Коментари - Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена) | Днес.dir.bg

Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена)

Малко преди полунощ 18-годишният водач, който имал книжка от 2 месеца, вероятно не е успял да спре, като не забелязал искащите да пресекат на пешеходна пътека 23-годишен мъж и момиче.

Обратно в новината

Коментари - Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

България трябва да се опаше с радарна система. да се оправят адресните регистрации и да се впрегне ЦЯЛАТА полицейска система за контрол и превенция на движението по пътищата. за да спре тази анархия. И всичко това да стане за един месец.

Спирачен път от 300 метра предполага поне 200 км/ч.

Убиецът е за затвора - поне 20 години. Че и за по-тежко наказание. Жалко за загиналите млади хора. Тия катастрофи - ако имат малко дисциплина и акъл тия "шофьори", и ред по улиците и пътищата - НЕ би трябвало да стават.

За никой няма гаранция , че не може да се окаже от едната или от другата страна.

Ами не е така. Аз за себе си мога да гарантирам на 100%, че няма да се озова от страната на каращия като малоумен със 100км/ч из града.

Малоумна логика. Не ги бил видял затова изгубил контрол като опитал да спре. Като не ги е видял защо ще опитва да спре??? Щом ги е сгазил на тротоара значи просто се е правил на състезател и е изтървал пътя, затова и се е озовал на тротоара. Изглежда версията за пред съда ще е невнимание, а не простотия. На бас, че тоя няма да лежи. Интересно как не е избягал.

Кога ще му съобщите името на тоя, свидетел каза, че е бил неадкватен като пиян или дрогиран. Пак ли почнахте да криете децата на високопоствени

Нормално е да е неадекватен, разбирайки какво е направил...проблемът е че е карал и неадекватно. И възпитанието му такова...Жалко! Таргедия!

300м спирачен път. Вие чувате ли се. От 300 метра хора не се виждат. Плюс това пише че те са били на тротоара, не на пътеката. Какви изпълнения е правил келешчо?

Там няма пешеходна пътека! Има пешеходен светофар! И е станало не малко преди полунощ, а след пилунощ!

След като има пешеходен светофар значи има и пешеходна пътека.

https://maps.app.goo.gl/hYjszeGnMcmQSgf88

Добро момче е и мисля че 2 месеца без книжка е справедливо наказание, по месец на убит.

ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ, КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ!!! dido-mido, мръсна гнидо, (нерегистриран) пробите ги взима тов кумир дамаджанов и неговото протеже, другият боклук - министър на вътрешните работи - милиционер, и най-вече полюциониер!!!

За комунистите на червения изрод Радев !

С каква скорост да е карал, че при опита да спре, спира на тротоара, където пешеходците са се надявали да са в безопасност??!!

Поредният тънкопишковец с мозък колкото арпаджик лук.19 годишен лайнар.Забележете-от европейския съюз предлагат на 17 години да се взима професионална книжка !!!И ще има право да управлява камион !!!Не е виновен служителят,който го е изпитвал!Те там на изпита тънкопишковците са хрисими и кротки,но после на пътя ела да видиш!

От 60000 полицаи половината са излишни.Полицията е два пъти повече от армията. Това никъде го няма по света.Борисовщината унищожава България бавно,но сигурно...

Борисов ли ги направи 60000 милиционерите, ма?

Да се го е правил Борисов тоя младеж?! Ае малко по -сериозно с такива трагедии. Това си е в голяма степен влияние на домашно възпитание на приоритети и ценности. Борисов и Филанкишията все виновни...

Ами може би ако Борисов не беше толкова прост и хората нямаше да опростеят толкова.

да бе, той ги възпитава от първите седем

Така е. На АМТ, например, са достатъчни 200 камери, които да работят 24х7 и данните от показанията за превишена скорост да се обработват в реално време, а резултатът да е блокирана сума в сметката на собственика на автомобила, съответстваща на това, което е определено за съответното нарушение. След това ако ще да съди системата и ако случайно спечели, да му върнат сумата. Или да си търси парите от този, който е карал, ако е друг. Ако ще, да ходи да обяснява на софтуера "Ти знаеш ли кой съм аз". А, и посегателството върху съответния хардуер да бъде криминализирано като особено тежко деяние. За три месеца проблемът с превишената скорост ще е ликвидиран. Ама на управляващите не им стиска. Щото са или с меки китки, или с мозъци с по една гънка, която е предназначена да мисли как да краде, или и двете заедно. Иначе няма причина, да не бъде направено досега.

Жалко за младите загинали...Задължително такива млади шофьори не трябва да карат сами без опитен придружител,иначе ще продължават да убиват.

Днес нали се биеха в гърдите как патрули и мерки заради Великото Завръщане след празниците и какво?От Варна до Търново НЯМАШЕ ЕДИН ПАТРУЛ - ЕДИН!!!Само два за ТОЛ таксите и ДО ТАМ!!!А трафика беше сериозен...За какво иде реч...

