Млада шофьорка се обърна по таван, засечена от камион (снимки)

За да избегне челния удар, младата жена свила вдясно, влязла в канавката и пътя отсякла дърво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"....влязла в канавката и пътя отсякла дърво"??!?! Някой разбра ли ? Защото аз - не!:)))))))))))))))

Хммм ... историята има две страни. Първо - важното е, че момичето е живо и ще се оправи. Но шофирането е и преценяване на дистанция и скорост на останалите водачи. Нещо, което младите шофьори го нямат. Съчетано с неразчетена маневра от страна на професионален шофьор, и най-вероятно липса на всякаква колегиалност от изпреварваНИЯ от тира. Често съм бил свидетел на неразумни изпреварвания от тираджии, но винаги отпускам газта! Ако дойде нещо отсреща? Ако шофьорът е неопитен? Получава се това(в най-добрия случай), а може и по-лошо! Кофти среща на кофти шофьори в кофти ситуация. И липса на респект и толерантност! Карайте разумно!

Важното е, че момичето е живо и ще се оправи. Защо давате мнение без да сте видели място на инцидента. Каква непраилна преценка "видя", срещу нея са движи камион, предполагам с 80км.ч. И тя се движи с толкова. Немислимо е да спрат, за това трябвават общо над 50-60 м. Момичето правилно е отбило, ако не го беше направило щеше да умре. Какво е виновно момичето, че камион се движи срещу нея в нейната лента? Дано на никой от вас не се случи подобно нещо. На мен ми се е смучвало бус рязко да навлезне в 1/3 от моята лентата около 10 метра пред мен, а и двамата се движихме с 60-70 км. в ч. т.е. общо над 120 км. Едвам го избегнах. И да има идиоти, които като ги изпревашваш дават газ. На такива трябва да им взимат книжките, те са толкова опасни колкото наркоманите и пияниците. След като си го стигнал, значи е по бавен от теб и не трябва да ти пречи да го изпревариш. Може колата му да е по-мощна и по-нова от твоята, но това не го прави по-добър шофьор.

Инженерче

Ако бус навлезе 10 метра пред вас във вашата лента с обща скорост 140 километра в час, то вие ще имате точно 0.2 секунди да реагирате. НЯМА как да стане. Нормалната реакция е около секунда. Имате някакъв шанс евентуално ако е на 50-60 метра от вас. И да, прав сте, не съм бил на мястото, не знам дали е на завой или е прав път, но ако е последното, един опитен шофьор веднага може да прецени какво се случва пред него, да удари спирачки и да отбие. Ако е на завой и го е видяла в последния момент, тогава е направила най-правилното. При всички случаи - ламарини. Слагам в графата положителна новина и напред!

"И да има идиоти, които като ги изпревашваш дават газ. На такива трябва да им взимат книжките, те са толкова опасни колкото наркоманите и пияниците. След като си го стигнал, значи е по бавен от теб и не трябва да ти пречи да го изпревариш. Може колата му да е по-мощна и по-нова от твоята, но това не го прави по-добър шофьор." Трябва да се взимат книжките и да полагат по 1000 часа общественополезен труд идиотите, които при ограничение 90 км/ч, карат със 150 и изпреварвайки кола, след като виждат, че отсреща на 200 м идва кола. Това, че му е по-"бърза" колата, не дава право на никой да нарушава правилата за движение и да изисква от останалите участници, да го пазят.

"Нашите коли вече успешно се използват в дърводобива"

А полицията дали случайно е открила простия камионджия щото това не се казва никъде? Освен това ми е интересно дали отново не става въпрос за гламав и малоумен турски резняк, автоджихадист седнал зад волана на тежък тир. Такива са малоумници, че докато народа не линчува двама трима такива абдали публично, нищо няма да се промени. Карат като идиоти и въобще не спазват никакви правила! Дано момичето да се оправи и всичко да е наред.

Момичето се оправя. Вече е получило първите си мозъчни гънки и следващия път ще знае да не прави резки маневри при висока скорост, и да гледа пътя, а не фейкбука.

На майка ти в путката.

Братле, честно - много си прост.

добре че е здрава и жива жената! а на този с камиона - отнемане на книжката до живот.

Ти безгрешен шофьор ли си? Да не ми твърдиш, че не си правил глупости на пътя и в живота. Ако да, то аз твърдя, че си лъжец, или пък не осъзнаваш реално действията си. Ако за всяка грешка взимаха книжката, а за по-големите вкарваха в затвора. То 80% вече нямаше да са шофьори, а над половината българи шяха да са в затвора. Затворите не са само за наказание или отмъение. Затворите са и разход и по-високи данъци за всички нас. Имате ли представа, колко струва месечната издръжка на един затворник в България? Имате ли си представа, колко минимални пенсии е месечната издръжка не един затворник? Затворите са най-вече за да ни предпазят нас хората от изродите, които са сред нас и не искат да се поправят. Но повечето няма да го разберете. Тежко наказание може и да е глобата и отнемането на книжка... Кое е по-тежко наказание да ти взимат 1/3 или 1/2 от заплатата една година и да мизеруваш. Или да имаш охрана, да лежиш по цял ден и да те хранят, обличат, обуват и данъъкоплатците да ти плащата сметките за ток и вода една година. Да и аз съм привърженик, на някои хора да им се отнемат книжките доживот, но едва след второ или трето тежко нарушение. Всеки има право на втори шанс, но ако си вземе поука. ако не си вземе поука тогава трябва да се вземат мерки и да му се вземе книжката.

"младата жена свила вдясно, влязла в канавката, отсякла дърво" Да се уведоми немедленно горското да състави акт за незаконна сеч.

шофьорка на 4 години? Караща всеки ден без произшествия- не е баш млада тогава.

на 22 баш си е млада

Млад шофьор може да е някой каращ от 1-2 години. А като жена е млада, но явно посредствен шофьор. Това да те "засече" камион не става за 2- 3 секунди, а за толкова спокойно е можела да намали и поне да излезе от пътя без преобръщане. Само некадърните шофери правят резки маневри на пътя.

Т.е. ти не си правил резки маневри?