Конфискуваха 599 костенурки, пренасяни нелегално

Общо 599 костенурки, забранени за внос в ЕС, са разкрили и иззели митническите служители на летище "София", съобщиха от агенция "Митници".

Обратно в новината

Коментари - Конфискуваха 599 костенурки, пренасяни нелегално | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да преминават през източната ни граница!!! като ,,бежанци,,!!! сега като ги ,,арестуваха,, кои ще ги храни???

Дир-ичски простаци-и-и-и .... каква ВАЖНАА новина ... като, че ли един ден, след 100 години , аз и тези костенурки ще бъдем връстници бе .... !!!!!

Turtle soup - Wikipedia, the free encyclopedia

Защо? В зоопарка какво да ги правят, те са задръстени от бивши домашни любимци изхвърлени небрежно в тяхната одна площ и унищожили популацията на патици и гъски. Преди време тем гнездяха водоплаващите птици, а сега костенурките им изяждат яйцата (или храната, все едно) и вече тая водна площ е територия на червенобузите костенурки. А разходинте за кого са, защо не си ги вземат обратно за тяхна сметка, плюс глобите?

Хм, 599? Странно число, ВЕДНГА ВДИГНЕТЕ ПОЛИЦИЯТА НА КРАК. ДА СЕ НЕМРИ "БЕГЛЕЦЪТ". Ако тази твар се разпространи с София за месеци ще изяде всички улични псета. Никой не праща 599 айтема.

за търговица на тези нещастни животни? Отново ли нещо условно или ИСТИНСКИ В ЗАТВОР ЗА ДА СЕ НАУЧИ! тези нехайни и безсъвестни злосторници!

... в същото време са вкарани три ТИРа с цигари без бандерол, 20 килограма хероин, 3 милиона евро за вили на Халкидики, 50 тона зеленчуци от Анадола, и прочее и прочее. Комисионни митничарите не са вземали, естественно, нито пари за касата на ГЕРБ.

Може би ви е убягнало, но в софийския зоопарк отдавна е пълно с големи екземпляри водни червенобузи костенурки. Плуват си наред с пеликаните, лебедите и гъските. А са там, защото се продаваха в зоомагазините и хората с удоволствие си ги купуваха за децата, докато в един ден разберат, че са пораснали и гледането им не им е приятно. Та, най-лесно за Ганю е да ги изхвърлят в зоопарка. Но..някои ги изхвърля в язовири и там тези костенурки наистина стават напаст. В крайна сметка - кай каквото си направи и Господ не може да направи.

Мене ми е Х защо трябва да контрабандират твари от другия край на света, при положение, че тука са напаст и ги има навсякъде?

А България не е ли в Европейския съюз? За нашата природа тези гадини не са ли инвазивни? Моментално да се върнат на изпращача или да се унищожат. Нашите митнически и прочие институции да действат адекватно! Фирмата "получател" да плати всички разходи!

Sm3hurk0

добре, че не са ги адресирали до теб..., че ако трябва ти да платиш.... има такива номера, които въртят.. пращат до България, влиза стоката и се знае, че трябва да я получи някоя фирма, но се оказва, че в последствие стоката е пристигнала, а получателя и хал-хабер си няма за подобна доставка..

600 - та им убега. със светкавична скорост се шмугна в храсталаците. аз и видЕх :-)

я веднага да върнете костенурките на бат Сали . Човекът откак стана депутатин неможе едно пире да си спретне .Тъй ли не разбрахте че те с "цар " Киро освен кръв от костенурки друго не пият щот е менте а и на вечен живот се надяват - наясно са че ще са на власт и ще си имат държава след 20-30 год тъй като само политици и цигани ще останат на тази територия.

Що за глупост,в зоопарка са предадени!Да ги връщат обратно в Сингапур,с какви пари ще се хранят тези гадинки!Ако са 5-6 разбирам,но те 599!

Тц- 600 бяха ! ... Въпросът е КОЙ я сви ?!

В стола на фабриката: 99 кюфтета ако обичате! Е господине нека бъдат 100. Абе госпожо, аз свиня ли съм да изям 100 кюфтета.

.....червенобуза костенурка,........ чернените комунисти са виновни за всичко! всичко червено да се конфискува и затвори в зоопарка!

Ето...идват вече чужди инвестиции.Скоро ще се оправим.

Ето, БГ-бизнесът идва!!!

И за чий са ги конфискували? Ся пак на наште гъзове

Една е умряла. :(

умряла, нея я е конфискувал Дядо Коледа ;)