Коментари - Баща и 6-годишният му син загинаха при удар между кола и ТИР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако снимката е от този случай, колата се е шибнала в него челно..

Не става с влак. Ако ще ходя да ме товарят някъде, пък да ме разтоварят другаде, то пак ще е същото каране. Ако беше ефективно, в Европа щеше да е направено. Уважавам идеята на напусналите я, но не става.

Написалите я

Като видите Тир, не си мислете, че по дължина, ширина, тегло и динамика е като колата ви. Има и големи слепи зони, в които шофьорът не ви вижда.

В Германия да видите тирове.едната лента е само тирове, до където се вижда

Пътищата ни са трагични. От Силистра тировете минават откъдето улучат, не знам български тираджии навират ли се там, освен ако нямат адрес там някъде. Но така е навсякъде, карането на тежък камион в България е кошмар.

Tия тираджии кокло народ затриха...Много жалко за младия живот.Почивайте в мир, добър човек беше.Жестока съдба!

Съжалявам за трагедията. Дано загиналите почиват в мир. Съболезнования на всички близки и дано ранените бързо се възстановят.

Така е след като една елементарна заповед за забрана на движение на Тирове в Събота и Неделя немогат да изфадът от мафиотско-корумпираното-мафиотско еничарско правителство на Борисов. Незабелязвате ли че в края на всяка седмица има катастрофи с Турски, Украински и Румънски тирове. Целта е ясна - намаляване популацията на местните недоволни и протестиращи граждани. А безнаказаността за турските тиражии е пословична. ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНОТО КРАДЛИВО И КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ГЕШЕВ.

Алфатар днес следобед........................Днес празнували годинка на най-малкото и той пътувал към Алфатар, за да прибере възрастен роднина. Тук в някои коментари пише, че бащата е бил почерпен , защото са празнували Р.Д., но не вярвам да е било от сутринта до обяд и едва ли е бил почерпен въпросният баща, защото той е отивал да вземе роднина, вероятно дядото , за да празнуват довечера. Но пък защо е накатерил и двете си деца, това не знам?! Съболезнования................

В Алфатар днес след обяд е станала катастрофата

Празнували са годинка на третото му дете и после е тръгнал на път Дали пък не е бил с алкохол водача ?

на снимката ясно се вижда че лекият автомобил се е движил в средата на пътя в момента на удара - с виждат се следите от картера и от размазаната гума по асфалта . явно загиналият се е движил с висока скорост и най-вероятно яко почерпен след като са били на рожден ден на детето , където възрастните обикновено се напиват за негово здраве.

а на тия с минусите им пожелавам такъв почерпен примат да ги срещне на пътя , но да имат предвид че те няма да са в тир - те ще са на мястото на загиналия в канавката

Глупако, ТИРа пука гума, губи контрол на пътя и блъска леката кола в която на детски стол пътуват две деца на 4 и 6 годинки Бог да прости Теодор и малкия Жорко.,

Моля пишете единствено и само ако няма някой ден някой да не се е забил в ТИР без спирачен път. Ако има един такъв ден - ето това вече е новина. Безсмислено е всеки ден да чета едно и също - как някакъв се нацепил в ТИР на пътя без спирачен път и утрепал себе си и още шепа хора.

Много хора в Силистра изпитват голяма радост че край града може да се строи мост Но не се замислят че това ще увеличи многократно тировете в района Сега в Силистра ревем срещу тировете защото минават през самия град за Румъния Ако се построи мост няма да минават през града но пак ще бъдат проблем по пътищата А един мост няма да донесе нищо за силистренци - само повече тирове , разбити пътища , мръсен въздух и такива катастрофи Замислете се силистренци

В България минават толкова малко тирове че си нямаш и на идея дори. Не си ходил явно по чужбина, проблема ни е в пътищата. Не може по този път на снимката да плащаш винетки и да ти минават тирове, но като няма друг път?

Проблема не са тировете а междуградските ни пътища. Там е позволено на тирове да карат с 80 или 90 беше не си спомням за камьони точно. Карали ли сте в чужбина между малки градчета какви пътища имат. Вижте пътя по които са карали, този път и още70% от междуградските пътища в България са такива, и са единствени и плащаме винетки за тях. Нормално е да стават много катастрофи, а нищо чудно и турския шофьор да си е виновен понеже Аллах им казва вечно да са първи, и ако видите тираджия да посочва с показалец на горе докато кара, внимавайте, това значи че Аллаь му говори. Не случайно ги наричаме Джон Триволтови

Транзитно преминаващите тирове да се качват на влак от граница до граница!