300 метра спирачен път може да има само ако го дърпа прицеп.

Защо Кара това лапе така? Защо се кара пил?Защо се кара с технически неизправни МПС.Много просто Защото може.Няма контрол никакъв.Тъпиъте катаджии питат и сега какво ще правим Има ли някой тук който не е давал пари на кат.Има ли някой след обир да разчита на полицията.Иначе ни занимават с пиратките на прокурора.Аз съм тъпанар, че съм още тук......грррр

вземат книжка тези дупета разглезрни,да могат да карат само в присъствие на родител! При нарушение,взимане на книжката за 3 години.Про второ-до живот!

Тези от родителите си са се учили!

Държава отдавна няма... Затова и природно надарените с дебилизъм индивиди убиват безнаказано. Нищо чудно и да е синче на някой връзкар, щом няма кръвни проби за него. Не е нужно да е друсан или пил, достатъчно е да е идиот по рождение, за да заслужава да гние в затвора. Но няма да доживеем това, не и докато съществува тази либерастка система.

Ти каква система предлагаш? Щото в русия примерно ОТПтата на глава от населението са 3 пъти повече.

Няма проблем , и без това София е пренаселена от хора и кучета.

От написаното, разбирам, че загиналите са на пешеходна пътека, а водачът се е движил с много висока скорост. Е, след като чуваш, че идва някой ръмжащ и бучащ от високата скорост, не е много удачно да пресичаш пред него с идеята, че те вижда и спазва правилата. Да почиват в мир!

Повръща ми се като видя тези "пътни експерти" милиционера милков и кифлата русинова да коментират темата! За какъв чеп е този т.н. Институт за пътна безопасност? Освен да си получават заплатките друга полза има ли от тях! Бай хой урези милиционера миклков и и цетата му на топли места само да намери място на тези безполезни търтеи! Така и не разбраха тъпите полицаи, че бедите у нас са поради простотията обзела българите! Елементарен ред няма, само чалги, незачитане на правилата, наркотици и неяважение на по-стария и по учения! Пример за простотия е простотияята на милиционерската шайка и вожда Й!

Пич, няма елементарен ред поради една-единствена причина. И тя не е, че народът е тъп, а че тези, които трябва да следят за спазване на реда, от най-горе, до най-долу, имат зелена светлина да не си вършат работата. Защо в България се води политика за нулев контрол, водещ до повсеместна анархия, това е друг въпрос. Но ако приемем, че се следи за стриктно спазване на действащото законодателство, точно за два месеца "тъпият народ" ще стане "то-тих от водата и по-нисък от тревата".

Ти чувстваш, че зад тебе трябва да вървят полицай, пожарникар и лекар и да те контролират какво правиш ли?

Аз, абсолютно сериозно. Два примера от Бургас. До разклона за Житарово, отраничението е 80 км/ч. Изминава се за около 6 минути. Сутрин, карайки с такава скорост в отсечката ме изпреварват минимум 30 коли, включително микробуси, автобуси, камиони. Някои от които със 150+. Второ - Днес в морската градина срещнах минимум 50 кучета. Някои от тях от породи питбул, бултериер, немска овчарка. Нито едно не беше с намордник. Та питам. Ако се извършваше тотален контрол на действащите закони и наредби, мислиш ли, че на някой от указаните от мен нарушители, които по принцип са рецидивисти, ще им мине през акъла да не спазват правилата. Като си платят подобаващо за простотията, ще се сетят, че е по-добре да не се правят на мъже. В Сингапур, например, който е на светлинни години от нас, на нито един от гражданите и гостите на държавата, дори и не му минава през акъла,че ако направи нарушение на обществения ред, няма да си плати за гяволлъка. Забележи, пред него не стои дилемата дали ще бъде хванат и санкциониран, сигурен е в това.

о тш така ли разбираш контрола?

Голяма риба ще е това лекенце, как от никаде не изтече информация ...

чакай първо да уточним колко е утрепал колко са ранени и дали е гонка с полицаи

Колата била 15 годишна форд ка сапунера. Много голяма риба ще е да знаеш. Баща му е поне министър милиардер.

Че кво му е на Фордчето? Синовете на милиционерчета и прокурори все БМВ ли трябва да карат?

По първоначална информация на място са починали момче и момиче, които са пресичали на пешеходна пътека. Ударени са от млад шофьор, който от скоро има книжка. Той не е спрял на стоп палка и полицията е започнала преследване. Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Очаква се официална информация от полицията. Според коментари в мрежага шофьорът е бил с черен "Форд". От удара жертвата е излетяла на 30 метра. Шофьорът е избягал от мястото и се е ударил в такси. След удара се качва на тротоара, където убива още едно момче и помита още

МАНТАЛИТЕТ

Каквото и да значи това.

