Пловдивският митрополит призова за цялата истина за досиетата

Да бъде оповестена цялата истина за досиетата, призова пловдивският митрополит Николай.

Обратно в новината

Коментари - Пловдивският митрополит призова за цялата истина за досиетата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Mного точно изказване на идея за Българиа в обръщението му към емигрант!!!Но все пак искам да запитам,защо се дъвчат само наще калимявки а се оставч настрана оне резания боклук дето взе местото на Недим Генджев.Гадният фес остава в сянка,умишлено ли се прави целата тази дъндъния?Наще чернокапци виновни а феса се е прикротил и чака нареждания от турция за следващич ход,прост народ сме сй,и шсички като овце след овиканите калимявки,не ви е нужен поп за да сте изрядни пред Бога,нито черква или шибана джамия,които си го носи в сърцето си го носи ,другото е лицемерие!

Oт добро тесто е замесен Другарят Митрополит Николай,баща му е бил генерал в ДС

Митрополит Николай няма досие в ДС преди 1989 г., защото неговото досие е ново, и много е вероятно да е в турското разузнаване. Този човек покровителства отец Герена, който е туркофил и работи с мюсюлманите и Турция против нас. Дядо Николай се готви да стане патриарх след Максим и това би било ПАГУБНО за българската църква. Този човек е болезнено амбициозен "талибан" - държи се като мутра и диктатор с паството си. Облепянето на църквата с тапети, скандалите с църковни имоти и манастири и вкуса му към скъпи коли и охрана от яки момчета са само част от примерите, които показват неговия манталитет.

Да, ново ,но незаписано. Според каноните на БПЦ Николай не може да стане патриарх, защото не е навършил 50 години. Просто иска да използва хаоса, която мутренската ни политическа класа създаде с отварянето на досиетата, да си каже думата, че от сега нататък в БПЦ ще имат думата само мутрите свещеници- т.е настъпва тяхното време. Жалко за майка България.

Според каноните на БПЦ Николай не може да стане патриарх, защото не е навършил 50 години.ще го променят,това е наи лесното нещо.

Пич, тука един преди теб се изказа подготвен че Лимузенец е действащ руски офицер от разузнаването. Твърдеше че информацията му е от кухнята на с(в)инода. Твоята информация отде е?

Поп-комунист, полицай-бандит, митничар-крадец, полтик-лъжец - Това го има само при нас и в Русия. А, забравих също и цар- загубеняк

БПЦ е безблагодатна сбирщина от сектанти-кадесари и доносници назначени от тайните комунистически служби за доносници.

"Г,за си с рози накичи насраното да не личи! Страна на розите сме ние тук всеки гледа зад храстче да се скрие" Па после да плюе и попържа качествено биейки се в гърдите - я съм "чистичък' а ония тяхната м..а.

Митрополит Николай се изказва досущ като офицер от ДС. Той е гласен от ФСБ на Русия за следващия патриарх на България, затова и го издигнаха като най-младия митрополит в България.

А ти се изказваш напълно неподготвен. Митрополит Николай няма досие в ДС преди 1989 г.,неговото досие тепърва ще се напише, но като мутра-свещеник след 1989 г. след като се вози на лимузините на всички пловдивски мутри бизнесмени, ходи с охрана и върти тъмен бизнес. И от мен да знаеш, досиетата на ДС нямат никакво значение за БПЦ.

Ти както обикновенно бързаш да си наложиш мнението. Никъде в поста си не съм споменал за досие на митрополит Николай преди 1989г. Той е действащ в момента офицер на руските тайни служби и ни го налагат за следващ патриарх.

Хахаха, щели да се покаят. Това добре, но само покаяние въобще не е достатъчно. Тези хора трябва да напуснат постовете си ако имат поне малко морал и вяра....ама къде ти морал и вяра в сътрудници на комунягите...?

Никой не може да те задължи да си изцапаш съвеста.Такива двойни човеци е имало в цялото ни общество.Първата работа в Германия беше да разкрият доносниците от Щази.Тук това не се случи до днес всичко се вади на пърче.

Ми замисли се поне малко защо тук в България това не стана. Във всички източноевропейски страни архивата на ДС се отвори още 1990 г и забравиха. В България тя се отваря 2012 г но на парче. Защото се държи в ръцете на българската политическа мафия- всички до един управлявали в последните 22 години мутренски преход България и това им е изгодно- унищожиха досиетата на крадците след 1990 г, сега правят нови досиета на политическите си противници. И най важно- с тази кампания за досиетата те целят да отвлекат вниманието на обществото от собственото си некадърно и пълно с корупция управление, от кражбите и престъпленията си. Сегашната кампания с вадене досиетата на църквата, се цели единствено да из сложат свои хора в ръководството на БПЦ и и да заграбят имотите и.