повтарям

Няма кой да те чуе. Какво стана с терминала на Драгоман? Едно голямо нищо. Потънаха едни пари и толкоз. Не става така от граница до граница /разстоянията са къси/ и няма ефективност. Трябват забрани за движение на транзитно преминаващи в определени направления и да се качват на влакове, но е от граница до граница, а още от Европата, но се иска логистика каквато нямаме. За съжаление.

циклон

Добре звучи но на железопътната карта на Европа, България е черна дупка. Няма нито нормални трасета нито подвижен състав

Напротив, трябват си хубави пътища. Трябва, особено в Ю.България пътищата да се изкарат ИЗЪН населените места и там да се влиза само и единствено ако ще се разтоварва. Където живея в чужбина свалиха един цял баир, заравниха с него дере, разшириха пътя до 4 платна и т.н. общо 20км за няма и 2 години и то при добра организация при която пътуването през района на пострада. В БГ обходната детелина я строиха 28 години! Около километър и си оставиха ръцете.. Има нещо мега сбъркано по родните ширини. До сега двете главни магистрали трябваше да са отдавна завършени и минаващите транзит за Турция и Гърция да не мианват по пърокласен път - ВЪОБЩЕ!

Глупаво, има по- добри предложения правени

многознайковци. защо само за турските тирове злобеете, а преди една сезмица украинеца , какво направи бе тъпанари? град да почне да вали, пак турците ви виновни. завистливи идиоти.

Какво общо има тук тази дума? Значението на думата - знаеш ли? За какво да завиждат? За слабата турска лира ли?

а що ще анадолеца извун магистралите по междуселски пътища некой попита ли?? А що изобщо се пускат резаните мамуни да карат кво да е било и то ръчна количка у нас??? Доколко знам ремаркетата са универсални и секи влекач мое ги тегле. начи резаниа си плаща на некой истински шафиор да му го закара от едната граница до другата и от там да си троши главата... ама как да стане това кат си имаме етническа партия в парламента и "майчин" есик у училищата...

влаковете така работят, не виждам защо и тира да не може

Турските тирове са психопати убийци. Тракия е опасна заради тяхните опасни изпреварвания.

На турските тираджии трябва да им забранят да карат в Бг. Що народ изтрепаха. Идиоти.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Аз търся мъже.

При всички случаи това е една огромна трагедия за семейството. Неописуем ужас. Дано останалите се оправят, но като гледам състоянието на автомобила само чудо може да ги спаси. Дали ТИР-а е спукал гума е много лесно да се разбере и е работа на следствието. Сто процента ще има остатъци от гума преди катастрофата. От снимките е видно, че автомобилът е ударен от страната на шофьора, а самият удар става в платното на ТИР-а. Ако е така, най-вероятно при спукването на гума ТИР-а е навлязъл в платното за насрещно движение, шофьорът му го е върнал, но в същия този момент водача на лекия автомобил, виждайки ТИР-а е реагирал с идея да го размине в насрещното. Такова нещо става за секунда и човек няма време за адекватна реакция. Винаги съм си преговарял в подобна ситуация спирачки и в най-лошия случай в канавката, но докато не ти дойде до главата не знаеш как ще реагираш. Жалко за хората, дано близките намерят сили да продължат напред.

Баща ми /Бог да го прости/ беше предприел такава спасителна маневра. Колата отсреща поднесла и той решил да се размине в ЛЯВОТО платно. В последния момент насрещният успял да се върне в платното си и... чукнали колите. Всички/за късмет/ живи и здрави ,но... виновен е ТОЗИ КОЙТО Е В ЧУЖДОТО ПЛАТНО/ баща ми/. За това казваше:"По-добре в канавката или в нивата ,но никога в лявото платно!".

Мир на праха на хората. Който е преживал катастрофа и оцелял знае какво е. Но за всичко е виновна скоростта. Ако и двамата бяха карали разумно нямаше да има такъв трагичен инцидент. Къде са полЮцайте по пътищата освен да събират голби за власт имащите друго правят ли.

Умен пич си ти!!! Без майтап. Преди време гледах един анализ - дали ако ти влязат в платното, да бягаш в насрещното. Оказва се, че това е най-лошият вариант (статистически). Няма единствен правилен отговор, но както си казал - първо спирачки за да намалиш силата на удара и после бягство, ако има накъде и успееш да се ориентираш. Паникьорите и неадекватните шофьори в такива случаи започват да въртят волана като бесни, но не се сещат да намалят колкото може.

