17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дали не трябва да има колчета пред тези спирки все пак. Седнал си на пейка на 2м от натоварен трафик, който е от машини 2 тона движещи се с 50-60км/ч. Все някога ще се случи да поднесе кола или дори да спука гума ...

Да поднесе, при 60 км/ч? Или да спука безкамерна гума по изненадващ начин? Безкамерната не прави така, шофьоре (ако си такъв, май не). :)))))))))))

Стига с това "млад шофьор" !!! Въпрос е на адекватност и реакции. Може човек да е на 60 години, но да е взел книжка преди 2 години. Може да е на 30 години, но да е взел книжка преди 10 години. Кой е "младият" шофьор в случая ? Да не говорим че младите имат по-добро зрение, реокции и т. н. Щом има книжка - шофьор е ! Млад или стар е чиста дискриминация !

означава който взел книжка в рамките на две години; възрастта няма значение.

И на мен ми се е случвало подобно нещо. Само, че се разминах едиснствено с щети по колата. Поднесе ми возилото на влизане в тунела на НДК, извъртя се с предницата към входа на тунела и се засили странично към спирката. Добре, че нямаше спрели тролеи или трамваи, а хората се разбягаха. Колата мина странично през двата бордюра и спря до стената. И всичко това стана от келешлък. Точно на 21 години бях тогава. От този случай нямам написан даже фиш за неправилно паркиране и спазването на ЗДП е абсолютно задължително за мен. Човек трябва да се опари, за да му дойде акъла в главата, но е непростимо други да страдат заради малоумщината на някой.

Чест ти прави, че си признаваш и си си извадил поука. С колко км/ч караше тогава?

"Шофьорът е на 21 години. Правоспособен е. Тестван е за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни" Името му е Другоблиз?

На наско от тандема сина му същия бастун

Като е млад шофьор, защо си е въобразил, че е шампион от Ф1 и е карал с малоумно висока скорост?! Ако е карал с нормална скорост, значи е абсолютно некадърен и не става за шофьор и следващия въпрос е: как са му дали свидетелство за правоуправление.

Пращането на скенер не е съвсем безобидно.

Непращането е много по- опасно,особено при коматозно състояние.

Този сомнамбул е изправил завоя. Карал е бавно, защото иначе колата щеше да е на ждреб, а хората мъртви.

млад гъзар прави пореден опит за убийство на пътя. На тези пикльовци трябва да им слагат забрана за самостоятелно каране на кола до 23 години възраст. По статистиката те са най-голямата заплаха на пътя. Заедно с мутресите с телефон в едната ръка и цигара в другата.

За автомобил над 1.6 куб 5000 лева данък, за шофьори до 25 г застраховка 2400 на година.

Най-малко !Ти сигурно вече ги навърши миналия месец !

Трябва спирките да са защитени примерно с 3-4 здрави метални кола непосредствено до бордюра. Много са непосредствено след завой или на "скоростни" отсечки и вероятността някой малоумник да се опита да мине през спирката е много голяма, а нямат никаква защита. Според мен си заслучава инвестиция.

Толкова разходи,заради 3-4 човешки живота !

Викал ли е -алах акбар ?

Викал е Голф-акбар

Той да не е бил от Перник,бре !

Не е голф, а кади. Служебно.

На мястото на катастрофата е почти прав, и почти нов булевард. Асфалта няма нито дупки, нито неравности. А завоя не е точно завой, а извивка. Острови също няма. Дори има и бус-лента. Всеки да си прави сам изводите как точно и при какви условия е катастрофирал "младежа". Вероятно и добрите пътни условия в съчетание с 6-то поредно шампионско място на Хамилтън са вдъхнали кураж на младото шофьорче, че и с хилядолетния сокол така може.

Тези завои, които са просто извивка, са най- опасни. Нелсън Пикет ги нарича изкривена права.

Въобще не са опасни, освен ако не караш С КРАЙНО несъобразена скорост по асфалт, чиято повърхност е съобразена за градско движение.

Дано хората да се възстановят бързо! На това място има две спирки една до друга, а непосредствено зад тях има училище. През делничните дни там е пълно с деца. Можеше да е още по-страшно. Не ми го побира главата как на този прав и широк път ще се метнеш върху спирката. Дано да има някой да го вразуми физически, та следващият път десният му крак да не тежи толкова на педала.

Карал е по правилата и охраниченията и затова е загубил контрол над колата...

Още един, който гледал Бързи и Яростни и почнал да си мисли, че може да лети по тези надупчени пътища. Дано хората да се оправят бързо.

Неее, автомобилният спорт е ... спорт. За здраве. Погледни финансирането му от общината. Сравни с туризъм, сърф, ветроходство, колоездене... Младежът е тренирал в името на чистия спорт и за здраве.

ами карал е поне със 100

Такива трябва да плащат щетите за потрошеното, както и лечението на пострадалите. Обезщетенията по гражданските искове са смехотворни, но лечението ще им излезе солено. И да няма тън–мън, ама нямам пари да плащам. Принудителен труд докато се издължи. Сегашните наказания никого не стряскат.

Докато не излезе експертизата и няма очевидци да кажат дали е карал бързо, няма какво да се пише ...

Карал е като на състезание по бягане между охльови.

не е за пренебрегване вероятността тримата пострадали да са употребили алкохол в неделя около обяд и да са управлявали рисково спирката. С което са предизвикали катастрофата със спортиста от щедро спонсорирания автомобилен спорт, от любимия кмет Изпортних. Бедното дете тъкмо е очаквало поредните 100 000 за клуба...

Защото е празнувал изборната победа до преди удара ! Няма значение от коя партията си физичните закони важат за всички !

Спирки в квартал Салтанат? Няма и добър обществен транспорт там! Трябва да се пуснат повечко и по-бързи пътища през бившата морска градина. Така ще дадем възможност на множеството ни млади състезатели да се упражняват сред природата, а не в тези отвратителни квартали пълни с бавно реагиращи бабички. Не само не заслужават да гледат такива класни състезания, но не могат и да се насладят напълно защото се страхуват я за пенсии, я за лекарства, я за живота си или други глупости. Така че Потник - дай път на младите!!!

Много е ясно защо келешът е загубил контрол. Защотото е л.....0