За предните лекета дето изпотрепаха хора веднага се разбраха имената и т.н. Сега даже и имената се крият и предварително се оплетоха с фактите. Явно е нещо много дебело....

Шофьорът, помел двама души, е Адриан Антонов. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни

След като прецакаха пробите на боклука наркоман Семерджиев на българската полиция не вярвам. Може и да е просто техническа неизправност, но...

Проби за наркотици не могат да се прецакат. Наркотиците се задържат: 1. 2 часа в слюнка 2. 12 часа в сълзи 3. 24 часа в урина 4. седмица в кръв 5.12 месеца в нокти 6. В коса толкова години колкото е дълга.

И кои са родителите?

При капитализма е така - всичко е на шарената сергия и всичко се купува и продава. Купуват се и се продават: шофьорски книжки, дипломи за всякакъв вид образование и професионална квалификация, купува се образование, купува се(и се продава) здраве, кариера, работа, любов, приятелство, правосъдие, з,справедливост, законност. Купуват се министри, резиденти, царе, папи, патриарси, купуват се депутати, депутатски места, купува се и се продава щастие и радост. Всичко е на тезгяха за покупко-продажба. Това всъщност е и същността на капитализма. Парицата е царица, a икона и господ е Мамона. Всичко останало е незначително и маловажно. Абе в крайна сметка важното е да има банани денонощно и целогодишно за всички роби-глупаци, вярващи в красиви миражи като свобода, равенство, братство, демокрация, законност, прогрес, благополучие, богатство, успех и така нататък. Съболезнования за родителите и близките на загиналите млади хора.

А преди какво беше партийният лидер жени синът си за най-хубавата а още преди това кайзера се жени за най убавата а още преди това в древен Рим патрицият се жени за най хубавата.Тогава капитализъм не е имало нито повремето на патриция нито повремето на кайзера още по малкото повреме на БКП.Но резултата е един и не е проблема в капитализма а в парата ама то пари има още от време оно.

Абе момче, не е необходимо да ни показваш, че имаш IQ някъде около числото 1. Пишеш ей тъй без никакъв смисъл. Казваш едно голямо НИЩО. Не се излагай и то на всеуслушание!

Какво не ти изнася бе мой ?

Карл Маркс един до болка мързелив човек който през целият си живот създава теории за да оправдае мързела си.

Китайците имат поговорка: “ накарай мързеливия да работи, че да те научи на акъл”.

Шофирането стана прекалено, леснодостъпна дейност, и получаването на свидетелство за правоуправление почти елементарно. По мое мнение, половината ако не и повече от шофьорите въобще не осъзнават сериозноста на шофирането и са със страшно преувеличена самооценка за способностите си. Особено в градска среда човек трябва да е постоянно нащрек, защото опасностите дебнат навсякъде и по всяко време - смърта дебне зад ъгъла.

Ми шофирането на автомобил не е кой знае каква философия.На курса те учат за правилата и как се натискат три педала.А това че някои са психически нестабилни или ползват опиати не е работа нито на курсовете нито на ДАи нито на Кат а на психиатриите и медицината. Същото е и с оръжията всеки има право да се защитава това че някой е лабилен психически не е проблем нито на произвеждащите оръжия нито на полицията а на медицинските органи

Тъй де, тъй... Дай точни и ясни инструкции как се спазва чл. 20 от ЗДвП, като си толкова отворен :)

Щом си минал листовките и изпита се преполага че знаеш ЗДП но както виждаш това не предпазва от птп-та

"Над 300 метра спирачен път." ?!?!?! Ало, списващите такива тъпотии знаете ли колко е това 300 /триста/ метра ? Боинг 747 като каца няма толкова спирачен път, бе !

Явно е казала 30, ама още една нула какво е за писачите :)

Баш 300 метра каза въпросната "експертка" ... но не можем да я виним, има дипломи по педагогика, мениджмънт, транспортни "политики" ... но не и нещо техническо, свързано с пътното строителство или автомобилното такова ... всъщност нищо техническо няма в автобиографията й, освен НПО-то с гръмкото име "институт".

300м е между двата удара, първия на ул. Русе, вторият на ул. Мелник. И понеже КАТ си играят на развален телефон и крият информация, се започва едно нагаждане на информацията буквално напосоки. Спирачен път просто няма, фордчето се удря в друга кола и стълб на ул. Мелник и Сливница.

Как така не му е направена кръвна проба?????? И този ли полицаите го подготвят за спасение като другия изрод - Семерджиев?

Къде го прочете?

В статията си го пише. Не му е направена кръвна проба досега.

Гледай новините, по НОВА. Полицая го попитаха за кръвна проба на водача, а той каза, че щом полевия тест е отрицателен не е необходима кръвна проба. Реално погледнато, щом има жертви е редно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се взема кръвна проба от водача, даже повече проби на различни места, лаборатории. НЕ се знае този полеви тест кой го е правил и не се знае кой е духал в уреда за да излезе пробата отрицателна.

