Коментари - Млад моторист загина след сблъсък със 75-годишен, правил обратен завой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за момчето, уважавам куража на мотористите, давам им път стига да мога, но адреналина го вдигам и с велосипеда. Късмет за останалите и по полека на пътя.

Не мисля, че ако е карал с 60км не би имал време да реагира. Просто със 100+ км и млад без опит така трагично завършва. Жалко и за семейството, но те трябва да са били подготвени, когато са му купили мотора

Крайно време е в България да бъде създадена организация, защитаваща правата на по възрастните граждани, който в момента са незаконно подложени на ужасяваща дискриминация във всички посоки, вкл. и правата им на участници в пътното движение. В една Нидерландия велосипедисти, които са на възраст около 80 години, в България ги смятат за мъртъвци от много време. Нещастници, долнопробен народ, без капка уважение към по възрастния човек!

Бавно каращ по правилника моторист съм виждал само на курса за мотористи след това газ до дупка по основата линия и задължително с изтърбушен ауспух. Дори да не си ДЪРТАК трудно ще го видиш при обратен завой.

Да не е виновен дъртия дето мерише на пръст ми са виновни мотористите

с колко е карал ристо матористо? знае ли матористо , че има максимално разрешена скорост?! При повечето кръстовища по междуградските пътища скоростта е ограничена на 60км/ч

Не е научил как се спира с мотора!Жалко!

Освен обратният завой, Да сте виждали, моторист с мощен мотор, който, да спазва ограниченията за скоростта? Питам за един приятел...

Всеки яхнал мощен мотор, счита че забраните са само за автомобили!

Освен обратният завой, Да сте виждали, който, да спазва ограниченията за скоростта? Питам за един приятел...

Трябва да си много тъп за да караш мотор в България

Зависи с каква скорост

Ама верно ли ограничението на скоростта за движение в насрещното е 80 км./час?

Много жалко за момчето. Причините, обаче са комплексни. На пръв поглед, неправилна маневра от възрастния водач, който освен това не е оценил адекватно пътната обстановка.Това е факт, но статията внушава, че възрастните не стават за шофьори,предвид подетата компания срещу тях. Второ- не се съобщава каква е скоростта на мотоциклетиста , но ако е била макс. 80 км в час,едва ли изобщо е щяло да се стигне до ПТП.Трето- пътната инфраструктура в България на много места е отвратителна. Пътна маркировка? Какво е това? Осветление по пътнате възли? Това пък какво е?Ефективен,контрол на пътното движение? А това какво е? Сега най- лесно е да хвърлят вината върху двамата водачи, единият от които е загинал при ПТП-то, а другият е със сигурност съсипан.

Тези обратни завои са забранени почти навсякъде. На обикновен път с едно платно и две ленти е абсолютно забранено, но много хора го правят. Че мотористите смятат пътищата за писта е другия проблем.

Обрстен завой е забранен в редица случаи и броя на платната или лентите не играе роля в нито един от тях. Не знам кое е по-опасно - да не знаеш правилника или да го знаеш грешно.

И в редица случаи е разрешен

Това всъщност е трета катастрофа с мотор за 48 часа.

Това всъщност е едно изключително позитивна новина. Лошо е единствено за възрастния че ще изпита лека депресия. Дано да се съвземе бързо.

Случаят е тенденциозно представен. Целта на тази целенасочена Кампания е да се превърне ЕС в невъзможно място за живот на хора над 70. Така доброволно ще изберете евтаназията и пенсионния фонд ще изтече в златните ръце на Технокрацията.

Нека си живеят, но да не карат автомобили вече. Но съм виждал хора, които живеят и без да са имали книжка някога.

Или моторите, да започнат, да спазват пътните знаци и ограничения?

ти благодарим ,че позволяваш! Ей тъпунгер- сещаш ли се,че ако имаш късмет и ти ще станеш на такава възраст?Или напъните ти да "мислиш" се изчерпват до тук? Смешник .... ПРИ СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ШАНСА ДА СЕ СЛУЧИ ГОЛЯМО НЕЩАСТИЕ ВСЕ ЕДНО ДАЛИ С КОЛА,МОТОР,ТРОТИИНЕТКА ИЛИ КОЛЕЛО Е МИНИМАЛЕН

То си пише драги коментатори, няма, ако " прави забранен обратен завой". Гледам ви всеки ден как нарушавате закона с пресичане на двойна непрекъсната и тук е, ако продължавате така, въпроса е не ако, а кога ще сте на мястото на 75 г- ния. Само не е ясно, дали ще е трамвай или моторист, даже и пешеходец може да е!