Ако е за мен- благодаря! Но е така/знам го от опит/ ! С това се занимавам от...1969г. Четири години в училище ,една го преподавах и... в останалото време зад волана.

Всички тирове да се товарят на желзниците и стоките по градовете да се транспортира от по малки превозни средства

Идеята е добра, но много нерентабилна, а както знаем, в наше време всички бизнес модели се свеждат до едно - профит(печалба)!Ако контейнерите се товарят на вагони и се транспортират до депа, а тир-овете се връщат откъдето са дошли, то тогава ще има нужда от работна ръка да разтовари целия контейнер, да го натовари в по-малки камиони, като същевременно трябва да се осигури проследяемост на стоката, което налага наемането на още работна ръка и ... и ... и - още една итерация, която бизнеса НЯМА да плати. Уелкъм ту дъ капитализъм, р'ъйш ли! Истината е, че сме на кръстопът а нямаме пътища и за това се трепем като мухи! На магистралите ни мантинелите им са като кашкавал, а от Турция за Румъния минаваш през един пътища - леле-мале! Европа го вижда това, и ни дава луди пари, защото безпроблемния и бърз транспорт и движи икономиката, и за това (раз)Бойко може само да се тупа в гърдите с пътища(за качество не говорим). Но въпреки всичко, работата върви мудно. Калинките толкова си могат.

Към майка си! За това в Дания и Швеция камионите теглят по две нормални полуремаркета, а сега и Германия ще въвежда 44 тонен транспорт- просто е по евтино!

Съболезнования на близките.

За безодговорните служители които взимат заплати за пьтната мрежа в Бьлгария. Не може да спрат убийствата след като се кара по пьтища построени преди 50 години и няма никакьв опит тези тежки условия на каране да бьдат променени. Не само да има магистрали защото смьртните сличаи са повече в провинциалните градове. пьтуване от 1 провинциален град до следващ. Но такси за винетки се изискват и за второ степените пьтища и това е корупция което трябва да се премахне и е част от корупцията на сегашната власт.

ТИРа го е тряснал в неговото си (на ТИРа) платно.Вижте хубаво снимката!!!

трагедия

Добре че не е българско семейство ,че и без това сме малко

Браво...а докога?

За всички който не ми повярваха и твърдяха, че това е измама. И аз така мислех но пробвах и видях. Без да е опитал човек не може да каже кое работи и кое не. https://youtu.be/6KKJUb68uJw

не ти вярвах но направо не мога да повярвам .

за транзитно преминаващите тирове трябва да се въведе задължително през страната да се движат с 20 км в час и да спазват дистанция - като ти се залепят за стъклото, не дай си боже да спреш .... и изпреварват отнасяйки те. Трябва при първо нарушение да им се забранява да влизат в страната

отговорът за това е тук а не в пътя, или гума: Днес празнували годинка на най-малкото и той пътувал към Алфатар, за да прибере възрастен роднина,

поредният турски, тир, предлагам да затворим границата си за транзит на тези животни неумеещи да карат

Докато Турските тираджии си плащат подкупи на нашите полицай и продължават безнаказано катастрофите няма да спрат. Съболезнования на семейството, много тежка загуба. Моля се за другото детенце и възрастният мъж.

Поредния турчин убил българи. Не е новина, просто статистика

Хммм много прибързани заключения....ако бе американец който кара Тира всичко щеше да бъде ОК...така да разбирам коментара...а има голяма възможност загиналите също да е турци...все пак в Силистренско има много от тях...сигурно тогава ще се радваш загинали са двама турци и един ще отиде в затвора..

Не се прави на умряла гугутка, американци не карат тирове в България, но турци - да и повечето от инцидентите с тежки камиони са техни.

Ислямистите на ерголям продължават да убиват българи. Затворете границата към анадолската кочина.

От коментарите Ви разбрах следното: пътищата на България трябва да бъдат разорани ,границите затворени,чужденците изгонени. Вие Северна Корея сте я построили вече . Нахлузвайте цървулите ,вземайте лъка и хващай гората . Азия ни е в кръвта за съжаление.

Има няколко неща за изясняване: 1. Това е "товарен автомобил" или "камион", но не е ТИР. ТИР е международна конвенция за превоз на стоки, като се пътува под покритието на т.нар. ТИР карнет, обезпечаващ 50000 $ митни сборове и ДДС. Това е кратката версия. 2. За скоростта на "ТИР"овете. Всички имат ограничител на скоростта м/у 88 и 91 км/ч. проверяват се и се издава сертификат, който се подновява на всеки 2 години, така че летящите "ТИР"ове са само във фантазиите. 3. Никой ли не погледна втората снимка? Не зная дали е криволичил или не, обаче следите от удара са в лентата на камиона. Лесно е да обвиниш шофьора на камиона, просто защото е турчин, въпреки че този силистренец с добришка регистрация най-вероятно му е сънародник. Това, обаче е без значение.