Селяндурите комплексари ни затриват всеки ден.Кенеф държава.

A единственият начин да бъдат преборени е да се налагат жестоки наказания на ВСИЧКИ, без да има миропомазани с магистратски или дупетатски карти или техни роднини, без колегиалност към други служители на МВР, без шуробаджанащина и особено без ИДИОТСКИ идеи, като "младо момче е, дай да не му чупим живота". И е крайно време да вкараме принудително психологическо обследване и последващо психиатрично лечение на нарушителите-рецидивисти, подобно на идиотен теста в Германия.

В случая тоя каква карта е имал?

Това няма как да стане, нито сега, нито в бъдеще.

Ти си типичен селяндур. И сам се затриваш.

Припозна ли се в коментара,горкия.Оавен селтаци прости сте и обидчиви,ама истината боли,не ставате за София,не ви понася.

Шофьорски права трябва да се дават на хора над 21 години, не на ученици и хлапаци, които още не са искарали и лев със собствен труд, на които “морето им е до колени”

А имало ли е ескорт на наркомана с ушева кола? Ей тъй, за по-сигурно и не безплатно разбира се. Е онзи татуирания наркоман, дето уби двама човека юли миналата година как имаше чадъри отгоре му. В US-задморската колония-протекторат е така. Черпим от братския челен опит на новите ни братя след 1989г.

Статистиката показва, че в любимата ти русия ПТПтата и катасърофите са 3 пъти повече от в България. На глава от населението.

От Козяк ли ти ги дадоха тези данни?

Какво и кого прикриват разследващите органи, след като не са му взели кръвна проба?? Тест с дрегер е едно, а кръвна прба е съвсем друго! Не се съобщава името на водача и автомобила, с който е извършено убийството! Явно, пак става дума за наше момченце!

Не му е взета кръвна проба? Разследващите трябва да преценят дали да се направи. А прокурорчетата са заети с атентата срещу гешев, а и с колективни снимки в защита на законността. Наша клета държава....

Преди години БТВ пое кампания - при пресичане да се вдига ръка.Гледам - никой не вдига.

А крак не исакте ли да вдигат... Туземци и комплескари си избиват проблемите зад волана.

Пешеходните пътеки трябва да се осветяват с лампа и знакът да се вижда отдалеч! Това е! Ще вдигам ръка, нога, какво друго!?

Ето още един дето ще строй АЕЦ Белене.

на тоя боклук майка му още ще става,пуснете я в лагера в Харманли, да съжали че е изсрала такова безполезно нещо...

Спешно имаме нужда от въвеждане на СМЪртното наказание! За назидание на всички тарикати и над закона!

смърт за смърт не решава/отменя\отлага проблема, живи & здрави

Напротив решава проблема, защото почернените семейства няма да получат адекватно правосъдие... А другия начин е сам ти да го въздадеш.

Кога най-накрая от МВР/респективно -КАТ/, ще изготвят статистика, показваща от коя автошкола са преимуществено причинителите на такива произшствия.И има ли власт, която да лиши автошколите продавачи на свидетелства за правоуправление на мпс, от издаденият лиценз!?!?

Ама той е блъснал поне 4 коли преди това, блъска и една кола на светофара и от нея изпадат хора, чак после удря тия на тротоара.

Това е при една гумаджийница на Разсадника преди моста на захарна фабрика.Той да не се е опитал да завие че да се мята на тротоара?Ама е убил двама човека.Какво им става на тия хора бе?Младо момче и момиче.Никога няма да имат семейство и деца.Съболезнования.ужас за семействата.

Зя получовеци смъртното наказание е най-хуманното, а е и избавление...

е то тогава хептен ще се стопим като бройка

някой от родителите на жертвите да го изчака след няколкото години които ще му дадт затвор и да му прекрати земния път на младия шофьор

по-добре да го пребие така, че цял живот говедото да пикае и да се храни само през сламка!

Така ще ангажира някой да му слугува. Най-хуманно е един в десятката и на хумус.

Съфорумецът е прав - да НЕ СЕ УБИВА, а пребие до степен да е жив, НО НЕПОДВИЖЕН!Да се храни със сламка и да му слагат памперси.И да ОСЪЗНАВА какво е направил и да живее 100 години така!!!

Да не е млад ром с купена книжка?

е водачът на мпс-то????????????!!

Масово се дават шофьорски книжки на откровени идиоти и дебили. Всеки Сульо и Пульо взел книжка и се камил на кола. Кога ще бъде проумяно и вкарано в законодателството, че около 60-70 процента от мъжете и над 90 процента от жените психически и интелектуално не стават зо шофьори.

А ти колега заеби шофьорските книжки, ами знаеш ли как се взима диплома за висше в тая смрадлива EU-кочина? Представи си да ти се наложи да отидеш на лекар с купена диплома, да речем!