А пак прочети ама с разбиране и виж къде пише ,,забранен,,?

Покрай кого не е прехвърчал мотоциклетист с бясна скорост, въпреки че ти си спазваш ограниченията?

Ако е карал с 30 км/час, щеше лесно да спре, но има ли такива мотористи?

така е. Пък ако въобще не беше тръгналсъвсем жив. Предполагам адреналинка е искал и си е казал ей ся ша го мина и газ ама не... Въпросът е да се движиш с очи на 4, а не дасе правиш на рали пилот...

Ако възрастният водач е бил в лявата лента. правейки тоя обратен завой, струва ми се, че е виновен мотористът! Този начин на каране е присъщ за тях... резултатът е предсказуем!

75 годишния е бил Капитан Америка. Гледайте да се удряте в него дори да сте в джип

Дали шофьорът го е бутнал или мотористът се е врязал е още под въпрос. Това са две различни неща!

Хайде пак започва "мозъкопромивачката"- 75 ГОДИШЕН,,70 ГОДИШЕН,диктувана от еврокомисията за ограничаване и санкции срещу възрастните шофьори!За да се компенсира неспособността да се справят властите с безумието и безотговорността на младите фукльовци и джигите на пътя.22 ГОДИШЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ НА СЕЛО - АБСОЛЮТЕН ОТЩАЧИЛ ДОНОР НА ОРГАНИ!!!

Днес един донор изпреварваше между колите на Цариградско шосе.

ма верно ли?

Кретен

Застанете за 10 мин на Северната Околовръстното - напр. около Виденов - ще минат поне 5-6 дивака със скорост доста над 80. По-бързите са дори в локалното платно.

Въпросите са, защо не е спазена дистанция? С колко километра в час е карал мотоциклетиста? Защо е изправарвал? Разрешено ли е?

Хората, които живеят в къщите на ул. "Съединение" са потресени от случилото се. По думите им тази улица е шосето на селото и се ползва за скоростна писта от много шофьори и мотористи. Те настояват да се предприемат мерки за намаляване на скоростта, за да може подобни трагедии да не се превърнат в ежедневие

спазена ли е .

Моторист де лекува качествено само от снайперист.

Заглавието ти намирисва на чиста дискриминация по възрадт!

Ами както има граница от 18г. За книжка , така трябва и да има граница до кога си способен да караш и възприемаш пътната обстановка и ако правиш забранен обратен завои да си достаъчно кординиран и бърз

В цял свят след определена възраст се минава по често на медицински прегледи, но са истински. И кво ако е на 80 и е Ок, тогава с какво ще оправдаеш донора?!?

Че обратния завой е забранен?!?

Да си чул нещо за пълнолетие?!?

Къде пише, че е забранен там обратния завой?

Има маркировка! Ако маркировката го забранява не можеш да правиш обратен завой!

Аз карам мотор и си нося пищола с патрон в цефта потоянно , и ако един дрът или млад боклук ме засече и оживея и двата пълнителя по 17 ще са му....

Теб 1 малокалибрен куршум те приспа форевъ...

Как си си минал психотеста бе човек???

Мушката тарикатче?!? Носенето с патронв цевта също е нарушение, но явно си кух кат празна водоноска.

Ти ми ела пък нека е забранено

Щи вадат пищова изотзад, за тва те питах за мушката да ти спеста зора!

ти вече си донор, ама още майка ти не е подписала!

Жоре, виж сега ... само си помисли - патлак, с патрон в цевта, по нашите пътища. Дори и да не дойде някой да ти набие два шамара и да ти вземе патлака, шанса за неволно деактивиране на предпазителя, и да се простреляш е голям. Ако не желаеш да слушаш дъртю като мен, помисли, че аверите ти мнооого ще ти се смеят! Кой бе, оня, Жоро ли - с прякора Ай джъст факинг шот майселф ли?!? Ще те хранят като прасе на готвачка в студентски стол!

Кога са ти правили лоботомията?

Караше с позволената скорост няма ше да се случи това. Крайно време е да се забранят мотирите като средство за придвижване, те така или иначе не се придвижват, а правят опити да летят. 21 век сме вече!

Дъртаците без реакции да си гледат градинката и да си върнат овреме книжките, отнел е предимство кво умувате млад Мъж си отиде .

Твоята реакция като ти до лети един такъв с 200.

Къде му е била реакцията, а?!? Той е бил отзад, а е изтървал положението!!!

вампира не си е върнал книжката и утрепа Детето .

А мен вчера ме изпревариха в града също млади мотористи отляво и отдясно обаче на задни гуми много яко !!! Карах с 50 и сякаш бях спрял като ме подминаха !!! Да ги пазим много защото са примерни водачи!!!