Присъстващите "мирияни"от Пазарджик на шоуто в църквата свМина в Пловдив са от хора на църквата свБогородица и бяха заведени там под строй като войници на избори. Мястото на самозабравилите се монаси е в манастирите

За какво покаяние ни говорят! Че заемайки висши църковни постове са ни лъгали 22 години ли? Ако си бяха признали 89-90г. можеше да искат покаяние и прошка, но след толкова години заслужават само анатема! Да, може и да са ги заплашвали, но защо мълчаха толкова години след това? От алчност и властолюбие, нали? Те са главните виновници БПЦ да е в това окаяно състояние и народа ни в духовна нищета! Не мога да дам прошка на хора, които ни лъжат, грабят и ни се подиграват!

Комунистите възстановяват Патриаршията след 6 века тъмнина: Патриарх Евтимий или както софиянци го знаят "Попа" е последният български патриарх. Предполага се, че е починал през 1402-1404 г. От това време Търновската патриаршия престава да съществува, българската църква губи независимостта си и е подчинена от Константинополската патриаршия. Близо 5 века по- късно, на 27 февруари 1870 г., със султански ферман българите били отделени в църковно отношение от Цариградската гръцка патриаршия. Последната отказала да признае фермана и обявила Българската църква за схизматична. Това означава, че българската православна църква е отлъчена от Вселенската Патриаршия. Това положение продължава до 21 януари 1945 г., когато е избран новият български екзарх Стефан, а на 22 февруари 1945 г. (само половин година след идването на Народната власт), схизмата е вдигната и е обявена пъла автокефалия на БПЦ. На 10 май 1953 г. БПЦ официално е провъзгласена за патриаршия, а за патриарх е избран Пловдивският митрополит Кирил. Така след 550 години упадък, Българската Патриаршия е възстановена, благодарение на благоразположението на Руската православна църква, която признава Българската екзархия, спомагат Константинополската патриаршия също да ни признае и да вдигне схизмата (отлъчването). Изводът е, че след идването си, новата Народна, комунистическа власт прави една огромна добрина: Възстановяването на Българската Патриаршия. След Патриарх Евтимий и пет и половина вековният упадък, Патриарх Кирил е първият български патриарх, а неговият наследник е Патриарх Максим. Твърде вероятно е един ден и Патриарх Максим да бъде канонизиран за светец.

santimento , Комунистите възстановяват Патриаршията, но лицемерно,проформа, а в същото време унищожават БПЦ духовно. Така БПЦ бе поставена в клетка и се спря развитието и, даже се върна назад и деградира.За това сега нямаме кадри да заменим Максим и целия стар от времето на комунизма духовен клир и да направим реформи в БПЦ. Кадафи вЛибия, Асад в сири говореха че правят някакъв вид социализъм, но го правиха с религията-исляма. У нас църквата бе отделена от държавата и тотално унищожена, без да създаде нови кадри, без нито една реформа в нея-цели 60 години.В същото време в другата Европа в последните 50 години имаме мощно развитие на другите две християнски църкви -католичество и протестанство и големи реформи в тях.В България 3 поколения не са изучавали библията в училище, човек дори да я прочете като възрастен, малко я разбира. България е с осакатени 2 поколения от атеистичния комунистически период и мутренския преход. Вече 20 години преход мутренската ни върхушка така и не въведе час по "религия" в училището, но пък отваря "досиета", като си мисли с тях да възкръсне умрялото ни православие и обществен морал. А библията е наука и учебен предмет в задължителностите часове по религия в училищата във всички останали европейските държави. Западняците имат върху нея изградена НАУКА И УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА с названиеМоята цивилизация понеже смятат, че религията е в основа на тяхната цивилизация. А библията е в основана на нашия духовен и обществен живот, втъкана е в нашия НАРОДНОСТЕН ДУХ. Липсата на изучаване на нашата религия-православието вече 60 години у нас, докара духовния и материален колапс на обществото ни през мутренския преход, пак поради "бездуховност" България роди чалгата и единственото в Европа явление мутри.