А ти представяш ли си колега друго на запад ти губят 12 години от живота в свръх квалифицираните им учреждения и ти обират парите за да те учат на неща 95% от които са открити в древна Гърция преди 2000 години и на това му викат качествено образование и прогрес.Германция е един такъв пример.

300м спирачен път?!Той да не е карал товарен влак?При лека кола с нормални спирачки със 130 спирачния път трябва да е 180 метра.При 160-180 км/ч вече отиваме на 280-300м.Ама там с толкова много трудно може да се мине.

знаеш ли колко път е това 300 метра? Някоя мисирка гледала, мигала и ги закръглила на каквото дойде.

В своята стратегия Алън Дълес поставя задачата за -�Измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни�. - �Ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви�. - �Литературата, театрите и киното ще изобразяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти�. - �Ние ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството... към каквато и да е безнравственост�. - �В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия... ще съдействаме за безпринципността на чиновниците и рушветчийството�. - �Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел, честността и почтеността ще се осмиват�. -�Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството, наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът, враждебността между народите... всичко това ще култивираме най-ловко и незабелязано и то ще разцъфне с кичести цветове�. - �Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме и развращаваме, ще я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта�.

Коментари - Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена) | Днес.dir.bg

Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена)

Малко преди полунощ 18-годишният водач, който имал книжка от 2 месеца, вероятно не е успял да спре, като не забелязал искащите да пресекат на пешеходна пътека 23-годишен мъж и момиче.

Обратно в новината

Коментари - Млад шофьор блъсна и уби двама души на тротоар в София (обновена) | Днес.dir.bg

Коментари

България трябва да се опаше с радарна система. да се оправят адресните регистрации и да се впрегне ЦЯЛАТА полицейска система за контрол и превенция на движението по пътищата. за да спре тази анархия. И всичко това да стане за един месец.

Спирачен път от 300 метра предполага поне 200 км/ч.

Убиецът е за затвора - поне 20 години. Че и за по-тежко наказание. Жалко за загиналите млади хора. Тия катастрофи - ако имат малко дисциплина и акъл тия "шофьори", и ред по улиците и пътищата - НЕ би трябвало да стават.

За никой няма гаранция , че не може да се окаже от едната или от другата страна.

Ами не е така. Аз за себе си мога да гарантирам на 100%, че няма да се озова от страната на каращия като малоумен със 100км/ч из града.

Малоумна логика. Не ги бил видял затова изгубил контрол като опитал да спре. Като не ги е видял защо ще опитва да спре??? Щом ги е сгазил на тротоара значи просто се е правил на състезател и е изтървал пътя, затова и се е озовал на тротоара. Изглежда версията за пред съда ще е невнимание, а не простотия. На бас, че тоя няма да лежи. Интересно как не е избягал.

Кога ще му съобщите името на тоя, свидетел каза, че е бил неадкватен като пиян или дрогиран. Пак ли почнахте да криете децата на високопоствени

Нормално е да е неадекватен, разбирайки какво е направил...проблемът е че е карал и неадекватно. И възпитанието му такова...Жалко! Таргедия!

300м спирачен път. Вие чувате ли се. От 300 метра хора не се виждат. Плюс това пише че те са били на тротоара, не на пътеката. Какви изпълнения е правил келешчо?

Там няма пешеходна пътека! Има пешеходен светофар! И е станало не малко преди полунощ, а след пилунощ!

След като има пешеходен светофар значи има и пешеходна пътека.

https://maps.app.goo.gl/hYjszeGnMcmQSgf88

Добро момче е и мисля че 2 месеца без книжка е справедливо наказание, по месец на убит.

ГОСПОД ДА ВИ НАКАЖЕ, КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ АДОВИ!!! dido-mido, мръсна гнидо, (нерегистриран) пробите ги взима тов кумир дамаджанов и неговото протеже, другият боклук - министър на вътрешните работи - милиционер, и най-вече полюциониер!!!

За комунистите на червения изрод Радев !

С каква скорост да е карал, че при опита да спре, спира на тротоара, където пешеходците са се надявали да са в безопасност??!!

Поредният тънкопишковец с мозък колкото арпаджик лук.19 годишен лайнар.Забележете-от европейския съюз предлагат на 17 години да се взима професионална книжка !!!И ще има право да управлява камион !!!Не е виновен служителят,който го е изпитвал!Те там на изпита тънкопишковците са хрисими и кротки,но после на пътя ела да видиш!

От 60000 полицаи половината са излишни.Полицията е два пъти повече от армията. Това никъде го няма по света.Борисовщината унищожава България бавно,но сигурно...

Борисов ли ги направи 60000 милиционерите, ма?