Много ме ядосват шумотерористите с адския си рев, но пък като видя такава новина умирам от кеф.

Заглавието, освен, че е манипулатовно, е и безсмислено! Предполагам, че 75 годишния е Анолд Шварценегер - т.е. Терминаторът, щом моториста се е сблъскал с него и е починал(лека му пръст на момчето). Много по-коректно е 22 годишен моторист загина, при сблъсък с автомобил, управляван от ... Но - родна реч, о, майна сладка! А иначе статията - манипулативна, както винаги! Никакви факти, само нещо нахвърляно!

Поредният случай със донор на органи от които медицината има нужда до края на сезона ще са още повече жалко за момчето

Ако моторът е какъвто си мисля вдига от 0 до 100 за 4.4 секунди и от 100 до 0 спира за 1.5 секунди. Волвото на практика е спряло. Ако моториста е гледал назад или в телефона си по навик може да се рзмаже във всичко. Жалко за моториста ама жалко и за 75 годишния.

От 100 до 0 спира за 1,5 сек ? Може ако се прасне в някоя стена.

В стена спира за 0.001. Другото е физика. Сметни го при около 3g.

Ами да попитам колко км в час е разрешено да се кара в населено място. И сега 75 г човек ли е виновен, че моториста е карал бързо

Разбрахме че волвото е било почти спряло. С колко е карал моториста. В селото Та се е пребил. Не е ясно.

75 годишният решил да прави обратен завой( не се уточнява нито с какво, нито в какъв смисъл) и върху него се блъска моторист, който загива. Ако новината не беше за загубен човешки живот бая интерпретации могат да се възпроизведат от това гениално заглавие.

От написаното не става ясно, кой водач, какво прегрешение е направил. Да направиш обратен завой, не винаги е престъпление.

Но все пак моторът е пистов, а никой не си купува такъв за да кара с 50 - което е разрешената скорост в населено място.

Предстои да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотици? А за валидно медицинско свидетелство, диоптър, носени на очила, рефлекси или компетентност да шофира на 75?!

А утрепалият се идиот имал ли ги е всички тези неща, а не е ли бил нашмъркан до козирката/каската? Досега не съм видял нито един нормално управляващ мотоциклетист, всичките се движат като мухи без глави - вляво, вдясно, и бързо, най-вече. А като се кара мотор, има закони на физиката - и най-вече - стабилността на две колела е доста далеко от стабилността на 4.

майка ти те раждала по законите на химията

1. Заглавието е манипулативно, за годините. 2. Дали моториста има свидетелство за правоуправление с категория "А"! 3. Дори и при обратен "забранен завой" защо той (Моториста) изпреварва, ако е забранен с непрекъсната линия за водача пред него то това е и ЗАБРАНА за изпреварване от страна на (Моториста). 4. Несъобразена скорост, неспазване на дистанция, колко кубика е мотора и имали свидетелство. 5. Бог да го прости. 6. От 40г. карам мотор, ще го карам докато мога, но такива простотииииииии НЕ - Благодаря. 7. Предложение: заедно с категория "А" задължително и документ разрешаващ донорството....

"Местопроизшествието е запазено". Интересно за друг инцидент ли?

Новината е трагична, ама заглавието кърти :))) "Млад моторист загина след сблъсък със 75 годишен, правил обратен завой"

Дайте още информация. Мотористът имал ли е книжка, каска, с каква скорост е карал? Че оня дето го жалеше майка му в другата статия беше нередовен и по трите точки.

Според мен 75-годишният преди да направи обратен завой се е огледал добре,но не е видял никой. Започнал е обратния завой и тогава изневиделица,с голяма скорост излиза мотористът,който заради високата скорост не е успял да спре навреме и се е блъснал в колата. Виновен е мотористът.

Моят опит показва, че от 10 обратни завоя, 9 се правят в нарушение и със засичане. Но, щом казваш, че тая мумия не е направила нарушение ...

Така стават тези работи - кара си човек до осовата линия, вижда, че зад него си върви нормална колона, решава, че всичко е под контрол, дава мигач за да предупреди задния автомобил и тръгва за ляв завой или за обратен в случая. И изведнъж от нищото изскача мотор, каращ с над 100 км/ч в насрещното движение, и непредотвратимо се забива в недоумяващия шофьор. В тази ситуация познайте чия е вината, но не съм чувал за катастрофи с мотори, каращи си нормално в лентата за движение.

Се че е замесен прдлив старец.Що не си стоите вкъщи

Класика - обратен/ляв завой и моторист се нашива в него със 200