Млад спелеолог се удави в река Искър при подготовка на състезание

38-годишният мъж е паднал от изкуствен сал и е бил отнесен от течението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коце, "Светла му памет!"! Ако това ти е проблема. Но както правилно си написал, всеки има право да мре, както си ще. От друга страна хората са завладели тази планета, защото са оставяли след себе си поколение, което да върви напред. Сърцето ми се къса, като си помисля как жена му на приятеля ти ще продължи напред, ще отгледа децата им и ще ги направи Човеци. В момента в България това е трудно за нормално семейство, а за вдовица с 2 деца не си го представям. Честно! Затова в твоя ред на мисли, направо се чудя къде е качеството на приятеля ти, за да не спази елементарни правила за безопасност и да донесе тази мъка на семейството си и приятелите си. Може да си говорим за удоволствие, адреналин или друго, но това определено е друг въпрос. Когато имаш семейство и деца, вече живееш освен за себе си за някой друг. Не случайно имаше кампания насочена към шофьорите - Карай внимателно, някой те чака! Може да бъркам в опита за цитат, но за всички смисъла е ясен. Имам приятел с 2 деца, който няма да загине в самолетна катастрофа - не се е качвал в самолет и съм сигурен, че няма да се качи докато е жив. Баща ми го убиха некадърни доктори, но не съм правил от това новина. А може би е трябвало. Защото некадърните доктори в България стават все повече и повече. Всеки ден загиват или умират достатъчно много българи, но не за всеки се пише. Загубата на твоя приятел е новина, защото от смъртта му може да се извлече поука. За който има достатъчно ум в главата. Факт е, че ако приятеля ти беше спазил най-елементарното правило да бъде със спасителна жилетка, щеше вероятно да е жив. Още веднъж - "Светла му памет!"

Как може да пишете такива глупости в коментарите :O

Вчера в Искър загина мой приятел. Днес чета, че трябвало да се наиграе до 25-годишна възраст. Същият задник писал, че всяка година инспекция проверявала въжетата. Коя инспекция, бе ханш? И какво общо има трагедията с въже - по-долу съм написал, че да се опъне въжен тролей, е необходимо въжето да се опъне от двете страни на реката. Затуй края на въжето се пренася с лодка. На други роднините им си умирали по креватите, наобиколени от правнуци. Да мрат където щат и на 150 години - количеството не е качество. Къде ви е човещината, уважаеми сънародници? Не можете ли да напишете човешкото "Светла му памет!", вместо да се упражнявате по стил под такава новина?

Бог да го прости. Но- няма нужда да търсим така настойчиво смъртта. Тя и без това няма да пропусне да ни срещне. Живот трябва. Живот на Духа в тялото. Бъдете живи и здрави всички. Духом ...и телом!

Моята човещина я пазя за човеците. Свиди ми да я хабя за тъпунгели, дето не могат да оценят елементарна обстановка и в най-големия порой на една от най-големите ни реки са се хукнали да "подготвят състезание", сякаш от това идиотско състезание зависи животът на поне половината българи. бай дъ уей, изобщо не ми пука за живота на състезатели от всякакъв рид, вид и порода. Търсят - намират. Тва е! Е, и твоят човек каквото търсил - намерил. Уви, това е тъжната истина. В БГ закони може и да няма, но природата още не е абдикирала от своето законодателство и наказва всяка тъпотия. А ти можеш да си тъжиш за твоя приятел, колкото ти душа сака. ТВОЙ приятел е, не мой.

Срам ме е от вас! Хора, не четете по-надолу, пазете си мислите чисти. Бог да прости момчето, кураж на близките.

едните търсят майка си и баща си по 8000-ците, а другите- под земята и под реките. и после- олеле. а, да бе хора на Духа! Ако си с такъв Дух, да можеш да си джиткаш по такива места, то ти ще да си някакво свръхсъщество, а не обикновен двукрак индивид. сега горката му майка, горкия му баща и всички останали...

Удавен ли ??? Нека първо го открият !!!

Бахти водолаза, бахти инструктора, бахти тъпака! НО.... да вземем сега да му издигнем паметник, щото той за нас се е жертвал, за нашето светло бъдеще и просперитета на България. Амин!