Това за ограничителя на скоростта си го заври отзад, мен ме е изпреварвал румънски камион с ТИР-карнет, като съм карал със 100-110! Смятай той с каква скорост е карал.....

Като ти гледам ника, ще ти се да си завреш целия тахограф отзад, но това си е твой проблем. Че си некомпетентен също е ясно, но защо толкова държиш да го покажеш? Скорост над 91 км/ч. може само на спускане /чиста физика/. И как видя, че е с ТИР карнет? Спря и ти показа документите? До Бат Боян. Ти не се прав! С една отверка можеш да регулираш само на каква скорост да ти светне предупредителната лампа и това се отнася за старите аналогови тахографи. За дигиталните - цък. Всичко е в компютъра на камиона. Не зная кога си виждал двигател за последен път, но понятието ГНП/горивонагнетателна помпа/ не съществува в камионите от 20 години. До 2005 - 2006 има с ПД/помпа - дюза/ и после всичко е комънрейл. Все пак, ако решиш да ползваш магнит, глобата за манипулиране на тахометър е от 3000 до 8000 лв. Отделно, датчиците за скоростта, от доста време са керамични, та и номера с магнита не става. И още, помпата за смазване на скоростната кутия на доста от новите камиони взима сигнал от въпросния датчик. Блокираш датчика, спира помпата и скоростите са аут за десетина километра. Скъпо, много скъпо!!!!

За ограничителя... не си прав! Знаеш ли колко лесно се "променя" регулировката? Достатъчна е само една малка отвертка за тахоапарата и малко "бъзикане" на нагнетателната помпа.

Е ЗАТОВА ТРЯБВАТ КАТАДЖИИ. Хващат с превишена скорост в затвора. Там си нагнетявай каквото искаши където искаш

магистралите ни що годе стават но по другите 1-6 класни пътща трябва да се забрани движението на Тирове и коли над 12т Тези пътища са по скоро алеи в паркове

Как да стигне до адреса си?

това път на европейска страна ли е или алея в парка?

От тялото до пътищата

Магистрали и експресни пътища! Това е истината, братя и сестри! Погледнете колко е тесен този път, проектиран преди повече от 50-60г. най-вероятно. Никой не ни е виновен, че заради недалновидна политика и КОРУПЦИЯ пътищата са ни в такова състояние. 30Г се мотаме, а можеше турските камиони и транзитен трафик да са изплатили инвестицията досега. Затова трябва да увеличим усилия и да построим пътища ГОДНИ за подобен тежкотоварен трафик. Само така могат да се минимизират подобни ПТП-та. Мойте съболезнования към близките на загиналите!

Като е тесен има ограничение на скоростта което трябва да се спазва ! За да занесе тира като спука гума по равен , сух път бая трябва да е надвишил ограничението !!!

защо продължава да е тесен? теб като тие тесен панталона носсиш ли го?

Освен скапаните тираджии още по виновна е територията ни защото ние не сме държава тук полицаите не спират тирове това го правят уж ДАИ но те по официални статистики и наблюдения са наи корумпираната организация и затова тук само простите камионджии карат като бесни и трепят хора добре би било другата жертва да е от семейството на някои голям шеф от ДАИ и дано се стреснат и си вършат работата както трябва ама надали ще се променят жалко за малкото дете наи вече съболезнования за близките му

Какво става в тази държава бе хора? Не минава ден, без жертви на пътя! Пътещата ли са лоши, или шофьорите са неопитни, но явно има нещо збъркано в държавата!

Otvratitelni patista i slab kontrol!

Да спират всички тирове на границата ,да ги товарят на влакова композиция и до другия край на България.Така и пътищата ни ще се запазват и железниците ще живнат , и най- вече няма да четем такива новини. На когото не му харесва ,да обикаля или прескача.

За мен карането на камион е престъпление.

Кой тогава ще ти докара поръчката/ако правиш такива по интернет. С кораб до селото ти,може би с влак,хеликоптер също може да си поръчаш. Парцалите,с които си облечен от небето ли паднаха?

Като гледам колко е смачкана колата, този изобщо не се е опитал да спре. Всеки може да кара направо и сам на пътя, това, от което зависи животът му и този на други хора е какво може, когато нещо се обърка.