Да се го е правил Борисов тоя младеж?! Ае малко по -сериозно с такива трагедии. Това си е в голяма степен влияние на домашно възпитание на приоритети и ценности. Борисов и Филанкишията все виновни...

Ами може би ако Борисов не беше толкова прост и хората нямаше да опростеят толкова.

да бе, той ги възпитава от първите седем

Така е. На АМТ, например, са достатъчни 200 камери, които да работят 24х7 и данните от показанията за превишена скорост да се обработват в реално време, а резултатът да е блокирана сума в сметката на собственика на автомобила, съответстваща на това, което е определено за съответното нарушение. След това ако ще да съди системата и ако случайно спечели, да му върнат сумата. Или да си търси парите от този, който е карал, ако е друг. Ако ще, да ходи да обяснява на софтуера "Ти знаеш ли кой съм аз". А, и посегателството върху съответния хардуер да бъде криминализирано като особено тежко деяние. За три месеца проблемът с превишената скорост ще е ликвидиран. Ама на управляващите не им стиска. Щото са или с меки китки, или с мозъци с по една гънка, която е предназначена да мисли как да краде, или и двете заедно. Иначе няма причина, да не бъде направено досега.

Жалко за младите загинали...Задължително такива млади шофьори не трябва да карат сами без опитен придружител,иначе ще продължават да убиват.

Днес нали се биеха в гърдите как патрули и мерки заради Великото Завръщане след празниците и какво?От Варна до Търново НЯМАШЕ ЕДИН ПАТРУЛ - ЕДИН!!!Само два за ТОЛ таксите и ДО ТАМ!!!А трафика беше сериозен...За какво иде реч...

300 метра спирачен път може да има само ако го дърпа прицеп.

Защо Кара това лапе така? Защо се кара пил?Защо се кара с технически неизправни МПС.Много просто Защото може.Няма контрол никакъв.Тъпиъте катаджии питат и сега какво ще правим Има ли някой тук който не е давал пари на кат.Има ли някой след обир да разчита на полицията.Иначе ни занимават с пиратките на прокурора.Аз съм тъпанар, че съм още тук......грррр

вземат книжка тези дупета разглезрни,да могат да карат само в присъствие на родител! При нарушение,взимане на книжката за 3 години.Про второ-до живот!

Тези от родителите си са се учили!

Държава отдавна няма... Затова и природно надарените с дебилизъм индивиди убиват безнаказано. Нищо чудно и да е синче на някой връзкар, щом няма кръвни проби за него. Не е нужно да е друсан или пил, достатъчно е да е идиот по рождение, за да заслужава да гние в затвора. Но няма да доживеем това, не и докато съществува тази либерастка система.

Ти каква система предлагаш? Щото в русия примерно ОТПтата на глава от населението са 3 пъти повече.

Няма проблем , и без това София е пренаселена от хора и кучета.

От написаното, разбирам, че загиналите са на пешеходна пътека, а водачът се е движил с много висока скорост. Е, след като чуваш, че идва някой ръмжащ и бучащ от високата скорост, не е много удачно да пресичаш пред него с идеята, че те вижда и спазва правилата. Да почиват в мир!

Повръща ми се като видя тези "пътни експерти" милиционера милков и кифлата русинова да коментират темата! За какъв чеп е този т.н. Институт за пътна безопасност? Освен да си получават заплатките друга полза има ли от тях! Бай хой урези милиционера миклков и и цетата му на топли места само да намери място на тези безполезни търтеи! Така и не разбраха тъпите полицаи, че бедите у нас са поради простотията обзела българите! Елементарен ред няма, само чалги, незачитане на правилата, наркотици и неяважение на по-стария и по учения! Пример за простотия е простотияята на милиционерската шайка и вожда Й!

Пич, няма елементарен ред поради една-единствена причина. И тя не е, че народът е тъп, а че тези, които трябва да следят за спазване на реда, от най-горе, до най-долу, имат зелена светлина да не си вършат работата. Защо в България се води политика за нулев контрол, водещ до повсеместна анархия, това е друг въпрос. Но ако приемем, че се следи за стриктно спазване на действащото законодателство, точно за два месеца "тъпият народ" ще стане "то-тих от водата и по-нисък от тревата".

Ти чувстваш, че зад тебе трябва да вървят полицай, пожарникар и лекар и да те контролират какво правиш ли?

Аз, абсолютно сериозно. Два примера от Бургас. До разклона за Житарово, отраничението е 80 км/ч. Изминава се за около 6 минути. Сутрин, карайки с такава скорост в отсечката ме изпреварват минимум 30 коли, включително микробуси, автобуси, камиони. Някои от които със 150+. Второ - Днес в морската градина срещнах минимум 50 кучета. Някои от тях от породи питбул, бултериер, немска овчарка. Нито едно не беше с намордник. Та питам. Ако се извършваше тотален контрол на действащите закони и наредби, мислиш ли, че на някой от указаните от мен нарушители, които по принцип са рецидивисти, ще им мине през акъла да не спазват правилата. Като си платят подобаващо за простотията, ще се сетят, че е по-добре да не се правят на мъже. В Сингапур, например, който е на светлинни години от нас, на нито един от гражданите и гостите на държавата, дори и не му минава през акъла,че ако направи нарушение на обществения ред, няма да си плати за гяволлъка. Забележи, пред него не стои дилемата дали ще бъде хванат и санкциониран, сигурен е в това.

