Прокуратурата повдигна обвинения на 7 митничари от ”Лесово”

7 души са с обвинения по случая с ГКПП "Лесово", съобщи на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата повдигна обвинения на 7 митничари от ”Лесово” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли някой бозайник на българска територия който да вярва в това театро?

Ко станА бе, Ванка? Тия работи стават под носа ти в твоето ведоство. И ти ли като мене научаваш от новините?

Шефът на митницата е криел пари от оборота за себе си и са го надушили. Не е честно. Аз съм честен кандидат митничар. Шефове, имайте ме предвид.Готов съм да служа за майка България.

как така на четирима български шофиори им отрязоха главите като на пилета на турско иракската граница и на никои не му мигна окото,каде бяха турските служби да помогнат,силите на нато,...не бързаите толкова да се самосезирате де нямаше нужда....

... мила, език роден наш - "... шофиори ...". Имам чувството, че в тези форуми си е чисто свърталище на неграмотни.

имало ли е нареждане от европол,да се задеиства операция на данс,и ако е така това не е ли обидно за българия и българите,ние колоня ли сме или суверенна дърjaва....

я да пускате момчетата да си ходят че тука има предатели на високо ниво....

абе как така никои не каза как така по сигнал на турски тираджии се е самосезирала данс,интересно шефа на данс да не се намира в цариград или анкара.....

Саморазправа между банди.

Мирков от Столична митницадава по 2000 лева на подчинените си на седмица, а за него и началникат му остават хиляди............ всеки ден. а защо Танов ги търпи..........???????????? Ако прокуратурата и полицията се захванат с Мирков, акцията от Лесово ще ви се види като детска игра.

Защото, са техни хора и не ги пипат!!! Иначе ще секне контрабандата. А на Лесово, не са техни, сега ще ги сменят и готово ;)

По-честни ще са. И все по-честни ше стават. Стига да не ни управляват комунисти, процесът ще е необратим. Както е в цивлизованите държави. Там митническата корупция е минимална.

Подкарайте ги наред, следва Калотина, там купона е по-голям.

Mирков плаща прокуратурата да спи, а тои Cофия подлуди

Цакай брато, аз шаря им на граничарите и те са ора, ама защо не ги пипат бре брато иначе имат и оперативни работници....всички трябваше да натръшкат не само митничарите. Комшиите преди години бяха натръшкали всички на кпп-то , то полис, то такси, то митничар...тука е само панаир български и прах в очите на амсалаци като нас....кога сте дойде реда и на другите кпп-та..там боколо софия само чукундури бачкат.

Цакай брато, аз шаря им на граничарите и те са ора, ама защо не ги пипат бре брато иначе имат и оперативни работници....всички трябваше да натръшкат не само митничарите. Комшиите преди години бяха натръшкали всички на кпп-то , то полис, то такси, то митничар...тука е само панаир български и прах в очите на амсалаци като нас.

Митницата е печатница за пари. Дано осъдят поне един от тях.

Пак фанфари, преди някой да е осъден и на някого да е отнето имуществото. Прокурорите в БГ стават смешни.

Мирков от Столична, ги заработва тия парички на ден..........!!!!!!!!!!! Защо не го закача никои ??

Защото Мирков ако го ударят става страшно за много хора. над 5 000 000 / пет милиона/е спестил до момента.

хубавото в случая ще бъде ако тези проговорят за началниците си а началниците за по висшестоящите .Едва тогава ще се разплете отчасти кълбото от змии.Лошото е че нито ще проговорят нито по другите КПП-та ще спрат със приемането на пари и отчитането им там където трябва

В. ТАНОВ чисти тези от другия отбор... той е принципен ,честен и неподкупен гербер ! Затова като шеф на МВР Русе изчисти за корупция другия колос НУНЕВ !

Накъде ли е тръгнал този плик. Случаят потвърждава горещото се от години ,че по митниците се събират пари, предават се на началниците, те от своя страна ги предават на по големите началници, а те на партията майка.

Един ден и на Цацаров ще му искаме обяснения.

Хора, не се лъжете. Няма акция, просто разчистват неудобните. Идва нова власт, а с нея и правилните служители на пункта. Малко цирк за пред хората.

Аха и са им бутнали едни 220 000 за да ги отстранят ли?!

Прокуратурата повдигна обвинения на 7 митничари от Лесово Ало Цацаров, къде си бе пич? Какви ги върши твоят подопечен малоумник Сарафов? Държавата и се е подпалила чергата с казуса КТБ и става дума за интереси в размер на милиарди левове, вие сте тръгнали да се занимавате със седем селски митничари, вземали по едно и десет евро от преминаващите автомобили. Каква е тази държава , където българското контраразузнаване/ДАНС/ да гони и арестува шефа на лудницата в Карлуково , по сигнал на луд , а прокуратурата да си играе с кокошкарски истории в село Лесово.

Те в Карлуково май са искали да постъпят,ама нещо не са ги допуснали та за това са погнали директора.Иначе по циганските махали се разпространява ислям и се наливат луди пари само и само да пуснат корени там разни салафити и подобни гадини които подкопават държавността,ама онези "лъвове" от контраразведката не ги закачат щото от амбасадата не дават.Карай запуши я!