Понякога белята става толкова бързо, че не можеш нито да спреш, нито да я предотвратиш.

Дядото

Вярно е, но в такива случаи има един феномен на забавяне на времето в мозъка ти, който ти дава възможност за реакция, ако изобщо имаш реакции. Ето ти една моя случка. Разхождаме се с жената с колата от София за Самоков, късна есен в слънчев ден. По пътя качвам две ученички. Съвсем скоро небето се забулва и започва да вали сняг. Бих се върнал, но вече бях обещал на момичетатат да ги закарам. Снегът започва да натрупва киша (колата беше Москвич - не особено стабилна на сняг). Настигам автобус. Караме с около 60. На един ляв завой виждам отсреща катастрофирала кола и плачеща жена до нея. Погледнал съм за 2-3 секунди. Когато върнах поглед напред, видях, че автобусът е спрял, за да огледа шофьорът произшествието. Сега засичай. Карам с около 60 на нормална дистанция, зазяпал съм се, автобусът е спрял, отчитам го, натискам спирачка, колата започва да се пързаля като шейна, пускам спирачката и "помпам" няколко пъти, колата пак се пързаля и не спира, псувам, че ще се блъснем, а колата е на баща ми, решавам бързо да въртя волана вляво вдясно, така че колата да няма време да навлезе в наслещното или в канафката (скоростта все пак е намаляла), но предните гуми, заставайки почти напреки да оказват някакво съпротивление. Спирам на половин метър от автобуса. Всичко това върша съвсем съзнатело, като мисля за всяко действие. Ха сега сметни колко секунди са минали докато аз съм мислил за тези действия, вършил съм ги, анализирал съм резултата и съм предприемал нови действия. Имах чувството, че са минали поне 15-20 секунди, но едва ли са били повече от 2-3. Не знам, може този феномен на забавне на времето да не се проявява при всички хора, но мисля, че едва ли съм някакво изключение.

Е те това са хубавите пътища на господин премиера които само траби,че струели пътища

Пътищата са му виновни на малоумния резняк , аслъ като на теб всички останали затова , че на две крави сено неможеш да разделиш !

вземете се, душички, вземете и правописа си и марш!

Аре у уево бе третокласника !

"трАби, че стрУели" Това вече дори не е неграмотност. Това е същество с акъл на зародиш. И такива се изказват и имат претенции към другите. Такова го разстрелвам на мига! Даже за чукане на камъни не става. Социализмът беше тъп. Много тъп. Ама такива изроди нямаше, бе мама му стара! Даже циганите дето едва стигаха до четвърти клас имаха повече мозък от този изрод.

и подобна с това име пише навсякъде, мисли се за способна да дава съвети.

и научи български, а не да цапаш под всички публикации. Простотия до шия.

Спете и шофирайте спокойно - ГЕРБ ви пази

Поредната катастрофа с ТИР ( от Турция, Молдова) , автобус( край Своге на м-ла Тракия) и т.н. с МНОГО ЖЕРТВИ А КАТ си събира глобите и навива една и съща мантра за ПРЕВИШЕНАТА СКОРОСТ, която междувпрочем напоително пълни държавния бюджет и формира 40% от всички наложени на пътя наказания- “само”1.4 милиона за 2019 г. !!!

ПОМЯРИТЕ ще си искат и десета заплата и ДМС но утре тяхното дете ще е на пътя пред ТИР на този КВАЗИ ПЪТ гадни помяри корумпирани боклуци

Най-искрени съболезнования на всички близки! И мир на душите на загиналите! Отчаян апел към всички управляващи-изкарайте ТИР-овете поне от магистралите и първокласните пътища (а най-добре качете товаритв им на влакове). Колата няма шанс срещу няколкотонния ТИР. За вас загиналите са просто статистика, но представете си какво е един-единствен живот за една майка, баща, дете...

С каква скорост трябва да се е движил тира та да почне да криволичи по пътя като спука гума ? Защо турските тираджии като минат границата на Австрия стават най-примерните херувимчета а тук са на Фитипалди брат му ? Отговора е прост , при 20 километра над разрешената скорост 500 евро на момента или ден и половина затвор а не като тук педесет лева на катаджията !!!

и са примерни, а в Бългрия не. Явно законите и примерите ви са лоши.

ушвеите безполезни боклуци си чакат подкупчето от тираджиите не спали 4 дена на мета амфети, щото заплатите им са малки, па те искат ауди а6 и 6 000 марки, нещастниците

Защото за турчина няма закони в България. Ако решат да спрат някой и го затворят поради провинение, ермангал ще мъмри боко