о тш така ли разбираш контрола?

Голяма риба ще е това лекенце, как от никаде не изтече информация ...

чакай първо да уточним колко е утрепал колко са ранени и дали е гонка с полицаи

Колата била 15 годишна форд ка сапунера. Много голяма риба ще е да знаеш. Баща му е поне министър милиардер.

Че кво му е на Фордчето? Синовете на милиционерчета и прокурори все БМВ ли трябва да карат?

По първоначална информация на място са починали момче и момиче, които са пресичали на пешеходна пътека. Ударени са от млад шофьор, който от скоро има книжка. Той не е спрял на стоп палка и полицията е започнала преследване. Тестовете за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Очаква се официална информация от полицията. Според коментари в мрежага шофьорът е бил с черен "Форд". От удара жертвата е излетяла на 30 метра. Шофьорът е избягал от мястото и се е ударил в такси. След удара се качва на тротоара, където убива още едно момче и помита още

МАНТАЛИТЕТ

Каквото и да значи това.

За предните лекета дето изпотрепаха хора веднага се разбраха имената и т.н. Сега даже и имената се крият и предварително се оплетоха с фактите. Явно е нещо много дебело....

Шофьорът, помел двама души, е Адриан Антонов. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни

След като прецакаха пробите на боклука наркоман Семерджиев на българската полиция не вярвам. Може и да е просто техническа неизправност, но...

Проби за наркотици не могат да се прецакат. Наркотиците се задържат: 1. 2 часа в слюнка 2. 12 часа в сълзи 3. 24 часа в урина 4. седмица в кръв 5.12 месеца в нокти 6. В коса толкова години колкото е дълга.

И кои са родителите?

При капитализма е така - всичко е на шарената сергия и всичко се купува и продава. Купуват се и се продават: шофьорски книжки, дипломи за всякакъв вид образование и професионална квалификация, купува се образование, купува се(и се продава) здраве, кариера, работа, любов, приятелство, правосъдие, з,справедливост, законност. Купуват се министри, резиденти, царе, папи, патриарси, купуват се депутати, депутатски места, купува се и се продава щастие и радост. Всичко е на тезгяха за покупко-продажба. Това всъщност е и същността на капитализма. Парицата е царица, a икона и господ е Мамона. Всичко останало е незначително и маловажно. Абе в крайна сметка важното е да има банани денонощно и целогодишно за всички роби-глупаци, вярващи в красиви миражи като свобода, равенство, братство, демокрация, законност, прогрес, благополучие, богатство, успех и така нататък. Съболезнования за родителите и близките на загиналите млади хора.

А преди какво беше партийният лидер жени синът си за най-хубавата а още преди това кайзера се жени за най убавата а още преди това в древен Рим патрицият се жени за най хубавата.Тогава капитализъм не е имало нито повремето на патриция нито повремето на кайзера още по малкото повреме на БКП.Но резултата е един и не е проблема в капитализма а в парата ама то пари има още от време оно.

Абе момче, не е необходимо да ни показваш, че имаш IQ някъде около числото 1. Пишеш ей тъй без никакъв смисъл. Казваш едно голямо НИЩО. Не се излагай и то на всеуслушание!

Какво не ти изнася бе мой ?

Карл Маркс един до болка мързелив човек който през целият си живот създава теории за да оправдае мързела си.

Китайците имат поговорка: “ накарай мързеливия да работи, че да те научи на акъл”.

Шофирането стана прекалено, леснодостъпна дейност, и получаването на свидетелство за правоуправление почти елементарно. По мое мнение, половината ако не и повече от шофьорите въобще не осъзнават сериозноста на шофирането и са със страшно преувеличена самооценка за способностите си. Особено в градска среда човек трябва да е постоянно нащрек, защото опасностите дебнат навсякъде и по всяко време - смърта дебне зад ъгъла.

Ми шофирането на автомобил не е кой знае каква философия.На курса те учат за правилата и как се натискат три педала.А това че някои са психически нестабилни или ползват опиати не е работа нито на курсовете нито на ДАи нито на Кат а на психиатриите и медицината. Същото е и с оръжията всеки има право да се защитава това че някой е лабилен психически не е проблем нито на произвеждащите оръжия нито на полицията а на медицинските органи

Тъй де, тъй... Дай точни и ясни инструкции как се спазва чл. 20 от ЗДвП, като си толкова отворен :)

Щом си минал листовките и изпита се преполага че знаеш ЗДП но както виждаш това не предпазва от птп-та

"Над 300 метра спирачен път." ?!?!?! Ало, списващите такива тъпотии знаете ли колко е това 300 /триста/ метра ? Боинг 747 като каца няма толкова спирачен път, бе !

