение - стари автомобили, некачественни шофьорски курсове и най - лошото - двулентови тесни пътища с некачествен асфалт. Последствието може да са само едно - катастрофи.

Колега, ден по-рано минах оттам, пътят е направо перфектен. Ще сме много щастливи хора, ако пътищата ни навсякъде са такива. Иначе е пълно с тежки камиони, все пак всичко, произведено от родната ни икономика и заграбено от българските залежи и мини трябва да се отмъкне. Безброй тирове със шофьори от помощните училища, половината малоумни, гонят беге шофьора по пътищата и резултатите са наяве.

Там пътят е чудесен. Вярно, с по една лента в посока, но може да се кара с максимално допустимата скорост и почти всички го правят. Рядко се налага да изпреварваш. На стражите има ограничение 40 км/час, на изкачването има лента за изпреварване. В 50% от преминаванията ми през този участък, съм виждал кандидат убийци, които използват тази лента на спускане.

От снимката изглежда, че камиона не си е на мястото..........

Защото снимката е от тази катастрофа, https://www.youtube.com/watch?v=g3UES_f3Bno станала в чужбина, без жертви и пострадали

Поздравления за адекватния коментар. Реално Вие сте по-добър журналист от тези в сайта. Не може да се качват просто някакви снимки в началото на статията, които да подвеждат, само защото журналистите нямат снимков материал.

+++++++++++++++++++++++++++

Трябва на колите да се сложи ограничител на скоростта до 100км/ч макс и камера да чете типа разделителна линия ако е непрекъсната колата да откаже да я пресече или да вибрира силно волана. Трябва да се измисли край на тези изпреварвания сигурно 90% от жертвите умират при такива а и много невинни хора също. Ако не беше камипн насреща а лека кола сега жертвите щяха да са поне 2 в този случай

Трябва... да има кой да ни бърше задниците и да ни пъха храната с лъжица в устата...

раждан си след 2000 година, нали? Прясно прясно осъзнат студентин, а?

Освен ако снимката не е от катастрофа във Велкикобритания няма как този автомобил да е навлязъл в настрещното движенеие да се е блъснал в камиона и да са останали така. И това не е мазда а волво, и при тази снимка гарантирам че шофьора е оцелял. Не разбирам какъв е смисъла да се поставят снимки нямащи общо със статията освен бегла скица на автопроизшествие.

това е стокова, илюстративна снимка, надявам се не искат да Ви качат подробна снимка с жената вътре, докато я вадят смачкана от колата..

Защо ми се струва като гледам снимкат че камионът е влязъл в нейното платно,не така както е обяснено

Щото тая снимка няма много общо с написаното...

Снимката не е от катастрофата. Долу в дясно има сайта от където са я взели.

Е сега ще може да си го кара там горе по....НАДБалканския път...........То и в т.нар. столица все по-често се опитват с машините си да се репчат и мерят с трамваите, тролейбусите и камионите, ама нещо все не им се получава както на тая несретница.....

Мир на праха и на жената! Апел към автора на новината. Сменете си снимката. Това на нея е Волво, катастрофата не се е случила в България и няма жертви и пострадали след нея. Малко ценично е в новина за загинал човек, да google - нете "car truck collision" и да го плеснете в новината.

Представи си е Волвото е Мазда и резултатът е същия, предполагам.

Ако си виждал краш тест на Волво ще рабереш защо е глупост да се публикува подобна снимка под статия с жертва.

Човека от тази кола е излезнал жив и здрав, а това е видеото от катастрофата: https://www.youtube.com/watch?v=g3UES_f3Bno

Какво общо има краш тест на Волво в/със случая????

На камиона нищо му няма ебахти

елементарна физика. АКо влак блъсне челно камион от камиона нищо няма да остане. Ако кола се блъсне челно във велосипедист от велосипедиста нищо няма да остане. Същото е и кола с камион особено ако е малко по-големичък