И ти не си "човек", щом си тъп" герберист". Смах в залата след такива "аргументи".Скрий се бе, нищожество, и замълчи!

За къкъв "клеветник" говориш ? Ти знаеш ли какво са "клеветили" в досетата, правени преди 1989 г.? - Кой ходел с жени, кой бил гей. В комунистическата държава и според нейния морал да си гей и да ходиш по жени беше престъпление...Смях в залата! Оправете си понятията и хаоса в главата,господине, преди да коментирате БПЦ!

Не си "емигрант", а се обаждаш от мегдана на село Долно Уйно , Българско за да дискредитираш емиграцията. Ама тя не е толкова тъпа като теб, отдавна е прозряла истината. Кой теб те пуска тук нерегистриран в неработен ден? Обяснението за действията на ДС преди 1989 г. и правене на досиета на свещениците е следното : Комунистическия период е идеологически, неговата идеология отрича религията въобще. Самата Църква е също идеологически институт. В този случай става сблъсък между две абсолютно различни и силни идеологии с различна история и ценности- църквата с две хилядолетна история и стотици години стари канони,която е основа на нашата християнска цивилизация и комунистическата с 50-60 години история , младза, без ценности и не носи нищо на обществото. Но комунистическата е господстваща и управляваща, държи цялата държавна машина в ръцете си и притиска другия идеологически институт с нея, налага послушно нему ръководство, не дава материални средства за развитие на църквата в градене и развитие на нови кадри, национализира всички имоти на църквата тя да няма никакви доходи, прави църквата придатък на държавата и на комунистическата идеология. Така БПЦ бе поставена в клетка и се спря развитието и, даже се върна назад и деградира. В същото време в другата Европа в последните 50 години имаме мощно развитие на другите две християнски църкви -католичество и протестанство и големи реформи там. В преходния период след 1989г. продължава да властва комунистическата идеология, понеже последния комунистически елит остана на власт в родената от него нова партия БСП и нейните чада-ДПС, НДСВ, СДС, ГЕРБ, дори и двете малки партии в Парламента-слуги на големите РЗС и Атака. Защо се получи така. Защото след 1989 г не успяхме да изградим идейно политически пространство, а бизнес партии-на капитала. В прехода всички партии БСП и нейните останали рожби са неолиберални партии, с куча марка идеология, превърнали се в страшна политическа мафия и фактически в политиката си към БПЦ повтарят старата политика на комунистическата държава и самите те се мутризират, мутризират и църквата и я влачат към дъното. А Досиетата са правени до 1989 г. и са дело на комунистическия период, когато БПЦ беше поставена под ударите на ножа и секирата и никак не помагат за извършване на реформи в църквата, дори не може да се смени ръководството и. Вижте, главата на БПЦ патриарх Максим няма досие, митрополит Николай, който е с държание на чиста мутра, също няма досие. Пък вижте и съдържанието на досиетата- за какво докладвали свещениците- кой имал връзка с жени, кой бил хомосексуалист ?! Смешни истории, но родени в главата на комунистическата държава, в която да ходиш с жени и да бъдещ гей беше престъпление?! Играта с досиетата е игра на политическата мафия от СДС и ГЕРБ и всички цветове, с цел да наместят свои хора в ръководството църквата, защото предстоят връщането на църковните имоти, между тях има много национална историческа ценност, така може да ги налапат. Сред църковния клир се намериха здравомислещи свещеници от църковния клир и отговориха така: Църквата не е партия и не важат оставки - днешна новина от пресата. Това може да се тълкува така: Не обществения морал създава църковния, а обратно-църковния морал създава обществения. Вече 2000 години нашата религия- християнската е ОСНОВА НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ- църковните норми стават цивилизационни норми, а те своя страна стават и задължителни обществени норми. Всички европейци сега заедно празнуват църковните празници -Великден, Коледа, Йорданов ден ,Лазаров ден и други и те същите са станали и ДЪРЖАВИН ПРАЗНИНИ във всички европейски страни. Но лошото е,че тази хаотична ситуация около досиетата, която създаде управляващата политическа мафия с верния си слуга "Комисията по поръчките" се използва от мутрите свещените- митрополитите Николай,Галактион да надигнат глас на протест и дасе изкарат от чисто по чисти ангели на божието слово и дела. ОТВРАТ!

Иван

По-добре разкол, но да занем кои са истинските божии служители! Възмутен съм от безочието и наглостта на т. нар. духовни водачи с досиета, срам и гавра с вярата ни.