Явно е казала 30, ама още една нула какво е за писачите :)

Баш 300 метра каза въпросната "експертка" ... но не можем да я виним, има дипломи по педагогика, мениджмънт, транспортни "политики" ... но не и нещо техническо, свързано с пътното строителство или автомобилното такова ... всъщност нищо техническо няма в автобиографията й, освен НПО-то с гръмкото име "институт".

300м е между двата удара, първия на ул. Русе, вторият на ул. Мелник. И понеже КАТ си играят на развален телефон и крият информация, се започва едно нагаждане на информацията буквално напосоки. Спирачен път просто няма, фордчето се удря в друга кола и стълб на ул. Мелник и Сливница.

Как така не му е направена кръвна проба?????? И този ли полицаите го подготвят за спасение като другия изрод - Семерджиев?

Къде го прочете?

В статията си го пише. Не му е направена кръвна проба досега.

Гледай новините, по НОВА. Полицая го попитаха за кръвна проба на водача, а той каза, че щом полевия тест е отрицателен не е необходима кръвна проба. Реално погледнато, щом има жертви е редно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се взема кръвна проба от водача, даже повече проби на различни места, лаборатории. НЕ се знае този полеви тест кой го е правил и не се знае кой е духал в уреда за да излезе пробата отрицателна.

Селяндурите комплексари ни затриват всеки ден.Кенеф държава.

A единственият начин да бъдат преборени е да се налагат жестоки наказания на ВСИЧКИ, без да има миропомазани с магистратски или дупетатски карти или техни роднини, без колегиалност към други служители на МВР, без шуробаджанащина и особено без ИДИОТСКИ идеи, като "младо момче е, дай да не му чупим живота". И е крайно време да вкараме принудително психологическо обследване и последващо психиатрично лечение на нарушителите-рецидивисти, подобно на идиотен теста в Германия.

В случая тоя каква карта е имал?

Това няма как да стане, нито сега, нито в бъдеще.

Ти си типичен селяндур. И сам се затриваш.

Припозна ли се в коментара,горкия.Оавен селтаци прости сте и обидчиви,ама истината боли,не ставате за София,не ви понася.

Шофьорски права трябва да се дават на хора над 21 години, не на ученици и хлапаци, които още не са искарали и лев със собствен труд, на които “морето им е до колени”

А имало ли е ескорт на наркомана с ушева кола? Ей тъй, за по-сигурно и не безплатно разбира се. Е онзи татуирания наркоман, дето уби двама човека юли миналата година как имаше чадъри отгоре му. В US-задморската колония-протекторат е така. Черпим от братския челен опит на новите ни братя след 1989г.

Статистиката показва, че в любимата ти русия ПТПтата и катасърофите са 3 пъти повече от в България. На глава от населението.

От Козяк ли ти ги дадоха тези данни?

Какво и кого прикриват разследващите органи, след като не са му взели кръвна проба?? Тест с дрегер е едно, а кръвна прба е съвсем друго! Не се съобщава името на водача и автомобила, с който е извършено убийството! Явно, пак става дума за наше момченце!

Не му е взета кръвна проба? Разследващите трябва да преценят дали да се направи. А прокурорчетата са заети с атентата срещу гешев, а и с колективни снимки в защита на законността. Наша клета държава....

Преди години БТВ пое кампания - при пресичане да се вдига ръка.Гледам - никой не вдига.

А крак не исакте ли да вдигат... Туземци и комплескари си избиват проблемите зад волана.

Пешеходните пътеки трябва да се осветяват с лампа и знакът да се вижда отдалеч! Това е! Ще вдигам ръка, нога, какво друго!?

Ето още един дето ще строй АЕЦ Белене.

на тоя боклук майка му още ще става,пуснете я в лагера в Харманли, да съжали че е изсрала такова безполезно нещо...

Спешно имаме нужда от въвеждане на СМЪртното наказание! За назидание на всички тарикати и над закона!

смърт за смърт не решава/отменя\отлага проблема, живи & здрави

Напротив решава проблема, защото почернените семейства няма да получат адекватно правосъдие... А другия начин е сам ти да го въздадеш.

Кога най-накрая от МВР/респективно -КАТ/, ще изготвят статистика, показваща от коя автошкола са преимуществено причинителите на такива произшствия.И има ли власт, която да лиши автошколите продавачи на свидетелства за правоуправление на мпс, от издаденият лиценз!?!?

Ама той е блъснал поне 4 коли преди това, блъска и една кола на светофара и от нея изпадат хора, чак после удря тия на тротоара.