Що си такова тъпо парче, бе? А? Така ли си се родил, или макя ти те е изтървала на главата ти?

Дядото

Ми то се виде кой е тъпият в цялата сага. Не виждал река, не стъпвал в бързей, не знае какво е река след порой (не знам майка му дали го е изпускала или така си се е родил тъп) - нагазил малко у дълбочкото, глътнал вода и "... на място злачно и спокойно". Нали.

Журналя безумни, Кой ви каза, че е бил е инструктор по пещерно спсяванe. Та той стана пещерняк преди 3 години.

Е, вече не е пещерняк. Никакъв не е. Просто една хубава шведска маса за бактерии и ларви.

Нещо като твоя мозък, а?

Дядото

На долния умник - засега моят мозък си ми е в главата, а не се лашка по подмолите на Искъро. Нали!

Защо община и организатори не отлагат "събитието", след като страната е подгизнала от наводнения и валежи цяла седмица. След инцидента мълчат като пукели... Отлагали мероприятието заради много вода и повишен риск.... И нищо, че баща на две деца остана завинаги там след именния си ден. Гнусно е, пазите си касичките, обръчите и тн.... Оставки! Общинарите... Каква е тази фирма правила събитието. Къде им оценката на риска, книгата за инструктаж и т.н. В нормална държава..

Ми щото тъпако, тъпакът и с бодлива тел да го вържеш, пак ще намери начин да се самоубие за всеобща радост на нас, списващите тук. Аха!

Лайна ли имаш в главата, или си от фирмата организатор

Да пуснат наркотиците свободно и България ще се орине от към алпинисти, екстремисти и откровенни наркомани. Те никога не са внасяли пари в НОИ. Мрете борисковци - дрисковци.

Явно си голям "вносител" , личи ти !

38 години си е сериозна възраст! би следвало да се е наиграл до към 25 годишна възраст, и да е станал отговорен човек, а не млад спелеолог тръгнал със сал да минава по "въжен тролей" каквото и да означава тази глупост!

Според теб човек би трябвало да живее до 25г. ?!? За съжаление си , определено !!!

А, може и до 38! Ама в моята рода е традиция да се доживява до пенсия и да се радват старите на внуци и правнуци

ти ли си най умният у вас? ако не си, викни някой да ти обясни какво съм написал, смо..гльо! а аз съм на 61г., и още съм жив!

Госте , прави разлика между доживуркане и доживяване до пенсия плийз !

За въжения тролей е нужно въжето да бъде опънато над реката - за това е необходимо и преодоляването й. Сега разбрахте ли, #Той, бидейки отговорен човек? Как все отговорните екскременти като Вас не могат да кажат едно човешко "Бог да го прости!", ами разсъждават над биографията на човека, уповавайки се на отговорните си шкембета?:(

тъпи, аз знам какво е въже, знам и как трябва да е опънато, и къде! знам, че има и една инспетция, която приема такива съоръжения, и ги инспектира ежегодно! след ден два, когато вземат да пишат колко незаконно и некадърно е цитираното съоръжение, и ти ще вдянеш!

Тъпо копеле.

Действително старо олигофренче. Даже курвите търсят да се омъжват на 28.

майка ти успя ли да се омъжи, или те отгледа самичка?

Събрала го е от чаршафа с лъжичка след някой сеанс .

че си заядлив дедик - много ти личи. което не значи, че други мъже на твоята възраст не са супер, а не като тебе, заядливи дрънкала.

MSS

"Изкуствен сал" - има си хас да са използвали естествен...

при нещастен случай гнусните коментари не спират... Не, не сме народ, заслужаваме си съдбата... Бог да прости човека!

това не е нещастен случай, а закономерен резултат от предварително подготвена, и отдавна планирана глупост!

Голем специалист, а една спасителна жилетка не си сложил, щото профи пича.

От браздата и мотика не се пада!?

По радиото ли го чу ?

Цирковете на Територията - край нямат! Не мога да се изявя, да спечеля поне за една ракия.

2 милиона българи се удавиха в европата! и кво?

Бог да прости загиналия! Според мен репликата Ви е неуместна. Дори и формулирана неправилно. Два милиона българи се спасиха от удавяне. За останалите шест милиона процесът на продължително и мъчително давене продължава.

R.I.P.