Коментари - Мислите ли, че българските закони са адекватни на кризата с мигрантите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На България отдавна и е забранено да си пази границите.

Български закони просто няма. Има закони приведени в съответствие с Брюксел. И веднъж гласувани те са по-силни от българските. Така че даже конституция няма. В случая на така наречените мигранти, а всъщност въоръжени нарушители на границата, закона е споразумението от Дъблин 2: модифициран немски закон, а който съюзниците поставят под контрол и възможност за вкарване на имигранти в Германия. Закон, който е забранявал на Германия да гони който и да е от границите си. Е това е сегашният приложим закон. И с шенген още повече.

Резултатът от анкетата е красноречив... Обаче следва да се има предвид, че може да имаш и "перфектен" закон, но ако изпълнителната власт не е способна да го прилага, той просто се превръща в топ хартия, с която можеш да си избършеш...

как да са адекватни?! едните са в 5 звездни хотели, другите в лагери.

Това не е от законите ! Това е слугинаш към ЕС ! Ако спазваха законите щяха всички бежанци да са на едно място !

то по конституция ущ трябва да имаме армия.. тая армия трябва да пази границата ни, но нали сме нато и нато сме ние.. натовска ли армия ще пази границата ни.. може би труската армия все пак е натовска държава ....???? Шизофрения на н-та степен... Айде сега изпратете оръжията и екипировката ни на осрайна та утре да ни ебът и обиват по границата сякакви криминални елелемнти (с оръжието ни което е дошло за тях от украйна)

Криза с мигранти има само по медиите ! Това че един 200 или 300 човека са се опитали да влезнат в страната ( и то на път за друга страна, без никакво намерение да остават тук) не е криза !!!

Ние закони нямаме...Имаме "указания"от "Биг Брадър" и по тях живеем,по тях ни ръководят нашите "лидери"......

Мигранти ?! Как така мигрират от страна в страна незаконно преминавайки граници ?? По кои закони ние ги приемаме ?

Не гласувах изобщо в тази "анкета". Причината е много простичка: 1. Законите не са адекватни, каквото и да означава това. На всички ни е ясно, че през следващите години ще има огромен наплив на мигранти, всеки от които по законите ни може да сесамообяви за бежанец - бягащ заради какво ли не - от неприемане, че е ЛГБТ+ до война и нежелание да участва в нея. И тези закони не са адекватни за справяне с подобен наплив. 2. Няма значение дали ще ги направят адекватни. Защото основният проблем и досега е в спазването на законите. Каквото и да е предвидено в тях, не се спазва и то от държавата ив лицето на нейните институции. Тя е закононарушителят. И изобщо не виждам никакво намерение тя да спазва законите.

Ами не са, то е ясно, но по-лошото в случая е, че още по-неадекватни ще стават!

Не са адекватни ! Всеки охраняващ границата трябва да е спокоен, че като ползва оръжието си срещу НАРУШИТЕЛИ НА СУВЕРЕННАТА ГРАНИЦА НА БЪЛГАРИЯ, каквито са всички , които прескачат или пропълзяват през оградата, вместо да преминават през КПП държавата е зад него и той постъпва правилно, като я защитава ! На всички нарушители трябва да е пределно ясно, че при опит за НЕЗАКОННО преминаване на БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА, вероятноста да бъдат застреляни е 99% !!! ГРАНИЦА СЕ ОХРАНЯВА С ОРЪЖИЕ, НЕ СЪС ТОЛЕРАСТИЯ !

Не са адекватни, защото не се спазват, както всички закони в останалите сфери. Всеки си прави врътки спрямо интереса. Няма истински политици, които да спазват законите. Ама нали от ЕС плащат някой и др милиард за да ни е съсипано здравеопазването, образованието, без армия. И нашите боклуци действат и вчера бяха възнаградени!

Най-адекватно е да сме със свалени гащи и да плюем по Русия.

Нали Западняците ни наредиха да ги променим. Всеки си минава границата където може. Военните трябва да пазят границата да има ограда ама не за кокошки. В Америка не може да минаваш границата щото стрелят. Тука не дават.

не ме интересува кризата с мигрантите, интересува ме кризата с цените

Адекватни на кризата с мигрантите са били българските закони при бай Тошо, вечна му памет! И опазването на българските граници, разбира се! И да припомня, че още по негово време са били премахнати ограниченията за излизане в чужбина, т.е., след него никаква свобода, а само глад и мизерия! И бягство от България в търсене работа за оцеляване!

След дъжд качулка...

Гледайте и мерките срещу мигранти. По времето на ОП и ВМРО в частност по границата имаше специални сили. Служебно правителство на Радев ги отзова от границата. И покани мигрантите... За подробности - https://www.facebook.com/urumovi/posts/777503180032198

какви специални сили точно ?!? Пак същите хора, само дето са ги нарекли специални сили ... нито някакво допълнително обучение, нито повече техника или хора - нищо, само името по-гръмко ... така с ВМРОто ...

ㅤ

Има само 2 закона за мигрантите, които са и биха работили: - 7.62 - 9

Законите и сега са добри, но са само на хартия и не се изпълняват. По простата причина че сме зависими от ЕС и налудните му либерални политики. Има и едни НПО, нещо като частни комунистически партии, които са орган за репресия над държавата от едни посолства.

не, разбира се! когато имаше истинска "граница" с прилежащите защитни съоръжения и обучени гранични войски това нямаше как да се случи. тогава по нарушителите се стреляше на месо без предупреждение. приказките и "евроатлантическите" ценности са излишни.

„Заради нестихващия мигрантски натиск за последните два месеца това е трети загинал служител на МВР и, когато говорим за ръст на престъпността, визираме точно тези случаи. Това, което обаче не се случва, е единният и категоричен отговор на самата държава. Няма го. И това поражда оправданите страхове на хората, засилва усещането за несигурност и липса на държава“ В Букурещ - „Тук сме с колегите си от всички балкански държави, включително на място са и турските ни колеги, с които поддържаме постоянен неформален контакт с цел бързина на действията, които трябва да се извършват на територията на Турция във връзка с този случай. Темата за противодействието на нелегалната миграция отново ще е във фокуса на вниманието по време на форума, както е било и преди. Различното сега е, че наистина натискът и агресията на престъпниците достигна недопустими нива“

Така, закони има, но явно не се прилагат, защо, не знам. Ако може някой да ми обясни ЗАЩО хора влезли незаконно на територията на България следователно на тереторията на ЕС се толерират и не се връщат в страната на техният произход. Кое налага ние да ги храним и носим на тепсия да ги обгрижваме, да им осигуряваме нормабни условия при условие, че те са незаконно влезли в България.

по времето на ОП и ВМРО мигрантски натиск НЯМАШЕ. Имаше специални части по границата с уреди за нощно виждане. Служебно правителство ги отзова.

Докато се наумувате кое е адекватно и кое не, български полицаи почнаха да дават фира тук-там...

На така зададен въпрос и убития български граничар какъв отговор очаквате да получите?!