Пак ефтини и популистки "радости".Най-добрият, най-примерният,най-точният и т.н. най-.... митничар, взема най.....много. Той не парадира с материалното си положение, живее "супер нормално". Как пък само работещите в двете смени са корумпирани? Да не би да е имало конкурс кой в коя смяна да бъде или......? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ в по-голямата си част от оперативните митничарит.е. тези, които контактуват пряко с гражданите са за ЗАДЪРЖАНЕ, СЪДЕНЕ И ГОНЕНЕ ОТ РАБОТА1

ДРУГИТЕ ДВЕ СМЕНИ СА НАШИ ХОРА ОТ КВОТАТА НА БАТ БАНЬО

Ами тези шофьори от Румъния, Украйна, Молдова тях няма ли да търсите под отговорност! От какъв зор са шарили щом всичко им е било в ред! А марфата, дето мина гратис !!!!!!!!!

ПРАСЕ ДЕБЕЛО, ТОВА Е ПЪРВАТА ПРИЯТНА ИЗНЕНАДА ОТ ТЕБ! АМА С ОНИЯ БЮЛЕТИНИ НА ДУДУК БАРЕК И МАЯ - ОБЩАТА СА УСРА

Според прокуратурата са вземали подкуп-според шофьорите - са си искали подкуп /гледах интервютата по ТВ/!!!! Малей как са огладняли и обусяли на митниците!:)))

Знаете ли как Румъния се пребори с корупцията? Всяка седмица имаше по няколко подобни акции и задържани , дано се поучим от челния румънски опит

Че това пари за гаранция ли са, само дамските превръзки и бикините на Бозукова за деня струват повече. Посегнаха на джобните им пари!

Началникът на пункта - шеф на организирана банда? И това под флагът на Републиката? От призваните да са лицето на закона и да опазват интересите ни по границата? Много ми дейде. Особено след 4.6 млрд. безвъзвратно заминали си в КТБ и фактът, че всеки все още работещ нещо ще трябва да заплати средно по около 500 лв., за да не орекне хазната. Значи излиза така: граби с пълни шепи, все нещо ще ти остане, а накрая нищо няма да връщаш, защото ще вдигнат пушилка три дни и после пак народецът ще го поеме до дъно целия. А тия там на Лесово - веднага военен затвор, приемане на извънреден закон за пълна конфискация на де що се движи и не мърда у тях барабар с къщитебасейните, барбекютата, ловните пушки и трофеи, палатките и караваните, кемперите и колите, авоарите и битовата техника, стопанствата и страничните им бизнеси и пренасочване на добитите благини тутакси към пострадалите от бедствията тази година от Варна-Аспарухово, Мизия, Бургаско и т.н.!!! Какво ще ми подсмърчате сълзливо и умилително да събирам одеялца, дрешки и консерви - с това можете със замах да решите хорските проблеми, това са крадени и награбени от техния джоб пари. Хайде поне веднъж проявете някакво достойнство, мъжество и липса на страх! Нали пак ще дойдат бъдещи избори, мислете отсега...

Евала на Цацаров ! Май излезна свестен и честен прокурор ! Не трябва да има прошка за корумпираните боклуци ! А ваньо танов защо мълчи - изненадан ли е, да не се окаже, че плика с парите е бил и за него ?

Размера на паричната гаранция идва да покаже, че прокуратура и съд хабер си нямат за какви суми рушвети става реч по митниците.

Наскоро във Франция имаше подобен случай - на един дилър му тръснаха глоба от 75,000 евро и той взе че я плати, за да не ходи в пандиза. В момента, в който я плати, прокуратурата повдигна обвинение за укриване на доходи и пране на пари и го прати в затвора с присъда за тези престъпления. Та на тия тарикати трябва да им сложат по 50,000лв гаранция и който я плати да започне разследване за произход на средствата и съответно пандиз за неплатени данъци и пране на пари.

друго си е да откриеш навреме топлата вода!

на една митница се вземат рушвети, то вземат ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Ако някой не взема, системата го изхвърля.Така че, всички са за обвинения, не само 7 човека.......

Не е така. Изобщо не е задължително всички да вземат рушвети. Дори напротив - шефовете много внимават кого ще вкарат в схемата, защото дори и да не се стигне до пандиз, може началниците в София да го преместят на пост "архивар" или нещо такова, при което няма да има от кого да взема подкупи. Това правеше Танов едно време поради практическата невъзможност такива хора да бъдат уволнени, защото съдът ги връщаше на работа. И единственият начин да бъдат отстранени или сами да поискат да напуснат е да ги назначат за началници на някой отдел, където да живеят само от заплата. И който има заеми веднага напуска, защото заплата не стига за плащане на вноските.

хора и пари няма дя се взимат

Хубавото е, че този герберски произвол ще срещне решителната намеса на българския независим Съд, който ще възстанови на длъжност тези неклеветени държавни служителчета, дето от сутрин до вечер слънчасват на КПП-то за едните 680 лева! Корупцията е неизтребима и ще векува, докато умният нашенец не вдене, че не може той самият да взима, а да очаква другите да спазват законите!

Ами хубавото е, че Цацаров, който е трън в очите на мутрите от герб си върши работата ! Лошото е, че "независимите" журналисти няма да попитат ваньо танов дали знае за тези схеми в митниците и колко от тези пликове са стигнали до него ! Кофти ли ти е кухавелке като има такива акции ?

Кофти ли..?! Аз затова се радвах, като възстановиха Танов - защото само по негово време има такива акции. Защо ги нямаше предишните 14 месеца..?

Sangre sica

Май много добре познаваш нещата! На Калотина ли си или тука по софийските митници , гладна митничарска мутро?